Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 85

• 51 104
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Привет момичета, кокичета!  Hug Hug Hug

Детелинка, честит ти нов подпис...направо спира дъха  ooooh!  Hug

Славенка, уникална както винаги! smile3501

Дани Янкова - с удоволствие изчетох поста ти за любовта.  newsm10

Кампанула, София, благодаря за превода на статията  Hug

А за момичетата от екипа, които ни правят толкова щастливи - МОМИЧЕТА, БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ!!!
smile3501 smile3501 smile3501 newsm20

Мили дами,

бъдете здрави, обичани и обичащи!!!

# 556
  • Разград
Колко лесно е да бъдеш майка,
да обичаш, страдаш и гориш..?
Можеш ли безкрайно да прощаваш
и от мъката, тържество да сътвориш?
... Вярваш ли, че всичко важно,
... в живота редом с тебе ще върви..?
Че можеш истински да се зарадваш,
а да виждаш, как сърцето ти кърви?
Да се усмихваш и целувка да даряваш..
вярвайки, че правиш най-добро,
а всъщност някой там да те упреква..,
че сърцето ти е от дърво?
Майка можеш ли да бъдеш,
опора, в трудни времена..?
Сълзите, можеш ли да ги попиваш,
да превръщаш мрака в светлина?
Майката ..е име свято!

# 557
  • на морето
ladychar86 – честито на едногодишното детенце ! Живо и здраво още много десетки години !И вие покрай него -да му се радвате и да се гордеете с него !
Поклон и благодарности за 64 -та серия !   bouquet Hug Момичета -бъдете благословени за всеотдайността си !

Успях да ви стигна най- накрая . Обаче в доста постове срещнах едни пониятия като „ истинска любов” и дали е възможна тя м/у  Ф и К . Дали се обичат , дали това тяхното …има бъдеще , дали трябва да има бъдеще …. Какво ще стане в края на филма …
Вярно е , че към момента привнасяме огромен процент от нашите емоции  и предпочитания за развитието на сценария , какво ще стане обаче наистина , ще видим чак през юни . Тогава ще бъде официално изречена” присъдата”на Едже и Мелек , както по отношение на юридическата и морална справедливост , така и във връзка с бъдещето на потърпевшата – Фатмагюл. Какво са й отредили , как и дали има пълно щастие ще видим тогава …. Защото реално , си стои една  дилема и ние я знаем , независимо дали я споменаваме – Керим също е подсъдим и  осъдителната присъда ,вероятно ще засегне и него  . И ще си останем с посланието ,че справедливостта иска жертви ?  И кой ще е прецакания пак – Фати .  Тогава ?  Дали заради това ще плаче над сватбената си рокля ? Или дамите-сценаристки  ще ни зарадват преди това  с изживян романс  в аванс ?  Не , че не им го дължат на двамата си герои , …че и на нас … Ама знае ли човек …?  Та... ,толкова по сценария …каквото е написано , това ще изиграят и ние ще го видим . И боб да хвърляме  и карти да редим ….процента познаване ще е 50:50 . 
Колкото до принципния въпрос за любовта и нейната възможност / невъзможност….
Скрит текст:
Имаше преди време по Холмарк един филм със заглавие „ Любовта идва неусетно „ –сигурно сте го гледали . Първо –самото му заглавие може спокойно да е приеме като мото , като аксиома за това чувство в истинския му вид .
 Защото на всички ни ясно – любовта има много лица и проявления . Говоря само за тази м/у мъжа и жената . Има обич, има привързаност , има взаимност ,уважение ,   / забелязали ли сте , че възрастните доста често говорят за съпруга /та  с пониатието „ моят/а другар/ка ”/ , има влюбване , страст, секс , привличане …. Научно е доказано , че влюбването , любовните трели в душата , съзнанието и сърцето са най –прозаични химични реакции , които притъпяват  „разума „  с цел да се улесни и подпомогне възпроизвеждането на вида .  И за това на влюбения му пърхат пеперуди в корема , светът е спрял , всичко е розово  , той може и слънцето да хване  с една ръка стига да му го поискат .А ако това чувство бъде взаимно , цялата тази еуфория се умножава не по две а поне по хиляда . И партньорът до тебе е по –силен от приказен принц  или по красива от фея.Той може всичко , знае всичко и е единствен в света ….И  хормоните са на макс , секса , вероятно също  защото привличането е неистово … .До момента когато за първи път – след месец или година -  остановиш  , че принца хърка , че чорапите му миришат , че той всъщност периодично те пренебрегва заради приятели , работата , хобито  , майка си или  бившата си … И когато ореолът му изведнъж спре да свети  и се  върнеш обратно в реалността  , ако взаимоотношенията са ви останали само на едното голо чувство ,без поне минимална „надстройка „ то  тази чиста , искренна , истинска и страстна любов е с вече подписана смъртна присъда .Въпросът е колко време ще мине до финализирането й  и какъв ще бъде изборът – ужасен край или ужас без край .
 Дали енерцията ще е по –силна и агонията от самозалъгването  , че”всичко е наред” ще е дълга и мъчителна или смело ще се хване „ бика за рогата „ и всеки ще си продължи живота  по самостоятелен път  в търсене на следващата „ истинска любов” е въпрос на личен избор  .
  Обаче , ако вие  заедно се минали този  участък от житейския си път ,като сте се  борили с проблеми , трудности , несгоди ;преживяли сте радости и болки  , вземали сте  общи  решения  , то  „откритието на мръсните чорапи и хъркането „ отдавна ви е станало ежедневие  без дори да сте го усетили .  Защото много по –важно  за вас вече е това , че на този човек , партньор , другар , приятел  може да му имате доверие, да разчитате на него , да вярвате в  неговата свеотдайност , загриженост … Че можете да му се покажете цялата , без страх и притеснение дали ще ви приеме или съди . Че ще ви подкрепи  и ще ви защити винаги   . Ще ви утеши .  Ще бъде неотлъчно  до вас независимо от всичко . И всичко това е вече едно съвсем съзнателно  , доброволно и волево решение . Цветето , което е разцъфтяло  след грижите положени за посятото семенце на любовта .  Емоциите са  се видоизменили, еволюирали в  нещо много по-силно , здраво  и жизнено  от  ефирната същност на влюбването . За мене ето ,чак тук може да се говори , че се е появила любовта . Онази , истинската , която ще гори с равномерен пламък и ще те топли през дългите съвместни години  , не изпепеляващата , след която ще останеш само шепа пепел,  подмятвана от вятъра .   И независимо ,че тайно се мечтаем за втората , сме най- щастливи и пълноценни от първата . И тук вече привличането , интимността и секса като бонус -екстри в промо-пакета .

