Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 468 697
  • 3 736
  •   2
Отговори
# 1 005
Здравейте ,
dyMa, започнах Биозин , от другите неща съм давала Инфлуцид , в момента не.
Д-г Френгов лекува дъщеря ми . Ходили сме и при вашия лекар , и аз останах с добро впечатление. Но Френгов я наблюдава от самото начало. Ходихме и при други лекари , но нещата вече са в такава фаза,че няма накъде да отлагаме.
Дано утре всичко е ок на прегледа при вас .
До скоро

# 1 006
  • София,
Жасмин, ама изобщо ли не ви тече носа.

Изобщо не тече. Трябва да пръскам Стеримар, за да може синът ми да си издуха носа.

И при нас е така, и аз само я преследвам по цял ден с флакона и пръскам и духаме, днес вече почти нищо не излиза! Аз предполагам, че е и позастинала. Някой мазал ли е с виброцил след операцията?
В момента и аз давам страшно много неща - Лимфомиозот - уж за свиване на лигавицата и на другите две сливици, Изопринозин сега за десет дни - за подсилване на имунитета, отделно витамин Д и Омега - под формата на някакви витамини Рибчо, отделно Витамини Марсианци да смуче, отделно Витамин С, Ериус и то станаха сто неща! Tired А ефект никакъв! ooooh!

# 1 007
Не ви препоръчвам да прекалявате с имуностимулантите и витамините, може да имат обратен ефект.
Все пак, тази имунна система трябва да заработи и да се справя сама, а не непрекъснато да се форсира с нещо. Аз лично, спрях да давам каквото и да е извън предписаното от лекар. Никакви витамини, никакви добавки - не смятам, че човек става по-здрав от тях. (или поне аз не съм видяла никакъв видим резултат от пиенето на каквото и да имуностимулиращо средство засега и при двете ми деца)
Просто детските болести са неминуеми - чрез тях се изгражда имунитетът.

# 1 008
  • София
Защо 3 вида витамини на куп? Не е ли достатъчно  едни?

# 1 009
  • София,
Аз също необичам да давам и рядко давам и то имуностимуланти. Сега ни го изписа изопринозина доктора във вторник като ходихме на контролен преглед. Витамините също той ни ги предписа предната седмица пък. Витамин С давам веднъж на ден таблетка от 100мл. предимно вечер от вторник също ги давам, защото  в комбинираните витамини количеството е съвсем минимално,  а в тези витамини Рибчо - се съдържа само Витамин Д3 и Омега 3 мастни киселини, те също ги няма в комбинираните. Аз винаги следя състава на това което давам и ги комбинирам така че да не се предозират, или когато нещо не се включва ако мога го добавям отделно. Тази зима обаче не съм и давала Витамин Д, което сега го отмчитам за голяма грешка, преди шни години е изпивала по три шишета ескимо и не е боледувала толкова, а тази година реших да не и давам никакви витамини  и тем подобни и дали от това но много повече боледуваше, и уж извадихме сливицата, но всичко си почва от начало - вече незная какво да я правя!

# 1 010
  • София
Аха, рибчо е рибено масло, не витамини Wink
Аз бих избрала просто други комб. витамини, където вит. С да покрива  препоръчителната дневна доза. Така ми идват някак прекалено препарати. В Рибчото нали има вит. Д, как да не си давала...
Иначе и давам рибено масло, още повече, че съм чела, че точно за проблеми със сливици, уши и т.н. е  показно, но предпочитам точно ескимото, нещо на тези рибчовци им нямам много вяра.

# 1 011
  • София,
Аха, рибчо е рибено масло, не витамини Wink
Аз бих избрала просто други комб. витамини, където вит. С да покрива  препоръчителната дневна доза. Така ми идват някак прекалено препарати. В Рибчото нали има вит. Д, как да не си давала...
Иначе и давам рибено масло, още повече, че съм чела, че точно за проблеми със сливици, уши и т.н. е  показно, но предпочитам точно ескимото, нещо на тези рибчовци им нямам много вяра.
Така е права си, ама пустите марсианци по принуда ги взехме - заради тъпите светещи пръстчета вътре! Ако знаех, че се продават отделно в Хиполенда хич нямаше да си дам парите за тези боклуци - ама ги купихме вече и сега ги пробутвам - бактото дори ги хапва като бонбонки по пет шест на ден - че те са 80 хапчета в опаковката, кога ли ще свършат - ще им изтече срока на годност!!!  Joy

# 1 012
Не ви препоръчвам да прекалявате с имуностимулантите и витамините, може да имат обратен ефект.
Все пак, тази имунна система трябва да заработи и да се справя сама, а не непрекъснато да се форсира с нещо. Аз лично, спрях да давам каквото и да е извън предписаното от лекар. Никакви витамини, никакви добавки - не смятам, че човек става по-здрав от тях. (или поне аз не съм видяла никакъв видим резултат от пиенето на каквото и да имуностимулиращо средство засега и при двете ми деца)
Просто детските болести са неминуеми - чрез тях се изгражда имунитетът.

Жасмин, аз също исках да взема някакви витамини на малката след операцията, но докторката УНГ каза, че няма нужда от нищо в момента. Може би наистина е хубаво организма сам да се справи.
Преди операцията давах Имунокинд и опашка след АБ, но сега съм спряла всичко.
Мислех си евентуално за Лимфомиозот за да свие другите две сливици, че все още нощно време диша през устата и хърка. Ама... newsm78, не знам дали ще има ефект. Днес ни е 8-ми ден. Кога ли ще започне да диша нормално през нощта  newsm78

# 1 013
  • София,
Мислех си евентуално за Лимфомиозот за да свие другите две сливици, че все още нощно време диша през устата и хърка. Ама... newsm78, не знам дали ще има ефект. Днес ни е 8-ми ден. Кога ли ще започне да диша нормално през нощта  newsm78
Горда мама, аз давам лимфомиозот също, може би се сетих две седмици след операцията и го започнах и то не само заради другите две сливици, ами прочетох за пореден път листовката - там пише, че се препоръчва и за следоперативно лечение за отбъбване на лигавицата, ама колко има ефект и аз не съм много убедена, но като че ли поне другите две сливици се посвиха, аз и преди го давах доста време, и то защото едната сливица ни беше станала огромна, колкото юмрюкът на ръката на детето, чак и се беше подуло лицето, отдоле под ухото, бузата и около месец и половина си стоеше така, лимфни възли също, този оток сега го няма де, спадна, още преди операцията!
А за спането с отворена уста при нас спря веднага след операцията само хъркането остана но много намаля, тази нощ дори въобще не съм я чула да хърка, въпреки хремата, много спокойно дори си спа, дано и таз нощ е така!

# 1 014
Търся обяснение това да се случи с нас - да развием тази алергия и сливица. Мислите ли, че причината за тези болести са детските градини, или е ген, или е въпрос на неправилно хранене? Моят син от здраво, кърмено цели 3 години дете, се преобрази, като тръгна на детска! Нон-стоп болести, антибиотици, ад някакъв!

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 12:13 от Анонимен

# 1 015
  • Варна
Мисля, че проблема е от детските заведения! И моето дете не беше боледувало преди това, в нашата група има от 3 деца, за които знам, може и повече да са, които са с алергичен ринит и увеличена сливица. Наскоро четох, че алергията се отключва и от агресия, а в яслите и градините я има. За съжаление няма какво да направим. Не мисля, че спирането от ходене на градина ще реши проблемите. Ако се лъжа ме поправете.

# 1 016
  • София-Младост
Мисля, че проблема е от детските заведения! И моето дете не беше боледувало преди това, в нашата група има от 3 деца, за които знам, може и повече да са, които са с алергичен ринит и увеличена сливица. Наскоро четох, че алергията се отключва и от агресия, а в яслите и градините я има. За съжаление няма какво да направим. Не мисля, че спирането от ходене на градина ще реши проблемите. Ако се лъжа ме поправете.
Няма да реши проблема, надявам се тази сливица да я израстем в училищна възраст, което значи да стискам зъби още 1,5 година детска градина  Mr. Green
И пак от м.09 мин. година насам антибиотик не сме пили и донякъде съм склонна да се доверя на преценката на Улевинов, че неговото не е било гнойна ангина, а рефлукс на стомаха нощно време и киселините се качват на горе и т.н...

# 1 017
И пак от м.09 мин. година насам антибиотик не сме пили и донякъде съм склонна да се доверя на преценката на Улевинов, че неговото не е било гнойна ангина, а рефлукс на стомаха нощно време и киселините се качват на горе и т.н...

Хм, и на нас ни е постави тази диагноза преди време. После се оказа алергия.

# 1 018
Здравейте!

Бяхме на лекар. Доктора го прегледа и няма проблем, всичко е наред с ушите. Но пък нещо е в процес на заболяване , кашля  и  нали  до сега 4 години , никого не са ни се стичали сополи навън , винаги са назад  , вероятно и сополи имаме.  Каза да му давам Flyditek и назик  в носа.

Д-р Дончев иска да ни махне макаричките обаче  след втория месец. Интересно  е че навсякъде чета , че ги оставят да паднат сами или поне след 6 месеца ги свалят. На нас не знам да ли ще ни е достатъчно 2 месеца  , за да ни се оправи полужението.

И със сигурност всички проблеми са от яслите и градините .   И ние също нямаме избор и ето резултатите с влошеното здраве са налице.

Бъдете здрави и вие и всички дечица!  Hug  Пак ще се включвам , ако  може....... Wink

# 1 019
  • София,
Ясли, градини, ген, самото дете, психичното му състояние, психичното състояние на родителите, средата - аз вече три години търся причината и изолирам едното - другото, сменям и преценям и какво - резултат никакъв - вярвайте ми немога да открия причината.
Първо причината беше уж ДГ, спрях я, е намали самото боледуване, т.е. разреди но не спря да се разболява, пак я пуснах и пак се почна, и то сериозно - да ама тази година сме на пет - неможе - трябвало да ходи - хубаво - смених градината да видя все пак дали моето дете си е болнаво или наистина ДГ е причината. Еми резултат никакъв - единствено спряхме да изолираме бактерията, която завъждаже преди при всяко разболяване, явно тая бактерия си беше в старата градина. Сега в новата няма бактерии, но пак си се разболяваме, и то няма значение ходим ли или не ходим. Три месеца я пазех за да можем да оперираме сливицата, ми тя се разби - една седмица на АБ- после две седмици без - на третата веднага се зачервява гърлото отново, подуват се лимфните възли, почва се едно повръщане, вдига се Т, и пак АБ и така до следващите две седмици без. Вече ми омръзна. Махнахме носната сливицата - но положението е същото - и вече и аз незная от какво е. Ето от вторник сме с бълващо гърло със секрети - веднага я спрях от ДГ, една седмица е ходила,  почнах ударни дози витамини,  изопринозн, чистене, пръскане на носа и НИЩО, днес дори доктора като я прегледа искаше да ни остави в болницата на венозен АБ и ситеми, направо се втерщих. Поне се съгласи да поизчакаме до утре да видим как ще е, дали ще вдигне Т, дали ще почне да повръща и ако не приема през устата антибиотика - утре ще ходим в болницата!  Confused Та отговор на въпроса и аз немога да дам и се чудя дали скоро изобщо ще намеря такъв!

Общи условия

Активация на акаунт