Професионални серии за коса - 31

• 57 995
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
Ампулите против косопад не е задължително да се нанасят всеки ден. Аз съм доволна от лосиона на Фитовал и ампулите Анастим на Дюкре. Расте ми нова коса, та да видиш!  Mr. Green

# 631
  • в 1001-та нощ
Ами на мен точно дистрибутора вчера ми обясни, че се смесват термофилъра със серума. Или ако нямам термофилър серума се смесвал с 25 грама маска  newsm78 (погледни 15 страница от каталога, последната терапия - топла терапия за силно увредени коси. Какво имат предвид във втора стъпка - затоплящ серум + термичен разтвор)
Млечната маска на МШ ли имаш предвид?

да, аз също знае че може да се смесват, може да се смесват - про концентрата с една от двете ампули, или двете ампули, но последното не съм го правила, харесва ми с про концентрата

за МШ - имам предвид маската при която се смесват протеин и база  Peace

# 632
Момичета, здравейте! Да ви споделя какво ПАК ми се случи и вече стана тенденция. След като се поядисах в петък ( и косата ми доста се поизтощи) в неделя вечер си сложих зелена ампула-концентрат на Керастаз. Както и очаквах косата ми стана много хубава и осезаемо подхранена. В понеделник, когато отидох на работа обаче ми я изгориха при съшенето със сешоара, (предната вечер бях сложила Цимент термик, но уви) На места краищата ми бяха изгорени в най-буквалния смисъл, дори в един миг ми замириса на опърлено, но реших, че си въобразявам, че да не правя сцени!! Казах и ПОказах на "фризьорката", която заяви, че това било от преди това и не можело до такова състояние да се стигне за един ден. Вчера под душа буквално ми миришеше на изгоряла коса, дори СЛЕД измиването с уникално ухаещите продукти на Керастаз... Доста се уплаших от случилото се с косата ми,което се случва за поне трети път (и мислех, че заради термо протектора на Лакме). Сега ще си правя косата сама, доколкото мога, поне временно докато се позаздрави. Ами писна ми да давам стотици левове за косата си, а като отида на работа в понеделник с коса едва ли не в перфектно състояние тя да бъде съсипана буквално за секунди.  #Cussing out Моля ви, кажете ми, че от сешоар МОЖЕ косата да бъде изгорена от един път и не си въобразява??!! Какъв беше този сешоар,каква беше тази печка, идея си нямам. Възможно ли е напоследък да се е скапал и за това така да гори? Защото е факт, че това ми се случва за поне трети път в рамките на около месец при сушене с този сешоар. Дори с пресата такова чудо не съм преживявала!!  Shocked

# 633
  • София
да, аз също знае че може да се смесват, може да се смесват - про концентрата с една от двете ампули, или двете ампули, но последното не съм го правила, харесва ми с про концентрата
На мен пък дистрибутора изобщо не ми обясни, че про-концентрата може да се смесва с една от двете ампули и много съжалявам защото щях да си го купя и него. Каза да се смесват двете ампули (серум с термофилър).
a.l.e.n.a., колко мл е про-концентрата и на каква цена е?

# 634
  • София
Пандичка,зависи от късмчето,доколкото знам,твоят е тънък,и поне според мен не е изключено щетите да са нанесени от сешоара,особено ако е бил по-силен.Съдя по моята коса,която също е с тънък косъм и много бързо се уврежда.

# 635
  • София
Аз се сетих да споделя още нещо. Колежката, която вчера си купи терапевтичната преса вечерта я пробвала с вода (слага капка вода върху плочата с ултразвук и когато доближава инфрареда водата започва да цвърчи). Обаче каза, че е чакала поне пет минути пресата да загрее, за да може да направи тоя номер с водата.
Та си мисля - толкова месеци я ползвам тая преса без да ми дойде на ум, че трябва да изчакам 5 мин. след като я включа и чак тогава да мина кичур по кичур. Оказва се, че първите кичури просто са с маска, но пресата не играе роля....
Вие чакате ли известно време преди да започнете?

# 636
♥Пандичка♥  това което описваш е ужасно. Още преди време мисля, че ти бях казала да правиш косата сама. Аз лично не разбирам защо всеки божи ден трябва да се издухва или минава с преса. Когато аз си направя прав сешоар държи 3 дена и срам не срам ще кажа , че не се реша  Embarassed Въобще не се реша Embarassed. Друг вариант е да връзват косата, когато е загубила форма, знам ли newsm78 Но при всички положения трябва да се измисли нещо. Силно ти стискам палци да намерите решение Peace

# 637
  • в 1001-та нощ
На мен пък дистрибутора изобщо не ми обясни, че про-концентрата може да се смесва с една от двете ампули и много съжалявам защото щях да си го купя и него. Каза да се смесват двете ампули (серум с термофилър).
a.l.e.n.a., колко мл е про-концентрата и на каква цена е?

500 мл нещо, като 21-25 лв, не помня точно

# 638
♥Пандичка♥, според мен е възможно косата (особено ако косъма е по-фин) да се изгори със сешоар, но НЕ от един път. По-скоро ако се изрусяваш/платинираш да ти се е накъсал косъма? Всеки ден ли сушиш и дърпаш с преса? Това си е голям стрес за косата (особено с по-фин косъм). Ампулите и като цяло продуктите на Керастаз, според мен, прикриват дефектите моментално и може оттова да си се заблудила за състоянието на косата. Защо не пробваш по-рядко да я подлагаш на термична обработка? (ама и аз го казвам, която редовно я горя с ретро пресата...) . Както каза Dusty_wind един прав сешоар би трябвало да ти държи няколко дни, та да не я пипаш(третираш) толкова често  Heart Eyes

# 639
Моля ви, кажете ми, че от сешоар МОЖЕ косата да бъде изгорена от един път и не си въобразява??!!

може
моята я изгорих /не толкова жестоко/ със стария ми сешоар
бях махнала заострения накрайник, защото се счупи и вероятно от косата е попаднало върху или много близо до реотаните

# 640
Абе и аз точно това мисля, че нещо реотаните на този сешоар са се прецакали последните седмици, защото до преди месец такова чудо не ми се беше случвало, а сега три пъти за около месец.  #Crazy

Бубанка, лошото е, че без върпросната фуния няма как косата да се изправи и оформи добре. Много хвърчи.  Confused Аз искам да си ползвам моя сешоар, който мисля е нещо като професионален, но не му откривам фунията.  ooooh!

Чичи, тя темата е много стара и дълга и може би преди не си ме хващала да се вайкам с моите работни термични дилеми.  Mr. Green Hug Може да си права за това, че продуктите на Керастаз само създават впечатление за заздравяване, но все си мисля, че опърлените краища на цял кичур коса все пак биха продължили да личат, колкото и да са пригладени от даден продукт. А при мен изобщо не личаха, сякаш с магическа пръчица бяха изчезнали.  newsm78 ОФ, объркана съм.  Tired Grinning

Дъсти уинд, аз винаги съм искала да се правя сама. Само че сега не ми дадоха. Това което бях написала в поста, а после изтрих, че го сметнах за ненужна подробност е, че специално ходих при шефката ми да си покажа косата. Аз съм си доста емоционална и тя много добре разбра как се чувствам. Съответно трябваше тя да нареди на стилистката да предаде на гримьорите, които ни правят в същност косите, на еди кой си повече да не се пипа косата и че ще си я правя сама. Мисля, че и преди бях обяснявала, че в нашата професия не може ей така самосиндикално да кажеш "аз ще си се правя сама". Така си спечелваш името на "капризната" и си навличаш омразата от страна на тези, които са взети там да гримират и правят коси. (Друг е въпросът, че само повърхностно се прави всичко, колкото да кажат "Свърших си работата", без грам, ама грам да им пука как в същност го вършат и как заради тях ти оставаш без коса.) Иначе за жалост на мен сешоарът/пресата ни ми издържат както на повечето хора. Забелязала съм, че на хора с по-плътен косъм и по-гъст коса им издържа по 3 дни без проблем, както и при теб. Има логика при по-тънкия да не е така, защото се "мачка" по-лесно. Sad

# 641
♥Пандичка♥ Не знаех, че работата ти е свързана с постоянна термична обработка. В такъв случаи... ти си знаеш.. циментите, термиците и т.н. Иначе щом става въпрос за отделен кичур и аз съм съгласна,че сешоара може да го е "засмукал" и да се е получило от него. Добре че ги има Керастаз, както ги наричам аз ФДТ за коса, след изсушаването прикриват всичко  Mr. Green За съжаление обаче и с тях не трябва да се прекалява.

# 642
Моята коса също е тънка и мека и бързо губи форма. Едно преспиване и няма помен от пресата. Simple Smile

# 643
  • София
Забелязала съм, че на хора с по-плътен косъм и по-гъст коса им издържа по 3 дни без проблем, както и при теб. Има логика при по-тънкия да не е така, защото се "мачка" по-лесно. Sad
Toчно това щях да пиша.На мен издухването ми издържа едва едва от сутринта до вечерта   Tired А съм с права коса,формата придадена със сешоара й се губи бързо.

И да попитам,само на мен ли тази ампула ботокс на Лореал ми прави косата супер пършива и гадна,сплесква я и я определям по-точно като обратното нещо на ботокс

# 644
Моята коса в никакъв случай не е с тънък косъм, но не е и дебел. Може би за това при мен сешоара запазва форма newsm78.

Някой има ли впечатления от субстантив серията на Керастас. http://www.feelunique.com/p/Kerastase-Age-Premium-Lait-Substanti … ouring-Care-200ml и http://www.feelunique.com/p/Kerastase-Age-Premium-Mousse-Substan … ling-Mousse-150ml . Имат колагенче и много ме поблазниха

Общи условия

Активация на акаунт