Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 17

• 64 284
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
И така нас днес ни изписват.Мина температурата и разстройството и сега ще се борим с кашлицата,която така силно се надявах да пескочим.Вчера започна да кашля много сухо и аз веднага се притесних да не направи спазъм(хич не съм на ясно с тези спазми).Доки я прегледа и каза че няма свирене а ка;лицата е от самия вирус който прекара.Започнахме по-чести инхалаций с физ.разтвор и днес вече отхрачва.Преди малко и премериха сатурацията но пак е 94.Много се притеснявам.Миналата седмица когато лежахме с пневмонията в детска пулмология пака така и беше ниска 93/94.Явно от тогава не се е оправило насищането на кислород в дробчето........кога ще свърши това.........
Много зд  bouquetраве момичета ви желая

# 76
  • София
Ние правим също инхалации с Вентолин в къщи. Не се притеснявам да ги правя в къщи. Моето дете понася по-добре инхалаторният Вентолин за разлика от този под формата на сироп.
Правим инхалации и с Пулмикорт.
Преди 1г и половина и аз не исках да купувам инхалатор, но сега смятам, че това е много добро вложение. Дори на почивка не ходим без инхалатора. При хрема или нещо което ме притеснява почвам веднага инхалации с физ. разтвор.

# 77
  • Варна
Мами,имам глупав въпрос,но все пак да си кажа..........
От октомври отлагаме последния пентаксим и вече просто не можем,няма за кога.Та в сряда ще го слагаме,но.........моята мома още си покашля,не е нещо кой знае какво,нищо и няма но покашля още,понеже сега и избиват и два кътника,единият на половина а другият сега пробива и е лиги ,сополи и кашлица,всъщност ,както с повечето зъби до сега,Аз не се притеснявам за състоянието и ,защото виждам,че е добре,но ме е страх от ваксината да не стане нещо,всъщност какво може да стане като най-черна прогноза.Аз мисля,понеже тя досега не е реагирала на ваксини,че в най-лошия случай може да направи спазъм,е не е нещо ,което не сме виждали/ужас,ама вече свикнах/.Та въпроса ми е може ли да стане нещо или няма смисъл да се притеснявам от ваксината.Мерси предварително.  bouquet

# 78
  • Варна
Mucata, при никнещи зъби и отслабен имунитет заради това, аз лично не бих сложила ваксината. Аз и по принцип не бих, но пък особено в грипавото време, в комбинация със зъбите... Ходи ли детето на ясла? Ако не, никакъв смисъл няма да бързаш в момента. А това какво най-лошо може да стане, по-добре не си го помисляй. Магдалена ми направи един от най-силните си спазми два дни след поставяне на МПР ваксината.

# 79
  • София,
Магдалена ми направи един от най-силните си спазми два дни след поставяне на МПР ваксината.

То ако е само пристъп това е най малкия проблем! Просто не си играй със здравето на детето си, даже ми е чудно дали  изобщо и лекарят ще посмее да сложи ваксината, ако посмее - значми ясно, можеш съвсем да си помислиш и от къде изобщо Ви се появиха тези пристъпи! Peace
Нашите приберно - първите бронхиолити започнаха именн с поставянате, на тази ваксина, но преди години нямаше чак толкова информация а и личните лекари нали гледат те да си отметнат работата, какво им пука на тях какво ще се случи ако се сложи ваксина на леко настабилно здравословно дете! ooooh!

# 80
mucata хайде и аз да пригласям...риск от ваксина винаги има. Какво точно може да стане..... има доста изписано по въпроса. Аз лично съм сложила всички ваксини на децата си, та и допълнително хепатит А. И на тримата. Но при напълно здрави деца. Ако кашля, има сополи, или нещо най малко ме тревожи отлагах слагането. Мария направи астмата от старото ДТК. Преди 9г информацията наистина беше доста по-малко, аз нямах достъп до интернет, резултата беше дете с тежка астма и безброй алергии. На 6г сложихме реимунизацията с Тетраксим, доколкото знам тя е подобна на Пентаксима, но без 2 съставки. Резултата беше - реактивен артрит, с голям оток в коляното. Така, че риск винаги има. При нашите деца е и много важна антихистаминовата подгтовка преди и след ваксината. Поне 4-5 дена преди, и 2-3 след нея трябва да е пило детето антихистаминов препарат. Не искам да те плаша с това което пиша, напротив, аз с Михаил направих информиран избор и сложих всички ваксини. Просто само ти реално можеш да оцениш състоянието на детето. Често педиатрите от общият преглед не могат да придобият представа как е детето - ако не се изкашля в кабинета, или пък хремата е лека и само на периоди, педиатърът  няма как да оцени за 10 мин. реалното състоние. Нещо което ти прекарвайки с детето по 24 часа можеш обаче да направиш.

