Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 17

• 64 268
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Здравейте и Честит празник на патерица!  bouquet
Ние този път се оправихме/май/без лекарства,овладяхме спазъма с 3 дни на инхалаторен вентолини до сега 2 сед. на инхалации само с физ.р-р.Изчисти секретите и почти не кашля.Сега отиваме и да я прегледат.А за себе си съм почти сигурна,че моето дете се дразни от хлорните препарати в яслата и незнам как да се преборя с тях.По принцип директорката е разбрана,но едва ли зависи само  от нея,не се ли дава предписание от ХЕИ-то и не определя ли общината доставките на дезинфектанти,а на всичко отгоре тази ясла е към мед.университет,а не към образованеието и не знам къде да питам.Защото след като тръгне на ясла,в края на седмицата веднага прави спазъм,но аз съм спирала антихистамините,сега смятам да не ги спирам до края на април и да видим.Като я взема цялата ми мирише на белина,как да не се дрзни тогава детенце като по цял ден диша подобни изпарения.офффффффффффф.Аз не започнах флексотида,дадох си още един шанс да се оправим без него,ако не и пак направи спазъм въпреки антихистамина и сингулера,ще трябва newsm78
Хубав ден!

# 61
  • В полите на Пирин планина
Малкият ми син също реагира на някакъв алерген в детската градина - най-вероятно на хлор-съдържащите препарати за почистване. Когата го пуснахме на 2.5 години дори се е прибирал с обрив по дупето и кръста /вероятно от гърне /, по врата, един път и по целия гръб, защото му бяха сложили от потничетата в градината.
След отсъствие от почти месец ходи миналата седмица и във вторни започна пак да кашля Whistling Днес вече няма кашлица, само много на рядко, но му изписаха Фенистил на капки. Гърдите са чисти, а гърлото дори не е зачервено.
Аз не мисля да го спирам трайно от градината, а и нямам много възможност за подобна стъпка. Надявам се да надрасне тези реакции. От както е включен Сингулер-а / Слава Богу / не прави спазми.

# 62
Шайн съжалявам за тежкия спаъм. Обикновено след включването на инхалаторен кортикостероид, нещата се нормализират, мисля че след няколко  месеца ще разредите пристъпите и тежеста им. И Михаил беше като вас - тежки спазми, на всеки 28 дена свиркаше, дори не докарвахме месец разлика, направи и ларингитен спазъм. Но д-р Иванова ни включи фликсотида още приначенките на вторият спзъм. Сега пак прави пристъпи, но много по-леки, за по ден минават. Е ние още сме на домашно отглеждане което си е от огромно значение де, големите боледуват доста рядко и той няма от къде да прихване. Но предполагам с тръгването на ясла от септември и при нас нещата ще се усложнят.
Ментова - при нас реактивният артрит започна с оплакване от болки в краката. И двамата бяха така - първоначално си ходеха но ги надоляваха крачетата. След това Минко буквално зя няколко часа окуця. Бяхме на море, както тичаше и играеше по плажа, се оказа че не може да стане и да стъпи. Когато е бил след това с болки, куцаше видимо, трудно качваше и слизаше по стълби, АСТ му беше над 800 при норма 200. С годините, и въпреки махането на сливиците все още има такива прояви. Последно беше с оток в коляното и болки в лактите.
При Мария - започна с оток в глезена и куцане. След това поставихме Тетраксим, и реакцията беше много бурна - голям оток в коляното. АСТ 1600.
Общо взето острите състояния се познават веднага - ставата е топла, зачервена, подута. Детето не може да стъпва ако проблема е в крачетата.

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 15:55 от marychery

# 63
  • дядовата ръкавичка
Аз пак да си по бутна вьпросчето от 2стр.дали някой е ползвал препаратите Биокил или Алергии фрее трябва да взема някой от двата пьк на 1 видях че се ползва за животни и инвентар и нещо ме притесни да не направим някоя беля.Моля ви дайте сьвет и мнение Grinning Grinning Grinning

Аз ползвам Allergy Free. Уж е пробиотичен. Не знам дали има ефект. Пръскам от ноември. Факт, че синът ми от октомври не е боледувал (дори не смея да го произнеса), но не знам със сигурност на какво се дължи това. Освен това давам и хомеопатични, ходи на плуване чат-пат и  ...  с това се изчерпва лечението му.

Бързо оздравяване на всички болни дечица!

# 64
Здравейте, имам питане правите ли в къщи инхалации с вентолин,урбазон,защото ми казаха,че не се прававят вкъщи,а аз мислих да купувам инхалатор.И още нещо вентолин сироп не трябвало да се дава когато детето има висока тем.

# 65
  • Sofia
Айяла много мерси bowuu  и аз се спрях на него ние сьщо пием и хомеопатия и аз като теб не смея да се похваля че сме здрави само този обрив ме дразни...... smile3525

# 66
  • sf
Урбазон на моя му е бит веднъж, за инхалации не занм дали въобще може.
Но с Вентолин си правем редовно, така не висим в болница само за инхалиране.
Виж за Т и сиропа не знам, не помня да ни е казвал някой.  Thinking

# 67
  • Страната на чудесата
Цвети, когато ходеше на градина, също се обриваше от хлорсъдържащите препарати, като ползваха гърнета беше с обрив по дупето често Confused  Също това,че спеше в техните чаршафи не помагаше,  докато не говорих с директорката и тя ми разреши да пера отделно у дома нейните чаршафчета. Според мен това,че сега в училище не прави така често спазми, е основно поради липсата на миене с хлорсъдържащи навсякъде-то преди беше страшно-маси,столчета,подове-всич-ко с белина Shocked

# 68
  • Sofia
Здравейте, имам питане правите ли в къщи инхалации с вентолин,урбазон,защото ми казаха,че не се прававят вкъщи,а аз мислих да купувам инхалатор.И още нещо вентолин сироп не трябвало да се дава когато детето има висока тем.
Разбира се че правим когато ни се е налагало но само с вентолин.За сиропа може би защото натоварва сьрцето и ускорява пулса а и без това при темп.имат леко сьрцебиене.Ако не сьм правила инхалации то доста пьти преди сме щяли да сме в болница.Спокойно можеш да си купиш Заслужава си. Laughing Laughing

# 69
  • Варна
Инхалациите с Вентолин/Екозал/ ги правим с бейбихалер/обемна камера/,а с инхалатора небулизатор с физ.р-р

# 70
  • Sofia
Цвети, когато ходеше на градина, също се обриваше от хлорсъдържащите препарати, като ползваха гърнета беше с обрив по дупето често Confused  Също това,че спеше в техните чаршафи не помагаше,  докато не говорих с директорката и тя ми разреши да пера отделно у дома нейните чаршафчета. Според мен това,че сега в училище не прави така често спазми, е основно поради липсата на миене с хлорсъдържащи навсякъде-то преди беше страшно-маси,столчета,подове-всич-ко с белина Shocked
Ако е за нашият обрив ние не ходим на ясла а и вкащи не ползвам белина но е от яйцето и млякото а той дори е още на кьрма и не го е консумирал директно Laughing Laughing

# 71
  • Страната на чудесата
Не, за хлорсъдържащите препарати  в градините беше Wink
Бъдете здрави Hug

# 72
Мерси за отговорите, вентолина за инхалации сигурно трябва да го изпише док. или ще мога да си го купя без рецепта и в какво съотношение го правите в неболаизера,иначе съм виждала голям ефект от инхалациите като са му правили,още се чудя дали да е инхалатор и да правим инхалации при нужда или да купувам бейбихалер и да започваме флексотид,защото не може да го вдишва без него,и аз  отлагах флексотида но 50 дни не беше правил спазъм и ето,че пак има,от 40 дни пие сингулеар

# 73
  • София
И ние правим инхалации с Вентолин вкъщи, но трябва да ви е предписана дозата много прецизно от пулмолог. Дозата зависи от теглото и възрастта на детето. Няма да може да го вземеш без рецепта според мен. Нашата доза е 0,3мл Вентолин + 3мл физ. разтвор за тегло 18кг.
Преди около 2 год. д-р Куфарджиева ни беше казала и дозата за инхалиране с Метилпреднизолон, но никога не сме правили инхалации с него.

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 20:02 от dechy

# 74
Ние също правим инхалации вкъщи с вентолин и метилпреднизолон, но всеки ден водя малката да я преслушват. Дозите са много прецизни. Вчера ни се случи пренасищане с вентолин и беше с много силно сърцебиене, така че трябва да се следи внимателно.
А относно метилпреднизолона-  и на нас ни е изписан за инхалации, но сега разбрах, че има друг кортикостероид на ампули, който е специално инхалаторен разтвор, но не мога още да го открия как се казва.
Момичета, много ви благодаря за подкрепата. Белослава днес пак е с хрема и аз съм в очакване на нов спазъм Sad.

Общи условия

Активация на акаунт