Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 468 807
  • 3 736
  •   2
Отговори
# 990
Аз от моя близка , която е множество алергии и астма го знам и аз това за т.н. мостчета.В нослето се получават нещо като косъмчета.Това било типично за алергичните сополи.
Жасмин, ама изобщо ли не ви тече носа.Питам защото ние доста пъти кашляме с чисти гърди  и на преглед казват , а стичат му се назад и от това кашля.Но пък моето диване малко да му се подаде сопола и почва да крещи да го трия.

# 991
Жасмин, ама изобщо ли не ви тече носа.

Изобщо не тече. Трябва да пръскам Стеримар, за да може синът ми да си издуха носа.

# 992
Здравейте, сега се включвам в темата, защото много се притесних........

на 8 март ни поставиха макарички в ушите, едва днес се престраших да му измия косата. Така добре опаковах ушите с памук и крем , после водоустойчиви лепенки на ушите , увих главата с наелон ..........и памука в шите беше мокър.

Не знам  сега какво да правя........суших със сешуар и кърпа , дали нещо ще му стане? ох ужас, моля някой да пише ако знае

# 993
dyMa, а какъв е проблемът? Минал е един месец от операцията!  Thinking

# 994
  • София
Проблема е, че ушите са  с макари и не трябва да се мокрят, защото влиза право зад тъпанчетата водата.
dyMa - Освен утре да звъннеш на УНГ-то ви...

В страницата на Лолов пише това :
при къпане и плуване ухото следва да се запушва, като това не е задължително. При по-малки деца рискът от навлизане на вода е по-малък (поради по-малките размери), а и процедурата по-запушване на ухото за тях не винаги е приятна.
при гмуркане и подводен спорт запушването на слуховия канал е задължително, като при навлизането на замърсена вода или съмнение за такова е желателно профилактично поставяне на антибиотични капки.

Надали чак някаква беля е станала, дори да е навлязла вода.

# 995
Проблема е, че ушите са  с макари и не трябва да се мокрят, защото влиза право зад тъпанчетата водата.

И колко време не трябва да се мокрят?

# 996
  • София
Докато са с макарички.

# 997
  • София
dyMa, това, че памукът е бил мокър не означава, че е текла вода навътре. Памукът не се намазва с крем, а с вазелин. Гледай главичката да е назад, а струята на водата (къпане само с подвижен душ) да пада в/у темето и обливаш с ръка и съвсем леко с душчето. Така се стича назад и не стига до ушите. Кремът е водоразтворим и може да стане по-голяма беля. Лично аз не запушвам ушите, а само къпя по гореспоменатият начин.
Освен през ушите, водата може да влезне и през носа, както стана при нас. Перфектна силиконова шапка, никаква влага (дори капка) при гмуркане, но от носа е влязло навътре.

Гледам Френгов е вкарал иновации в диагнозите Simple Smile

Gorda mama , докато е с макарички и после, докато не кажат, че тъпанчетата са се затворили. При моето дете не се затвориха повече и станаха на парцал от операциите. Така, че докато лекар не каже, че може- никакво мокрене. А повечето пъти след макаричките, дори и да зарастне тъпанчето, на мястото  остава едно джобче, което пък задържа вода и пак става отит. Така, че много внимателно.

# 998
  • София
Мръндарина - съжалявам че питам...но какво точно се случва с детето и слуха му когато не се затворят повече и както пишеш станат на парцал...това ми е най-големия ужас от тези операции... Sad
Иначе при къпане  помагат и бебешките козирки + памуците, вазелина и т.н., те самите също предпазват ушите(стига козирката да не е  малка за главата и да покрива ушетата.)

# 999
Ужас, добре, че ни отложиха операцията и не сложихме макарички!  Shocked
Нали 6 месеца се стои с тях? И през цялото това време не трябва да се мокрят ушите? Ами ако се сложат пролетта, това какво означава - никакво море?

# 1 000
  • София
Да, средно е 6 месеца. При някое падат и зарастват по-рано, при други и година отнема. И да без морета и басейни, или с тампони, шапки и т.н. и без гмуркане, но с риск, все пак да влезе.

# 1 001
Да, средно е 6 месеца. При някое падат и зарастват по-рано, при други и година отнема. И да без морета и басейни, или с тампони, шапки и т.н. и без гмуркане, но с риск, все пак да влезе.

Аууу, това наистина е кошмар ooooh!. Голямо пазене трябва Sad

# 1 002
dyMa, може да пробваш да го къпеш както ти е казала Мръндарина и да слагаш тапи за уши, но си вземи восъчни (аз съм купувала от аптеката), че другите падаха на моя мъник. Ние около 2-3 седмици трябваше да пазим ушите и къпах внимателно и с тапи за уши и не сме имали проблеми.

# 1 003
Здравейте момичета,
Имам дъщеря Дарина на 3г9м . За 23.04 й е операцията по слагане на макарички и махане на третата сливица. Следи я д-р Френгов, детето повече от година и половина е с течност зад тъпанчетата. Имаше две подобрения, поради които отлагаха операцията, но вече няма накъде, нещата са си зле от доста време. Оказа се,че и в слуха има влошаване. Отделно боледува почти постоянно. Имаше един период от няколко месеца без болести, но като цяло боледува често и най-вече оплакванията са от ушите.
Започнах да й давам антиалергично, имуностимулиращо, вит.Ц, хомеопатия. Спрях я от градина и въпреки всичко и в момента е с хрема и лека кашлица.
Мъжа ми е от село - всяка седмица си ходим , не й липсва свеж въздух, не прекалявам с обличане/събличане , старая се да я храня здравословно и пълноценно..
Молбата ми е , ако някой знае как да я "вдигна" и задържа здрава - споделете.
Това с немокренето за толкова дълъг период ме смути доста, надявах се да мога да я пусна на море с майка ми, или пък да я къпя в басейн на село , в слънчева вода и т.н.
Стискам палци за бързо възстановяване на миналите през това майки и дечица , както и кураж на тези като нас, за които това предстои .

# 1 004
Здравейте отново момичита!

Вече съм по-спокойна , след като изчетох отговорите ви . Благодаря ви много , че се включихте! Hug

Още сутринта потърсих доктора който ни оперира , но   беше в операция , сега пак го търсих , пак е в операция. Ще говоря с него , тъкмо е време и за контролен преглед след операцията и ще го заведа дребосъка  тези дни.

Много четох   и аз из нета и всички форуми също , от октомври месец като ни казаха че сме за операция. И аз отлагах 1 година  , какво ли не му давах , хомеопатиа , лекарства , кортикостероиди , противоалергични , но нищо. Ушите не се дренирах . И така пристъпихме към операция за поставяне на макаричките и ни махнаха и третата сливица.

Доктора ни е страхотен- д-р Дончо Дончев от ВМА.  

Година преди това ходихме все в Исул , при всички възможни  лекари. Е много   ми беше неприятно там. Направо като че ли съм завела поредния бройлер , като на конвеирн.  Sad Именно и за това все се дърпах от операция.

Ето вече месец от нашата операция  и детето чува- имахме  и на двете уши прави черти. Всички видове изследвания по много пъти сме правили и в Исул и накрая във ВМА. Все едно и също - детето не чува. Накрая намаше  начин и  я направихме.

lili_sf- Биозин, коластра , Ехиначи , инфлуцид, енгистол     , за да подсилиш имунитета, кой е вашия доктор?

Вече разгледах  из нета за това  бебшките  козирки за къпане , отивам след работа в премама да купя и аз таковоа , ама как не съм видяла по рано, оф и аз съм една

Пак ще пиша  
до скоро и хубав ден на всички

Доктора каза- може и да е проблем , а може и да не  е , утре да го заведа, стискайте палци всичко де е наред Cry

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 13:11 от dyMa

Общи условия

Активация на акаунт