Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 479 783
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 3 015
Това, което искам да кажа е, че за хомеопатично лечение е хубаво да се иде при класически хомеопат (който също може да е лекар), учил хомеопатия няколко години, а не при лекар, който е карал боаронските курсове, защото той не е никакъв специалист в тази област  Peace
Иначе съм съгласна, че трябва да е опита всичко.  

# 3 016
  • София
Трябват ми актуални мнения за доц. Тодоров (сина) от ИСУЛ. За съжаление намерих 2-3 лоши, а мислех да му се доверя...

# 3 017
Трябват ми актуални мнения за доц. Тодоров (сина) от ИСУЛ. За съжаление намерих 2-3 лоши, а мислех да му се доверя...
Моите впечатления са мноого скорошни и също са негативни!

# 3 018
моите са от началото на тази година (т.е. не много скорошни). също са негативни.
отидохме при него с препоръка от негови близки. прегледът беше в частния му кабинет в кв. лозенец. детето беше с гноен отит, с препоръки за отстраняване на трета сливица, и отидохме за второ мнение много притеснени.
меко казано, ни претупа. прегледът беше около 7 минути, общо с писането на рецептата. възпаленото ухо не беше прегледано с микроскоп, а само огледано с отоскоп. по мое искане, погледна и другото ухо, иначе нямаше да го направи. носех изследвания, не ги погледна изобщо и отсече, че картинката му е ясна. споменах, че всъщност идваме за третата сливица, както са му казали по телефона. извади огледалце, дезинфекцира го на спиртна лампа и уж я огледа.
подход към детето никакъв. коментари "айде, айде, какво сега?" и нервничене в отговор на нейното безпокойство.
след това ни изписа висока доза аб за 10 дни и каза като свършим лечението да отидем при него в исул за операция за поставяне на макарички в двете уши, отстраняване на двете сливици и на аденоидната (третата).
не последвахме съветите му и не съжаляваме.
само да допълня, мисля, че го подразни това, че идваме с предходно лечение от друга болница. не пропусна да коментира, че то е било грешно и е причина да стигнем до тук.

# 3 019
Не мога да разбера докторите , които правят негативни коментари за колегите си . Има  друг  начин за изразяване .... Видите ли , ако бяхте  при мен  от самото  начало  нямаше да стигнете до това положение ..... Аман ! 
 Аз да  кажа , че можем да се запишем  с малък  напредък.  Вече имаме едноседмично посещение  в детската  градина  .... не  сме  стигали повече от  3 дни. Не се знае още как ще я прибера довечера  но  ...... напредък има ,  доста  деца от групата са болнички и .... така.... #Crazy Tired

# 3 020
моите са от началото на тази година (т.е. не много скорошни). също са негативни.
отидохме при него с препоръка от негови близки. прегледът беше в частния му кабинет в кв. лозенец. детето беше с гноен отит, с препоръки за отстраняване на трета сливица, и отидохме за второ мнение много притеснени.
меко казано, ни претупа. прегледът беше около 7 минути, общо с писането на рецептата. възпаленото ухо не беше прегледано с микроскоп, а само огледано с отоскоп. по мое искане, погледна и другото ухо, иначе нямаше да го направи. носех изследвания, не ги погледна изобщо и отсече, че картинката му е ясна. споменах, че всъщност идваме за третата сливица, както са му казали по телефона. извади огледалце, дезинфекцира го на спиртна лампа и уж я огледа.
подход към детето никакъв. коментари "айде, айде, какво сега?" и нервничене в отговор на нейното безпокойство.
след това ни изписа висока доза аб за 10 дни и каза като свършим лечението да отидем при него в исул за операция за поставяне на макарички в двете уши, отстраняване на двете сливици и на аденоидната (третата).
не последвахме съветите му и не съжаляваме.
само да допълня, мисля, че го подразни това, че идваме с предходно лечение от друга болница. не пропусна да коментира, че то е било грешно и е причина да стигнем до тук.
Нашият случай е абсолютно същия!!!

