Първа пролет наближава, АВГУСТовско бебе шава

• 31 844
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Би-би, за да те дообъркам (или не) ще ти кажа че моя позната, която роди второто си бебче миналата седмица не можеше да изцеди и капка с помпа, а сина й си хапваше като пич и си наддаваше даже повече от очакваното. Помпата не може да изцеди това, което изцежда бебето. Simple Smile

# 646
Smile_K газирана вода пий за киселини  и си поискай направление за гастроентеролог като са ти толкова сериозни оплакванията.И спри макароните, и те може да товарят, аз като ги ям на закуска си активизирам гастрита.Но най-добре специалист да ти каже какво да ядеш и да избягваш спрямо твоя вкус  Hug
В клиниката, в която ходя, има уредено посещение при гастроентеролог(по желание) и мисля утре да се възползвам.Че аз освен с гастрит, мога да се похваля и със запек, но не какъв да е.2 дена запек , 1 ден р-во  Confused
за кърменето не препоръчвам книги, които не са свързани с Ла Лече Лига  Peace Защото благодарение на остарели разбирания детето ми месец и половина не наддаваше  Twisted Evil Слава Богу, че в отчетната тема имаше консултантка от ЛЛЛ, която ми помогна и кърмих 1.5 г   Heart Eyes
По-различното, което мога да споделя е, че Анито нощем беше залепена за гърдата ми, и цяло лято изкарахме с кърмаческа стачка.Като се сетя и настръхвам.Гладна е, яде,наддава, обаче....самото кърмене е придружено с рев и дърпане от гърдата, но пак си яде  Twisted Evil Отдадох го на рогатия характер, защото нито пиех лекарства, нито ми беше дошло, да има някаква хормонална промяна, която да усеща тя, нито имаше промяна в храненето ми.Като се присетя за тези моменти ми се иска да отида да се почерпя за кошмара  Mr. Green Защото много се измъчих, ревала съм понякога от безсилие и обида, че се дърпа така от мен.Но когато това премина кърменето си беше вълшебно  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Като чета коментарите за кърменето много неща си припомням и много се оказва, че съм забравила  Mr. Green Ще има пак да се ровя в кърмаческия  Wink
belverde не съм те разбрала  Hug С Анито като се рових из нета за легло съм виждала по-различни модели легла, но скъпи  Rolling Eyes Винаги можеш и с дърводелец да говориш, ако имаш някаква конкретна идея.
November_girl върви на лекар, от такава кашлица си докарах отлепване  Confused
purpule върви на дерматолог  Wink
bi_bi на тази акушерка й кажи да върви да се  #2gunfire някъде  Wink Аз съм с големи гърде, отначало нямах кърма, после си стимулирах лактацията и имах кърма. Отначало беше на режим Анито и съответно стоеше гладна и кърмата ми намаляваше.Когатои минахме на поискване всичко се регулира от самосебе си.Важно е да знаеш, че на поискване не означава винаги да сте залепени.Означава да се съобразяваш първо с бебето  Peace Имаше моменти, когато сучеше по-често, защото нещо не й е комфотно примеврно, но по принцип си сучеше на нормални интервали  WinkНе се притеснявай, чети много статии и съвети на консултанти от ЛЛЛ и всичко ще си дойде на мястото  Hug

# 647
  • София
dbs, аз даже на помпата не съм залагала, имах една много смешна помпа с вакуум, нищо не ставаше с нея, ръцете ме заболяваха.  Hug
ани4ka, това е много успокоително за мен Wink Всъщност видях, че сестра ми /също след секцио/, се справи много успешно с кърменето, беше много упорита, хранеше го "на поискване". Именно затова си мисля, че това е начин да се стимулира кърмата. Но и с това имам въпроси: представям си, че веднага щом ревне бебето, му поднасяш гърда, то си засуква, успокоява се и всички са щастливи. Но така как да знам след колко време трябва да е гладно пак и дали от глад пак ще плаче или по друга причина. Другото важно нещо е, че си мисля, че все пак е добре да има някакъв период коремчето му да се справи с поетото мляко, така без почивка не ми се струва добре... Ох ще трябва много да чета и да се информирам  Hug

# 648
Ох, синът ми днес е за пръв път на градина след 3 месеца прекъсване, отиде с голям ентузиазъм, но сега ми предстои да звънна да видя дали не е ревал и всичко е наред. Стискайте ми палци.

# 649
  • София
Гунди, дано е спокоен Викчо!  Hug

Момичета, вкарахте ми в главата макарони! Чакам с нетърпение да се прибера да направя!  Laughing

# 650
Гунди, дано е спокоен Викчо!  Hug

Hugдано, дано, че много ме притеснява...сега както ме тресе хормона нямам нужда и от такива притеснения. Laughing

# 651
dbs спокойно и ние сме с момченце. Даже според моя те се гледали по лесно  Wink

Hug благодаря. Вероятно е до дете, а не до пол, но все пак се чувствам малко несигурно. С Ема сякаш знаех какво да правя. Ще се справим де Simple Smile не сме нито първите, нито последните.

# 652
  • София
Според мен момче се гледа по-трудно Simple Smile

# 653
  • Където си поискам:)
Благодаря ви за отговорите за киселините Hug аз също имам хапчета, но от тях ми става още по зле. Сега ще опитам кисело мляко или газирана вода Simple Smile
Домакинствах малко и бях отворила на отговор, ноо вие не стоите  Simple SmileВнимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 9 нови отговора.
Връщам се да ви чета.
Някой беше питал за секса-ние не сме правили от вече 5 месеца Tiredзаради отлепването и май така и ще отиде Shocked
А Софи искрено ти завиждам за това, че си ходила в H&M . Аз им разглеждах сайта, не че има кой знае какво ,но и аз бих се поровила. Макар, че аз бих се поровила навсякъде Laughing с това мое излизане по веднъж в месеца. Ох нямам търпение да стане топличко и да се разхождам , а
ще си купя някоя хубава рокличка..ех
Блонди значи е рано за хълцане на бебто Simple Smile А какво стана с теб? Щъркела ? Whistling

# 654
ако имахте такова диване като мен вкъщи щяхте да кажете, че момче по-лесно се гледа  Joy

bi_bi номера, според мен, е да не даваш при всяко ревване гърда.Ако е наближил момента на кърмене дай, въпроса е, че не се спазват точни 3 часови паузи.Минали са 2 часа, детето реве-проверяваш памперс, даваш вода(ако даваш),даваш играчка, да не му е доскучало, проверяваш да не са колики и ако не е нищо от изброеното може да е огладняло по-рано пртосто.Предния път да е хапнало по-малко  Wink Важно за мен беше като се удари/падне детето да не се дава гърда като средство за успокоение, да да сев използва предгръдка и вербално успокоение.А за коликите май имаше становище, че по време на силни колики ако дадеш да яде, а не му е време, кърмата или АМ още повече натоварват коремчето.За това не съм много сигурна  newsm78 Доста неща съм позабравила  Mr. Green
gundie  Hug Дано е спокоен  Praynig

# 655
purpule за пъпките споко и аз съм така от няколко години получава ми се само зимата. Като се затопли времето ще изчезнат, иначе аз се мия само с душ-гел за да не ми се изсушава кожата. Пробвай ако е по топло у вас да прекарваш по вече време разголена, по потник примерно. Спокоино за сватбата ти ще си ок в краен случай може да си сложиш фон-дьо тен  Wink

# 656
ако имахте такова диване като мен вкъщи щяхте да кажете, че момче по-лесно се гледа  Joy
Тя и Ема е диваче, но аз имах предвид друго. Най - малкото чисто като физиология, действала съм инстинктивно, знаела съм какво да правя без да ми се налага да питам или да чета или.... Пък и тя като светоусещане реагира като индивид от женски пол и ми е  по-понятна.  
Когато довечера научи новината как ли ще реагира  newsm78  Heart Eyes
С момченцата - една позната, която очаква момченце (първото й е момиченце) каза, че все още свиква с мисълта и сякаш не очаква бебе, а извънземно. Та и аз малко така.  Embarassed

# 657
Момиченце си е  Party

ДБС, и аз съм в ступор, ама ще ни мине  Joy

Новембър, нищо му няма на малкото от кашлицата, не бой се  Hug ОТ УК ще ти излезе предполагам доста по-евтино. Ако искаш да видя от този френския сайт, откъдето аз поръчах?

А, Би би ме подсети, и аз щях да питам за поливането на цветята с кърма?  Shocked

Помпата не може да изцеди т.нар. задно мляко, което е по-мазно и много хранително  Simple Smile Не трябва да се кърми под режим, а на поискване  Peace Обаче аз лично съм твърдо против гърдата да служи за нещо друго, освен за хранене. В смисъл за залъгалка, за приспиване, за игра  Stop

Момче се гледа сто пъти по-лесно от момиче Peace  Wink

Иначе на прегледа всичко мина ок, бебето си беше надолу с главата, на колене, размахваше пръстчета. След 3 седмици ще ходя да дам кръв за разни там изследвания, а между 15 и 30-ти април ще ходя в болницата на ФМ, пак при шефа на клиниката, дето ми прави амниото, ще има 3Д и снимки  Party

# 658
Здравейте,
Относно киселините страдах от тях първите три месеца и половина и карах на препечени филийки и сирене  докато не започнаха да минават. Пих всяхакви хапчета и капки, но от нищо не ми минаваше просто с течение на времето всичко се оправи и сега могя да ям почти всичко.

# 659
  • София
А за коликите май имаше становище, че по време на силни колики ако дадеш да яде, а не му е време, кърмата или АМ още повече натоварват коремчето.

при нас коликите бяха доста силни и въпреки че педи ме предупреди за това, забелязах че като й дам да суче в моментите на силен рев и се успокоява за някакъв момент. С тия колики незнам, нямаше средство и/или капки които да не пробвах, и май не открих панацея  newsm78. Дано този път нямаме проблем с тях....

за по-лесното гледане - съм чувала и двете мнения, може пък и аз да си съставя от собствен опит, ще разберем на 15,03  Laughing

dbs,

С момченцата - една позната, която очаква момченце (първото й е момиченце) каза, че все още свиква с мисълта и сякаш не очаква бебе, а извънземно. Та и аз малко така.  Embarassed
 Joy

Общи условия

Активация на акаунт