Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 85

• 51 073
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Славенка, Кънчо уби вичко детско в мен.  #Shocked Ще я разпратя на всички.

ladychar86, пернишките ви традиции също ме сразиха. Grinning Да ти е живо и здраво детенцето! По международному  bdbaloni

Хриси, как приключи дилемата ти?

КампанулкааааHug Hug Hug

# 436
  • В Града на липите
Цитат
[Хриси, как приключи дилемата ти?

kurkuma,
Скрит текст:
Все още се държа. Но то общо взето полза никаква. Щеше да ми отнеме много по-малко време да я изгледам, отколкото да надничам и философствам из темата  Grinning

п.п. Да са ви изчезвали постове тук, днес? На мен май само един.

Последна редакция: ср, 07 мар 2012, 15:52 от hrissi_sz

# 437
И вчера изчезнаха - от края на предната тема. newsm78 Thinking

# 438
  • София
Хриси,  smile3521 ... още от сутринта започнаха да изчезват ...... докато "преговарях" с пропуснатото се  #Crazy какво става.

# 439
  • Пловдив
  bouquet за превода и субтитрите на 64 еп.!

Мариана, намерих текста на англиийски за статията, която си сложила днес:

Скрит текст:
Family physician, Dr. Hatice Yalcin, a volunteer at a clinic for sexually abused women, has her patients watch the popular Turkish show, “Fatmagul’un Sucu Ne?,” as part of her therapy sessions. Her purpose is to have her patients realize that there are “men like Kerim”, in the world.

Even though the show, “FATMAGÜL’ÜN Suçu Ne?” and Fatmagul’s and Kerim’s subsequent forced marriage after a rape has started many heated conversations in Turkey, with many stating that it promotes such marriages after rape and sexual attacks, the Kerim character in the show has found his way into the hearts of women in the Unites States. Family physician, Dr. Hatice Yalcin, who lives in Florida in the United States, is a volunteer rape victim counselor. She has a unique approach, in that she uses “Fatmagul therapy,” for the raped and sexually abused victims in her counseling groups.

Therapy Once a Week!

Dr. Yalcin started to work as a volunteer to counsel raped and sexually abused victims, after a family friend’s daughter committed suicide. The young girl was traumatized after being raped by another family friend, and as a result of her emotional trauma, eventually committed suicide. The note she left behind, “ I feel so dirty, I am so ashamed,” has haunted Dr. Yalcin ever since. Realizing that she herself needed a way to overcome her anger and hopelessness, Dr. Yalcin decided to volunteer at a women’s clinic which fosters to raped and sexually abused women. Dr. Yalcin, who has been working at this clinic for over nine years, has had her patients watch “Fatmagul’un Sucu Ne?” for the past year and a half. Every week, she has translated the most relevant parts of the show, along with all the Kerim and Fatmagul dialogues for the benefit of her patients. With her translations, and from watching the show, the Kerim character came to life and very quickly became a phenomenon among these women.

“We are waiting for Engin”

The real hero, says Dr. Yalcin, is Engin Akyurek, who plays the role of “Kerim” in the show. “We would love to have him visit our clinic,” says Dr. Yalcin

“Even though we don’t speak or understand Turkish, the show is good for us!”
 To ensure all the patients’ identities are kept secret, and to encourage the newly blossoming hope among the victims, Dr. Yalcin has given each of the patients, aged 19 to 32, the name of a flower. Each of her patients has written a note for “Kerim” and for Engin Akyurek, to let him know how he has affected their lives.

Gardenia: “An ideal man perhaps not found in real life. Kerim is full of love and patience, and has constantly supported Fatmagul, and has always been by her side. Thank you, Engin Akyurek. We love you”

Amber: “One of the main reasons I go to the center every Sunday is Engin Akyurek.”

Rose: “I have begun to believe that Kerim is real. So much so, that I also want a “Kerim” in my life.

Clover: “It is enough to just look into his eyes to know what he is feeling. He is a symbol of healing and hope.”

Daisy: “I really love Engin Akyurek. I don’t even understand the language he speaks. But, I don’t need to know it to understand (him)!”

Jasmin: “Kerim=Love, patience, hope, attractive, courteous, friendship, courage. Engin Akyurek=All of these, and more.”

Leaf: “I am 27 years old, and, am one of the abused women in Dr. Yalcin’s group. This show has helped me take the first step towards healing. I like myself more now. The reason for this is Engin Akyurek.”

Благодаря. Нашият сериал явно помага на хората с проблеми.
Скрит текст:
Ще направим превод от английски от екипа.

# 440
Аз съм, момичета, вървя и трия каквото ми падне. newsm47

Хриси, да не те мислим вече, то стана време да си ходиш, така че серийката те чака у дома. Grinning

# 441
   Добро утро момичета   bouquet
   / за мен е добро утро , защото след два дни безсъние , чак сега се надигам  Embarassed/
   Едно огромно БЛАГОДАРЯ на екипа преводачки  Hug newsm51
   Сега ще бързам да оправя в къщи , и сядам да гледам серийката  Heart Eyes

# 442
  • София
Скрит текст:

Ривка,  Hug Нещо не ми стига времето напоследък и не мога да ви догоня (имам за четене около 100 стр. от предните 2 теми, но сега скочих направо в тази  Blush). Мерси за статията, ако ми остане повече време, ще я погледна, а ако някой друг може, ще е супер да ни я преведе Simple Smile

Важното е да насмогваш с филма, canım.

.... не че аз съм от най-активните в последно време, но налага се да участваме и в реалния живот поне от време на време ..... тук сме все участници в миналогодишния виц на cruela
цитат:
""- Ей, имало живот и извън интернет! - Верно ли?!? Дай линк""

tooth

Последна редакция: ср, 07 мар 2012, 16:15 от rivva

# 443
Статията, която постна Кампанула на английски само доказва колко велик е нашият филм. Няма по-добра оценка от тази на жертвите на изнасилване, за които се е превърнал в терапия. Щом и те искат да имат мъж като Керим до себе си, кои сме ние, че да се чудим възможна ли е любовта в този случай.

# 444
  • Варна
Много благодаря на екипа, който превежда и вгражда субтитрите  bouquet
Сега си изгледах 64-та серия.Много екшън, много емоции.Перфектен Енгин както винаги!
Не знам дали е обсъждано, но направи ли ви впечатление как навън е нощ, всички търсят Фатма, а през това време докато Мустьо седи при нея и приказва, как навън през щорите грее слънчице Laughing
Не, че е проблем, но от толкова вглеждане във филма вече всичко ми прави впечатление.
Луда работа Crazy

# 445
  • Тук някъде.....

Мариана, намерих текста на англиийски за статията, която си сложила днес:

Скрит текст:
Family physician, Dr. Hatice Yalcin, a volunteer at a clinic for sexually abused women, has her patients watch the popular Turkish show, “Fatmagul’un Sucu Ne?,” as part of her therapy sessions. Her purpose is to have her patients realize that there are “men like Kerim”, in the world.

Even though the show, “FATMAGÜL’ÜN Suçu Ne?” and Fatmagul’s and Kerim’s subsequent forced marriage after a rape has started many heated conversations in Turkey, with many stating that it promotes such marriages after rape and sexual attacks, the Kerim character in the show has found his way into the hearts of women in the Unites States. Family physician, Dr. Hatice Yalcin, who lives in Florida in the United States, is a volunteer rape victim counselor. She has a unique approach, in that she uses “Fatmagul therapy,” for the raped and sexually abused victims in her counseling groups.

Therapy Once a Week!

Dr. Yalcin started to work as a volunteer to counsel raped and sexually abused victims, after a family friend’s daughter committed suicide. The young girl was traumatized after being raped by another family friend, and as a result of her emotional trauma, eventually committed suicide. The note she left behind, “ I feel so dirty, I am so ashamed,” has haunted Dr. Yalcin ever since. Realizing that she herself needed a way to overcome her anger and hopelessness, Dr. Yalcin decided to volunteer at a women’s clinic which fosters to raped and sexually abused women. Dr. Yalcin, who has been working at this clinic for over nine years, has had her patients watch “Fatmagul’un Sucu Ne?” for the past year and a half. Every week, she has translated the most relevant parts of the show, along with all the Kerim and Fatmagul dialogues for the benefit of her patients. With her translations, and from watching the show, the Kerim character came to life and very quickly became a phenomenon among these women.

