Професионални серии за коса - 31

• 58 053
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
  • София
2 мин р-р е маска, ползва се след шампоана, задължително след шампоан, той не е шампоан и не го замества

хубаво е да ги ползваш и след шампоана за изтощена коса, след хидратиращия не съм убедена, че е удачно

интенс рипеър може да ти  е тежка, другата маска за мен е по-скоро хидратираща и не уплътнява особено - не очаквам от продуктите, които имаш да постигнеш желания ефект

р-ра със зелен  чай е финиш и не е като 2 минутния р-р, не са заменими, на мен ми хидратира, не ми втвърдява

Лошо ...  Sad
Значи ли това, че след хидратиращия шампоан въобще НЕ трябва да ползвам реконструктора?
Веднъж седмично ли се ползва? Така разбирам от описанието в Рибката.
Иначе ти благодаря за разяснението, че е маска, що така се бях заблудила ...
Какво излиза сега, че напоръчах един тон некомбиниращи се по между си неща  ooooh!

# 556
  • в 1001-та нощ
ами ако този продукт ти приглади косъма, то той ще поеме по-малко от р-ра

другия шампоан почиства косъма добре и го подготвя за протеина

ти може да ползваш всякакъв шампоан, но до колко ефективна ще е гижата с отмиване е друг въпрос  Hug

# 557
Вивиан, 2 мин. реконструктор може да го ползваш по- често от веднъж седмично. Аз съм стигала и до 2-3 пъти в седмицата да го ползвам.  Wink
След 2 мин. реконструктор може да ползваш за финиш реконструктора със зелен чай.
Реконструкторът с кератин и зелен чай за мен не е хидратиращ продукт.  Naughty Толкова силно се усеща протеина в него, че няма накъде повече.

Казваш, че си накупила несъвместими продукти. Според мен не е така. За момента ти липсва само един шампоан преди 2 мин. реконструктор, който да отвори достатъчно косъма.
Другите маски може да си ги редуваш с 2 мин. реконструктор и така ще балансираш между хидратация и прекалено напротеинчване.   bouquet

# 558
  • София
Анч, благодаря ти за включването  Hug Всяка информация ми е полезна!

Вече добавих към поръчката с реконструктори и Шампоана за изтощена коса http://zlatnaribka.com/shampoan-za-iztoshtena-kosa-aphogee-473-ml-424-3407.html
Добре, че ви питах навреме и имаше време за реакция. Нямах представа, че ми трябва друг шампоан, освен хидратиращия.

Много благодаря за отзивчивостта ви момичета, страхотни сте и много ми помогнахте!   bouquet

# 559
Ако може да ви задам едно въпросче. Какво трябва да търся в един шампоан за да може да отвори косъма и да позволи на протеина да влезе навътре? Питам, защото си взех двата шампоана от зелената серия на Керастаз - този с цимента и този за тънка коса + Anti-usure и млякото за обем, обаче съм с чувствителен скалп и шампоаните ужасно ми раздразниха скалпа. Иначе ефекта на циментовата серия страшно ми допадна (с тънка и финна коса съм). Реших,че искам да продължа с протеиновите продукти от този тип (имам и 2 минутния реконструктор и този със зелен чай) - но с какъв шампоан да ги ползвам, така че и косъма да е заздравен от протеините и скалпа ми да не страда?
Тъй като смятам,че сулфатите в шампоаните на Керастаз ми дразнят скалпа, в момента се мия с безсулфатния на Лакме. Не съм сигурна дали обаче е ефективен за протеините, които искам да слагам след него. Този на Aphogee за увредена коса гледам също е със сулфати, макар и не СЛС. Другия безсулфатен шампоан, който ползвам в момента е този http://zlatnaribka.com/shampoan-ginko-za-iztoshtena-kosa-logona- … -ml-434-3211.html - дали ще е удачен? Някой може ли да ме посъветва има ли такъв шампоан без сулфати и в същото време подходящ за преди протеинови продукти?

Последна редакция: пн, 19 мар 2012, 13:16 от Chatriya

# 560
  • в 1001-та нощ
трябва да е по-измивен и да не е кисел, мисля, че без сулфатите не са такива

аз имах проблеми с термомлякото - от него ми се раздразни скалпа, а зная и за още такива случаи с цимента - така, че може да е непоносимост към някоя от съставките  Peace

ако имаш възможност - пробвай на керасраз зеления за обем (бейн волюмактив) - с него не съм имала никакъв проблем; или на лакме - deep care  Peace

# 561
Другият вариант е да измиваш скалпа с един шампоан, а дължините с друг и така ще отваряш косъма.

# 562
  • На острова
Аз също като Вивиан си поръчах шампоана за хидратация на Афоджий + 2-минутния реконструктор, като мислех да ги ползвам един след друг, но сега се оказва, че не е подходящо.

Добре де, ще редувам двата продукта с различни маска и шампоан. За 2-минутния ще си взема шампоана за изтощената коса, но след хидратиращия шампоан какъв продукт да сложа?

Косата ми доста се изтощи в последната година, боядисвам я редовно, иначе имам здрав и дебел косъм, но е ужасно суха и без никакъв блясък и живинка в нея.

# 563
трябва да е по-измивен и да не е кисел, мисля, че без сулфатите не са такива

аз имах проблеми с термомлякото - от него ми се раздразни скалпа, а зная и за още такива случаи с цимента - така, че може да е непоносимост към някоя от съставките  Peace

ако имаш възможност - пробвай на керасраз зеления за обем (бейн волюмактив) - с него не съм имала никакъв проблем; или на лакме - deep care  Peace
Нямам термомлякто. Имам Bain de Force, Bain Volumactive, Аnti-usure и Lait Volumintense. Ползвах и двата шампоана няколко пъти и сега не съм сигурна дали и двата ми дразнят скалпа или само циментовия. Но пък и друг път съм имала проблеми със скалпа с други сулфатни шампоани и затова съм нарочила СЛС като дразнител за кожата ми. Bain Prévention GL например ми понесе през лятото, когато кожата ми не е толкова суха, но с началото на зимата и той ми създаваше проблеми със скалпа.
Другият вариант е да измиваш скалпа с един шампоан, а дължините с друг и така ще отваряш косъма.
Това си го мислех, но ми е сложно като изпълнение - опитвала съм и накрая завършвам с шампоан омазан по цялата косата - тя моята нито е много дълга, нито е голяма  Simple Smile. Или ще се пробвам пак или ще мисля някакъв вариант  newsm78
Като за начало смятам да пробвам deep care.
Благодаря ви за отговорите   bouquet

# 564
  • в 1001-та нощ
може би е хубаво да помислиш и за добавки за коса, кожа, нокти, възможно е да имаш недостиг на нещо и това да прави кожата уязвима (преживяла съм го  Peace )

дийп кеър - имаха и мини опаковки, като за проба  Peace

# 565
може би е хубаво да помислиш и за добавки за коса, кожа, нокти, възможно е да имаш недостиг на нещо и това да прави кожата уязвима (преживяла съм го  Peace )

дийп кеър - имаха и мини опаковки, като за проба  Peace
Напълно е възможно, храненето ми не е достатъчно добро (според мен, макар че все пак се старая) + фактът,че вече нищо от това, което ядем не е пълноценна храна. Ще се поразгледам за добавки.

# 566
Chatriya , за чувствителен скалп използвам масло от чаено дърво - няколко капки в шампоана, точно преди да го нанеса на косата в малка чашка слагам шампоан, колкото за едно измиване, няколко капки масло от чаено дърво и скалпът ми не се разранява.
Пробвах какво ли не преди това - специални продукти за скалп, шампоани но нищо нямаше ефект.

# 567
Chatriya , за чувствителен скалп използвам масло от чаено дърво - няколко капки в шампоана, точно преди да го нанеса на косата в малка чашка слагам шампоан, колкото за едно измиване, няколко капки масло от чаено дърво и скалпът ми не се разранява.
Пробвах какво ли не преди това - специални продукти за скалп, шампоани но нищо нямаше ефект.
Благодаря за съвета. Усещам,че скалпът ми започва да се успокоява откакто ползвам безсулфатния шампоан (само 2 пъти съм го ползвала досега, а определено е по-добре с него), така че просто засега ще стоя настрана от шампоани със СЛС.

# 568
Сигурно е дискутирано, но с какви примерни продукти запечатвате ампула Ботокс на Лореал?  Hug

# 569
  • в 1001-та нощ
ако не ползвам запечатката, то е друг заключващ или протеинов, примерно маската за заключване на цвета на ЧИ, дийп кеър, 2 минутния р-р

Общи условия

Активация на акаунт