Първа пролет наближава, АВГУСТовско бебе шава

• 31 846
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • Добрич
Добро утро и от мен! (доколкото може да се каже, че е добро)
Днес се събуждам със зверското главоболие, Камен от сутринта бръмчи като четиритактов мотор, кафето ми е свършило и въобще денят тръгва накриво.  ooooh!
Талцид няма проблем да се взима по време на бременност. В последния месец имах ужасни киселини, събуждах се по 3-4 пъти посред нощ и само той ме оправяше колкото да заспя отново. На мен много ми помагаше и студено прясно мляко, спрайт или просто газирана вода Simple Smile
При нас духа силен вятър, но все още не е завалял сняг, очаквам го до обяд да завали и се надявам до утре да се стопи, че ще пътувам сама до Варна за консултация. Утре ще ми пуснат и БХС и ще си видя човечето, дано се покаже какво е вече Simple Smile
Хубав ден на всички  Hug

# 631
Е, Гунди, ама вие като римляните, какви са тия сто партита за един детски рожден ден  Crazy Цял месец откарахте в празнуване  Laughing Аз повече от едно не предлагам  Crossing Arms

Не се моли за момче, че какво ще правя с тая розово-лилава количка  hahaha
  hahaha Така е празнуваме като луди- баби, роднини, приятели.....като си купим апартамент с огромен хол ще намалим празненствата Wink
Купи ли си розово лилава количка?

# 632
Добро Утро и ит мен Wink

Искам да споделя, че първата ФМ мина чудесно. Всичко на бебчета им е наред. И Блонди можеш да ми сложиш  stork-boy stork-girl Simple Smile вече за 2-ри път се потвърди и може би вече мога да повярвам:)

Голям майтап беше.  Joy JoyМладежа е застанал точно зад девойката и голямо въртене беше докато успеем да го измерим. Започнал е да наваксва. Педи 3 седмици беше точно с 1 седмица по-малък, но вече е наваксал с няколко дни:).

Сега отивам назад да чета, за да видя какво съм изпуснала:)

# 633
Купих, бе, Гунди, мъжът ми поръча от Франция, че наполовина излиза цената, но го предупредих, че за мен полът не е сигурен още, да се оправя после  Joy

Ей я - количка и кош  Mr. Green

Бг Тринити, честити ти разноцветни гащи, така е страхотно  Hug

# 634
  • Обетованата земя
Много интересно клипче за родителството през първите седем  Grinning
http://www.actastyle.bg/Actastyle/school/1 (след 15тата минута започва интересното)-лекция на Мадлен Алгафари.

# 635
Бг Тринити, честити ти разноцветни гащи, така е страхотно  Hug
И мен това ме радва:) След едно момиче хем ми се искаше пак момиче, хем пък момче:) Та разноцветни гащи си е супер:)

# 636
bg_trinity честито, ошарили сте ги гащите Simple Smile тъкмо няма да има сърдити  Wink и аз много исках близначета и то точно момче и момиче, но ще видим има време с втория опит може и да се получи

# 637
Здравейте мамчета Simple Smile

Тринити - супер е да си с момченце и момиченце на веднъж!!! Simple Smile  Hug

Mimiss - вчера не писах, но през нощта се сетих и мислих върху предположенията ти. Май е съвкупно. От месец не съм си носила стелките (и аз имам скъсани връзки и паднал свод), а и матрака не ни е хубава, много е тънък, защото се сгъва на три. Все пак спим на него вече 3м. но определено този диван не е за ежедневно спане.

Сега да се отчета. Ходих на дългоочаквания преглед. Дадох и кръв за интегриран БХС. До тук всичко е наред. Аз обче съм в лек ступор, но прецених, че имам време да посвикна с идеята. Бебенцето ни е момченце. Нека всичко да си е наред пък ще се справим. Първия път да не сме знаели как е с момиченце и изобщо с бебе, пък сме се справили.  Mr. Green

# 638
Добро утро момичета направих си кафе и седнах да ви чета Laughing
Блонди дано бебето да е момиченце че да си ползваш хубавата количка Simple Smile
Честито и на мамите разбрали цвета на гащите Heart Eyes Аз по рано от 4 април няма да знам цвета на нашите гащи,а вече толкова много искам Embarassed Сега се сетих че говорихте и за киселини на мен доки ми изписа едни капти Иберогаст даже го рекламират ама още не съм пила от тях за сега си ги трая.

# 639
dbs спокойно и ние сме с момченце. Даже според моя те се гледали по лесно  Wink

# 640
megi_emo ако те страх да пиеш лекарства, може да пробваш с бабини методи Wink Специално за киселините се сещам за два метода
1. да глътнеш едно бобено зърно
2. да хапнеш малко кисело мляко
2-я метод съм го пробвала с моя и му олекна Wink

# 641
Здравейте мамчета!!

Блонди и ние сме се спрели на Куинито! Аз мислех от УК да я поръчвам...
Сега да споделя с вас моите притеснения... Изкарах едно неразположение, с температура, хрема и кашлица... много се притеснявам да не съм навредила нещо на бебчето, лекувах се с хомеопатични лекарства, но кашлицта ми е мн дълбока и когато кашлям сигурно малкото го подмятам из целия си търбух... #Crazy
Другото което ме притеснява е, че не усещам такова напрежение в гърдите ми, както преди... нормално ли е да се променя това според етапите на бременността??

# 642
Здравейте дами!   bouquet Аз не мога да смогна с четенето, нямах много време за тук миналата седмица и много ми се е насъбрало... затова минавам да ви кажа Лек и приятен ден!!! (макар и малко мрачно да е навън и мързеливо), просто да не ме забравите... Wink

Редакция, за да се оплача... някакви гадни пъпки са ми излезли по целият гръб и се притеснявам, как ли ще изглеждам в прекрасната бяла рокля другият месец, не съм имала такова чудо дори през пубертета  Stop newsm45 Sick пък не смея да ползвам някакви мазила...  ooooh!

# 643
November_girl , нищо му няма на бебето от кашлицата ти, но ти предлагам да отидеш и да те чуят. Ако е същия вирус, освен че е много тежък, кашлицата е продължителна независимо дали е плитка или дълбока и е изтощително да се кашля толкова дълго, а и може да не е безобидна.. Няколко от нас се бориха с това (2 - 3 минахме на АБ). Успех! Hug

за киселини
- сок от 1/2 лимон и сода бикарбонат на върха на лъжичка чаена. Просто се мокри върха на лъжичката, топва се в сода и колкото се закрепи. Разбърква се и се изпива. Simple Smile

# 644
  • София
Така, изчетох няколкото страници от уикенда  Laughing
didi24, страхотни са ти линковете с рокличките, направо си избрах една от тях за погачата  Mr. Green Както и идейната количка за породените деца, мисля че ще ти е много удобно за разходки в парка, където е широко.
Бюти, хареса ми леглото, количката ми е с мънички гуми, по моите разбирания, но марката знам, че е добра, така че дано е измислена добре.  Hug

За глезотиите от баби и дядовци не ми се говори, не съм била много твърда с първото ни дете, но този път ще си отстоявам своите виждания...

Princess Leia, щом си раждала със секцио и имаш опит и с кърмата в тази насока, ще даваш съвети  Wink  А на цветята добре ли им е да ги поливаш с кърма?  newsm78

tayra, само първата количка се отваря...

Блонди, чакаме те да кажеш подробности за резултатите и пола на бебчето  Hug

bg_trinity,
това е най-хубавото - розово и синьо щъркелче! Страхотна новина!  Hug

November_girl,
не си му навредила на бебчето, повечето от нас изкараха по някое вирусче, но за кашлицата отиди да те преслушат, дано се оправиш бързо!  Hug

За кърменето:
аз лично съм ужасно объркана по тази тема, имам много въпроси, защото не се справих добре първия път, изглежда нямах достатъчно мотивация... Предлагам като се постопли да си направим среща и Червената Соня да ни изнесе една лекция  Hug Интересува ме например дали се препоръчва хранене на поискване или с режим. Аз се притеснявам, че първия път нямах достатъчно кърма, не знаех реално детето по колко суче, оказа се, че не се храни достатъчно и аз не стимулирам допълнително, малко омагьосан кръг беше. Вярно ли е, че жените с по-големи гърди имат по-малко кърма, моята акушерка постоянно повтаряше "за какво са ти тия гърди, никаква работа не вършат, само за красота". Не съм сигурна дали и съм склонна да го храня "на поискване", защото на практика само с това ще се занимавам... Знам, че се прави пробно хранене с измерване на бебето преди и след сукане, аз не направих такова, но само като видях, че изцедих 20 гр., прецених, че са абсолютно недостатъчни и започнах да дохранвам с АМ. Освен това прочетох в постовете ви, че не е добре да се доизцеждаш след сукане, ами по този начин няма ли да стимулираш допълнително повече кърма??? Бих направила всичко този път да се справя, искам да кърмя!!! Сигурно личи от поста ми колко съм объркана  Sad

Общи условия

Активация на акаунт