Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 479 633
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 3 045
  • София
Здравейте. Иска ми се наивно да ви попитам дали според вас сина ми евентуално има проблем с третата сливица, защото от една година, година и половина, не мога да се справя със сополите. Досега не подозирах, че това може да е проблем, но на база прочетеното в тази тема виждам за какво може да става въпрос и реших, че при толкова хора с наблюдения и опит, може да попитам, като ще го заведа и на УНГ. Той е на 4 г. и при всеки вирус от детската градина прави сополи, които добиват зелен цвят, което досега смятах за "нормално". Поне ЛЛ не ми е подшушнала да е притеснително, но и ние не ходим всеки път при нея. Понякога при издухване от носа излизат цели парчета почти твърди - не секрети, а като малки дунапрени (не се сещам как по-точно да го опиша). По два пъти в месеца се третираме с АБ капки и според мен това не е правилното лечение. Не спи с отворена уста. Понякога зеленият сопол стои и без да е имало вирус преди това. Казвам, че стои, защото това са състояния, при които няма обилна хрема, няма задна хрема, но малка зелена капка се образува в едната ноздра и стои там, докато не я издухаме. Не изкарваме и 5 дни без сопол. Не сме карали отит досега. Сега кара от кашлящия вирус, който първо беше със задна хрема и няма връзка с цвета на сопола, но по този повод пуснахме ПКК с ЦРП и утайка и няма данни за бактериална инфекция. От няколко дни сополът пак излезе напред и стана жълто-зелен към кафяв. Пуснахме носен секрет и чакаме резултатите. Прочетох доста страници от темата и започвам да се съмнявам, че проблемът е гной в сливицата.

Ще направя консултацията с УНГ, след като излязат данните от секрета, но това ще е чак в края на другата седмица. В момента пием антихистаминов сироп, заради съмнения, че хремата е алергична. Не зная към какво е алергията, поради това че не сме правили тестове, като алерголог ни посъветва, че вероятно е към самите вируси.

Просто ми се иска да чуя и мнение от някой с наблюдения, който би искал да ми помогне със съвет, дали при нас има вероятност да сме за лечение на третата сливица.  Предварително благодаря  bouquet

# 3 046
  • София
със сигурност при толкова проблеми със сополите, трябва да посетите УНГ, все пак това е специалиста на сополите (образно казано), независимо дали е свързано с 3-тата сливица или с нещо друго по носоглъдката.
Иначе при нас видимите за нас симптоми за сливицата са следните:
- хреми, слузести най-често (бели, прозрачни сополи), които продължават много дълго време
- дишане от уста, поради невъзможността да диша от носа до напълно привикване само от уста. Когато диша от уста се чува прохъркване през устата
- когато няма сополи и се опитва да диша от носа, не може да си вземе достатъчно въздух и включва смесено дишане, чува се прохъркване
- докато спи сменя ту нос, ту уста и се чува хъркане като при възрастен човек
(всичко това е било когато 3-тата сливица е била мнооого зле) Хремите ни се повтаряха през 3-4 дни, еднакви, миналата зима я спрях от ясла и след като й мина хремата 3-4м не бях видяла сопол и малко по малко с линфомиозот свихме сливицата. От тогава тя е малка, хремите минават нормално бързо за около 10дни, носа никога не е толкова запушен колкото беше и сливицата не се е подувала.
Откакто след паузата я пуснах отново, пак почна да боледува през седмица две и според мен е въпрос на време да се уголеми отново 3-тата сливица. На всяка хрема освен при педи, ходим и на унг поне по 1 път. Следим всичко много изкъсо, дано това да ни помогне тази зима да не е същия кошмар като миналата.

Кажи повече за вируса с кашлицата, че тъкмо излекувахме хремата, появи се суха, дразнеща кашлица, за сега лечението не помага... Sad

# 3 047
  • София
Brayda, много ти благодаря за отговора.

Скрит текст:
Понеже не е по темата, слагам в скрит текст малко инфо за кашлящия вирус: кашлицата и при нас в началото беше суха и дразнеща и имаше връзка със заден ринит, а след 10-ина дни стана влажна. Сироп Humex Dry ни предписаха за потискане, но го пихме само 3 дни и нямаше кой знае какъв ефект. Флудитек сироп ни разказа играта от кашляне и го спряхме. Ходихме на пулмолог, който каза, че сме изкарали вирус, вече не сме заразни и всичко друго е наред (включително гърлото), освен кашлицата. Междувременно според мен лепнахме втори вирус, пак от кашлящия, и аз ги спрях от градина. След един месец кашляне повторихме консултацията с пулмолога, който заключи "упорита ларингиална кашлица" и предписа пулмикорт (кортикостероид) за 5 дни. Вече четвърти ден се третираме с това лекарство и се случиха две неща: 1. кашлицата намаля и 2. кашлицата стана много по-влажна и отхрачваща, т.е. вървим към подобрение, според мен. С две думи, при нас това кашляне се оказа много упорито и сега го лекуваме с кортикостероид. Дано вие се оправите по-лесно.

# 3 048
По колко капки Лимфомиозот се даваха?Малката ми говори носово,но носът и е отпушен,но забравих как го давах 10 или 15капки.На 5 е,ако има значение,15кг.

# 3 049
  • София
umi zoomi,
Дозировка:
Възрастни и деца над 6 год. възраст: 3 пъти по 15-20 капки дневно.
Деца от 2 до 6 год. възраст - по 8 капки 3 пъти дневно.
Деца до 2 год. възраст - по 5 капки 3 пъти дневно.

# 3 050
  • София
Аз давам 3 пъти по едно хапче. Давам го без да спра от много - близо 6м

# 3 051
  • В.Търново
Ashia, за тази една година, докато е проблема вземан ли е секрет от носа или гърлото?
Ако ви е добър резултата ще е готов в понеделник, но ако има нещо изолирано във вторник.
За мен това е бактериална инфекция.Не знам защо сте чакали толкова време.Ако е стрептококи по принцип трябва да се лекуват с 10 дневен антибиотик по антибиограма, без да се прекъсва, дори детето да има подобрение на третия ден.Тази бактерия, ако не се лекува на време или неефективно довежда до куп усложнения.

# 3 052
umi zoomi,
Дозировка:
Възрастни и деца над 6 год. възраст: 3 пъти по 15-20 капки дневно.
Деца от 2 до 6 год. възраст - по 8 капки 3 пъти дневно.
Деца до 2 год. възраст - по 5 капки 3 пъти дневно.
Благодаря,Тонка.По 10капки го започнах.Дано даде резултат.

# 3 053
Офффф,  аман от тези  сополи , секрети,  кашлици  .... 
Ashia, все едно аз го писах това! 
Тази седмица е ходила на  градина  от вторник но миналата  я спрах защото  пак имаше  хрема. В понеделник ми каза, че я боли  ухото  но  само  1-2 пъти  докато играеше. Взех  Цилоксан ( по съвет  на педиатър) и  ѝ слагам в ушето и  в нослето. кашлицата  беше  гадна -  не можеше да отхрачи няколко дни , но  аз ѝ правя инхалации с физ. разтвор. Ако  много е кашляла и е раздразнила  лигавицата  й давам  Ксизал и в инхалациите  включвам  Вентолин - само вечерта ! Цинабсин  не  съм го  спряла - сутрин и вечер по 1 табл. ( за третата сливица)
 вчера я прибирам от  градината  и  ми говори носово, покашля .... Имат и доста  болни деца  с болнби гърла  .... Давам й да  смуче Коризалия , промивки на  носле  а за кашлицата  един билков  сироп от  Мащерка  й давам  ........ Илачите  - капки , сиропи , таблети  изобщо  целогодишно стоят на секцията ..... без да  ги прибирам - само допълвам колекцията . Не съм ѝ давала  Лимфомиозот и тук е мястото да попитам  - Дали  мога да  го давам, след като  трета сливица е извадена ( но  боледува често ) - имам  предвид дали може  превантивно д асе дава  ?  newsm78

# 3 054
  • София
Благодаря ви за отговорите.  bouquet Като излязат резултатите, ако има бацил, ще се постарая да го уморя. Не зная защо не сме предприели нищо досега – сигурно покрай приема на орален АБ и АБ капки заради други болести, съм се заблудила, че зеленият сопол е на нон-стоп лечение и няма защо да му се тревожа и на него. Допълнително посещенията на ясла и градина са ми внушили, че зеленият сопол се появява нормално при много деца. Зачетох темата и тогава осъзнах, че този симптом може да създаде проблеми и в тази връзка добавихме изследването на носен секрет към последните изследвания. Като се излекуваме, ще трябва да ви почерпя.

Нямам скорошна лабораторна информация за бацила. Преди една година и половина  правихме изследване и излезе наличие на хемофилус инфлуенце и мораксела катаралис. Тогава се лекувахме по антибиограма с Аугментин, предписан от ЛЛ, но не 10 дни. Зеленикавият сопол е от тогава. Преди 7 – 8 месеца се лекувахме със Зинат заради инфекция на дихателните пътища, чута със слушалка (не беше нос и гърло). Явно и двата антибиотика не са повлияли качествено.

Последна редакция: сб, 07 ное 2015, 15:16 от Ashia

# 3 055
  • В.Търново
При бактерия задължително се пие антибиотик не по-малко от 10 дена, за да се умори тотално.Възможно е предния път като сте пили този антибиотик пто-малко дни и да не е подействал и да са продължили проблемите.Много деца така си ходят на градина, някои майки не вземат секрети на децата си и така се предават бацилите на здравите деца.Става един омагьосан кръг.
Дано бързо се оправите!!! После след антибиотика е хубаво да попие малко витамини или имуностимулатор детето.Моя син сега е на детски витамини от алое на Форевър Ливинг и отделно Алое боровинка.

# 3 056
  • София
Разбирам.  bouquet

Едно въпросче - след прием на антибиотик с продължителност 10 дни - бактерията появява ли се пак? Не търся гаранция, просто ми е любопитно какъв е опитът на хората с тези носни бактерии, за да знам какво да очаквам.

Още един въпрос, сега се сетих - тази бактерия от носа наистина ли се предава толкова лесно от дете на дете? Аз си мислех, че моят син си я завъдва индивидуално, защото носът му е слабо място. Той има сестра близначка, на която секретите от носа не са с такъв цвят, а почти постоянно децата са заедно. Т.е. тя можеше да се зарази от него.

Последна редакция: нд, 08 ное 2015, 17:35 от Ashia

# 3 057
  • В.Търново
Би трябвало да не се появи, стига да е посочен правилния антибиотик от антибиограмата.Но , ако детето ти има контакт с дете носител на тази бактерия пак може да се зарази и така, за това пиша, че е един омагьосан кръг с тези градини.

# 3 058
  • София
Ясно, разбрах  ooooh!

# 3 059
Дали ще се зарази от  бактерията е индивидуално.  някои  хора  много добре се справят  с тези бактерии  .... Дъщеря ми има  златист  стафилокок в носа  още от  родилното и  трудно се справя с нея ... при все че давам  имуностимулатори. След прием на  АБ  обикновенно  10 дни  след последния прием се прави нова посявка за да се види  дали  има  бактерия или ако има дали е намаляла с лечението.
 Просто някои деца  веднага  лепват  бактерията а други успяват да я преборят без лекарства!

Общи условия

Активация на акаунт