Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 479 265
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 585
Mamma_Tz, браво, че всичко е минало добре, дано занапред да нямате проблеми повече.
Между другото, лекарят който следи синовете ми каза, че вероятността от рецидив е най-голяма първите 6 месеца след операцията.

# 586
  • София
Mamma_Tz, браво, че всичко е минало добре, дано занапред да нямате проблеми повече.
Между другото, лекарят който следи синовете ми каза, че вероятността от рецидив е най-голяма първите 6 месеца след операцията.
Което ми е много странно в нашия случай, при положение, че сливицата е извадена началото на април и не е боледувала от нищо, освен от варицела през лятото. Тая сливица така от нищото ли "изниква" изведнъж?! Уф, колкото и да се тръшкам, няма никакъв смисъл.

# 587
tonkabonka, дано да не минавате през всичко отново и да е било нещо временно или грешка от страна на лекарката Praynig Hug

# 588
  • София
десито, мерси!  Hug
За повторно вадене на сливицата и дума не може да става. Няма да подлагам детето си втори път на това премеждие.

# 589
Аз пък нещо съвсем се разколебах за нашата операция. Откакто започнах да давам шуслерови соли и разни хомеопатични неща за имунитет, моят син спря да хърка и да диша през устата. А и вече не е толкова малък - след няколко месеца става на 6 години, май си изболедува повечето болести. А при него искат 2 операции да му направят - махане на сливицата, слагане на макарички, а след 6 месеца - пак под пълна упойка - махане на макарите. Не съм забелязала детето да е с намален слух, от какъв зор се питам да му причиняваме това... А и с тези рецидиви, за които пишете... Пък и докторът съвсем ме разколеба - първо ни каза, че не всички родители отчитат подобрение у децата си след операцията, и второ - някои деца отхвърлят макаричките и се налага да се прави повторна операция за отстраняването им...

# 590
Жасмин, каква е причината за да се поставят макаричките при вас (че не си спомням Embarassed)

Питам понеже на моя син беше под въпрос поставянето на макарички (той имаше задържана течност в ухото 6 месеца), според мен нямаше намаление на слуха обаче
Но ... тази течност се оказа, че ако се задържи повече от 6 месеца има вероятност да се втърди и да се срастне със слуховите костиците и да доведе до необратимо намаляване на слуха...

# 591
Ами защото няколко пъти (всъщност, на всеки преглед) му правиха аудиограми и тимпанометрии и повечето пъти не беше в норма слухът на дясното ухо. Но аз какво забелязах - след морето, когато малкият беше добре здравословно, слухът му си беше съвсем в норма; а най-зле беше, когато малкият беше болен - явно много зависи от моментното здравословно състояние. А на лявото си беше абсолютно нормален, но можело и там да му сложат - щели да преценят по време на операцията. Не знам и аз вече какво да правим.
Той пък малкият взе че се раболя точно преди операцията и му я отмениха, може пък да е било за добро.

Последна редакция: сб, 22 дек 2012, 00:21 от Анонимен

# 592
  • София
Tonkabonka, с интерес ще следа постовете ти.
На 9 май тази година извадихме трета сливица в ИСУЛ и от една седмица имам чувството, че кошмарът хъркане, носово говорене и неспокоен сън отново се завръщат.
Само се моля да няма рецидив. Поздрави и Весели празници.

# 593
Tonkabonka, десито мерси много! Надявам се да нямате проблеми и всичко да е ок!

Последна редакция: сб, 22 дек 2012, 16:26 от Mamma_Tz

# 594
Жасмин, би ли споделила точно кой шуслерови соли си давала и колко време? Може и на личния....

# 595
Жасмин, би ли споделила точно кой шуслерови соли си давала и колко време?

Да, разбира се.  Simple Smile

- Шуслерови соли номер 3 и номер 4 - и от двете соли всеки ден 3 пъти по 1 хапче.
(номер 3 е против вирусни заболявания, номер 4 е при заболявания на лигавиците, като хрема например)

- Имунокинд (хомеопатично) - 3 пъти дневно по 1 хапче

- Витамини (дъвчащи - марсианци, или на супрадин)

- Всеки ден по 1 изцеден лимон със щипка сода бикарбонат вътре и разреждам с около 150 мл. вода - става като лимонада (това се дава и при гнойна ангина, спомага и за третата сливица, а има и мощен антиоксидантен ефект, което пък повишава имунитета: http://blogzaserioznihora.blogspot.com/2012/03/10-000.html)

- Пробиотици (сега давам биогайа)

- Всеки ден чистим носа 2 пъти с физиологичен р-р или морска вода

Това пие моят син и да чукна на дърво - никаква хрема, нито хъркане има в момента.

Последна редакция: чт, 27 дек 2012, 15:28 от Анонимен

# 596
  • София
Здравейте, момичета и Честита Нова Година - да са ни здрави децата!
Преди малко мъжът ми е водил детето в ИСУЛ на преглед и лекарката категорично е отсякла, че малката няма трета сливица. (Да припомня, че й е извадена м. април миналата година, но ноември месец една друга лекарка каза, че има рецидив.) Днешната лекарка казала, че непременно трябва да се консултираме с алерголог, както и ще направим.
Все още не мога да се зарадвам на новата констатация, че детето няма трета сливица. Едната лекарка ясно видяла рецидив, а сега пък тази твърди, че няма.  Rolling Eyes

# 597
На моята дъщеря не й е вадена, но един лекар казва, че има трета сливица огромна, друг, че няма никаква  Thinking А тя хърка ли, хърка.

# 598
  • София
Една рентгенова снимка ще разкрие истината.  Peace

# 599
И синът ми е с трета сливица, постоянно е с хреми, наскоро УНГ лекар ни каза да започваме да мислим за махане напролет. За мен той е още малък, след месец става на 3год. Връщам се да чета тази и предходните теми.

Общи условия

Активация на акаунт