# 81
  • Варна
Много благодаря на всички за отговорите.
Именно,защото от октомври все покашля или др,не сме сложили тази прословута ваксина.Педи никога няма да поеме риск да я сложи ,ако смята,че ще и стане нещо/поне така си мисля/.Но.великото НО,става на две ,а след това нямала право на тази ваксина,затова ми се налага да я сложа,въпреки,че не е идеално здрава.Всъщност,аз в момента съм почти убедена,че всичко е от зъбите.Изследванията са и супер,няма възпаление,няма бактериална инфекция.Антихистамини пие,аз направих грешката,послушах пулмоложката,която ми каза след като се застъпят 10 дни със Сингулара да ги спра и резултата беше след 2 дни спазъм.Та от тогава си го пие Ксизала и до края на април не мисля да го спирам.Аз не знам от къде се появи това чудо при нас,няма никой от рода с алергии или астма.Стана,когато тръгна на ясла и ,когато започнаха да избиват прословутите кучешки зъби и кътници,след ,което за десерт изкара и една УЖАСНА варицела и така се започна със спазмите,преди това само покашляше.
За рисковете от ваксините съм чела доста,но според мен /не искам да влизам в полемики по този въпрос/ съм избрала по-малкото зло.Но е ясно,чев само при здраво дете ,но...........ние кога ще сме здрави май не е ясно

# 82
  • Sofia
Mucataхайде и аз да допьлня казаното до тук ние сьщо не сме си сложили последният пентаксим аз не бих рискувала в леко подкашлящо сьстояние да я направим.Като най страшно на наши приятели детенцето им получи мускулна дистрофия което не е за подценяване защото ще си е за цял живот.Задьлжително преди ваксините ни е пием Зиртек както и няколко дни след това.Лично при нас до сега от тази ваксина никога не сме имали реакция но след Синфлорикс-а винаги правехме пристапчета мин.година Sad.Аз на твое место бих изчакала до момента когато поне седмица сме напьлно ок и тогава да я сложим. Wink

# 83
Mucatа, щом кашля педито не би трябвало да слага каквато и да е ваксина  Naughty ние също много бяхме забавили, днес точно я сложихме, но малчо след 2 седмици става на 2, вие имате време, изчакай, другия месец примерно да сте съвсем здрави  Hug

Исках да се включа за инхалаторите - при нас се оказа, че инхалаторния вентолин не ни действа,  #Crazy от есента като почнахме с притъпите-октомври, ноември, декември 2 пъти, от тази работа 2 пъти в болница. Не беше много зле, но си ни приемаха. Аз се бях отчаяла, викам това дете на 2 седмици пристъп. При последния пристъп /29.12.2011/бяхме във Варна- доктора каза никави болници, никакъв урбазон, спираш инхалациите и даваш сироп Вентолин+ксизал 2 пъти днесвно  - е за 2 дни мина страшното и след това оздравяване не е боледувал. И сингулера вече се натрупа, това също не е маловажно  Peace Praynig Та исках да споделя, че не вярвах, че може инхалатора да не действа, но при нас се оказа точно така  Simple Smile

Много здраве желая и по-малко пристъпи и кашлици!!!!!!  Hug

# 84
  • София,
Ами megan възможно е - не се учудвай, това означава, че вашите пристъпи не са астматични а ларингиални! Те много си приличат - особено по металната и лаеща кашлица - при ларингита се подува лигавицата на горните дихателни пътища - предимно в устната кухина, сливиците и гърлото и детет отрудно си поема въздух и отвреме на време хрипти, кашлицата също ие честа и суха, непродуктивна, детето може да кашля през секунда дори! В тези случаи наистина инхалатора дори още повече разкашля, студения въздух раздразва още повече лигавицата  - физиологичният разтвор я преовлажнява, и тя се подува още повечесекретите текат назад в гърлото и дразнят и карат детето да кашля постоянно! В този случай наистина  се дава антихистамин през устата и Вентолин на Сироп, той действа много по бавно, от инхалаторния и не дразни самата лигавица. Препоръчват се примерно да се правят инхалации с топла пара за десет минути - в банята или над тенджера с вряща вода, като може да се сложи вътре сода и лайка - пакетчета чай, а веднага след инхалацията да се отвори прозорецът или детето да се изведе на свеж въздух, но не много студен!
При асматичните пристъпи са засегнати бронхите и белия дроб, те са пълни с гъст секрет и е трудно дишането - и по точно издишването, затова се чува понякога клокочене от дроба или свиркане - тук естествено че инхалаторния Вентолин помага по бързо - защото действа пряко на бронхите - леко ги разширява, и втечнява секрета в тях, който по лесно да се оттече и да ги освободи.
Лъки може ли да те питам, ти нали мажеш гърлото на Цветка с Гранофурин?   
Аз взех че я пуснах Вероника в петък на ДГ за едни ден и ето пак е с налепи, снощи беше с Т, обаче съм си купила гранофурин и сутринта успях да я намажа и Т спадна, давам и хомеопатично и засега ще изчакам, че много ни станаха тези антибиотици, ако мога да я предпазя от тях този път. Десет дни давах Изопринозин обаче тя пак се разболя, егати, вече незная какво да я правя. Казаха ми да не я мажа вече с гранофурин защото дадох хомеопатично лекарство и се чудя?

# 85
  • Страната на чудесата
Мажех преди много време, тя ангини не ми е правила от 2 години сигурно...Но ако даваш хомеопатия, наистина не е нужно да го мъчиш детето. Какво даваш, Боракс ли?

Този гаден вирус, който ние изкарахме у дома, май повтаря, за съжаление.Аз пак съм с драскане в гърлото, а Цвети се оплака от прибоцкване на ушенцето от постоянната хрема цяла седмица-май стафилококите са си намерили среда за развъждане, пууу ooooh!Довечера ще я водя да я прегледат, дано мине по-бързо.

# 86
  • София,
Не не е Боракс. Аз от десетина дни и давам Изопринозин ей така порфилактично след тежките истории и болницата и купищата АБ, малко изкуствено да и повиша имунитета. Между временно батко  и се разболя миналата седмица изкара и той тежкия грип с бронхита и уж толкова ги пазих знам ли, в петък я пуснах на градина че аз бях на лекции и тя неискаше с мен да идва, а искаше при децата. Вчера цял ден бяхме навън по студа по задачи, и следобед в часа на логопеда - вдигнала Т. Като се прибрахме и дадох Нурофен и я свали веднага, още не беше минал половин час и чак в два през нощта пак вдинга и пак и дадох, но ефералган. Сутринта като стана имаше 37,2 но нищо не и дадох - само малко да хапне и течности и си и дадох Изопринозина, и сама я свали Т, не съм я водила на лекар, налепите аз сама и ги видях. Попрочетох в хомеопатичния наръчник и горе долу определихме с една приятелка, която учи сега за хомеопат лекарството Mr. Green и реших да пробвам - дадохме и ХЕПАР Сулфур - 200 еднократно, в интерес на истината от него живна, стана дори яде на обяд, игра си, малко е бледа в лицето и са и подпухнали очите - сега заспа. Мисля да изчакам до утре да видим как ще се развията нещата, ако продължи да вдига температурата и почне да повръща естествено ще се наложи пак АБ - сигурно, но съм решила да поизчакам до утре - и без това имаме контролен преглед в Токуда при диспансера и така! Дано спасим положението. Чудя се дали да мажа пак с Гранофурина - сутринта доста я облекчи, а и дали да давам Изопринозина, по принцип зная, че нищо не трябва да давам - след като съм дала ХЛ, засега ще изчакам да видим!

П.П. Аз днес по случайност успях да се свържа с една хомеопатка - която е и педиатър и била много добра, от доста време се опитвам да се добера до нея и днес незная как успях, дори лично си поговорихме и тя се нави да ни прегледа и да се опита и тя да ни лекува, но днес нямаше как да ни приеме, а и тъй като в момента детето е болни, а тя заминава утре в чужбина и няма да може да ни консултира по телефона - т.е. да следи състоянието, затова  ми  каза сега да си я лекувам по стандартния начин, а другата седмица ми записа час - вмъкна ни в порграмата и ще ходим на интервю! Дано съм нацелила избора този път и наистина ни помогнат!

# 87
<eiffel tower> незнам  какво да ти кажа. Мисля, но това е само мое мнение, че трябва да потърсих някакъв рехабилитатор може би, и да започнете закаляване. Вероника вече е големичка - спорт - кънки на лед, плуване, спортове без прах. Но спорта оказва огромно значение върху закалявано. Знам какво е да не можете без АБ - и мария е изпила с торби. Но пък те са нож с две остриета, и последиците от тях също не са за пренебрегване. Ако трябва и на йога за деца я води, на лечебни масажи, потърси информация из нета.  Hug
megan@ чудесно е че сега сте здравички вече. На ясла ще тръгвате ли? Аз трябва да пусна Михаил, и ми е притеснено от сега. Той направи 3 леки спазъма за цялата зима, които доста бързо овладяхме. Но сред вируси и препарати нещата вече загрубяват.

# 88
  • София
<eiffel tower>, страхотно описание и разграничаване си направила на ларингиалния и бронхиалния спазъм. Направо си е за публикуване на първа страница.  Peace
За ларингиалните спазми все едно описваш моето дете. Не знаех, че при тях по-добре действа Вентолина на сироп. Но и аз имам същите наблюдения, че детето кашля повече след инхалация и с Вентолин, и с физиологичен разтвор.

# 89
здравейте момочета
Исках да питам дали според вас е уместно след прекараната пневмония,седмица след това тежката ангина да направим един курс с изопринозин!Много и спадна имунитета а и колко антибиотици изпи горката.....Инъче докато кара ангината беше по-добре.Сега от както сме си вкъщи се започна една суха кашлица и аз включих вентолин на 8 часа-дано не съм сгрешила.Не мога да позная дали има пристъп защото тя от както кара пневмонията преди 3 седмици не е спирала да има хрипчета.Вече 20 дни сме на фликсотид - дано се е натрупал вече
Приятна вечер мили и много здрави дечица!!!

Общи условия

Активация на акаунт