Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 479 887
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 2 565
Здравейте момичета,
aela , извинявай, че чак сега отговарям . При д-р Кирова бяхме с направление , тя направи пълен преглед - с конус, с микроскоп, тимпаниметрия, аудиометрия, гледа нос , гърло и трета сливица. Накрая на прегледа мъжа ми я попита какво дължим и отговора беше - 40лв . В този момент обаче аз вадех направлението и тя каза, че щом имаме такова дължим 15 лв за аутиометрията . Не сме коментирали следващите прегледи какво ще струват и дали ще струват.
Детето ще ходи на градина, дори другата седмица е на зимен лагер със ски на Добринище. Докторката каза,че е напълно "за"  лагер, спорт, ски, плуване . Само препоръча повечко дъвки в планината заради налягането. И като цяло препоръча повечко да дъвче дъвки .

# 2 566
Благодаря за отговорите момичета   bouquet

# 2 567
Здравейте мами, не знам дали въпроса ми е за този под форум, но ако не е моля да ме извините. Търся отзиви и координати на човек, който се занимава с "дърпане на уши" за да спрат да боледуват сливиците. Знае ли някой нещо по въпроса? Предварително благодаря.

# 2 568
  • София
И в тази тема и в задните имаше майки споделяли, че го обмислят или че са водили децата си.
Пускаш си още- отпечатай - ctrl+F - дърпане и  четеш резултатите, виж кой е писал, евентуално ако искаш пиши с молба на лс за мнение, координати и т.н., така може да прегледаш на бързо  всичките 7 теми.

# 2 569
Имашe и отделна тема за дърпане на уши

# 2 570
  • Пловдив
Мами, кажете ми сега това нашето какво е.
Почти месец след операцията Earcheck-а заковава на 5 и това е. На двете уши  newsm45
Още не се е разболявал, пазя го уж.... Ама нали трябваше всичко да се оправи.
Направо ми се реве.
Чак другата седмица сме на преглед, но не знам дали и лекарката ще помогне. Май никой нищо не разбира. Истината е някъде там.....и май не сме на прав път.
Има ли някой, който е правил операция заради серозен отит и след това да не се е оправил?

# 2 571
  • София
*ashley* - само сливица/и ли оперираха? Пробиваха ли ви тъпанчетата?

# 2 572
  • Пловдив
Махнаха третата сливица, която била огромна според лекаря и пробиваха ушите. И първата седмица Earcheck-а ми даваше 1 и аз много се успокоих. Обаче от 2 седмици дава 4 и 5. Последно закова на 5 и не мърда.  Cry

# 2 573
  • у дома
Здравейте.
Дъщеря ми е на 6г. и всяка година зимния период е ад.Започва едно закашляне,и нощем направо давене 1/2ч.след заспиване.Опрявяла се е с ШС,изопринозин(предписани след преглед при педи).Винаги чисто гърло,нищо на слушалка)Консулт с пулмолог,няма астма,стичащ се заден секрет.УНГ мин.г.след запушен нос,прави ендоскопско изследване и каза,че били надебелени някакви си конхи и не може да каже дали е 3та сливица,на вторичния преглед,не направи втори преглед,за да се види има ли 3та сливица и направо отсече операция(той ги прави с/у 400лв.)Всичко отшумя,заведох я на Трявна и направихме 10 процедури,и сега от 1 седмица се започна.Нощем нещо клокочи в устата й,и веднага почва да кашля.Беше спряла вчера,но тази нощ почна пак.Вчера изписаха
хюмекскоф и напролет да я водя в Плевен  На УНГ.
Не боледува,досега 1 бронхит,скарлатина и херп ангина,но студения период е ад с това кашляне.
Много дълго стана,но ми е много притеснено и моля за съвети как да облекча това състояние.

# 2 574
Махнаха третата сливица, която била огромна според лекаря и пробиваха ушите. И първата седмица Earcheck-а ми даваше 1 и аз много се успокоих. Обаче от 2 седмици дава 4 и 5. Последно закова на 5 и не мърда.  Cry
Дано се оправи детенце .Пробва ли апарата в\у друг член от семейството ? Дано да е някаква грешка -пожелавам го! Hug

# 2 575
  • София

Аshley, в книжката на Earcheck-a пише да не се правят измервания с него, когато е известно че има перфорация на тъпанчевата мембрана или са поставяни тръбички. Предполагам е възможно да не отчита правилно в такива случаи...

# 2 576
  • Пловдив
Аshley, в книжката на Earcheck-a пише да не се правят измервания с него, когато е известно че има перфорация на тъпанчевата мембрана или са поставяни тръбички. Предполагам е възможно да не отчита правилно в такива случаи...

Наистина ли?  Rolling Eyes
Аз съм прибрала някъде книжката. Изобщо не се сетих да я погледна пак.
Благодаря за успокоението  Hug Ще спя по-спокойно до вторник. Тогава ще му правят тимпанография и ще видим наистина дали има някакво подобрение.
Уф, наистина малко ми олекна. Отивам да потърся книжката  Embarassed

# 2 577
  • София
Ако смятат ухото за достатъчно оздравяло , за да мерят с техния тимпаномер, няма проблем и ти да мериш с твоя домашен.
Иначе логично да не се ползват никакви тимпаномери при  дупка в мембраната - "Към тъпанчевата мембрана се насочват звукови вълни и се отчита тяхното отразяване от тъпанчевата мембрана обратно през слуховия канал."  Ясно, че като има дупка, няма как да стане...няма да има отразена звукова вълна, съответно ще показва 5  вероятно еърчека(както с тестовия накрайник)
Иначе тимпаномерите  ги ползват и като диагностика дали има перфорация...

# 2 578
*ashley* , ако не намериш своята книжка мога да сканирам нашата и да ти изпратя , ако искаш .

До нашия контролен преглед има време , пръска спрей и надува балони детенце. Струва ми се,че поспря да ни кара да повтаряме , дано има ефект от терапията .

# 2 579
Моята дъщеря нещо се разкашля тази нощ, гласът й беше леко пресипнал вчера. Не знам какво става тази година. Носът беше чист, не чувах дори задна хрема. Явно има, защото през нощта в носоглътката се чуваха секрети. Сега се чудя къде да я водя, за да ни каже някой окончателно дали сливиците са виновни за всичко това.

Общи условия

Активация на акаунт