Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 469 202
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 3 570
Ние от години сме на алергени.Давали сме също така на два, три пъти по схеми на д-р Мустаков алерголога.Никакъв резултат.Нарая ни изписа едни ваксини, които се бият месеци наред , първоначално два пъти в седмицата.Детето ми издържа три ваксини, но се разболя.При всяко разболяване трябва да се върнеш и да биеш на ново последните две ваксини.Тъкмо щяхме да ги подновяваме и отново се разболя.И така цяла зима.не можахме да ги почнем.При всяко разболяване на детето, дори със сополи се спират ваксините.В тези ваксини се съдържа алергена към който е алергично детето.Първите дози са много слаби, с времето се увеличава концентрацията.тАКА СИ СТОЯТ В ХЛАДИЛНИКА.Вече не знам какво да правим.Давам и хомеопатия от началото на януари, още няма резултати.

Е ние сме на същите,минахме първият курс,даже сега сме на интервал от 14 дни.Нашата алерголожка ни каза,че когато са само сополи няма проблем да се бие.

# 3 571
  • В.Търново
Аз звънях лично на Мустаков и ми каза дори да има сополи никаква ваксина.

# 3 572
Rusalka, какви хомеопатични даваш,при класически хомеопат ли ходите?

# 3 573
  • В.Търново
Започнах да водя малкия при една педиатърка, която се занимава и с хомеопатия.Тя изписа общо 7 хомеопатични по схема.Сега са 4 вида по схема.

# 3 574
Толкова много лекарства изписват Боаронски хомеопати.С многото лекарства детето може да не се оправи,а и да се влоши.Трябва да намерите класически хомеопат.Ако решите ще ви насоча към моят.

# 3 575
  • В.Търново
Толкова много лекарства изписват Боаронски хомеопати.С многото лекарства детето може да не се оправи,а и да се влоши.Трябва да намерите класически хомеопат.Ако решите ще ви насоча към моят.
Ние във Велико Търново имаме такъв, но много комерсиален е станал.За първичен преглед взема 75лв, за вторичен 55лв.Направо това за мен е подигравка със здравето на децата ни.

# 3 576
  • Плевен
Listopad,  и аз търся класически хомеопат, но за майка ми, че ми писна да си упражнява учението върху нея. Изписват първо течно хомеопатично, лм потенция, после решава да го смени с конституция, ама вече на боарон. Според хомеопатката, това било класическа хомеопатия

# 3 577
Производителят на хомеопатичното няма значение,важен е принципът на изписване.Класиците изписват едно според снетата анамнеза за физическо,психическо и емоционално състояние,като преценят потенцията според чувствителността на индивида.Скоро малката ми дъщеря имаше гнойна ангина и в рамките на един ден имаше няколко приема от 1 хл и на следващия ден започна значително подобрение и оздравя.
  За носната сливица важно е да се помисли върху отношенията в семейството,отношение към детето,всяка причина е резултат от дадена емоция.

# 3 578
Да се включа след преглед при д-р Огнян Попов. Погледна носа и гърлото на детето. През това време се опитах да му кажа откога и какви са проблемите й; как сме я лекували и по препоръка на кой УНГ. Не съм сигурна, че ме слушаше. След като я прегледа, отидохме в другата стая за една процедура със "самолетчетата". Не каза защо, не каза какво представляват, не каза какво е състоянието на детето. След процедурата се върнахме в кабинета и отново я прегледа. Започна да пише рецепта. Аз го попитах "трета сливица ли е, каква степен, каква й е диагнозата, откъде идват проблемите й?". Докторът ми каза, че всяко дете има трета сливица и слава Богу, за да спира бактериите да не попаднат в белия дроб. Тогава прецизирах въпроса и го попитах дали има уголемена трета сливица и на какво се дължи - алергия, бактерия, нещо друго... ще търсим ли причината? Човекът каза, че се дължи на това, че "не си гледам добре детето"... Бях като гръмната, признавам!  Laughing Казах му, че не съм съгласна, защото детето се гледа у дома, кърмено е до 2 годинки, боледувала е 4 пъти от херп-ангина... А той ми отговори "Те всички майки казват, че си гледат добре децата..."... Аз обаче съм "тъпа и упорита" и продължих да питам какво може да ми каже за състоянието на детето. Накрая каза, че не лекувам адекватно появила се хрема, течността в гърлото се увеличава и третата сливица нараства /нахока ме, че физиологичен разтвор изобщо не трябва да се слага в носа; инхалациите пък вкарват бактериите към белите дробове; изпита ме малко по анатомия и т.н./. Даде ми от "неговите капки" и ми каза още при първи секрет в носа да капя от капките, а на трети ден да започна и ксилометазолин. Много ми беше трудно да се разбера с доктора... Успокоявам се, че положението не е сериозно, щом не ни вика на терапия и не изписа нищо друго. За в бъдеще ми останаха Рангачев и Френгов и спирам с УНГ-тата.  Laughing

# 3 579
  • София
интересно, а защо не се слага физиологичен р-р в носа?! Къде да се слага този физиологичен разтвор ако не там? Какво му е обяснението за това?

Какво съдържат неговите капки? АБ има ли вътре? На всяка хрема едни и същи капки ли ще слагате? Бактериите няма ли да станат резистентни? Няма ли АБ да умори и полезните бактерии?

Ейй ама аз сигурно на ваше място щеше да съм бая по-ядосана от преглед без обяснение и с укор, че не си гледам детето.
Този лекар сигурно си е "такъв", но лично аз много се напрегнах само от вашия разказ, какво остава ако бях аз там хахаха  #2gunfire

# 3 580
Брайда, кажи вече къде да ходя.... къде ще получа адекватни отговори, заинтересованост, задълбоченост в диагностицирането и логична схема на лечение?
 Бях при д-р Улевинов миналата година. Уж останах доволна, но от форума разбрах, че по това време масово поставял диагноза "рефлукс", в следствие на който нараства и третата сливица, заради някакъв научен труд, който подготвял по темата. Не знам дали е така, но заради това и защото проблемът се "завърна", реших да чуем второ мнение. За седмица изчетох форумите, препоръките и се спрях на д-р Попов. И аз мислех, че ще говорим за алергии, ще изследваме бактерии, ще потвърди/отхвърли диагнозата "рефлукс", че ще ми обясни какво е състоянието на детето. Уви, това успях да измъкна от него - не лекувам хремите адекватно.
 За физиологичния разтвор - когато детето има хрема, течността в носа и гърлото се увеличавала много и с разтвора не правим нищо друго, освен да я увеличаваме още повече! Това дразнело сливицата, събирала се течност и тя нараствала.
За капките му - признавам, забравих да питам какво съдържат. И да, каза при всяка хрема - капките.
Прегледът и насоките за "лечение" и у мен породиха повече въпроси, отколкото отговори, но вече се отчайвам и си мисля, че никъде няма да намеря адекватността, която търся.

# 3 581
за пръв път чувам, че не трябва да се ползва фр. аз правя промивки с фр (с наклонена главичка, да изтече впръсканото, вечер чистя и с бейбивак), по препоръка на лекар. обяснението е, че третата сливица задържа секрети, които са благоприятна среда за развитие на бактерии и промивките спомагат за разнасянето на застоялия секрет.
и на мен ми е интересно какво има в капките.

# 3 582
Уффф, как ме дразнят такива лекари, които се правят на интересни. Аз съм с подобни впечатления от доктор Найден Петров от МВР-болница, при когото водих малкия след изчитане на всички форуми и събрани уж най-добри отзиви. Може би по-натам и аз бих завела при Рангачев или при Първанова. И при двамата съм била, но за мен, не за детето и съм доволна от отношението. За Катя Кирова също има доста добри отзиви. Абе всеки си има някаква теория и не знаеш кой да слушаш - да правиш или да не правиш инхалация (и от други места съм чувала това за слизането на бактерии към дробовете), да дърпаш или не сополи. Но това, че не е хубаво физиологичен да се слага за пръв път го чувам. Напротив, всички, с които съм се консултирала досега, наблягат на промивки с физиологичен.

# 3 583
  • София
Аз не си представям как гъст секрет при хрема мога да издухам или аспирирам добре ако не го втечня с ф. р-р, как да тръгне на пред, как детето да има силата да го издуха?!

Нашата УНГ ми е казвала, никога да не оставям детето с гъсти и разтягащи се сополи, защото те правят отити. Постоянно да промивам, за да може да не се затплачат вътре, дори да изтече в гърлото сопола (да го глътне), просто да го разкарам от носа и носоглъдката.

Ние правим промивки по 1-2 на ден дори и като не е болно детето, а като е с хрема - първо промивам, после смуча, после чакам, пак смуча, слагам капки, чакам, пак смуча и така! Няма тези сополи как да ги изкарам ако не промивам и р-ра да не ги втечни!

Ние хорим при д-р Ботева в 1дкк и Пирогов, доволни сме, всичко което ни е казвала е адтекватно като обяснения и всичко. Обича да изписва АБ капки, но НЕ винаги. Поглежда сливицата и носоглъдката и ако има гноевиден жълто-зелен секрет вътре, тогава изписва АБ капките, а ако секрета е бистър, тогава изписва или нещо с ксилометазолин, или виброцил - някакви други капки.

Когато сме били с отит й е почиствала ушите с аспиратор, за да не станат големи перфорациите от гнойта. Тогава ни е давала АБ капки през носа, за да се обливат и ушните канали, както и АБ в устата.
Имало е хреми, при които ни е викала по 2 пъти в седмицата, да следи състоянието на сливицата.
За отитите сме ходили също през няколко дни, да види как зараства тъпънчето.

Лично аз съм доволна, изписвала ни е разни комбинирани капки с адреналин и т.н.т. Изписвала ни е един път коларгол, но детето ми уникално много се разкашля от тях и от тогава каза, че тези капки не са за нас и повече няма да ги изписва.
Мисля, че с редовно следене, как детето реагира на лечението и т.н.т. доктора много повече опознава пациента и следи състоянието.

Трябва да се знае кое е нормалното състояние на сливиците на детето - на моето примерно предните две са атопични, постоянно са уголемени, дори и когато не са възпалени. Реагират на най-малкото нещо, уголемяват се още, стоят такива като лунен пейзаж - като на кратерни дупки с много вени... Човек малко може да се изплаши... всеки път се обяснявам на доктора в градината да не се шашка!
УНГ знае всичко за нейните сливици и знае кое е нормалното и кое ненормалното им състояние. Simple Smile

# 3 584
  • София
КаИна от Огнян Попов имам и аз конкретни впечатления.. Бяхме на терапия при него два пъти по 10 дни със самолетчетата. Хигиената в кабинета беше ужасна. Ред няма. На принципа кой е последен. На нас не ни помогнаха нито самолетчетата, нито неговата схема с капки и един ужасно гаден негов мехлем- детето едва издържаше да му го пъхам в нослето.Кара ни да ходим на рентген, да правим изследване на АСТ. Накрая ни каза, че сме за операция и няма друг шанс. Борихме постоянна задна хрема и хроничен серозен отит. Той от тъпанчета обаче не разбира, нито прави тимпанометрия.
Може и да помага на някого , но на нас не ни помогна.
Brayda напълно съм съгласна, че докторът е добре да си познава пациента. Затова след огромно лутане и ходене при 16 доктора се спряхме на този, който не се правеше че ни вижда за 1 път. Френгов например не го препоръчвам изобщо. Ботева ни прегледа в  Първа детска консултативна клиника. Адекватна беше, но и тя не ни помогна.
КаИна трябва просто да попаднете на вашия доктор. Дано попаднете. За нас това се оказа др. Рангачев. Но за вас може да е друг.
Хомеопатия на нас не ни помогна. Правихме два пъти хомеопатични лечения с известни хомеопати.

Общи условия

Активация на акаунт