Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 17

• 64 594
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • София,
Сафира не можеш да даваш вечно АБ - така няма да помогнеш особено, а напротив, ще дойде момент, когато вече няма да има какво да дадеш. Стисни зъби и започвай инхалации но не на 6 - а направо на 4 часа, ще видиш как бързо ще се подобри. И аз мисля че тази ниска температура - щом е до 38 се получава от задръстените със секрет дихателни пътища.
Моето мнение е, че непременно трябва да започнете спешно лечение за астмата, но не само фликсотид и сингулер, а може би ще е нужно да инхалирате и вентолин или нещо комбинирано между вентолин и фликсотид, ако е нужно и повече - но трябва време, много време за да се натрупат лекарствата и да почнат да действат, противоалергично също мисля че ще е нужно, незная пиете ли? Ти трябва сама да се научиш и да спасяваш положението - чеуш ли металната суха кашлица - веднага започваш инхалации с вентолин - аз поне така правя, и чмного пъти съм спасявала по тежкото състояние!
НИе с Вероника се прибрахме вчера от Сандански, така и не се видях с другите, че някакъв стомашен вирус ме тръшна, и отложихме срещата, все пак ние се прибирахме, а другите оставаха, а и са малки децата да не разболеем някой друг, само по телефоните се чувахме. Дано по натам успеем да се видим! Peace
Днес пък цял ден с малката боядисвахме яйчица и утре отиваме при баба. На нея много добре и се отрази почивката, направо се промени това дете, така ми се иска пак да отидем, страхонто е там! Peace

# 616
  • Варна
И аз не давам АБ за пристип само.За Т са ти казали и другите момичета,че е точно от задържания секрет.АБ не би помогнал,само ще замаже картинката за дни и ще стане резистентна и в момент,когато наистина имате нужда няма да действа.Защо не изследвате фагоцитоза и ЦРП,а тогава да се чудиш.Няма ли да се намери за вас вече лекар и адекватно лечение.За Пулмикорта казват,че помага бързо при подобни ситуации слага се заедно с Вентолина в Инхалатора по 2 пъти на ден,но трябва все пак и лекар да каже.
Много здраве на всикчи и Весел Велкиден!

# 617
safira,  много съжалявам да чуя , че пак сте с проблеми Sad. Ние за цялата зима, при всички непрестанни пристъпи имаме само един изпит АБ. През останалото време категорично ми отказваха да изпишат АБ на детето. Само инхалации с вентолин, кортикостероиди под различна форма и противоалергични.
Не давай сама АБ, защото ако сте с астма безразборно даване на АБ може допълнително да алергизира организма.
Сега последно ни пуснаха един курс клацид, защото поддържаше утайка 30 и повече от месец не успяваше да изчисти хриповете.

merychery, стискам палци Praynig!

eiffel tower, браво, че сте прекарали страхотно, а сега се оправяйте бързо Hug! Нашата пулмоложка ме застреля, като каза, че няма смисъл да водя Белослава по санаториуми Thinking, но море задължително. А сега! Някой схваща ли логиката? То и на мен така повече ми харесва Laughing.

ментова, емфиземните изменения са ги разчели от рентгенова снимка не сме и правили кат. Другата седмица ще взема епикризата и ще прочета по-подробно. Това го мернах само в листа, докато чакахме за ехограф на бъбреците. От кръвно газовия анализ беше с компенсаторна алкалоза и друго не успях да прочета.
Думите на лекарката бяха, че се касае за класическа алергична астма, не добре контролирана до момента и никакво спиране на фликсотод за нас. Това ни остава основно лечение.
Не знам на тази малка възраст ( 2г 9м) до колко са реални кожните тестове за алергии. Мисля, че в предишните постове ви писах, че Белослава направи пристъп след тестовете, та явно все нещо от тези положителни проби е вярно.

