Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 17

• 64 527
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • София - Младост 1А
И аз ви стискам палци, бързо да оздравявате.

Пешо и той от снощи - сополи, кашлица, гърло. Сутринта температура... всички екстри на куп.
Ходихме в Токуда, накупихме лекарствата, почнахме инхалациите. Ужасно съм уморена от всичко това. А най-ме е страх да не ме зарази отново. Вече боледувах 3 пъти за тази бременност, включително вируса с 40 градуса температура изкарах. Направо го измъчих това бебе.

# 121
Sаfira, д-р Филчев е страхотен специалист, дано скоро оздравеете  Praynig

Ади, моля се да не те зарази Пепи този път, и той бързо да се оправи  Hug

# 122
Sаfira, д-р Филчев е страхотен специалист, дано скоро оздравеете  Praynig

Ади, моля се да не те зарази Пепи този път, и той бързо да се оправи  Hug
+1!
От чисто любопитство, какво ви изписаха от токуда за тези симптоми?
И да не те плаша, ама после и с бебето като се роди пак няма опазване от вирусите.
Педиатрите казват много кърмене-пази ги от вирусите на по-големите братчета и сестричета.
Малкият  е лепвал до сега 100% всичко от сестра си.

# 123
  • sf
Аз пък си мисля,че е до късмет.  Моите никога не съм ги делила при болест. Малкия няма случай да се е заразил от кака си. Тя не че и много е боледувала , но имаше един път такъв вирус я тръшна, 5 дена с висока Т, малкия нищо, а не е и кърмен да кажеш,че това го е пазило.

Та мисълта ми е Дрина, не се навивай, може пък да не боледува често.
 Hug

# 124
Drina,  дано ти се размине този път Peace. А за бебето наистина не се навивай от сега. И моята не е кърмена, постоянно беше в контакт с деца, яко закаляване и до тази есен един единствен път ми се беше разболявала, като изключим бъбречните проблеми.
А за астмата съм убедена, че си я докарахме от това, че я оставиха един месец с бронхит и без антибиотик Sad.

safira, оздравявайте бързо. И при нас е подобно положението, но и в болницата ме успокояваха, че трябва поне 2-3 месеца да се натрупа фликсотида, за да очаквам ефект. Аз се успокоявам с факта, че до сега винаги има вирус като начало на спазмите при нас. А за мен най-големият проблем е, че всеки лекар чува различни неща. Аз вече съм се побъркала на кого да вярвам.

Сънчо, радвам се, че на Калоян му се е разминало Hug

# 125
  • Варна
Сафира, кураж! Не е приятно, но нека ви изследват. Само едно ще си позволя да споделя за утеха - и Елица беше така, до втората си годинка, с дълги периоди на спазми и хрипове, почти непрекъснати, чести снимки, остри и хронични алергични реакции, какви ли не изследвания, графии, лека-полека се стабилизира, укрепва, нещата са по-категорични, по-кратки. Оправяйте се!

Дрина, нека да е без болести до края, а после - едно здраво бебе, от скука да си умреш с него!  Hug

# 126
  • София - Младост 1А
Благодаря ви момичета!  Hug

Калинчи, изписаха му:

Изопринозин по схема
Ериус
Вит. С на ампули
Капки за нос
Тантум Верде за пръскане в гърлото
каквото за смучене обича, да облекчава болките в гърлото - аз взех Ефизол
инхалации с физиологичен разтвор, поне 4-5 пъти дневно

# 127
  • София,
Дрина да се оправя бързо Пешко, а ти да не прихващаш, слагай маска, - не че ще те предпази на сто процента - и пий витаминки. Кой лекар Ви прегледа? И гърлото само червено ли му е? Ние вчера бяхме на контролен при диспансера, но тъй като си имаме гнойни налепи от предния ден, докторката ни пусна и кръвни да види как е ЦРП- то - естествено е повишено, но не чак толкова колкото по принцип съм свикнала да го виждам -но все пак е повишено и лекарката веднага ни изписа АБ, обаче аз много се двоумя все още дали да го давам? Тя няма температура и изобщо няма вид на болно дете! Знам ли, в понеделник когат овдигна температуратат и избиха белите точици по сливиците имаше и много лош дъх! Днес и огледах гърлото но в интерес на изстината не видях белите петна, дори навътре, а вчера лекарката каза че ги имало но по навътре в гърлото, аз нищо не видях - знам ли, реших да изчакам с антибиотика пък да видим - дано съм права и не сгреша, какво ще ме посъветвате. Иначе детето не е съвсем без лекарство - даваме едно хомеопатично и явно от него но наистина е доста по добре, утре мисля да яь водя при личната да погледне и тя все пак гърлото и да каже какво става. Ако не се оправя ще трябва да давам АБ-то няма как, въпреки че хич не ми се ще - ми то се отрови детето преди точно тлри седмици цели 22 дни изпи два антибиотика през устата и един и слагаха венозен. Ми тя ще направи някоя алергична реакция и после с какво ще я лекувам  Thinking.
Сафира не се притеснявай - ще се оправи малката, а щом трябва наистина постъпете в окръжна, там има и една също много добра лекарка, детски пулмолог - казва се др. Симеонова - мисля че е завеждаща на детско отделение, консултирай се и с нея.

# 128
  • sf
Айфел, ти си знаеш най-добре,но щом детето е видимо добре и жизнено,без Т, аз не бих дала АБ засега.
Дано минете само с хомеопатията  Hug а гранофурина?

# 129
  • София - Младост 1А
Дрина да се оправя бързо Пешко, а ти да не прихващаш, слагай маска, - не че ще те предпази на сто процента - и пий витаминки. Кой лекар Ви прегледа? И гърлото само червено ли му е?
...

При д-р Кристина Петрова бяхме днес.
Д-р Лисички не беше на работа, иначе последните няколко пъти той го преглежда.
Гърлото е само червено. Няма налепи и гной. Аз и вкъщи го видях. На мен ми се струва доста червено, но лекарката каза - леко зачервено.

# 130
  • София,
Е и ние вчера при нея минахме, ама на нас и АБ за по сигурно, да ама не го дадох. Важното е да оздравяват. А за гранофурина ми се накара, каза че като съм я мазала съм и ожулила леко едната сливица - тя пък как го видя. КАза да не я мажа, а са го пръскам някак си  Joy. НО пък сега гранофуринът е несъвместим с хомеопатичното лечение и затова не я мажа повече! Peace

# 131
safira, стискам палци!!  Praynig Praynig

<eiffel tower>, аз само за инфо - не зная как го мажеш гранофурина, но аз навивам огромен памук на една клечка за уши и здраво го накисвам, така реално само се "изцежда" върху гърлото и сливиците и не ги одира. Оправяйте се!!   bouquet

Drina, и при вас дано всичко да е наред скоро!  Hug

Владо някакъв вирус явно хванал, зачервяват му се сутрин и вечер очите и вечер леека субфебрилна температура вдига, въпреки всичките там противоалергични. Лекарят каза, че не е особено сериозно...

# 132
Благодаря ви момичета!  Hug

Калинчи, изписаха му:

Изопринозин по схема
Ериус
Вит. С на ампули
Капки за нос
Тантум Верде за пръскане в гърлото
каквото за смучене обича, да облекчава болките в гърлото - аз взех Ефизол
инхалации с физиологичен разтвор, поне 4-5 пъти дневно

И на нас това ни изписват.
Просто се чудех, дали не прекаляваме с изопринозина.
И все пак го предпочитам, ако мога да избегна АБ!
Сега при последния вирус от предната седмица и двете ми деца се оправиха с горните лекарства. Не пропуснахме изопринозина, обаче. Thinking

# 133

Владо някакъв вирус явно хванал, зачервяват му се сутрин и вечер очите и вечер леека субфебрилна температура вдига, въпреки всичките там противоалергични. Лекарят каза, че не е особено сериозно...
дъщеря ми беше така.
Преди около 2 седмици.
Имаше Т 37,2-37,4, нещо такова.
Дори и правих изследване на урината, заради Т, и оченцата, че покрай това и профилактичния пред очен направихме.
Ми мина от себе си. Давах инфлуцид, витамин С, рибчо...

# 134
  • София,
Добро утро,
Аман вече от тези болести Twisted Evil
Герганди, аз само с клечка за уши я намазах, но от тези големите дето са с ограничител - бебешките, както и да е,  засега повече няма да я мажа. Днес следобед мисля да я заведа при личната и тя да погледне гърлото, за да зная все пак какво да правя, ако има още много налепи да го почвам антибиотика, все пак си е гной и е много опасно - а аз уж вчера гледах и невидях налепи, но знам ли, все пак не съм лекар, а и гърлените проблеми не са ми все още толкова усъвършенствани както пристъпите Joy.
А Владо да не е хванала някакъв конюктивит, щом вдига лека Т и му се зачервяват очичките може и от това да е, пробвай да му слагаш три четири дни някакви капки - Макситрол или Тобрадекс.
Дрина как сте с Пешко?
Меричери ти успя ли да си пуснеш документите за винетката, аз моите ги пуснах и до края на месеца дано стане, че нали ще ходим на Сандански, ще ми трябва!
Сафира как е малката - приеха ли Ви вече в болницата? А момченцето, то оздравя ли напълно, нали и то беше болно? Дано имаш кой да ти помага, че с двамата и то единия нонстоп болен направо незная как се справяш! Praynig

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора. Е браво браво - много сте ранобудни!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт