Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 17

• 64 567
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Ами определено той не кашля много, а свири отдалече, но въпреки това не му действа инхалаторния вентолин  Rolling Eyes Както и да е , важното е, че е здрав вече и не е правил пристъпи  Hug
Пожелавам го на всички!!!

# 91
здравейте момочета
Исках да питам дали според вас е уместно след прекараната пневмония,седмица след това тежката ангина да направим един курс с изопринозин!Много и спадна имунитета а и колко антибиотици изпи горката.....Инъче докато кара ангината беше по-добре.Сега от както сме си вкъщи се започна една суха кашлица и аз включих вентолин на 8 часа-дано не съм сгрешила.Не мога да позная дали има пристъп защото тя от както кара пневмонията преди 3 седмици не е спирала да има хрипчета.Вече 20 дни сме на фликсотид - дано се е натрупал вече
Приятна вечер мили и много здрави дечица!!!
Редно е личният ви лекар да изшпише курса на лечение с Изопринозин. Мисля че не е лошо да си направите такъв курс, както и според мен поне не спирайте пробиотиците поне засега. След като детето е изпило много антибиотици, а и доколкото си спомням беше с разтройство и повръщане, пробиотика в никакъв случай няма да ви навред.

# 92
  • Варна
Пробиотик -задължително и то една опковка или  месец прием,за да се възстанови чревната флора напълно.
По въпроса за разликата м/у двата спазъма
При нас първо прави ларинго спазъм,на сутринта я водя на лекар-гърди чисти,няма нищо ,отиваме след 2 дена -със силен бронхоспазъм.И това се повтори  в посочения ред 3 пъти.
Как да ги различа не зная и аз,но и сега се закашля винаги дори и при инхалациите с физ.р-р,аз го отдавам на факта,че втечнява секретите и те тръгват да се разхождат и дразнят.Когато е със доказан бронхоспазъм и е на вентолин през бейбихалер не се е закашляла и се повлиява от 3 дневния курс,всъщност още на втория ден.Преди това съм пробвала с Вентолин сироп,преди да се докажат спазмите,при пристъпи на кашлица/субхордална за него момент/,но не се повлияваше въобще.

# 93
  • Sofia
Мамчета и ние пак да се запишем и оплачем.Днес водих Жожи на дерматолог заради обривчето и той беше категоричен още с един поглед че това е Атопичен дерматит оф.....не знам newsm78 какво да си мисля вече.По принцип с асмата ми е ясно че е вазможно и това да се прояви но ме хварли в музика като ми обясни че алергичните резултати от крьвния тест нямат нищо общо с обрива. newsm78Седя и не доумявам тогава от теста в кое ни се изразяват симптомите и дали е нужно да се подлагаме и двамата(кьрмя още)на диета?Много вьпроси и отговор нито един в главата ми.Четох че при по-малки деца кравният тест не е много точен дали да не го приема от тази страна и да спра да се тормозя Embarassedдобре поне че пристапи и кашлица не сме имали от миналата година че сьвсем ще лудна.Кажете мами Вие с асмата сдобихте ли се и с такива симптоми кожни алергии а.дерматит и какво ли още не Cry.Благодаря на всички а на болничките бьрзо оздравяване Hug

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 23:20 от katerinia

# 94
KATERINI, АД е едно доста упорито заболяване. Аз водих борба години наред, Мария и Минко бяха с много тежък дерматит, редовно от краката на Минко течеше кръв, Мария ревеше от болки. Аз лично ме ,исля че тестовете са от особен аполза, но все пак всеки сам си решава - става въпрос за малките деца. Въпреки това дерматолога най вероятно ви е казал кои храни да ограничите - шоколад, цитруси, банани, ядки. С подходящо лечение нещата се овладяват обикновено, но и много лесно се активират.

# 95
  • Sofia
MARYCHERYМерси за бьрзото отговорче аз сьщо си мисля да приема тезата на дерматолого но пьк ме смущава че той ваобще не го сарби и не се почесва Sad.И все пак на дерматолога лечението ми допадна по-вече отколкото на Мустаков поне няма да изпием всички антихистаминови препарати EmbarassedМлечните продукти и тук ли са забранени?За сега ще продалжа с Адерма-та и Атодерм а дали си мазала твойте дечица с Елидел крем?Препорачами го за по дьлга употреба паралелно с другите две и Фуцидин Н.То при всяко дете е много индивидуално ще пробвам на "опитното зайче"пьк се надявам да ни е уцелил кремчетата! Hug

# 96
mucata,  ние бяхме отложили последния пентаксим поради бъбречни проблеми и го поставих на 2г 2м или 2г3м. Не е имало проблем с отлагането и си мина по ЗК, въпреки, че детето беше минало 2г.

elite flower, наистина чудесно описание си дала на двата пристъпа. Белослава също често прави ларингоспазми, но най- странното, е, че последните три пъти ги прави току що след като е отшумял тежък бронхоспазъм и при това и трите пъти още сме били на лечение за бронхоспазъма. Имам чувството, че от нищо не се повлиява. Всички ми казват, че трябва да направи поне 3 месеца на фликсотид, за да очаквам ефект.

От както започнахме такива ударни дози стероиди, направо не мога да си позная детето- не спира да тича, вика, превъзбудена е постоянно, изключително изнервена. Днес дори посегна да удари едно доста по-голямо момче от нея Shocked. Не мога да ви опиша каква шокираща промяна има в поведението й за няма и месец. На моменти пак си е същото невероятно кротко дете, но това е много рядко.
Как се справяте с това?

Във връзка с хипоалергенните режими, има ли противопоказания да се дава коластра? До миналата година съм давала и бях много доволна. Тази година давах изопринозин, но детето вече се отрови от лекарства.

# 97
  • София - Младост 1А
...
Във връзка с хипоалергенните режими, има ли противопоказания да се дава коластра? До миналата година съм давала и бях много доволна. Тази година давах изопринозин, но детето вече се отрови от лекарства.

Аз се опитах два пъти да давам коластра и водорасли на Аквасорс и двата пъти Пепи направи обриви. Уви при него подобни препарати имат обратен ефект. Пробвала съм АД Ликуид, Саностол, Имунокинд, други хомеопатични продукти..., но винаги е имало някаква реакция - обрив, спазъм...

Аз пък правих консултация с алерголог... за бебето. И каза, че вероятността да е като Пепи е повече от 25%. Според него трябва да пазя диета сега в последните месеци, да предупредя в болницата, ако му дават мляко, да е хипоалергенно и след това пак диета за мен и яко кърмене. Дано не се окаже прав.

# 98
Дрина, не се вкарвай във филми предварително, относно алергиите.
Щерката е с подобна склонност, имаше чувствителност към млечни.
Малкият е пълна противоположност към този момент-почти на годинка е.
ТЯ е кърмена 1,3г.
Той 6м.
Да, втория път се стараех да огранича млечните продукти по време на кърменето, но не се фанатизирах.
Със сигурност алергологията е сериозна наука, но ти заложи и на късмета.
Мисли положително, радвай се на бременността.
Иначе в родилното можеш да предупредиш на НА мляко.

# 99
Шайн,мила и аз се надявах флексотида да оправи нещата но вече 1 месец детето се побърка от болести и спазми,а аз вече съм на ръба на нервна криза.
След като прекара преди 3 седмици пневмония с тежък спазъм,после се разболя от ангина с 41 градуса температура,след ангината започна една суха кашлица......от вчера започнах вентолин н 8 часа през инхалатора и за мое удивление сухата кашлица напълно спря,но цяла нощ чувах хрипове от дробчетата...................Дали не сгреших че дадох вентолин на своя глаВА,БЕЗ ДА ИМАШЕ ХРИПОВЕ.Утре сме на пулмолог и до тогава ще се побъркам.Давам фликсотида и вентолина на 8 часа и утре на доктор......
ПРИЯТЕН И СПОКОЕН ДЕН  bouquet