Има един момент в същия този ,горецитиран  филм , където се казват следните реплики :/ще цитирам по памет/
„Много те обичам и бих направил всичко за да те предпазя , но не мога да бъда винаги до тебе .Когато паднеш и се удариш , аз може да не мога да те хвана и да го предотвратя , но  ще съм  до теб докато се възстановиш ,ще те държа докато правиш първите си стъпки , ще плача с болката ти и ще се смея с радостта ти . „ 

Та , така – Любовта идва неусетно ……

Двамата ни  герои приеха да тръгнат по фиткивен общ път , принудени от обстоятелствата , абсолютно непознати  един на друг  и обременени с такава дълбока травма , която от само себе си  създава  невъзможност за съвместно бъдеще .  Проблемите , които им се наложи да преодоляват , постепенно  откриха  същността им като личности един на друг  . А опознавайки се , те, малко , по- малко  скъсиха дистанцията , започнаха комуникация по между си .Роди се взаимното доверие , което е много по –силен спояващ материал от  едната страстна любов . А когато тръгнаха рамо до рамо в борбата с обща цел –справедливост и изцеление -  , те вече крачеха по истински , реален общ път . Съзнателно  и доброволно . И тогава  ..Любовта идва неусетно …. 

# 558
МИЛИ МОМИЧЕТА,БЪДЕТЕ МНОГО ЩАСТЛИВИ И ОБИЧАНИ!НАМЕРЕТЕ СВОЯ КЕРИМ И СЕ ОБИЧАЙТЕ ДОКРАЙ!

Добри Жотев

Нежност

Нощта прегърна тишината и заспа.

Не знам по-ласкави очи от твоите.
По-милваща ръка не знам.
Под погледа ти будната тревога
заспива укротена.
Под пръстите ти викащата мъка
превръща се в добра човешка скръб,
по-хубава от всяка радост,
от всяко тържество.

Помилвай ме!

Аз минах много пьтища по тая пръст.
Научих много мъдрости.
Но досега не съм открил
ни по-добра, ни по-дълбока мъдрост
от мъдростта
да бъдем нежни!
Не знам по-галещо присъствие от твоето.
По-искащи обятия не знам.

Вземи ме в себе си!

--------------------
*
Животът не се измерва с броя вдишвания, а с миговете, спиращи дъха !

# 559
  • София

Честит празник и от мен,милички   bouquet  bouquet  bouquet
И лека нощ  Hug!

# 560
  • Разград
Честит празник,майки!

Скрит текст:
8 март е международният ден на жената. Това е ден за международно признание на постиженията на жените, на борбата на жените за права и за равнопоставеност в обществото. 8 Март е отбелязан за първи път през 1909 година в САЩ по случай 1 година от големият протест на жените в Ню Йорк срещу ниското заплащане и неравнопоставеността между мъжете и жените. След тази дата през годините на 8 Март са се провеждали много протести на различни феминистски организации. На 8 Март в много страни по света мъжете да изразяват своята симпатия и внимание към жените около тях. Прието е да подаряват цветя по случай празника, като например в Италия на този ден мъжете подаряват жълти мимози на жените. В други страни като Португалия пък е обичайно, вечерта на 8 март, жените да купунясват на женски партита. Осми Март се празнува в България и като "Деня на майката", а децата правят малки подаръци на майките и бабите си. 8 Март е може би единственият ден в годината когато човек може да види навсякъде около себе си много усмихнати жени с букети в ръцете.

# 561
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МИЛИ ДАМИ

Скрит текст:
БЛАГА ДИМИТРОВА

Ж Е Н А

Красота и усмивка да бъдеш
сред всекидневния сив кръговрат,
вярност - срещу изменчивия вятър,
нежност - в загрубелия свят.

От безбрежните пътища земни
най-рискования да избереш –
безразсъдния път на сърцето –
и докрай да го извървиш.

Твоя единствена радост да бъде
радост да даваш ...
Да бъдеш в нощта светло прозорче,

което чака, първа стъпка,
събудила утрото.

И непростимото да простиш...

Да продължиш в един детски вик
дългата мълчалива целувка.
Вечност да сториш от краткия миг.
Твоите прострени ръце за прегръдка
люлка да станат за нов живот.

Бъдещето да носиш в утроба.

Нощем над него безсънна да тръпнеш,
светла като звездоокия свод.
Всяка детска усмивка — със бръчка
да заплатиш и в косите със скреж.

Саможертва е да си жена.

И до ранена, разбита гръд
чистите извори да защитаваш –
просто, за да съществува светът.

Нищо за себе си да не оставиш.

# 562
Опс, забравих да ви поздравя за празника  Blush

И тъй като в момента съм на вълна " бЕлата змия"  Mr. Green , ви поздравявам с любимата ми тяхна песен

и по едно стръкче , от най-нежното според мен пролетно цветенце , за всички дами

М/у временно вече качиха серийката в нитрото и току що ми се изтегли , така че пожелайте ми приятно гледкане  smile3508

# 563
  • на морето

Ще позволите да ви поздравя с тази песен http://vbox7.com/play:be86bbf1

# 564
  • В Града на липите
Току що ми пратиха това стихотворение, за поздрав по случай празника. Може и да сте го чели, но аз не бях и ме разчувства:

Скрит текст:
Зайченце бяло, котенце мило,
в скута на мама сега се е свило,
твойта главичка на моето рамо,
можеш ли ден да прекараш без мама?
Мама във чашката мляко налива,
сплита косите на плитка красива,
кърпи чорапи с пробити петички,
мама се грижи за всичко.
 Кой ще разкаже на мойто момиче,
как тъй луната на сърпче прилича,
как се превръща водата на пара
и самолета с кого ли се кара,
има ли в спътника истинско куче,
мама попитай и ще научиш.
Но след години ще станеш голяма,
умните книги сама ще намираш
и ще рисуваш и ще бродираш,
дългите плитки ще сплиташ самичка.
После ще литнеш и ти като птичка,
 умна и силна ще стигнеш далече,
можеш без майка си вече.
Мама ще бъде с коси побелели,
скришом ще пази две детски кордели,
ще се тревожи и тихо ще плаче,
ако не носи писма раздавача.
Друго не трябва, три думи само:"Добре съм ,мамо."

И още едно:

На майка ми

Ако тихо, на пръсти през нощта се завръщам
ти не вдигай сърдито очи!
Знам, за мен си мислила и била си намръщена,
но престори се, че спиш!
Ще е много по-истински, и много по-искрено,
да не мисля в момента лъжа!
Ти стоиш любопитстваща...
На прага, премислила, утре всичко ще кажа сама.
Ще са неми въпросите, ще говорят очите ми
и ше виждаш в тях ти ред подир ред.
Щом след туй дълго скитане,
у дома съм се върнала,
значи всичко ще бъде наред

п.п. Може би защото имам дъщеря, и ме докоснаха особено.

asha, чудесен пост.  Hug

Последна редакция: чт, 08 мар 2012, 00:42 от hrissi_sz

# 565
Аше,постът ти ме развълнува и си поплаках Cry
Това е специално за теб

# 566
  • Стара Загора
ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ И ОТ МЕН МОМИЧЕТА!

# 567
Честит празник, момичета!  Дано половинките ни честитят празника сутринта с подобаваща закуска като тази Simple Smile

# 568
  • Разград

# 569
Честит Празник и от мен, скъпи мои виртуални приятелки!!! Желая от все сърце на всички Вас преди всичко Здраве, много Любов, достатъчни дози късмет и успех!!!
Живи, здрави, диви и щастливи!!!

Общи условия

Активация на акаунт