Първа пролет наближава, АВГУСТовско бебе шава

• 31 813
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Elsun добре че си ти да забележиш, аз съм толкова разсеяна, Вярно, че ще са с една разлика. Smile K, Blondi днес ме гледаха на ФМ и на 4D, бебка хълцаше, виждаше се как подскача, но аз не я усещам въобще.  100 % момиче, доктора прав се оказа, но най-важното е, че е здравичко поне на ФМ прегледа.

# 691
  • София
bi_bi да ти кажа, че хич не смятам като остарея да лежа на ръцете на детето си, ама .... знае ли се.
За домашните задължения смятам , че и момчето може да помага - даже повече защото има повече сила - например не пречи момче да пусне прахосмуч или да оправи миялната, да изхвърли боклука или да купи хляб.
А относно съзнателността, моята щерка явно още не е достигнала тази фаза   Joy защото за всяко домакинско нещо повтарям по 10000000000000 пъти, но не губя надежда че в едни момент ще започнат да и идват от вътре нещата, друг е въпросът че сигурно тогава тя няма да живее с мен

# 692
  • София
bi_bi да ти кажа, че хич не смятам като остарея да лежа на ръцете на детето си, ама .... знае ли се.
За домашните задължения смятам , че и момчето може да помага - даже повече защото има повече сила - например не пречи момче да пусне прахосмуч или да оправи миялната, да изхвърли боклука или да купи хляб.
А относно съзнателността, моята щерка явно още не е достигнала тази фаза   Joy защото за всяко домакинско нещо повтарям по 10000000000000 пъти, но не губя надежда че в едни момент ще започнат да и идват от вътре нещата, друг е въпросът че сигурно тогава тя няма да живее с мен
Абе аз малко по-сантиментално го раздадох, но от опит знам, че възрастните стават малко по-объркани и несамостоятелни и когато децата се сещат да помагат, това е хубаво. Моето момче много ми помага в домакинските задължения - колкото може, разбира се, само на 8 г. е и го подсещам, дори се бута да помага в готвенето. И понеже намира много общ език с баща си - умирам да ги гледам как строят кораби, гледат филми, сменят крушки и вършат мъжки работи, затова ми се иска и аз да споделям женските моменти с някоя девойка Simple Smile

# 693
  • Обетованата земя
Bibi, радвам се, че инфото ще ти е от полза. Аз затова споделям, не за да покажа колко знам, а за да съм от полза на момичетата, на които ще е за първи път. Консултант по кърмене не мога да стана, защото не мога да обяснявам добре  Mr. Green
 Belverde, и аз се тегля само сутрин на гладно ,за да не се шашкам. Вчера бяхме на гости и другите се теглиха там на един кантар, и ме викаха и мене, викам аа не, с дрехи и в края на деня не се тегля, няма да се стряскаме я  Laughing Но тази сутрин кантара дори и на гладно не ме пощади, май още едно кило съм отгоре, бебка много яде  Joy
 Иначе като разбрахме, че ще имаме момиче, мъжът ми на шега вика ее, ще има кой да ни гледа  hahaha Иначе и аз не бих искала да съм на ръцете на децата си, пази Боже. Но се шегуваме. А за помагането, наистина зависи от детето не от пола. Мъжът ми много добре са го научили да помага с къщната работа, много съм благодарна на свекърите  Flutter
 На мен и предната бременност и сега ми се появяват едни бели топченца, както е описала Дафи, коластра не съм имала през бременността. Но знам че е нормално, все пак се подготвят за кърменето Wink Искам да ги махна тия топченца, ама ми е много гадно да ги дърпам... Те сами си падат, после пак се появяват.  newsm78
 На Палмърс цялата минала бременност се мажех с това http://www.palmers.bg/Cocoa-Butter-Formula-Palmer%27s-Cocoa-Butt … mula-Jar-5-51.htm. Сега пак с него, но свекърва ми ми донесе и това (тя ми ги подарява Simple Smile ) http://www.palmers.bg/Cocoa-Butter-Formula-Palmer%27s-Cocoa-Butt … ch-Marks-5-48.htm
 Днес, докато малкия спеше изгледах лекцията за възпитанието през първите седем, страшно интересни теми са засегнати. На какви периоди е разделено детството, особеностите през всеки един от тях, съвети към родителите, кога е най-добре да се роди второто дете, кога е добре да се тръгне на градина и т.н. , всичко от психологична гледна точка. Peace

# 694
здравейте и от мен,
в събота бях на двоен бебешки рожден ден и страхотно изкарахме. Момиченцата правеха 1 г. и се държаха като истински героини. От 12h до 5 не заплакаха, много кротуваха, почти не се разбра, че има деца  Grinning.
Утре има лекция на Ла Лече Лига и се чудя дали да я посетя . Някой ходил ли е, чудя се как протичат и дали за предназначени за бременни или по-скоро за кърмачки?

Последна редакция: пн, 12 мар 2012, 17:01 от simi

# 695
А, Белверде, тук ме мери само по сутиен, много съм секси по сутиен и без гащи, почти колкото гол мъж по чорапи  hahaha

ШехHug ще черпиш като си тръгне свеки  Grinning И аз съм на мнение, че 6 месеца са идеален период за кърмене и после постепенно отбиване, не съм за дългогодишното кърмене, ако 6 месеца успея, направо ще е супер  Blush Ако пък не се справя - има млека бол  Simple Smile

Би би, много е относително кой е по-съзнателен и кого трябва да се подсещаш. Познавам толкова безхаберни, груби и неинтересуващи се от родителите си жени, а момчето (брат) - пълна противоположност, така че няма нищо сигурно  Simple Smile

Както каза.... кой беше  Embarassed Hug - зависи от характера на детето, от подхода на родителите, от семейната среда, възпитание, ценности и т.н. Абе, живи и здрави да са, ние ще дадем каквото можем и това е  Simple Smile

# 696
Аничка, а как се проверява и разбира колика ли е? newsm78 Да, знам...че си наближава Rolling Eyes
Мислех че коликите се появяват на 7-10-и деН.Оказа се, че на 5-я ден като се прибрахме вкъщи и педи дойде, Анито е с колики.Къркори коремчето, пръцка, подуто коремче,за тези признаци се сещам.Аз правих масаж, свивах и отпусках краката за да се изпръцка(каква доволна физиономия имаше после,никога няма да я забравя  Heart Eyes)
За тегленето и аз го имам същия навик от времето,когато бях на диета.Теглене сутрин, на гладно и голо  Mr. Green
qundie знаеш че и тези моменти с яслата ще минат и ще се успокои  Hug Въпроса е и ти да си спокойна и да не се натоварваш  Heart Eyes
шехина стискам палци бързо да минат перипетиите със свекито и браво за мъжо и оказаната подкрепа,от опит знам колко е важна в такива моменти  Hug
didi24  можеш ли да пуснеш линк с лекцията, срещнах я по-назад в темата, но не я отворих,а ако реша да я търся.... Mr. Green
Уж бях измислила как ще боядисаме стаята  ooooh!  Като казах на мъжо за хълмчетата и небето, той каза сама да си боядисвам и да изчислявам колко боя ще ми трябва за хълмовете  Crossing Arms Сега сме на бяло-розов вариант.Утре на ЖК обаче ако ме изненада със смяна на пола и каже "момче" пак ще има умуване  Joy Аз за това не ги харесвам тези ремонти толкова рано, особено ако сме решили да слагаме ангажиращи цветове,ама хайде де  Crazy

# 697
  • Варна
Мда,
моят колега чака бебе през юни и досега на ехографите все се виждаше като момиче. Те с жена му големи нетърпеливци, накупиха количка, дрешки, сума неща и преди 2 дни поредният ехограф отсече "момче" Laughing
Блонди,
честити панделки Heart Eyes

# 698
  • Обетованата земя
Ето лекцийката, за тези които имат свободни 2 часа Simple Smile http://www.actastyle.bg/Actastyle/school/1

Мда,
моят колега чака бебе през юни и досега на ехографите все се виждаше като момиче. Те с жена му големи нетърпеливци, накупиха количка, дрешки, сума неща и преди 2 дни поредният ехограф отсече "момче" Laughing
Shocked
 Постоянно слушам подобни истории, ама уж на 3-4 Д се вижда категорично, дано няма изненади Wink Аз в петък съм на преглед и ФМ, тогава се надявам категорично да ми кажат пола Simple Smile

# 699
  • Пловдив
Шехинче,завиждам ти че свекито скоро ще си ходи Blush,моето тепърва ще се прибира около Великден.Да ви споделя за коликите-при нас сешоара действаше безотказно Simple Smile-малката веднага се успокояваше.Самият шум им влияе явно,защото този номер го знам от други мами Wink.

# 700
Аничка, нали знаеш че ние се притесняваме и от повече от колкото трябва за съжаление. Денят е минал повече от прекрасно , дано другите два дни са така, като го взехме даже каза ,че утре иска да ходи, което много ме обнадеждава. Hug
Блонди, все ще е едно от двете. Joy
Аз не давам да ме мерят на ЖК, меря се сама у дома. Понеже у дома е при едни и същи условия- на гладно (което е мноооого важно  Joy), без дрехи и на един и същи кантар си е друго.

# 701
  • Варна
да се отчета и с моята ЖК нищо не видяха smile3511 smile3511  бебето толкова много се въртеше и в каква ли не поза застана и си показа всички циркаджийски номера но не и да се надупи за секунда да видима и накаря лекарката се обърна и каза съжалявам аз се отказвам  #Crazy #Crazy иначе като размери е добре 200грама всичко друго е ок сега се надявам на 30 ми е следващата надежда newsm17 newsm17

# 702
Ехеее коремчета мнооооого сте бързи с писането. То вярно, че с Вас е супер интересно и забавно ама от два дни не съм влизала да Ви видя и какво мислите заварвам от 33 на 47 ст. Ужас. Имам доста да се забавлявам, но после, че току виж и тази темичка се е изчерпила.
Какво да Ви пиша нашият татко е доста неориентиран още. Нали ще бъде първото ни детенце. Незнае как да се държи и луди скандали понякога и сутрин и вечер. Надявам се да се научи.....Може би.
Нещо щях да пиша ама какво... Амнезияяяяя
Радвам се за резултатите на всички мами и най- вече на Блоди, че няма да има нужда да сменя хубавата количка  Joy
А сетих се - за много модели колички изчетох от Вас, което доста ме ориентира, но харесах и тази
 http://kasida.bg/esprit-bebeshka-kolichka-vegas-11-all-in-one-br … 11-178-11757.html какво ще кажете? Ще и бъде ли удобна на бебка? Пък на мен разбира се. Някой срещал ли я е на живо. Моля дайте отзиви. Нали все още не мога да се престраша да купувам, а само разглеждам в нета #Crazy Трябва да тръгна по магазини да поразгледам това онова ама все отлагам.
Ами стискам палци на всички, на които им предстоят ехографи. Ние също сме във сряда на ФМ. Ще пиша пак дали се потвърждават розовите чорапки  newsm62
Да се пазите  Hug Hug Hug

# 703
Имаше ли някоя която се омъжи на скоро или да и предстой в много близко бъдеще, че имам някой въпроси  Embarassed

# 704
Еличка, не знам колко скоро имаш впредвид, аз се омъжих през август. Май не е много скоро  newsm78 Ще се радвам ако мога да ти помогна.

А аз да ви питам... правя едни картофи с пармезан, а сега видях, че срока му на годност е до 04.03. Sad Дали ще ми стане нещо ако го ползвам, и по-скоро на бебо дали ще му стане нещо или да не си правя експерименти?

Общи условия

Активация на акаунт