Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 472 302
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 3 450
# 3 451
  • Sofia
Балоните са много ефективни. Изравняват налягането и позволяват да се оттича секрета. Трябва поне 3 пъти на ден.

# 3 452
  • София
тези балони като детето е с хрема как ги надува?
Мисля да взема за профилактика на дъщеря ми, тя е на 4г, има ли специфични размери или е един?

Колко трябва да очаквам да го надуе?
Съжалявам за изключително тъпите ми въпроси, но от тук реално прочетох за тях, че помагат и за профилактика. Смятам, че ще й е интересно особено ако не я заболи.

От кои модели купувате?

# 3 453
Рецептата не е при мен, но професорът ми каза, че две фирми ги предлагат и да вземем от които има в аптеката.
Обясни ни също да ги надува 10-тина пъти на ден, всеки ден в продължение на 1 месец.
И аз се чудя, как ще ги надува с хрема, но предполагам, че след промивка на носа с физиологичен разтвор ще може да ги надува.

# 3 454
  • София
определено ще е трудно надуването с хрема, защото ще издуха все нещо по този начин.
По-скоро ме интересува като няма хрема дали има добър ефект?

# 3 455
При нас имаха ефект, но ги спирахме при хрема, надувахме само на чисто носле. Балоните ни са "Отоглоуб", има 2 вида - по-меки (отоглоуб софт), за деца под 3г., и другите - за над 3 г.

# 3 456
  • Sofia
Нашите са отовент.

# 3 457
Много по-трудно ли се надуват тези за по-големи деца? Някой знае ли?

# 3 458
  • София
Изискват повече усилие балоните за по-големи. Ако детето не е свикнало ,а е над 3 може би първо да се вземат балоните за под 3г.
Реално ние така направихме. Даже в упътването пише,първо балона да се надуе от възрастен.
При нас помогнаха много с ушите. Често й заглъхваха ушите след пробиването. Тя беше достатъчно голяма да би казва. Минахме няколко курса с тях и се оправи.

# 3 459
  • Sofia
Като има хрема - промивам носа, духа в салфетка и после балона - никакъв проблем Simple Smile

# 3 460
Жанинче, нашият доктор казва, че ако ползваме при хрема може да благоприятстваме навлизането на бактерии в Евстахиевите тръби и да предизвикаме гноен отит. Затова се въздържам.

# 3 461
  • Sofia
Жанинче, нашият доктор казва, че ако ползваме при хрема може да благоприятстваме навлизането на бактерии в Евстахиевите тръби и да предизвикаме гноен отит. Затова се въздържам.
Нищо не са ни казали. Той не е бил хремав отдавна, но от надуването му минаваше..иначе има логика в това, което казваш

# 3 462
просто споделям, т.к. детето ми често кара гнойни отити и правя всичко възможно да ги предотвратя или да ги хвана в началото. също така, балоните са противопоказни при гноен отит, вършат работа само при серозен отит (с чиста течност, задържана в ушето), което следва да се потвърди от лекар. според мен е добре преди да се започне курс с балони да се прави консултация с унг. Peace

# 3 463
Здравейте,
Записвам се в темата, т. като сме с диагноза трета сливица. Дори в момента сме болни. Малкия е на 2.2 години и имаше суха кашлица от три месеца. Водихме го при алерголог, не излезе никаква алергия. Все пак в момента сме на антихистамини. ИНаче от три дни е със хрема и кашлица. Днес е и с температура. Изписаха му антибиотик. Иначе УНГ-то каза, че ако антихистамините не дадат ефект, ще минем на хомеопатия. Надявам се поне нещо от тях да даде резултат, за да избегнем операция... Confused

# 3 464
Здравейте,
Записвам се в темата, т. като сме с диагноза трета сливица. Дори в момента сме болни. Малкия е на 2.2 години и имаше суха кашлица от три месеца. Водихме го при алерголог, не излезе никаква алергия. Все пак в момента сме на антихистамини. ИНаче от три дни е със хрема и кашлица. Днес е и с температура. Изписаха му антибиотик. Иначе УНГ-то каза, че ако антихистамините не дадат ефект, ще минем на хомеопатия. Надявам се поне нещо от тях да даде резултат, за да избегнем операция... Confused

Така или иначе преди три годишна възраст не се маха трета сливица(аз поне така знам от лекари).В повечето случаи когато се махне в ранна детска възраст(3 год.) почти винига има рецидив(при нас рецидивира).

Общи условия

Активация на акаунт