Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 17

• 64 596
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Момичета, извинете за глупавия въпрос, но защо след варицелата става страшно? Ние още не сме карали и взех да се вкарвам във филми!
Понеже отключва проблеми и рязко сваля имунитета,до колкото разбирам на доста деца /освен на моето/ се е отключила или усложнила астмата след прекарана Варицела.
А относно утайката не беше ли нормално да е 15-20мм

# 601
  • София
Merychery, при вас обривът и температурата да не са от бебешка шарка. Голямото ми дете на 9 месеца я изкара. Отначало беше с висока температура няколко дни без други симптоми и накрая избиха едни малки пъпчици по тялото и лицето най-вече, като че ли по крайниците бяха по малко.
А иначе и малкият ми син така изглеждаше по време на варицелата. Пъпките избиваха най-вече от 3-тия до 5-тия ден. Около 3 седмици след варицелата се разболя с лек пристъп и антибиотик беше докато бяхме на море.

# 602
не сме с шарка. На АБ сме поради доста високи показатели на СУЕ и СРП. Изписаха ни Клацид. Общо взето бактериална инфекция с неуточнена локализация - чиста обикновена урина, гърлото не е червено, няма болки в ушите, няма хрема,кашлица, повръщане или каквото и да е друго. Но сутринта пак беше с температура  - 38,2.

# 603
Коя шарка - варицела или някоя от другите? Оздравявайте бързо!   bouquet

# 604
  • София

[/quote]
Понеже отключва проблеми и рязко сваля имунитета,до колкото разбирам на доста деца /освен на моето/ се е отключила или усложнила астмата след прекарана Варицела.
[/quote]

Е ния я отключихме поради моят "акъл"-да намажа детето с мас и счукан аспирин!?!. И той направи първият страшен бронхиолит.

# 605
  • София, под Карлсон
И ние сме на Клацид, със зверска кашлица от гърлото и лека температура. Поне гърдите са му чисти  Praynig Две нощи не сме спали, в момента съм на работа и се свличам върху бюрото... Като дойдат празници и се почва... #Cussing out Няма как да не съм на нокти по Великден, защото точно преди две години на този ден Иво направи първия си пристъп, а аз не знаех на кой свят се намирам...Дано по- бързо оздравяват всички болничета и да им се паднат най- здравите яйчица на Великден  Grinning Спокойни и весели празници на вас и семействата ви!  Hug

# 606
Коя шарка - варицела или някоя от другите? Оздравявайте бързо!   bouquet
Слава боги не сме с шарка. Това и съм написала. С бактериална инфекция сме, подържа си температура вече 4 дена. Но иначе е жизнен. А яйцата са ни напълно забранени, на диета е моят малчо заради обривите, които са алергични. И веднага като се прбрах дадох ксизал и избледняха.

# 607
здр.мили момичета,
при нас нещата пак не са добре-от понеделник тръгна една суха зверска кашлица,която 24 часа не спря.....във вторник вдигна и температура и кашлицата стана доста влажна.Днес ходихме до пулмологията и се оказа че имаме пристъп.Не правихме снимка че напоследък е доста облъчена,но пуснахме ПКК и се оказа че всичко е в норма освен СУЕ 24.Доц.Переновска каза че не е за антибиотик и ни остави само на вентолин на 6 часа и изопринозин.Как мислите,дали не трябваше едно Клацидче.......Ох писна ми вече сами да взимаме решения,защото докторите си правят експерименти!Между другото в крайна сметка ще се окаже че детето ми има доста тежка и нелекувана астма и от там ми прави тези пневмонии.Другата седмица след празниците докито каза да идем да ни даде талон и да изпише нещо за астмата.
Много късмет и здрави дечица  bouquet

# 608
  • sf
ох, сафира, милите вие  Hug
не знам какво да ти кажа за АБ- моя досега само с инхалации се е оправял при пристъп, но не е имал Т. дано го преоодолее само с вентолина. кофти,че и почивни дни идват.
да се оправяте бързо, стескам палци  Praynig

# 609
Safira, и при нас обикновено без АБ минават пристъпите.
Меричери, извини ме, нещо не съм чела внимателно. Добре, че не е шарка. Peace
Весели празници на всички! И здрави дечица!  bouquet

# 610
и от мен пожелание да се оправяте бързо Hug

# 611
  • София - Младост 1А
И при нас пристъпите са без АБ. Дават ни когато има бактериална инфекция някаква или лоши изследвания или пневмония.

marychery  Hug

Бързо да оздравявате всички и да се радвате на празниците!

Весели празници момичета!

# 612
Сафира, колко температура вдига? СУЕ-то не е особено хубаво, но пък щом е казала лекарката, няма какво да направиш засега. Иначе, принципно, няма смисъл от АБ, ако е само пристъп. Трябва да се повлияе от вентолина, обаче. Ако температурата е субфебрилна, значи сигурно е от секрета, който се задържа в дихателните пътища.

меричери, стискам ви палци!  Praynig

# 613
температура вдига обикновенно вечер и е до 38 градуса.Освен утайката обаче всичко е в норма.Ние нали и от преди бяхме болни та незнам тази утайка дали от тогава още е така.Нали казват че спада бавно.Ох,незнам само ме е страха да не направи пак някоя пневмония.Но ако продължава с температурата още 1-2 дни ще трябва да дам антибиотик на своя глава понеже няма къде да я заведа на преглед по празниците...

# 614
  • sf
не, недей АБ сама. аз поне не бих посмяла. Все има къде да я заведеш, най-малкото в Токуда.

Общи условия

Активация на акаунт