Първа пролет наближава, АВГУСТовско бебе шава

• 31 852
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • София
magi_g, аз съм решила още от начало, заради лекарят ми, който изражда в Тина Киркова. Някой друг мисли ли там?
За храните, внимавам какво хапвам, гледам повече ядки, плодове, зеленчуци, пилешко, ориз, но ми се хапва и тестено, сладко -рядко. Избягвам тежки храни, пържени, замразени...но и на мен скоро ми се приядоха пържени кюфтета, но съобразих да хапна на обяд. Вечер почти избягвам да ям след 18ч. или е нещо много леко.
За секса - и ние се въздържаме, защото аз се притеснявам. Blush
С това кърмене - не ми се мисли, какво ще е положението и как ще се справям, но ще имам и ел. помпа Rolling Eyes
Аничка,  Tired много шарено ще стане, а аз не искам. Друго имах предвид, че са ми постни и скучни, не цветово, а от към детайли.  Flutter Вече съм се спряла на цветове за стаята (нищо че не знам какво е hahaha, но те ще отиват и на двата пола), кафяво (защото в къщата ни дървенията е на почит и е буквално навсякъде Crazy) с екрю и шампанско, мн е нежно и по-интересно като комбинация.
Софи, а този готин сутиен, който си беше харесала, имаше ли го?

# 616
  • София
Здравейте момичета!
Да ви се похваля,че днес решихме да се разходим малко из България и ми се отрази много добре движението.Сега съм капнала от умора,но доволна.
За количките аз съм си харесала 3 модела в ебай(немския).Много си приличат,но много ми допаднаха и ги дават в комплект с всичко на снимката и го има в много цветове:  
http://www.ebay.de/itm/KOMBI-KINDERWAGEN-KING-40-FARBKOMBIS-3in1 … 4#ht_27833wt_1111

Сега обмисляме евентуално да си поръчаме от Германия или Англия.Поне на тези пише,че са чисто нови и са с около 100евро по-евтини от тези в сайта на марката lux4kids.
Белверде аз имам приятелка акушерка в Тина Киркова и обмислям евентуално там,ама още не съм решила окончателно...

Последна редакция: пн, 12 мар 2012, 23:38 от tayra

# 617
  • София
последно и си пускам 7-те часа разлика  Mr. Green

и аз мисля да раждам в Т.К, тъй като и първия път родих там, а и я водят "болница приятел на бебето", демек бебчетата са си при теб, освен ако не си секцио. Другия ми избор на болница би бил Токуда, ако ето така изведнъж се спъна в някакви си 2-3 хиляди  Mr. Green
Тайра, само от любопитство как се казва приятелката ти акушерка? аз се чудя дали да раждам при екипа от миналия път или при екипа на приятелка, която вече 2 пъти роди и многоооооооооооо ми го прехвали  Mr. Green. Не че бях недоволна от моя си екип де, но пък  той моят екип беше на късмет де, не го бях ангажирала специално... знам ли може като е ангажиран специално да ми казват с напевен тон как да дишам и издишам  hahaha

# 618
dbs, в твоя случай изцеденото мляко определено ти е бил от полза, щом АБ не е бил съвместим с къременето.  Hug
Дбс, диди, Поздравления за завидния кърмачески стаж!  Hug Личи си, че имате добър опит!

Дбс, абсолютно си права, че най-важна е психологическата гледна точка и майката да се чувства уверена и спокойна. А майките обикновено се чувстват така, когато виждат с очите си, че имат мляко. Всъщност има много други начини по които да разбереш, че бебето е сито. Имам една приятелка, която много точно описва майките като катерици - обичат да си събират и кътат  Laughing И аз бях така с първата бременност. Накрая изхвърлих литри мляко  Simple Smile Имайте винаги обаче едно на ум, когато цедите допълнително (без да има реална нужда от това), че това мляко е образувано в повече от вашия организъм, вашето бебето няма нужда от него и съществува риск да се докарате до твърде много мляко (хиперлактация), което създава същия проблем като недостига на мляко Wink Иначе кърмата има много приложения и ще потърся статийки да ви ги пусна  Simple Smile
С две думи имайте доверие в телата си Simple Smile Разбира се, необходими са и знания, но хубавото е, че в интернет можеш да намериш всякаква информация за поставяне на бебето и правилно засукване, придружена даже с клипчета Simple Smile

Блонди Гунди, съжалявам да прочета, че първото кърмене е било неуспешно за вас  Hug Нямам представа, в какво точно се е състояло това (а и вероятно при всяка е било различно), но имайте предвид, че всяко бебе е различно и този път нещата могат да потръгнат в съвсем различна посока  Hug Освен това тук (или на лични) можем да обсъждаме всичко каквото ви притеснява  Simple Smile

За помпите и ръчното цедене само да допълня, че опитът ми като консултант показва, че много майки се справят по-добре с цеденето на ръка, от колкото с помпа, така че всичко отново е много индивидуално  Peace С това искам просто да кажа, че всеки сам ще си прецени какво е най-добре за него, но ако може да спести някой лев, защо не Wink

За нощното хранене - то е абсолютно задължително поне до 40-тия ден на бебето. Ако бебето не се събужда само, е добре мама да му напомня, че трябва да се храни. След това някои бебета се отказват сами и започват да спят по цяла нощ (като много често след 4-тия месец се събуждат отново, както е отбелязала дбс) Някои майки стават да се цедят, за да стимулират, но може и да се наложи и бебето да си наддава добре и без нощно хранене (отново всичко е индивидуално) Simple Smile

И след този млечен пост ви казвам "Лека нощ"  Hug

# 619
  • Обетованата земя
Соня, много хубав млечен пост  Hug Друго си е да го обясни консултант.  Grinning Със сигурност ще си ни много полезна, добре че си след мен по термин, да имаш време да помагаш при нужда! Mr. Green

# 620
  • София - град

Софи, а този готин сутиен, който си беше харесала, имаше ли го?
Не са го вкарали още  Sad

# 621
  • Варна
Добро утро Hug
Вчера се разходих до близкия мол с една приятелка, уж да поогледам магазините - първо, че бързо се уморих и не обикалях много и второ - в магазините, в които влязох нямаше нищичко свястно - нито една по-длъжка блузка, туника или нещо подобно с дълъг ръкав. Или къси до кръста, или летни тениски. За дънки - погледнах тези в Уаикики - имаше два модела, които ми стояха ужасно - дълбоки до под мишниците, затова пък къси. Откъде да си купя някоя дреха да му се не види Tired Варненки, дайте идея за магазин, в който да не припадна от цените и да има що годе хубави неща Blush
За секса - от самото начало сме на сух режим, първо нямам грам желание, второ ме е страх и трето сега с този полип съвсем пък не смея Embarassed Ще наваксваме по-нататък живот и здраве.

# 622
За кърменето - аз кърмех денонощно. Цедих се след кърмене. Не съм имала хиперлактация. Марио се будеше нощем многооо дълго време. НА мен цикълът ми дойде , когато  МАрио беше на 11 месеца. Тогава намалих кърмата , тъй като сучеше по-рядко , беше захранен и имаше заместени хранения. Голям кеф беше без цикъл , после имах 2 и пак край  Mr. Green

# 623
Червената Соня, много ти благодаря !  bouquet HugАз лично ще се възползвам от теб и от ЛЛЛ тоя път (съжалявам, че предния път не го сторих, а имах номера на един консултант в мен и в болницата трябваше да звънна). При мен проблема беше,че кърмата ми дойде чак като излязохме от болницата, а родих едно осверепяло от глад бебе , което на всичкото отгоре беше/ е зверски инат. Когато излязохме от болницата вече не искаше да сучи от гърда, освен това имаше зверски рефлукс и уж трябваше да знаем колко яде (тук вече е историята с педиатрите, които са малко изостанали с инфото- нашия е средна хубост, поне не съм давала сок на два месеца)...абе в крайна сметка карахме на Ам, който беше специален против повръщане, но и се цедях. И понеже ръчна помпа и бебе, което не иска да суче не ми дойде кой знае колко кърма, на 4 м. и половина като беше Вик спрях понеже вече цедях по 10 мл.....отчитам всичко това като моя грешка. Ще ходя на Бебешките кафета и на лекции на ЛЛЛ, ще се косултирам и с теб, но при всички случаи ми се ще сега да имам едно дълго кърмено бебе. Praynig

# 624
Добро утро и от мен. Как сте мами, гледам тъпата зима пак се завръща, бахти няма оттърване...такова чудо няма Simple Smile искам да ми мирише на пролет и цветя Simple Smile
За кърменето и аз се радвам че си имаме консултант Червената Соня  Embarassed Embarassed Предния път си имахм е пак и ни беше много ама многооо полкезен. Моя кърмачески опит е от година, после тръгнах на работа и стана малко по сложно, та затова го отбих, но тох продължи да се кърми нощем докъм 7 8 месец...Много кърма нямах,но му стигаше. Цедяла съм се 2 3 пъти като съм го оставяла да го гледат бабите и в болницата разбирасе, защото отначало бебето сучи по 20 мл ако не и по малко... Но както е отбелязла Червената Соня многото цедене може да доведе до хиперлактация, имахме мами с такива случеи, самото тяло се регулира според искането на детето,знае му дозата и така се образува точната доза, Денис никога не е оставал гладен, дори не съм му предлагала 2те гърди а ги редувах ту едната ту другата на кърмене.
 Довечера сме на рожден ден на едно негово приятелче и ще падне купон. Днес ще опаковаме подаръци и ще пишем картички. За е бей който купува по добре не плащайте с кредитна карта а чрез пей пал да не изгърмите, 2 пъти ми се случи да платя нещо и да не престигне нищо...затова от опит, чрез пей пал. Simple Smile
Лек и ползотворен ден желаем на всички и дано слънцето ни се усмихне днес поне замалко....

# 625
  • София
Добро утро момичета!  bouquet
Елвирка приятелката ми се казва Радостина Георгиева.Младичка е и има само няколко години опит,но това мене не ме притеснява.Все пак тя ще знае и кои лекари са ''по-кадърни''.
Лек и усмихнат ден на всички,а аз отивам да поработя  Simple Smile  Hug

# 626
Неееее, не се притеснявайте не се завръща зимата просто днес е моят ден от март месец- ей това е моят късмет. Joy hahaha

# 627
Талцид е ок за бременни  Peace

И аз като Диди съм твърдо против режимите, хранене под час, залъгване с вода и подобни, с цел отказване от нощното хранене. И това важи и за АМ, не само за кърмата  Simple Smile

Соня, ще се борим този път да успеем  Party

Тайра, само първата количка ми се отвори, на другите две май пише, че няма такъв продукт, хич не отбирам от немския  Laughing Амапървата изглежда добре и много евтина  Simple Smile

Пия си кафето и в 10 тръгвам за доктора, да видим цвета на гащите  Joy Тази сутрин мъжът ми усети и с неговата ръка през корема ритничетата, заяква мъничето  Heart Eyes Как от незабележима точица се превръщат в истински човечета, цяло чудо  Blush

# 628

Пия си кафето и в 10 тръгвам за доктора, да видим цвета на гащите  Joy Тази сутрин мъжът ми усети и с неговата ръка през корема ритничетата, заяква мъничето  Heart Eyes Как от незабележима точица се превръщат в истински човечета, цяло чудо  Blush

Grinning Момче (да кажа пак, че може да е за последно  Laughing). Praynig
Аз пък от 4 март не съм го усещала, но ми беше малко напрегнато покрай хилядите партита за рождения ден на Викчо (вчера свърши последното ooooh! Crazy ).

# 629
Е, Гунди, ама вие като римляните, какви са тия сто партита за един детски рожден ден  Crazy Цял месец откарахте в празнуване  Laughing Аз повече от едно не предлагам  Crossing Arms

Не се моли за момче, че какво ще правя с тая розово-лилава количка  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт