Хайде на театър 2

• 266 873
  • 1 843
  •   1
Отговори
# 1 665
Опитвам се да приема неговата популярност и постановки (както и тези на много други като него) като шанс много хора, които никога не биха стъпили в театър, да влязат и да се "запалят" по това изкуство. Пък току виж като изгледат 4-5 еднотипни неща, да усетят нужда да видят и нещо по-различно  Simple Smile

Без да искам да те обезсърчавам, мисля, че това едва ли е така. Самият Камен Донев се смята - пък и открито се обявява - за пропонент на т.нар "комерсиален театър". За него не е намерение да развива усещанията на своята публика, а по-скоро да "напипа" какво тя би искала да види/чуе/почувства и да го повтори отново и отново точно в желния вид, това е формулата. В този случай постановки са именно продукт, чието предназначение е да се продават добре, няма идеална цел.

Затова и за мен дебатът, който си струва да се води, е по-скоро нужно ли е да има такъв вид театър, за какво и за кого, отколкото дали Камен Донев се проявява като талантлив творец в работата си.

Е най-после ...   bouquet

Може би такова ни е времето. Халтурно. По добре халтура да пълни театрите, отколкото да са празни. Но пък дано остане място и за качествените, развиващи чувството за естетика и ума постановки.

Според мен Донев някога обещаваше да покаже качества, но "комерсиалния театър" жестоко го осакати. Сега рецитира скорострелно в негов стил всеки един текст, независимо от спецификата му. Скука.

# 1 666
Дълго време се опитвах да убедя мое близко семейство, поне веднъж да дойдат с нас на театър. Билетите били скъпи, откъде пари за " такива глезотии".  Докато един ден в града ни гостуваха " Комиците" и  те сигурно първи си купиха цели четири билета- за цялото семейство. Ей в такива моменти ми става много тъжно.

# 1 667
  • София
Вчера гледах "Шегите които Бог си прави". Подходящо е за семейни двойки, може и такива с деца, тъй като се говори за отношенията между мъжете и жените след брака. Забавно беше.

# 1 668
Аз взех билети за “Афера в хотел Уестминстър” в Откритата сцена на 1ви март. Звучи доста обещаващо с Ивайло Захариев и Ивайло Калоянчев.
https://miryanka.wordpress.com/2014/11/19/afera-v-hotel-uestminstar/

# 1 669
gerka, аз бих препоръчала "Момо" в Младежки театър. Писала съм назад в темата за него (на 106стр. в темата), затова само ще го спомена като заглавие, да не се повтарям : )

Благодаря ти! Hug Прочетох отзива, ще проверя програмата.

Надявам се и други да дадат мнение.

На 28- ми ще ходя на "Човек от земята", но с приятелка.

# 1 670
 Здравейте! Ще се радвам да се запиша във вашата прекрасна тема. Аз много обичам театъра, и винаги когато имам възможност посещавам постановки. Този месец имах повече време и бях 5 пъти на театър. Приятно впечатление ми направи, че залите почти винаги бяха пълни.

Най-горещо препоръчвам "Чистата стая" в Малък градски театър зад канала с блестящите Ирини Жамбонас и Мария Каварджикова. Всъщност всички актьори бяха блестящи, но на двете съм особена фенка. В същият театър си струва да се гледа и "Канкун", чудесна постановка на Жорди Галсарян.

# 1 671
Ирини Жамбонас е страхотна актриса, но не знам защо остана в периферията за широката публика. Вероятно причината е, че стои далеч от всякаква халтура...

# 1 672
Ирини Жамбонас е страхотна актриса, но не знам защо остана в периферията за широката публика. Вероятно причината е, че стои далеч от всякаква халтура...

Е да, не е като Алекс Сърчаджиева или Ернестина Шинова, които гледах в Сатирата и са едни разгащени бездарни самохвални самодейки. Въобще цялото представление "не всеки крадец е мошехик" е една зле представена и изиграна халтура с банално съдържание. Срам за публиката, която толкова го хареса  Tired

# 1 673
За Ернестина много ме е яд, защото беше кадърна актриса. По същия начин ме е яд за Кръстьо Лафазанов, Христо Гърбов, Рачков. Добри актьори, които се превърнаха в посредствени комици, за радост на широката публика.

# 1 674
За Ернестина много ме е яд, защото беше кадърна актриса. По същия начин ме е яд за Кръстьо Лафазанов, Христо Гърбов, Рачков. Добри актьори, които се превърнаха в посредствени комици, за радост на широката публика.

Рачков не е никакъв актьор, а един подскачащ невротичен кресльо, също като половинката си. Нищо общо със задълбочения театър, в който актьорът извайва психологически един образ. Гледах Мутафчиев в "Човекоядката", ами и той слабо се представи. Но пък Ирини Жамбонас и Василена Атанасова спасиха пиесата.

# 1 675
Аз Рачков го познавам лично, от студент още и смея да твърдя, че има данни. Разбира се, провали се с тези простотии и трудно би могъл да изиграе силна и дълбока роля.Половинката му няма какво да я коментираме, тя не е актриса.Друг е въпросът, че упорито ни я пробутват във всяка продукция. Мутафчиев за мен има някакъв талант, но му пречи липсата на дори и зачатък на интелект. А актьор с нисък интелект, трудно би направил добра роля.
Да, Василена Атанасова е друга много талантлива актриса и пак непозната за широката публика да съжаление. Всъщност, дали масовката знае други имена освен Рачков, Гърбов, Марта Вачкова, Тончо, евентуално Ернестина...не съм много убедена.

# 1 676
 Василена Атанасова е много талантлива и представя убедително много различни една от друга роли. В "Шведска защита" е великолепна, пиесата определено си струва да се гледа.

# 1 677
Аз я гледах последно в " Златни мостове и Секвоя", много ми хареса изпълнението на всички актьори. Бойка Велкова, Василена, Владо Пенев, Светлана Янчева..актьори от класа. Само при Атанас Атанасов нещо не беше наред, не му се разбираше, мърмореше, някак изкуствено играеше. Всички останали бяха на ниво.

# 1 678
 Не съм я гледала, но щом е в Малък градски сигурно е хубава. Това е любимият ми театър, само веднъж съм гледала лоша постановка там, иначе са винаги на много високо професионално и художествено ниво. Светлана Янчева също е много ярка и запомняща се. В две постановки само съм я гледала, но я запомних веднага, много силно присъствие на сцената има.

# 1 679
Здравейте Simple Smile Въпрос към гледалите "Солунските съзаклятници" - колко време продължава постановката?

Последно гледах "Старицата от Калкута" - много е добро. Явно Явор Гърдев е моят режисьор  Wink Отличава се от останалите му представления, но определено се усеща неговият почерк. Много, много черен хумор, вулгарно на моменти (понякога дори прекалено за моя вкус) и абсурдно. Актьорите - Снежина Петрова, Захари Бахаров и Малин Кръстев бяха страхотни. Имам малко резерви само към играта на Лилия Гелева, но все пак това за нея беше едва второ представление, другите трима го играят от години.
Както във всички други неща на Гърдев, които съм гледала, музиката беше много добра.
Нещото, което не ми хареса - публиката. За съжаление в моментите, които изобщо не бяха за смях, имаше много хора, които ги намираха за изключително смешни.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт