Хайде на театър 2

• 266 969
  • 1 843
  •   1
Отговори
# 1 515
  • Пловдив
Билетите за "Жана" ,бяха свършили. Ще гледаме "Скъперникът" и "Йерма"

# 1 516
Прибирам се от театър и бързам да споделя впечатления. Гледах " Дисни трилър" на Пловдивския театър. Мнението ми абсолютно се припокрива с това на потребителката по-назад в темата-странен спектакъл, който не е за всеки.Почитателите на класически спектакли, вероятно не биха го харесали. Дори на мен, която съм отявлен фен на нестандартни и ексцентрични спектакли, на моменти ми идваше в повече. Но като цяло-хареса ми, много добра актьорска игра, интересно режисьорско решение.

# 1 517
# 1 518
В Театър София през септември билетите са по 8 лв. Вчера взех за Тирамису  Crazy Надявам се да ни хареса. На 17.09 ще има безплатно представление пред театъра

# 1 519
В Театър София през септември билетите са по 8 лв. Вчера взех за Тирамису  Crazy Надявам се да ни хареса. На 17.09 ще има безплатно представление пред театъра
Най-добре отиди с приятелка, а не с приятел - няма да му хареса. Иначе представлението е приятно (но за жени!).  Simple Smile

# 1 520
Най-добре отиди с приятелка, а не с приятел - няма да му хареса. Иначе представлението е приятно (но за жени!).  Simple Smile
Ще го накажа значи  Laughing Седалките удобни ли са? Да сега не съм ходила там

# 1 521
Променили ли са сайта на театър Сълза и смях? Нещо не го намирам  Thinking

# 1 522
За сайта не знам, обаче като излязоха във ваканция облякоха надписа Сълза и смях в черни чувалчета, а този над вратата го замазаха с нещо. Сега пише само Открита сцена...

# 1 523
  • София
За сайта не знам, обаче като излязоха във ваканция облякоха надписа Сълза и смях в черни чувалчета, а този над вратата го замазаха с нещо. Сега пише само Открита сцена...

Театър Сълза и смях от известно време е част от Народния театър. Води се Открита сцена Сълза и смях. Съответно програмата му и информация за представленията може да се намери на сайта на Народния Peace

# 1 524
Ще го накажа значи  Laughing Седалките удобни ли са? Да сега не съм ходила там
Сравнително удобни са.  Peace

Само да кажа, че от театър "Сълза и смях" само някои представления се водят към Народния (3-4 макс), и за останалите представления там няма да можеш да си вземеш билети от касата на Народен. За сайта не знам. Може би в момента го разработват.

# 1 525
Тази вечер ще гледам " Скъперникът" Много харесвам Лили Абаджиева и се надявам да ми хареса. Simple Smile

# 1 526
То пък и има какво да се гледа .............
Похвално е, че театър София , както винаги прави жест към зрителите,
но и какво предлага ?!!!! 
Както казва проф.Огнянова - "далеч , далеч .... "

# 1 527
Снощи гледах "Жана" - беше прекрасно! Втората постановка на Явор Гърдев, която ми харесва. Останах много впечатлена и от сценографията, и от актьорите. Всички са се справили чудесно. Препоръчвам! Peace

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 19:55 от buldoka1

# 1 528
От 2012 г. театър "Сълза и смях" е върнат на читалището. Работи по името Открита сцена Сълза и смях, на която може да играе всеки, който плати 1700 лв. за представление и около 600 лв. за 4 часова репетиция с осветление и звук.
Много искам да гледам "Жана" на Гърдев. Прочетете, какво написа Gergana Pirozova (театрален критик) в ФБ профила си: Зрителите хълцаха, след като бяха гледали - а това е дваж по-престъпно от това да хълцаш по навик. Но най-голямата ми тъга е за Светлана Янчева (и го пиша без никакъв патос) - тази актьорска мощ да бъде пропиляна в празнодумие и глупост. Вероятно не е редно тук да пиша за всичко това, но не спирам да мисля защо му е на Явор да се упражнява в жанра сапунка. Ако беше пародия, щеше да е съвършена, но не беше. От друга страна ме накара да мисля за един важен проблем - когато знаците на текста биват преповтаряни и чрез сценичния език, а именно - когато театър се превръща в илюстрация на сюжет, върху който без никакво въображение се преповтарят всички клишета от текста, но без намерението това да промени илюстрацията - какво е това? Едно знам, когато с мелодрама и сантименталност се злоупотребява, то винаги се стига до кич. Няма и откакзвам да повярвам, че Явор е запленен от образа на бизнес-звяра от женски пол в постсоциалистическа Русия, която в завършения си злодейски образ даже си купува чуждо дете (не е така по текст, но Явор е дал нещо от себе си), освен, че трябваше и да препуска по сценарий от злодейство в злодейство, човек, ако е по-леконравен, дето се вика, дъх няма да му стигне от толкоз злост по сцената, и то без никаква друга украса в персонажа. Даже не смея да си помисля, че може би самият Явор си прави театрален експеримент. Опитът да се придаде някакъв смисъл на този "опит" на руска девойка, която по думите на мой приятел, явно скоро е била на пионерски лагер, където се е научила да псува и това я е възбудило да пише пиески, единствено води до задълбочаване на безсмислието. Но може би беше добре да напиша в блога, а не тук, за всичко това.

# 1 529
Аз пък не съм съгласна с мнението на Гергана Пирозова. Все пак тя гледа на нещата от гледната точка на един театрален критик, а не като зрител.  Wink
http://ploshtadslaveikov.com/?p=7668 - по-добре прочетете ето това Peace

Общи условия

Активация на акаунт