Първа пролет наближава, АВГУСТовско бебе шава

• 31 826
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • Където си поискам:)
Хайде честито Блонди, че и количката улучихте Simple Smile и именце си имате  bouquet
А мислиш ли ,че момченце се гледа по-лесно? Мен и двете ме плашат,защото ми е ново, но някак си си мисля, че с момиченце по бих се справила.
Една злобна моя колежка като съобщих на работа, че ще е момченце и се изказала " Хмм аз нея с момче не я виждам, няма да се справи" И ми стана толкова криво.

# 661
  • София - град
За киселините - Аз се справям като изключително много внимавам какво ям! Много се радвам, защото те ме научиха да се храня здравословно, вече от 4 месеца не вкусвам пържено, избягвам газирано ..какво избягвам въобще не пия - заради газовете. "Натуралните" сокове също, правя си вкъщи фрешове. Дано да продължа така и след раждането много ще се радвам, никога не ми е било по-лесно да спра газираното!
Но има и друго на мен не ми се прияждат пържени неща... пие ми се малко кола но  Stop
 Simple Smile

# 662
Момиченце си е  Party
Момче се гледа сто пъти по-лесно от момиче Peace  Wink

Е, защо реши така? Simple Smile

След някой друг месец вече ще имаш база за сравнение.

И аз исках да ги нашаря моите деца, но уви, писано ми е да съм женска майка.

За киселините- засега само сода бикарбонат пия, когато има нужда. Добре ми действа.

Кърменето ми е пълна индия - Дими така и не засука правилно, после я мързеше да суче. Разраниха ми се гърдите, кръвища, беше ужас. И така настана едно цедене и хранене до 7-8 месец. После вече нямах желание, а и кърмата не стигаше за цяло хранене. Сега уж се глася да кърмя, но ако пак ми се разкървят зърната - просто незнам дали ще имам воля да продължа. И ще мина на електрическа помпа и цедене.

Пърпъл - може и от хормоните да са тези пъпки. За радост вече има измислен фон дьо тен.

Smile_k, пускай ги по допирателната такива коментари. Всяка майка си намира начин да се справи с бебето си. Нали затова е майка, то и е в кръвта.

# 663
  • София
ани4ka, гледах сестра ми, че даваше в началото на  час и 1/2 гърдата си на бебето. Тогава не разбирах този режим на поискване, защото ми се струва много начесто. И като ми дойде до главата, пак няма да знам какво да правя, нужна ми е много подготовка отсега  Hug

Блонди, супер за девойката!

А за гледането на момче и момиче - това е тема, която ще отключи нови полемики  Mr. Green

# 664
  • Обетованата земя
Bg trinity, страхотно е, че са различен пол, ще опитате и от двете Wink
Дбс, честити ти сини гащи, след 1-2 седмици като ти отлежи мисълта в главата, ще свикнеш, даже ще се чудиш защо си искала пак момиче Wink
Блонди, официално, честити розови гащи и на теб!
November girl да оздравяваш  Hug А за гърдите, мисля че е нормално, не се притеснявай!  Peace
Момичетата с киселини, наистина содата най-добре облекчава, но и трябва да се внимава какво се яде, домати, тестени например на мен ми причиняват понякога киселини. Който имал много киселини, значело, че на бебето му растяла коса  Laughing Аз нямах почти и малкия се роди без коса  Mr. Green
Според мен също момчетата се гледат много по-лесно в общия случай, ще ви кажа след някой друга година със сигурност, живот и здраве  Grinning Но пак си е и до дете!
smile K, хълцането на бебето наистина е малко по-нататък и се усеща като едно ритмично подскачане. Иво хълцаше постоянно в корема, и като го видях като се роди как хълца и "на живо" ми стана толкова мило  Heart Eyes
 Моята госпожица е много лакома ви казвам. Всеки път щом сложа нещо в уста и почва едно въртене, едни ритници  hahaha
Гунди, дано се адаптира бързо малкия в градината  Hug
Биби, не се притеснявай за кърменето, с повече упоритост и желание ще се справиш. А наистина проверка на количеството кърма чрез изцеждане не се препоръчва, защото бебето си суче доста по-мощно и изсуква повечко. Пробни кърмения също не се препоръчват, защото веднъж може да изсуче 20 мл, друг път 120, според настроението и момента Wink
 За наяждането на бебето с кърма, знам че в първите 8 минути сукане то си взима колкото му трябва да се наяде. После си играе с гърдата, успокоява се, харесва му да усеща мама. Обаче понякога така разранява и гърдата. Друг е въпросът, че като са малки често заспиват, после пак го будиш, сукне, заспи и не знаеш кога се е наяло, но с времето се нагаждате и си разбирате сигналите Simple Smile Синът ми някъде около 2я месец започна да суче по-кратко, около 10 минути, а като порастна и му заякна устичката си сучеше по 2-3 минути даже. Първите месеци давах само една гърда на кърмене, като ги редувах всеки път, за да съм сигурна, че е изсукал задното мляко. После след годинка и нещо започнах да ги редувам, че се усещах, че млякото ми е намаляло, бяхме разредили броя кърмения вече. В началото се усеща слизането на кърмата като боцкане, в часовете когато обикновено малкото се храни, или пък като го чуеш да плаче. Другото особено е в началото, че докато кърмиш с едната гърда, другата може да пуска и тя. Аз си държах една чашка и си я събирах кърмата  Mr. Green В началото се носят подплънки, защото гърдите понякога текат и без да е сложено бебето. Както казва Аничка, много неща си припомних, но и много има да си припомням.  Whistling Наскоро се замислих за тоалета на бебето в началото, какво се правеше, после за гимнастиката в следващите месеци... и т.н.
 За кърменето на поискване, Иво си искаше на 2-3 часа, не по-рано, явно си е до дете. А при проблеми с кърменето в началото се препоръчва 1-2 седмици прекарани вс бебето в леглото (само мама и бебе) на спокойствие. Изключително важно е спокойствието на мама (с друго дете незнам това дали е възможно Simple Smile ) и само кърмене и гушкане, забравят се домашни задължения, разходки и досегашен ритъм на живот. Simple Smile В статията, която ви пуснах вчера го пише също, дано сте я прочели, има супер полезни съвети Wink

Последна редакция: пн, 12 мар 2012, 13:29 от didi24

# 665

Както казва Аничка, много неща си припомних, но и много има да си припомням.  Whistling Наскоро се замислих за тоалета на бебето в началото, какво се правеше, после за гимнастиката в следващите месеци... и т.н.

Ехе, момичета и вие ако сте забравили, какво да кажем ние с големите разлики. Като за първи път ще ние Simple Smile

# 666
Благодаря за подкрепата, звънях и ми казаха,че е спокоен, заспал не е плакал и всичко за сега е наред. Само да не се появи после проблема, че понякога втори и трети ден са по- зле. Praynig
Аз също смятам, че момчетата се гледат по- лесно от момичетата.
Софи, мисля че няма да си промениш начина на хранене.После като започнеш да кърмиш пак ще внимаваш, след това идва захранването и там,ако задълбаеш като мен няма и да помислиш повече да се храниш не здравословно. Аз си промених коренно начина на хранене когато започнах да чета за захранването. Peace
Блонди, не познах това малко ме плаши,че и за мен няма да позная.  Wink

# 667
  • София - град

Софи, мисля че няма да си промениш начина на хранене.После като започнеш да кърмиш пак ще внимаваш, след това идва захранването и там,ако задълбаеш като мен няма и да помислиш повече да се храниш не здравословно. Аз си промених коренно начина на хранене когато започнах да чета за захранването. Peace

Да ти кажа и аз така мисля, а след всичко изброено идва и отслабването  Laughing

# 668
  • Обетованата земя

Както казва Аничка, много неща си припомних, но и много има да си припомням.  Whistling Наскоро се замислих за тоалета на бебето в началото, какво се правеше, после за гимнастиката в следващите месеци... и т.н.

Ехе, момичета и вие ако сте забравили, какво да кажем ние с големите разлики. Като за първи път ще ние Simple Smile
Така е, забравя се. Сега съм на друга вълна, отказахме биберона преди месец, скоро ще правим опити да отказваме памперс, в главата са ми подходящи играчки за възрастта му, правилно възпитание и отношение и т.н. Архивирала съм инфото за гледане на малко бебе, дано успея да го разархивирам  hahaha

# 669

Да ти кажа и аз така мисля, а след всичко изброено идва и отслабването  Laughing
PeaceО да така свалих.

# 670
Галка, така мисля от лични наблюдения при две деца в едно семейство и от споделено пак от същото. Момичетата още на 6 започва да ги тресе хормона и да мислят и да питат за секс, гонят момчетата да игрят на чичо доктор,  по-капризни са като цяло, имат по-тежък пубертет и изобщо притесненията, докато не стане улегнала девойка, са много по-големи с момиче, отколкото с момче - при тях нещата са си типично мъжки - няма сто нюанса на сивото. Мое мнение  Hug

Аз на излиане от доктора се опитах да мина през външната стъклена врата, без да я отварям  hahaha Сега имам синьо коляно и натъртено чело. На мен ми е специалитет минаването през витрини  hahaha

Доки каза, че съм наддала 3кг от предния път и да внимавам  Tired

# 671
Галка, така мисля от лични наблюдения при две деца в едно семейство и от споделено пак от същото. Момичетата още на 6 започва да ги тресе хормона и да мислят и да питат за секс, гонят момчетата да игрят на чичо доктор,  по-капризни са като цяло, имат по-тежък пубертет и изобщо притесненията, докато не стане улегнала девойка, са много по-големи с момиче, отколкото с момче - при тях нещата са си типично мъжки - няма сто нюанса на сивото. Мое мнение  Hug

Peace Peace Peace PeaceМного точно изразяваш моето мение- абсолютно същото го мисля и аз...пуууу дано поне моето да е момче. Joy
Братовчедка ми има култува история с опит да мине през витрина,ама на заведение- получила придружаване до тоалетната от двама серзитьори. Joy

# 672
  • София
didi24, тази информация за кърменето  ще си я букна Wink,  изобщо всичко по темата ще си записвам  Hug

Блонди, 3 кг за месец ли са? В четвъртък съм на ЖК и ще видя и аз какви съм ги свършила и мисля, че тогава ще ми е втория ехограф по ЗК  Laughing

Има толкова мнения по въпроса за гледането на момче и момиче, че е просто невъзможно да споделим всичко или да се съгласим, че едното се гледа по-лесно от другото. И как иначе - децата са си различни, родителите с тяхното отношение и възпитание - също...

# 673
А по-принцип мислех, че говорите за бебешката възраст, но явно сте имали предвид доста по-късен период. Simple Smile

И все пак мисля, че ако я има комуникацията дъщеря-майка, и респект (подчертавам не страх) от поне единия родител, а защо не и от двамата, нещата не са толкова стресиращи колкото ги описвате.
Иначе за съзряването, за любопитството от секса на 6, за нюансите на сивото- напълно сте прави, но си мисля че е много по-лесно да поговориш с момиче и да му обясниш нещата, които го вълнуват, отколкото да говориш с момчето, което си има някакво мнение, което в определена възраст въобще не иска да сподели защото е "голямо". По-добре е да си казваш всичко, отколкото да мълчиш. И незнам защо си мисля, че момчетата по-трудно споделят с родителите- явно от външни наблюдения.

# 674
Здравейте момичета!  Hug
Още не съм изчела всички странички   Crazy

Току що мисля че ми потече коластра от гърдите  newsm78 Жълтеникава течност. Като прочетох на доста мамчета коластрата им е тръгнала в началото на 5 месец .  Съжелявам за сигурно тъпия въпрос, но възможно ли е изобщо да е коластра и ще има ли проблем с кърмата по-нататък?   newsm78

Общи условия

Активация на акаунт