# 100
katerinia използвали сме цялата гама от мазила на пазара. При нас всичко беше с временен ефект. карали сме седмици без мокрене на проблемните области, с къпане на части. Последно ползвахме Протопик който не е кортикостероид и може да се ползва за по-дълъг период около 6м, но след като се овладее острата фаза. А - дермата при нас беше с ужасен ефект, при Мария се възпаляваше още повече кожата. Аз лично мажех с Липобаза, която е по мазна и за нас беше най - подходяща. Когато нещата се обостряха много, ни изписваха правен крем с много ланолин и витамин А+кортикостероид. В заключение ще те успокоя, че вече много рядко децата са с проява на АД. При Мария се е изместил на главата - около устата и под косичката, но с прояви на големи интервали от време при Минко почти не се появява.
Дрина, принципно алерголога е прав. На нас също ни казаха - кърмене, максимално дълго и че това е най-доброти за бебето. Каза ми го д-р Куфарджиева. Но недей да се вкарваш в излишни притеснения и ограничения. Както са ти казали вече, кефи се на бременноста си.
Шайн да трябва време за да се натрупат лекарствата. При нас просто Иванова познаваше перфектно цялата ни история на по-големите деца и моята, и включи Фликсотида още при наченките на вторият спазъм, нещо което при повечето от вас се случва след 4-5 -..и т.н спазъма, които се усложняват със всеки следващ път. И естесвено си трбва и време лечението да подейства. А за повечедието при лечение със стероиди - това е индивидуално. При Мария нямаше никакви видима промяна, Минко пък напълня доста от постоянният прием на метилпреднизолон. Едва сега започна да се издължава и отслабна с 3 килограма.
Safiraбез да искам да те разочаровам, но фликсотита няма да намали боледуването на детето, просто до голяма степен ще намали риска от спазъм, или спазмите ще са по леки

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 11:21 от marychery

# 101
  • Варна
И аз да се включа с моя опит.
Мляко, коластра - утежняват нещата при нас, явно си е чувствителна към млечния белтък; и обриви прави, и хреми, ако не се усетя - и пристъпчета.
За АД - не е панацея, разбира се, но при Елица помогна А-Дерма Екзомега за мазане и маслото за баня Стелатопия на Мустела, особено второто. Но основно - липсата на млечни, цитруси и пчелни (клеева тинктура, прополис, примерно).
За кортикостероидите - ужасни прояви след прием на Метилпреднизолон, Преднизолон, Медрол, т.е. - хапчета - то истерии, превъзбуда, крясъци, истерия, то болки в корема, непрекъснато ядене и напълняване, малък ад става. Нито от инхалаторните, нито от венозните/мускулните има подобни реакции.
Изопринозина - задължително по схема, назначена от педиатър!

Да се оправят мъниците!
Моята Елица има бактерии в урината, резистентни към Нелидикс (не е АБ), засега с него ще правим продължителен курс и с червената боровинка. После - пак урокултура, ако се наложи ще се пие и Аб. Тя е добре, нищо не усеща вече от цистита, но пък е с хрема и подкашля. Няма обструкция, засега. Вкъщи си я гледаме, разбира се.

# 102
  • Страната на чудесата
Ментова, добре,че се знае причината за цистита Hug-така поне врагът е налице и може да му се въздейства Simple Smile
Атопични прояви на кожата при Цвети не е имало ясно изразени, но беше на ръба да направи-в последната година в ДГ и тази зима също.Изразяват се в сърбеж на тялото, постоянен, чешеше се и през нощта.Първият път в ДГ намаляха, като ходиха на ски, и ако е по-леко облечена и с не толкова прилепнали дрехи.Също овлажняване на кожата-след баня(без сапуни и други,само вода!)-с Нахткерцен на Тайс.
Тази година от рано разбрах какво се случва и започнах да я топя във вана с бебешко олио по-често, успокои се бързо.

# 103
  • sf
Здравейте,  Hug за болничките , бързо да оздравяват.
В градината има варицела, засега е в долната група, но предполагам е въпрос на време да мине и към нас. Да му давам ли нещо превантивно?

У дома много ме ръчкат за домашен любимец, постоянно за това се говори  ooooh! понеже цената на йоркширския терирер ми идва в повече , най-вече психически, се чудя един заек дали е добра идея  Thinking

# 104
  • София
Donsita, мисля, че никак не е добра идеята за заека. Месец и половина след като на баткото подариха заек за рождения ден, малкият получи първия си пристъп. Не мога да твърдя, че причината е в заека, но нашата лична лекарка ни каза още същия ден да го махнем от къщи. Мъжът ми обикаля по всички зоомагазини наоколо и накрая успя да го пласира в третия, защото му искали някакъв документ за заека, какъвто ние нямахме разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт