Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 85

• 51 079
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Slawena , не случайно си ни умна и красива! Прекрасно казано!  smile3501 smile3501 smile3501

# 421
  • В Града на липите

Славена  Peace Сигурна съм, че ще видят всички нюанси на дъгата, обаче сценаристките няма да ни позволят да ги видим и ние. Все си мисля, че сериала ще свърши без съществените подробности на които се надяваме.

Последна редакция: ср, 07 мар 2012, 15:00 от hrissi_sz

# 422
hrissi_sz, Cruela , съгласна съм със всичко изложено, не оспорвам , въпроса ми е зададен по-скоро философски, как да кажа по-скоро като въпрос без еднозначн отговор! Абсолютно съм сигурна, че се обичат истински, че любовта им не е егоистична от негова страна, и безизходна от нейна! Вярвам в същото - никой не я разбира по-добре Керим, с никой друг няма да е щастлива, той - също! Вярвам и в добрия финал, не само заради каузата, а и защото е напълно възможен /не се случват само лоши нещо в живота/
Моите размисли са в посока - женска гледна точка! Да забравим всичко, хипотетично не сме свидетели на действието - имаме една жена, която е много обичана от двама мъже и е много наранена точно от тях. Борейки се за любовта й те много я нараняват, но по различен начин и време. Керим много пъти каза, че няма да си прости, дори и тя да го направи, защото как може да се забрави ужасната вина, неказвам че неможе, казвам как? Не са случайни тези многократни повторения, няма да си простя, ще нося този товар до края на живота си, и разговора при психоложката също разкрива дълбочината на кризата в него, мерием също многократно каза ще можеш ли да си простиш , и това не е напразно , сценаристите го повтарят защото и в реалния живот ще си задаваме същите въпроси, ще се питаме имаме ли право?
Не бе случаен и този ход - когато Керим искаше да я остави, за да не я наранява, за да не се старае, насилва да го обича! Това също е логичен житейски развод, да нямаш право, но си се влюбил и толкова много обичаш, толкова силно, че си готов да оставиш любимия си защото чувстваш че той е в сложен и труден етап от живота си и ти си причината за това.
Аз бих постъпила така - ще си тръгна, от любов, и само времето  ще покаже..., защото при тях нямаше време да се осъзнаят, след случилото се те бяха постоянно заедно, насила в началото

Всъщност мислите ми така препускат, че биша несвързано... Но всъщност искам да кажа, че като изключим любоната линия в сюжета, като изключим и екшънлинията в сюжета /гонене, преследване, бой, стрелба, Ердоан, Селим и Мустафа/ имаме една драматична сюжетна линия, драматизма идва точно от това и дмата герои Ф и К се обичат, но и наред с това съзнават трудността на тази любов. Ако бях Фатмагюл толкова щях да се боря с тази любов, къде с основание, къде на инат, и накрая ще обвиня себе си, че съм слабохарактерна и ще се обвинявам за това. Ако бях Керим щях да се питам винаги имам ли право на тази любов, заслужавам ли?
Неказвам, че е невъзможна /и аз много искам да се случи/, а че е сложна, толкова сложна, че е по-лесно да се откажеш в някой момент? Любовта не винаги е достатъчна! Тези с повече житейски опит ще ме разберат!
И да кажа само, че съм сигурна че е възможна, просто искам да видя как? през какво вътрешно и външно състояние трябва да преминеш за да стане възможно и без натякване и подмятане, чисто и искерно възможна любов!

Извинявам се на всички, че стана толкова дълго!  Heart Eyes Peace

# 423
  • В Града на липите
И аз съм съгласна с казаното от теб.
Цитат
И да кажа само, че съм сигурна че е възможна, просто искам да видя как?
-  Както и до сега, бавно, с много търпение, нежност и любов.

п.п. Той наистина искаше да си тръгне / защото реши, че тя е в ситуацията на майка му/ но тогавя Фатмагюл го помоли да не се разделят. Тогава направи свой собствен избор. Реши, че имат шанс заедно. Явно чувствата й в този момент надделяха над всичко останало.
Психоложката им даде добър съвет, може би трябва да разровят раната и да поговорят. От опит знам, че когато таиш нещата в себе си става по-зле.
Много интересно им се развиват отношенията, сигурно затова сме залепени пред екрана/монитора. Надявам се на добър край, всъщност не допускам в себе си друг.

# 424
Ей Мелек /Хриси/ и аз Енжето май да запрятаме ръкави и да пишем финалния епизод  Joy

Крюела  Hug

# 425
  • В Града на липите
Ей Мелек /Хриси/ и аз Енжето май да запрятаме ръкави и да пишем финалния епизод  Joy

Крюела  Hug

Хаха, аз финалната част я написах още преди месец. Не ме карай да я пренаписвам сега  Joy  Joy

# 426

Хаха, аз финалната част я написах още преди месец. Не ме карай да я пренаписвам сега  Joy  Joy

То и аз имам една дузина финални сценария,но сега тябва да е нещо по различно  hahaha Joy

---------------------

Все си мисля, че сериала ще свърши без съществените подробности на които се надяваме.

Хриси не разбрах  Mr. Green какво точно имаш в предвид,но аз говоря за палитрата на техните чувства,как малко по малко сивото става розово например  newsm78

# 427
Дори и аз имам сценарий за финала. Не ми се търси. Много е назад. Беше в края на първи сезон. Дори беше нетипично за мен леко оптимистичен. Ама много леко.

# 428
Хиляди благодарности  за превода,момичета   bouquet    Нямам търпение да се прибера,за да го изгледам!А бе,виждам,че някой от вас го сънуват Керимчо Wink,ама така едва ли сте го сънували и не мислите ли,че вече трябва да му дадем и "Оскар" на момчето?!

# 429
  • На изток от рая...
По темата за любовта между К и Ф:

И на мен ми нагарчаше тази любов до момента, в който Керим не поиска да се разделят. Толкова искрена беше Фатма в молбата си да не се разделят...
Аз лично съм се убедила, че когато са намесени искрени чувства, действията на хората на подлежат на никаква логика. Ако погледнем реалния живот - много по неразбираемо за мен е поведението на жени, които цял живот живеят с насилници и въпреки това твърдят, че ги обичат. И какво ако техният общ път е започнал красиво и романтично, ако после цял живот търпят унижения и обиди. При Ф и К стана точно обратното - началото на общия им живот беше кошмарно, но после животът им бе съпроводен с толкова топлина, разбиране и всеотдайност, че съмнението за мен лично изчезна. Има и друго - Фатма вече не беззащитно момиченце и може да сложи край на брака и връзката си, но винаги, когато се е налагало да избира, тя е избирала живота с Керим - явно има защо...

# 430
  • В Града на липите
Славена:

Скрит текст:
Под съществени подробности имах предвид, живота им в обозримо бъдеще. Далеч от Муки, с деца, куче... и въобще идилия. Имам предчувствие някакво/дано не се сбъдне/, че сериалът ще свърши с делото.
п.п. При мен вече сивото стана ако не розово, поне бяло.

# 431
Много интересна дискусия, момичета любими!Любовта е велика, всеобхватна, всепрощаваща и който не се е докоснал до нея, не знае за какво живее. Ако има сериал за силата на любовта, това е "Каква е вината на Фатмагюл".
Та всички въпроси, които си задаваме с невъзможни отговори, всъщност имат едно просто обяснение - любовта. Когато е истинска, тя е достъчна. Винаги! Може да е много трудно, може да е много бавно, но е възможно и всъщност единственото решение.

Отбор преводачи, моля, приемете безкрайните ми благодарности! Бъдете здрави и много щастливи!
 Hug Hug Hug Hug

# 432
  • София
Привет отново! Вече съм готова и сядам да гледам  Grinning
Исках само да кажа , че и според мен любовта им е напълно възможна.Slawena, много хубаво си го казала това за дъгата и съм напълно съгласна с теб.Всеки един цвят си носи своето значение и послание. И бавно с много търпение и желание може да прелее и премине в друг цвят.
Вече отивам да гледам , че нямам търпение.

# 433
1 и 2 сезон Каква е вината на Фатмагюл,3и 4 Какво е да влюбиш в Керим Thinking

Хриси  права си,че може и така да свърши..
Скрит текст:
и аз така си помислих но все пак да попитам за тях двамцата, кучето е на линия, останаха само децата ама пусто щъркела не ги носи по поръчка а трябва да се потруди човек за това

# 434
  bouquet за превода и субтитрите на 64 еп.!

РивкаHug Нещо не ми стига времето напоследък и не мога да ви догоня (имам за четене около 100 стр. от предните 2 теми, но сега скочих направо в тази  Blush). Мерси за статията, ако ми остане повече време, ще я погледна, а ако някой друг може, ще е супер да ни я преведе Simple Smile

Мариана, намерих текста на англиийски за статията, която си сложила днес:

Скрит текст:
Family physician, Dr. Hatice Yalcin, a volunteer at a clinic for sexually abused women, has her patients watch the popular Turkish show, “Fatmagul’un Sucu Ne?,” as part of her therapy sessions. Her purpose is to have her patients realize that there are “men like Kerim”, in the world.

Even though the show, “FATMAGÜL’ÜN Suçu Ne?” and Fatmagul’s and Kerim’s subsequent forced marriage after a rape has started many heated conversations in Turkey, with many stating that it promotes such marriages after rape and sexual attacks, the Kerim character in the show has found his way into the hearts of women in the Unites States. Family physician, Dr. Hatice Yalcin, who lives in Florida in the United States, is a volunteer rape victim counselor. She has a unique approach, in that she uses “Fatmagul therapy,” for the raped and sexually abused victims in her counseling groups.

Therapy Once a Week!

Dr. Yalcin started to work as a volunteer to counsel raped and sexually abused victims, after a family friend’s daughter committed suicide. The young girl was traumatized after being raped by another family friend, and as a result of her emotional trauma, eventually committed suicide. The note she left behind, “ I feel so dirty, I am so ashamed,” has haunted Dr. Yalcin ever since. Realizing that she herself needed a way to overcome her anger and hopelessness, Dr. Yalcin decided to volunteer at a women’s clinic which fosters to raped and sexually abused women. Dr. Yalcin, who has been working at this clinic for over nine years, has had her patients watch “Fatmagul’un Sucu Ne?” for the past year and a half. Every week, she has translated the most relevant parts of the show, along with all the Kerim and Fatmagul dialogues for the benefit of her patients. With her translations, and from watching the show, the Kerim character came to life and very quickly became a phenomenon among these women.

“We are waiting for Engin”

The real hero, says Dr. Yalcin, is Engin Akyurek, who plays the role of “Kerim” in the show. “We would love to have him visit our clinic,” says Dr. Yalcin

“Even though we don’t speak or understand Turkish, the show is good for us!”
 To ensure all the patients’ identities are kept secret, and to encourage the newly blossoming hope among the victims, Dr. Yalcin has given each of the patients, aged 19 to 32, the name of a flower. Each of her patients has written a note for “Kerim” and for Engin Akyurek, to let him know how he has affected their lives.

Gardenia: “An ideal man perhaps not found in real life. Kerim is full of love and patience, and has constantly supported Fatmagul, and has always been by her side. Thank you, Engin Akyurek. We love you”

Amber: “One of the main reasons I go to the center every Sunday is Engin Akyurek.”

Rose: “I have begun to believe that Kerim is real. So much so, that I also want a “Kerim” in my life.

Clover: “It is enough to just look into his eyes to know what he is feeling. He is a symbol of healing and hope.”

Daisy: “I really love Engin Akyurek. I don’t even understand the language he speaks. But, I don’t need to know it to understand (him)!”

Jasmin: “Kerim=Love, patience, hope, attractive, courteous, friendship, courage. Engin Akyurek=All of these, and more.”

Leaf: “I am 27 years old, and, am one of the abused women in Dr. Yalcin’s group. This show has helped me take the first step towards healing. I like myself more now. The reason for this is Engin Akyurek.”

Общи условия

Активация на акаунт