# 618
  • Варна
Сафира, на нас ни включват АБ само когато обструкцията е отминала, но се чуват хрипчета в дроба, рядко се случва, а и трябва редовно слушане на детето от лекар. Намери къде да я слушат, поне през ден, но не давай прибързано АБ, че кръгът се зарваря. Ако поддържа температура над 3-4 дни, също са ни изписвали, защото тя правеше непрекъснати бронхеолити, много бързо я хващаше възпалението. И въпреки всичко изпила е сравнително малко АБ. Но послушай  eiffel tower и прави по-чести инхалации. Дишате фликсотид, нали? Каква е дозата? Какво стана с изследванията и борбата с  рефлукса? Отхвърлиха ли го?
Шайн, стискам ви палци за бързо подобряване! Нищо чудно да е реагирало детето на тестването с алергени, аз също имах пристъп след теста, висока алергичност е това. А съвсем ме разболяха с десенсебилизацията.

Ние с Елица влачим последствия от вируса - сгъстена задна хрема, къртеща кашлица. А се готвим да пътуваме на 17-ти, моля се само за здрави деца.

Последна редакция: пт, 13 апр 2012, 11:53 от Ментова

# 619
  • София,
Ментова не направи ли капките на Улевинов, слагаай ги и на двете те са точно подходящи за задна хрема, поне на нас много ни помагаха, другият вариант е коларгол - но аз пък не съм доволна от него, Вероника прави спазми от него!
Сафира  кураж - днес не си писала как е малката, дано сте добре! А и аз исках да питам като Ви правят кръвна картина ЦРП не пускат ли? Само утайка и ПКК това ли е, изисквай винаги да има  и ЦРП - така поне ще сте наясно какво е това 0 нова вирусна инфекция, която се превръща в бактериална или само вирусна или недоизлекувана стара болест. Честно да ти кажа се въоръжи с търпение - ние бяхме така в продължение на цяла година, тъкмо се пооправим и хоп отново - просто си трябва натрупване на лекарствата, дано, дано се позакрепите вече!!! Praynig Praynig PraynigНезная вече и аз какво да ти препоръчам, но явно тези лекари дето ходите при тях не са чак толкова адекватни и всеки пробва нещо и накрая нищо, сигурно и на тях не им е лесно де, рядко се получават такива упорити състояния, които да се лекуват с месеци! Аз примерно бих ти препоръчала да вземеш направление и да отидете в някой санаториум за долекуване, но да постоите там примерно 15 дни, да видиш каква промяна ще има у детето, ако се интересуваш ще поразпитаме, доколкото знаяа в Сандански е фул санаториума, но има и други подобни места в Кюстендил, в Костенец, но най добре май ще е в Трявна!!! На детето си му трябва една продължителна терапия и с инхалации и да въздействат с магнит или с масажи на дробчето, дори мисля че такива процедури и в Токуда, а и във всяка една поликлиника в София може да се правят с направление дори!Но наистина имате си нужда от по продължително  лечение!
Шайн, а за това дето лекарката ти е казала, че няма нужда да се мъкнете по санаториуми и аз мисля че е права, според мен тези места са  за деца и за възрастни с по тежки проблеми и примерно ето като детенцето на Сафира, току що излязло от болница е хубаво да се изпрати за долекуване в Санаториум! Но здравите в момента деца според мен, а и според повечето лекари нямат място там, защото с техния слаб организъм представи си какво ще стане като се съберат с все още болнички и долекуващи се! Ние примерно затова не ходим в Санаториума, а отсядаме другаде, някъде където да сме си сами, и само се разхождаме, въздухът е напълно достатъчен!  Peace

# 620
<eiffel tower> ,мила толкова добре обясняваш нещата-много ти благодаря!Днес Мими не вдига температура,кашлицата е по-рядка но е доста влажна.Има си доста хрипове.Направих както ти ми каза-инхалациите на 4 часа и на своя глава започнах фликсотида,който бяхме спрели заради разногласия между "специялисти".Писна ми от доктори вече.Аз също днес се замислих че трябва да отидем в санаториум и да се полекуваме повечко време.РАЗЧИТАМ НА ВСИЧКИ МАМЧЕТА ТУК ДА ДАДАТ ИДЕЯ КЪДЕ ДА ОТИДЕМ.Само някои координати и аз ще поразпитам.Имаме нужда от сериозно лечение,което до момента не е направено.
Когато изкара първата пневмония,която бе-е съмнителан поради факта че тя нямаше температура и ПКК беше отлична,др.Райчева беше категорична че това е астма и започнахме лечение-фликсотид и противоалергично.После обаче аз потърсих друго мнение и нещата се пообъркаха доста.Така че реално ние от 1 месец се въртим по болниците и не правехме никакво лечение за астмата и така тя нон стоп си прави спазми.Другата седмица уредих час при доц.Переновска и каза че ще започне лечение,но каза само за сингулер.Аз обаче ще настоявам фликсотида да не се спира......
Много ще съм благодарна за информация относно долекуване на детето и свестен доктор,който да следи нещата.Аз живея на 80км.от столицата но пътувам често до там и ще пътувам щом се налага....стига да закрепим положението  bouquet

# 621
  • Страната на чудесата
 Здравейте, момичета! Последна вечер сме в Сандански и утре се прибираме и ние-този път беше наистина фантастично-детето е доста по-добре благодарение и на капките на Улевинов, и на въздуха,  и ние с мъжа ми не сме схванати благодарение на басейна на хотела. Беше чудесно и  бих отседнала пак тук Peace
Сафира, чета те със свито сърце-може би наистина едно дълго санаториално лечение би било благоприятно, не мога да кажа къде е добре да бъде, в Сандански санаториума са досат джаста-праста,  но климата е уникален.Трявна пък имат много добър и човечен директор и за него мога да ти гарантирам, че ако се обадиш и обясниш Вашият случай, ще се погрижи за теб добре-мога да ти дам мобилен терефон, страхотен е д-ра. Навремето там е стартирал и д-р Филчев. И аз вече 3 години каквито и пречки да срещнат майка ми и детето, като му се обадя на директора, реакцията е много бърза и ефективна-това, при положение че не го познавам лично и никога не съм го виждала наживо, само по телефон контактуваме. Ако решиш-ще ти пратя на ЛС мобилният му телефон.Истински Човек е Peace

# 622
  • Sofia
Сафира миличка много ми е мьчно за теб и малката Мими Hug!Ефекта от сингулар и флексотид е по-бьрз и по-траен но не трябва да го спираш така рязко после флексотида.За уникалният вьздух тук на всички им е ясно а и знаеш че и ние трьгнахме с суха-влажна кашлица и на 2-3ден я нямаше вече!Оххх много е хубавичко тук чак не ни се трагва но и ние си имаме още седмица.Миличка ако имаш вьпроси относно санаториума в Сандански питай ако има нещо мога и до там на место да се кача той е огдалечен от центьра но пьк е високо в гората горе долу между много борчета и дрьвчета Grinning.Много целувки от нас и Hug Hug и  Praynig Praynig вече да метнете зад гарба си всичко а щом и това издьржа знам че МОЖЕШ! Hug

# 623
здр,
при нас няма промяна,правим си вентолина и кашлицата е доста влажна.Дано поне темп. да не вдига вече Praynig Praynig
Аз доста почетох относно Сандански и Трявна и мисля че ако трябва сега да отидем по-добрия вариант е Сандански.Незнам обаче като е на 3 годинки може ли да й се правят процедури или не.Аз мисля че е по-добре да сме в санаториума за дасме под лекарско наблюдение.Да обаче се съмнявам че сега ще намерим места там.Аз се запознах с една майка покрай престоите ни по болниците и тя ми разказа че е водила детето си ж санаториума в Сандански и въпреки че е било малко са му правили някакви масажи и физиотерапия.Ако някй има телефона в санаториум ада ми пише на лични и ще се обадя да питам,защото края на този месец и началото на май е най-добре да идем.Цените ми се виждат доста високи,но нямам избор.Незнам дали ако отседнем в хотел или квартира ще можем да се възползваме от процедурите там...
Весели празници и здрави дечица Hug

# 624
  • Sofia
http://www.rehabilitation.bg/bg-filiali-sandanski.php
Това е миличка за там аз от 1лице тук ще видя ако има някой който ходи пак ще питам но ако искаш прати на скайпа или ако те видя да се чуем и ще ми кажеш какво точно да питам Hug
Днес от обед вали но сега изгря сльнцето и с охлювите и ние отиваме наван Mr. Green
Весело изкарване на празника на всички и по-вече здрави яйчица за здрави дечица Peace
Миличка ти правиш ли инхалации и с пулмикорта тук има 2 мами който ми казаха че от няколко месеца ги правят заедно с вентолиновите и се е отразило добре на децата newsm78

# 625
  • Варна
Христос воскресе!

Момичета, желая много, много, много повече здраве, радост, спокойствие!
Да са ни все по-здрави дечицата!

# 626
Христос Воскресе!
Весел празник на всички и много здраве за дечицата ни!
Ние ходихме в Сандански през септември. Предварително се бях свързала със санаториума и от там ми обясниха, че  няма проблем да отседнем на квартира и да ходим само на процедури ( които не са никак скъпи - 2-3лв.). Но първо трябвало да ни прегледа лекар в санаториума, който да прецени от какви процедури се нуждаем и колко дълго.
На прегледа детската пулмоложка ( изключително мила и отзивчива жена) ни каза, че нямаме нужда от никакви процедури ( тогава малкия беше току що навършил 2г. и беше здрав). Според нея единственото, от което се нуждаем е въздуха там. Препоръча ни да стоим по цял ден в парка и ни пожела здрави крака, за да можем да тичаме след детето. Simple Smile
Това, което ми направи много силно впечатление е, твърдението на лекарката, че за да има ефект въздуха, престоя ни там трябва да е поне 15 дни. Ние смятахме да останем 10 дни , но удължихме престоя си там още 5дни. Нямало смисъл от по-кратък престой - по-добре било веднъж в годината за 15 дни, отколкото два пъти по 7 дни.
На седмия ден, детето се разболя и направи пристъп. Ходихме на преглед в санаториума, но там отново не ни назначиха никакви процедури. Въпросната лекарка отсъстваше и ни изпратиха при друга педиатърка в града ( уж най-добрата), която работи на частно. Това, което ни предписа, беше обичайното - вентолин, капки за нос и сироп за кашлица. На другия ден пак бяхме в санаториума  при лекарката, прегледала ни първия път - отново същото, нямало нужда от процедури.
 Пристъпът отшумя за 3-4 дни, но остана  лека кашлица, която после влачихме в продължение на месец. След престоя ни в Сандански, малкия не се разболя 3 месеца ( т,е, разболя се, но не стигнахме до пристъп - за първи път от много време насам).
 За санаториума в Трявна зная, че това е болница, която се намира извън самия град ( на половин час пеша) до борова гора. Понеже е болница, от там ми казаха, че трябва да приемат детето. Вземало се направление от личната лекарка и престоят, храната и процедурите на детето са безплатни. Плаща се само престоя на майката и/или бащата- по 15лв. на човек ( ако са настанени в самостоятелен  апартамент)+2лв. кабелна. Имало възможност и за по-евтин престой в общи стаи с други майки и деца. Това са сведения от септември, най-добре е да се звънне.Централа             0677/62021     
Това е, което знам, дано да съм била полезна на някой! Hug

Последна редакция: нд, 15 апр 2012, 15:22 от Hary

# 627
# 628
  • Страната на чудесата
Во Истина Воскресе! Бъдете здрави!

# 629
  • Варна
Много здраве,късмет,щастие и надежда за Всички!

Общи условия

Активация на акаунт