# 3 021
  • София
И нашите са негативни. Но пък са стари- от преди година. Просто нашият проблем е хроничен. Тодоров ни даде с лека ръка АБ. За лечение на серозен отит?!?!?!?! ooooh!
Знаете ли- масова практика е УНГ да си противоречат, да се тотално апострофират както едни други така и сами себе си. Пълна каша е. Аз тотално съм загубила вече вяра кой колко струва.
Имам опит вече 3 години. Писала съм и преди в темата.
Така и не мога да си обясня как може един УНГ да гледа само уши, без изобщо да поглежда сливици, носле, гърло...а друг пък само сливици, а ушите да ги загърбва. А диагнозата ни е ясна- серозен отит.
Били сме при Френгов, Едрев, Тодоров,  Кюлев, Попов, Найденов- все от различни болници, все с препоръка. Да вземат да си се съберат и спорят един с друг, не на гърба на страдащите пациенти, които плащат в стотици и изпитват толкова тревоги.
При хомеопати- Колев, Петко от Хера.
Последно се преглеждаме при Ирина Ботева и проф. Лолов. Пак противоположни мнения.
Чакам сега как ще мине една терапия и ще споделя.

Последна редакция: сб, 24 окт 2015, 17:00 от Мигла

# 3 022
А при нас няма трета сливица уж ,а говори носово -от какво ? Rolling Eyes

# 3 023
  • София
Снимка правена ли е? Защото това "уж" го тълкувам като да не е много сигурно.

# 3 024
Снимка правена ли е? Защото това "уж" го тълкувам като да не е много сигурно.
Не е правена снимка -само преглед .Това уж е от мен .Д-ра твърди ,че няма ,но защо говори тогава носово  newsm78

# 3 025
  • София
И докторката, при която водих дъщеря ми каза, че няма трета сливица, но рентгеновата снимка ясно показа наличието на такава. Така че на твое място не бих разчитала само на едно голо лекарско мнение.  Peace

# 3 026
  • София
Зависи и кой доктор я гледа и как я гледа.
Рентгенът е лесен, но вреден.
Третата сливица ако я има си дава знаци- спане с отворена уста, хъркане, носово говорене, задна хрема, дишане с отворена уста.....
Ето тук пише
http://www.d-rmario.com/?p=706
и на много други места

# 3 027
  • София
Като кажете,така еди кое си било опасно. Да при честа употреба,но да говорите за еднократно снимане в рамките на месеци,години.
Не е ли по опасно грешното лекуване и тъпчене на детето с какво ли, не без това да помага.
За мен правилната диагноза, пък било тя и с еднократна снимка, е по-добра от влачене по доктори и слушането на отрицателни,плуещи се един друг мнения. Като каже няма и му се връчи снимката,ще каже ,че е фалшицирана ли?!
Точно заради такива умници,стигнахме до дупчене на ушите,и ако не бях се заинатила,че детето не е добре и да търся причината, щяхме и до макарички да стигнем. Едни викат няма, други има,но няма да вадим,за къде сте се разбързали. Само колко хора се опитваха да ме убедят,как ще го израстне и много от тях сочеха себе си като пример,нищо ,че често имали пробелеми с ушите сега,горди са ,че не им е извадена сливицата.
Аз самата съм " горда" с деформация на горната челюст,защото майка преди години е слушала другите,как ще го израстна.
Всеки си има глава на раменете, но да вменяваш страхове от едно изследване , за мен е прекалено.

Последна редакция: ср, 28 окт 2015, 23:24 от taffi

# 3 028
  • София
taffi, напълно съгласна съм с написаното от теб.  Peace
Аз смятам и тази години да заведа дъщеря ми на снимка, за да се следи развитието й, или по-скоро дали се свива тая гадост. Разни гадатели не ми трябват. Реално от 5 лекари само един видя третата сливица. А не ми се играе на "тука има, тука нЕма". Снимката дава точна представа за големината на сливицата, което не е маловажно.

# 3 029
Момичета, а защо не направите другото изследване - незнам как се води точно, но се пъха тръбичка и се оглежда директно на компютър какво има там отзад. Извинете ме за лаишкото обяснение..
Може да поразпитате, поне не е вредно като рентгена Thinking

Общи условия

Активация на акаунт