Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 85

• 51 134
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Скрит текст:
Nianta, serenata, така ме натъжихте, мили момичета... дано оттук насетне животът ви поднася само прекрасни мигове, дано ви компенсира за всичко лошо, което сте преживели! Съчувствам ви искрено и ви разбирам!

А относно страхливите мъже - тези, които знаят да бият и тормозят жени, а всъщност са просто едни страхливи, дребни душици, които не могат да се справят с нищо в живота си, нито да "излязат насреща" на някой от тяхната категория - зная, че са сред нас, често не могат да се разпознаят от пръв поглед и може би затова толкова жени се подлъгват с такива хора... Вярвам, че такива хора винаги получават това, което са си заслужили, рано или късно.
Момичета, не търпете това, никой не заслужава да бъде бит или тормозен!!!

p.s. Извинете ме, малко се увлякох, но и аз имам абсолютна нетърпимост към насилието, особено към по-слаби, въобще към никого не бива да се упражнява агресия - нито психическа, нито физическа!!!
Отраснала съм в "семейство", за което понятието "психически тормоз" не съществува, а шамарите не са били нещо необичайно... предполагам, не са малко домовете, в които е по същия начин... За мое огромно щастие имам най-прекрасния, мил и възпитан съпруг на света, чието пък семейство е коренно проотивоположно на моето! Всеки ден благодаря на Бог за тях и за най-страхотното дете, което имаме!

Извинявайте още веднъж за това отклонение, хубав празник на всички, geri dobreva, честита ти рожденичка, да  ти е жива и здрава мама още много години!
Наистина не искам нито една жена да е тъжна, особено в този ден!  Hug Но колко удивителна е женската душа, дори когато сърцето й се свива от болка , лицето й се усмихва!
Бъдете ВСИЧКИ усмихнати, без болка в сърцата!
На всички празнуващи - 8-ми март, рожденни дни и други празници - Весел празник!   bouquet

# 646
  • В Града на липите

Снощи, докато гледах 84-ти епизод, и се замислих, как на почти всичко, което й подари Керим, все нещо му се случва. Първо роклята, сега обувките и палтото. Сериозно почвам да се притеснявам за Лодос. Значи сънува ли Фатмагюл кучето, работата отива на зле. Не на празно в съня й в болницата, онзи с лодката беше със зеленото палто.

Марта, забравих да ти благодаря за прекрасния клип. С него ми започна деня, чудесен е. Не спирай да ни радваш   bouquet

# 647
Хриси 84 еп само за избрани ли е  Rolling Eyes пусни малко инфо и на нас newsm78

# 648
Валентина честит рожден ден на сина ти ! Да бъде винаги здрав, щастлив и нека сбъдне всичките си мечти !
Гери честит рожден ден на майка ти, нека бъде винаги здрава и много щастлива !

Да се надяваме,че днес като подарък за 8-ми март канал Д да работи идеално. Весело празнуване на всички  Kissing Heart

# 649
  • В Града на липите
Хаха, Славенка, как ме изхваща. Днес ми е едно унило, не знам защо. Исках да напиша 64-ти, ама... Какво са 20-тина серии в повече.  Grinning Да не издребняваме чак толкова.

# 650
  • Стара Загора
Един поздрав от мен за всички вас!!!Усмихнете се  и не бъдете тъжни днес!geri dobreva да ти е жива и здрава рожденничката smile3525 newsm59!

# 651

Снощи, докато гледах 84-ти епизод, и се замислих, как на почти всичко, което й подари Керим, все нещо му се случва. Първо роклята, сега обувките и палтото. Сериозно почвам да се притеснявам за Лодос. Значи сънува ли Фатмагюл кучето, работата отива на зле. Не на празно в съня й в болницата, онзи с лодката беше със зеленото палто.

Марта, забравих да ти благодаря за прекрасния клип. С него ми започна деня, чудесен е. Не спирай да ни радваш   bouquet

Хриси,аз пък го изтълкувах по друг начин-всичко,което е свързано с болката на минали тежки моменти,изчезва полека и на тяхно място идват хубавите спомени.....Точно както си обещаха още в 32 серия в кафенето на брега на Босфора.Там Фати пожела и повярва в общото им бъдеще и бъдещите красиви моменти PeaceДори все още да не изпитваше някакви чувства,тя му вярваше,а както всички знаем-това беше най-важно за нея Hug

# 652

Не зяпайте!!! Това е специално на Гери за майка и!

# 653
Честити да са Рожденните дни newsm59  на

децата на  Валя и Лейдичар Hug Hug
и майката на Гери Hug

Нека да Ви са здрави и само радост да Ви носят!

# 654
  • В Града на липите

Детелинке, напълно съм съгласна.  Peace

mamata48, не можах да се въздаржа и позяпах  Grinning

# 655
Момичета много пишете, ден да прескоча - нямате настигане!Сега се връщам да Ви чета.

Не знам дали е слагано:
Скрит текст:

# 656
Хаха, Славенка, как ме изхваща. Днес ми е едно унило, не знам защо. Исках да напиша 64-ти, ама... Какво са 20-тина серии в повече.  Grinning Да не издребняваме чак толкова.

А не така   Crossing Arms,какво е това унила широка усмивка и Керим пред твоя взор

# 657

mamata48, не можах да се въздаржа и позяпах  Grinning

И аз, и аз  smile3521 smile3521

# 658
Честит 8-март ,момичета!!!Честит празник на малки и големи рожденици и техните близки...

На всички -ЗДРАВЕ ,ЩАСТИЕ ,РАДОСТ ,давайте много ОБИЧ за да получите много повече...!!!

# 659
Скрит текст:
Защо женското обрязване все още се практикува по света?
- Това е най-жестоката форма на потискане на жените. Гениталното обрязване не носи никакви ползи за здравето, а се отразява на жените както физически, така и психически.
Общности и племена извършват това обрязване по различни причини - някои от тях вярват, че женските гениталии са мръсни и трябва да бъдат премахнати. Други смятат, че това е традиция или религия, и не могат да си представят жените "необрязани", защото иначе са "мръсни". Но нека да кажа ясно: това не е част от културата или религията, а е нарушение на човешките права. Това е изтезание, което трябва да спре! Най-големият проблем в Африка и основната причина това да продължава да се случва е липсата на образование и липсата на уважение към жените!
- Кога и как това се е случи с теб? Какво ти обясни майка ти тогава?
- Бях около 5-годишна. Майка ми заедно с други две жени ме отведе далеч от селото, зад едни храсти. Хванаха ме и ме държаха много здраво, за да не мърдам, и след това една жена започна да реже гениталиите ми с острието на бръснач. Това беше най-лошият момент в живота ми. Веднага разбрах, че това, което ми правят, не е редно. Чувствах се унизена и малтретирана. Майка ми беше ми казала, че това е нещо, през което всяко момиче трябва да мине и че след това ще се превърна в достойна жена.
- Какви са физическите и психологическите проблеми, които FGM причинява на една жена?
- Съществуват сериозни физически  и психологическите последици от FGM и те влияят на момичета и жените през целия им живот. Някои деца умират от процедурата, както се случи с една от сестрите ми и с братовчедка ми. Жените, преживели FGM, често страдат от депресия, постоянно се връщат към този момент и имат кошмари. При тях съществува висок риск при раждането на деца и страдат от хронични болки и възпаления. Трудно създават интимна близост с хора, изобщо - непълноценни са.
- Има ли все още жени в Африка, които вярват, че това е правилното нещо, което трябва да се случва?
- За съжаление отговорът е "да". Жените все още смятат, че те правят най-доброто за дъщерите си, защото в обществото, в което са израснали, всички жени са генитално осакатени. Много от тях смятат, че целият свят практикува метода на обрязването. Ето защо смятам, че образованието играе изключително важна роля в изкореняването на тази практика.
- Какво мислят хората от Сомалия за Варис Дирие?
- Когато се върна в Сомалия и започна да говоря на жените за FGM, те винаги ме питат: "Искаш да кажеш, че ти остави камилите, за да отидеш да живееш в света на белите?" А аз им отговарям: "Да, аз го направих, направих го по собствено желание и по моя начин. И постъпих правилно..."
- Каква е световната статистика за FGM в момента? И в Африка?
- Смята се, че около 150 милиона жени и момичета по света са засегнати от FGM. Приблизително 30% от момичетата и жените умират в резултат, че са жертви на това "осакатяване". Това са само приблизителни стойности, разбира се, а за съжаление реалността често е много по-лоша.
Надя Теодосиева

Интервюто е взето от вестник Стандарт.Но има книга ,която съм чела „Пустиннo цвете”-Варис Дирие /така е името на авторката /.Страхотна книга.Има и филм от  2009 ,Dosert  Flower ,ако някой даде и линк ще е страхотно /аз лично не съм го гледала/.

Последна редакция: чт, 08 мар 2012, 14:22 от Slawena

Общи условия

Активация на акаунт