Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 85

• 51 099
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
# 661
ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ МОМИЧЕТА   bouquet

# 662
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=215574&hit=1
Момичета, това е линк за филма, гледах го, наистина е много хубав!!!
В по-предни теми момичетата го бяха споменали, изтеглих го и веднага го гледах, няма да съжалявате, ''Пустинно цвете" се превежда

# 663
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ МОМИЧЕТА! БЪДЕТЕ КРАСИВИ, ЖЕЛАНИ И ОБИЧАНИ!

# 664
  • софия

mamata48, не можах да се въздаржа и позяпах  Grinning

И аз, и аз  smile3521 smile3521
уффффф, пак ще погледна.... newsm03

# 665
 newsm51 ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ , МИЛИ МОМИЧЕТА! Пожелавам Ви да сте много здрави, щастливи , обичани и обичащи. Много усмивки в днешния ден.

newsm59 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на децата на Лейдичар и Валя, на майката на Гери!
 Още един повод за празник е , че днес е четвъртък, какво повече от това. Аз вече отложих празника за събота и тази вечер ще се насладя на 65 епизод.
   УСМИХНАТ ДЕН НА ВСИЧКИ!

# 666
  • Разград

# 667
  • Добруджа
Честит празник момичета!
Да сте желани и обичани не само в този ден!
И нека до всяка от вас има по един мил, нежен, разбиращ, любящ Керим!

С нетърпение чакам серията довечера. Дори празнуването съм отложила за утре вечер.  Stop

# 668
Мили момичета   Честит 8 Март

Бъдете като тревата изправяйте се когато ви газят !
Бъдете като кокичето намирайте топлина дори и в снега!
Бъдете като звездите близки и далечни даряващи Любов и светлина

# 669

Не зяпайте!!! Това е специално на Гери за майка и!
Понеже мамчето гледка по БТВ като я видя тая снимка и вика - Аууу, че той Керим можел ли по-хубав да стане?  Crazy Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

# 670

На мен ми се струва,че най-големия подарък за нас ще е довечера в 20:00  Hug

# 671
Скрит текст:
Защо женското обрязване все още се практикува по света?
- Това е най-жестоката форма на потискане на жените. Гениталното обрязване не носи никакви ползи за здравето, а се отразява на жените както физически, така и психически.
Общности и племена извършват това обрязване по различни причини - някои от тях вярват, че женските гениталии са мръсни и трябва да бъдат премахнати. Други смятат, че това е традиция или религия, и не могат да си представят жените "необрязани", защото иначе са "мръсни". Но нека да кажа ясно: това не е част от културата или религията, а е нарушение на човешките права. Това е изтезание, което трябва да спре! Най-големият проблем в Африка и основната причина това да продължава да се случва е липсата на образование и липсата на уважение към жените!
- Кога и как това се е случи с теб? Какво ти обясни майка ти тогава?
- Бях около 5-годишна. Майка ми заедно с други две жени ме отведе далеч от селото, зад едни храсти. Хванаха ме и ме държаха много здраво, за да не мърдам, и след това една жена започна да реже гениталиите ми с острието на бръснач. Това беше най-лошият момент в живота ми. Веднага разбрах, че това, което ми правят, не е редно. Чувствах се унизена и малтретирана. Майка ми беше ми казала, че това е нещо, през което всяко момиче трябва да мине и че след това ще се превърна в достойна жена.
- Какви са физическите и психологическите проблеми, които FGM причинява на една жена?
- Съществуват сериозни физически  и психологическите последици от FGM и те влияят на момичета и жените през целия им живот. Някои деца умират от процедурата, както се случи с една от сестрите ми и с братовчедка ми. Жените, преживели FGM, често страдат от депресия, постоянно се връщат към този момент и имат кошмари. При тях съществува висок риск при раждането на деца и страдат от хронични болки и възпаления. Трудно създават интимна близост с хора, изобщо - непълноценни са.
- Има ли все още жени в Африка, които вярват, че това е правилното нещо, което трябва да се случва?
- За съжаление отговорът е "да". Жените все още смятат, че те правят най-доброто за дъщерите си, защото в обществото, в което са израснали, всички жени са генитално осакатени. Много от тях смятат, че целият свят практикува метода на обрязването. Ето защо смятам, че образованието играе изключително важна роля в изкореняването на тази практика.
- Какво мислят хората от Сомалия за Варис Дирие?
- Когато се върна в Сомалия и започна да говоря на жените за FGM, те винаги ме питат: "Искаш да кажеш, че ти остави камилите, за да отидеш да живееш в света на белите?" А аз им отговарям: "Да, аз го направих, направих го по собствено желание и по моя начин. И постъпих правилно..."
- Каква е световната статистика за FGM в момента? И в Африка?
- Смята се, че около 150 милиона жени и момичета по света са засегнати от FGM. Приблизително 30% от момичетата и жените умират в резултат, че са жертви на това "осакатяване". Това са само приблизителни стойности, разбира се, а за съжаление реалността често е много по-лоша.
Надя Теодосиева

Интервюто е взето от вестник Стандарт.Но има книга ,която съм чела „Пустиннo цвете”-Варис Дирие /така е името на авторката /.Страхотна книга.Има и филм от  2009 ,Dosert  Flower ,ако някой даде и линк ще е страхотно /аз лично не съм го гледала/.

Славена това е наистина потресаващо.Бях чувала за тези неща, но сега като прочетох това интервю просто бях ужасена. В подкрепа на всички жени жертва на насилие/подпис/!!!

# 672
С пожелание за много здраве, нежност,  любов и слънчеви усмивки!
Успешни, горди и обичани жени ! Честит празник  bouquet!

# 673
# 674
  • Пловдив

Eнгин с фенки ....

Общи условия

Активация на акаунт