“We are waiting for Engin”

The real hero, says Dr. Yalcin, is Engin Akyurek, who plays the role of “Kerim” in the show. “We would love to have him visit our clinic,” says Dr. Yalcin

“Even though we don’t speak or understand Turkish, the show is good for us!”
 To ensure all the patients’ identities are kept secret, and to encourage the newly blossoming hope among the victims, Dr. Yalcin has given each of the patients, aged 19 to 32, the name of a flower. Each of her patients has written a note for “Kerim” and for Engin Akyurek, to let him know how he has affected their lives.

Gardenia: “An ideal man perhaps not found in real life. Kerim is full of love and patience, and has constantly supported Fatmagul, and has always been by her side. Thank you, Engin Akyurek. We love you”

Amber: “One of the main reasons I go to the center every Sunday is Engin Akyurek.”

Rose: “I have begun to believe that Kerim is real. So much so, that I also want a “Kerim” in my life.

Clover: “It is enough to just look into his eyes to know what he is feeling. He is a symbol of healing and hope.”

Daisy: “I really love Engin Akyurek. I don’t even understand the language he speaks. But, I don’t need to know it to understand (him)!”

Jasmin: “Kerim=Love, patience, hope, attractive, courteous, friendship, courage. Engin Akyurek=All of these, and more.”

Leaf: “I am 27 years old, and, am one of the abused women in Dr. Yalcin’s group. This show has helped me take the first step towards healing. I like myself more now. The reason for this is Engin Akyurek.”

Благодаря. Нашият сериал явно помага на хората с проблеми.
Скрит текст:
Ще направим превод от английски от екипа.

Превод на статията:

Личният лекар, д-р Хатидже Ялчън, доброволец в клиника за малтретирани жени, кара пациентките си да гледат популяният турски сериал „Каква е вината на Фатмагюл” като част от терапевтичните си сеанси. Целта й е пациентките да осъзнаят, че по света има мъже като Керим.

Въпреки, че сериалът „Каква е вината на Фатмагюл” и насилственият брак на Фатмагюл и Керим след изнасилване, предизвика много разгорещени спорове в Турция, мнозина казват, че той прокламира подобни бракове след изнасилване, както и сексуално насилие, героят на Керим е намерил пътя към сърцата на жените в САЩ. Личният лекар, д-р Хатидже Ялчън, която живее във Флорида, САЩ, е доброволен консулнант на жени, жертви на изнасилване. Тя има уникален подход, като ползва семейна терапия за изнасилените и жертвите на сексуално насилие в групите си.

Терапия веднъж седмично!

Д-р Ялчън започва да работи като доброволен консулнант за жертвите на сексуално насилие след като дъщерята на нейни семейни приятели опитва да се самоубие. Младото момиче е било травматизирано след като е изнасилено от друг семеен приятел и в резултат на емоционалната травма, прави опит за самоубийство. Бележката, която е оставила “ Чувствам се омърсена и засрамена,” преследва д-р Ялчън оттогава. Осазнала, че самата тя трябва да преодолее гнева и безпомощността си, д-р Ялчън решава да стане доброволка в клиника, която дава подслон на изнасилени жени и такива, жертва на сексуално насилие. Д-р Ялчън, която работи в клиниката повече от девет години, кара пациентките си да гледат сериала през изминалата година и половина . Всяка седмица тя превежда най-съществените части от филма, и всички диалози между Керим и Фатмагюл, за доброто на пациентките си. Благодарение на нейният превод и гледането на сериала, героят на Керим оживява и много бързо се превръща във феномен измежду тези жени.

“Ние чакаме Енгин”

Истинският герой, казва д-р Ялчън е Енгин Акюрек, актьорът, който играе Керим в сериала. “Много ще ни хареса, ако той ни посети в клиниката,” казва д-р Ялчън.

“Въпреки, че не говорим или разбираме турски, сериалът е полезен за нас!”
 За да се запази самоличността им в тайна, и да се окуражи една разцъффаващата им надежда, д-р Ялчън е дала на всички пациентки между 18-32 години имена на цветя. Всяка е написала писмо както на Керим, така и на Енгин Акюрек, за да знае как е повлиял на живота им.

Гардения: “Идеален мъж не съществува в реалния живот. Керим е изпълнен с любов и търпение, постоянно подкрепя Фатмагюл и винаги е на нейна страна. Благодаря ти, Енгин Акюрек. Обичаме те”

Амбър: “Една от причините да идвам в центъра всяка неделя е Енгин Акюрек.”

Роуз: “Започнах да вярвам, че Керим е истински. И искам „Керим” и в собствения си живот.
Клоувър: “Достатъчно е да погледнеш в очите му, за да разбереш какво чувства. ТОй е символ на оздравяване и надежда.”

Дейзи: “Наистина обичам Енгин Акюрек. Не разбирам дори езика, който говори. Но няма нужда да го говоря, да го разбера!”

Ясмин: “Керим е равно на любов, търпение, надежда, привлекателност, учтивост, приятелство, сила. Енгин Акюрек=всичко това и повече.”

Лийф: “Аз съм на 27 години, и съм една от насилените жени в групата на д-р Ялчън. Сериалът ми помогна да направя първата крачка към оздравяване. Сега се харесвам повече. Причината за това е Енгин Акюрек.”

# 446
  • София
Аз съм, момичета, вървя и трия каквото ми падне. newsm47

.... дали? .... по-скоро тука има пеперудки, опс тука няма Joy

# 447
nianta, само преди месец и половина написах това:

Скрит текст:
Макар че, признавам си на моменти ми идваше да му думна един тиган по главата на Керим. Не ме линчувайте, ама адски се пали тоя човек и все се навира м/у шамарите. Всички жени обичат силни мъже и такива дето не се оставят да ги тъпчат, ама поне десет пъти се наложи да и се извинява и да казва съжалявам, заради импулсивни постъпки. Имах чувството, че на моменти вместо да и помага, още повече й усложняваше живота.

Мисля, че беше втория ми пост в темата. От тогава изгледах сериала 2-3 пъти, някои серии и по повече, и доста си промених мнението. То всичко е до темперамент и характер, какво да се прави, не винаги успяваме да контролираме емоциите си, включително и аз.

Що се отнася до въпроса ти:
Цитат
Възможна ли е любовта? Има ли право Керим да я обича! Не е ли твърде егоистична любовта му? И дали тя, колкото и да е искренна, не започна от гузна съвест, от съжаление, от желание да поправи стореното, от желание да изтрие онази нощ от съзнанието й, но и от своето, от което и той ще намери покой!!?
Мога да го перифразирам така: - Имаме ли право на прошка, когато сгрешим? Ако направим грешка, това значи ли, че нямаме право да я изкупим? Задавам си въпроса, дори и да се разделят, ще бъдат ли щастливи?
Не мисля, че любовта на Керим е егоистична. Виж последната сцена на 64-ти епизод. Беше готов да жертва живота си заради нея, само за да не я натоварва повече психически. Права си, че можеше да й спести не една тревога с импулсивните си постъпки, но характера на героя е такъв.
Според мен тя го обича истински. Не една нейна постъпка го доказа, и в болницата и при отвличането. Мисля си, че ще е много по-нещастна без него, отколкото с него. Времето ще ги излекува, ще си натрупат свои хубави спомени, ще си имат деца. Животът ще ги повлече, и все по-рядко ще си спомнят за онази нощ. Аз поне се надявам да стане така.
В противен случай, ще си мисля, че за жертвите на насилие няма спасение, нито лечение.

Хриси  Hug

# 448
Цитат
... не че аз съм от най-активните в последно време, но налага се да участваме и в реалния живот поне от време на време ..... тук сме все участници в миналогодишния виц на cruela
цитат:
""- Ей, имало живот и извън интернет! - Верно ли?!? Дай линк""

tooth

Докато си размишлявам за вината на героите, самата аз се разкъсвам от вина, че не участвам активно в реалния живот.  Blush За първи път в живота си искам да работя на поточна линия за кисело мляко - например Laughing /това понеже работата ми отчасти изисква креативност и творчество/ на които съм неспособна от известно време. Кога ли ще ми теглят едни ...  Mr. Green
А, за вината ми към семейството... не ми се говори Mr. Green, надявам се да ме обичат като Керим - Фатмагюл и да си простим всичко  Joy
Боже и това доживях да кажа!
Почвам да готвя, после ще водя детенце на плуване, но по-късно ЗНАМ, че пак ще надничам тук!  Heart Eyes

# 449
Много хубава статия. Дано наистина сериала помогне на изстрадалите жени в опита им да забравят и преживеят случилото им се нещастие! Кристин не можа за привлече Керим в USA, ама нищо чудно някоя от тези дами да го придърпа натам  Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт