Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 474 354
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 90
Провери си Tympanometry в Wikipedia. Много добре е описано на английски:
"Тимпанометрията е изследване, използвано за тестване на състоянието на средното ухо и мобилност на тъпанчето (тъпанчева мембрана) и проводимостта на костите чрез създаването на вариации на налягането на въздуха в ушния канал.
Тимпанометрията е обективен тест на функцията в средното ухо. Това не е слухов тест, а по-скоро измерване на преноса на енергия през средното ухо. Тестът не трябва да се използва за оценка на чувствителността на слуха, и резултатите от този тест винаги трябва да се разглежда във връзка с аудиометрия на чистия тон (PTA).
Тимпанометрията е ценен компонент на аудиометрично оценка. При оценяване на загуба на слуха, тимпанометрията позволява разграничение между различни видове загуба на слуха, когато оценката не е видна посредством Вебер и Rinne тестване. Освен това, в доболничната помощ, тимпанометрията може да бъде полезна при диагностициране на възпаление на средното ухо и доказване наличието на течност в средното ухо"

Набързо съм превела с помощта на Гугъл и леки смислови корекции от моя страна.

# 91
Благодаря ти Hug
Сега разгледах.При нас обаче 2та пъти като сме правили съм откривала връзка, но явно е случайно.
Все пак си мисля да направя една тимпанометрия сега не мога да чакам 45 дни до прегледа на Френгов.Сега видях, че в токуда правят.
 Kapchuk доктора ви казвал ли е кога се поставят макарички.Френгов ми каза, че при 6м лоши тимпанометрии или намаление значитено на слуха.Първата тимпанометрия, която беше почти перфектна не я брои, почна да брои от втората newsm78

# 92
Различните доктори са ми давали различни мнения. Заведох дъщеря си на преглед при специалист УНГ, без да има никакви оплаквания към момента на прегледа - никаква болка, никакви секрети, само за консулт, поради чести отити (4 за 10 месеца, като от юни до октомври не е боледувала). Веднага ми назначи като предоперативна терапия за премахване на трета сливица антибиотик за пиене и капки за нос. Направо ми се подкосиха краката! Не бях подготвена за такъв шок при положение, че водя да не кажа здраво дете, но дете без оплаквания.
Някои лекари считат, че е нужна операция само на база брой преминали остри отити за даден период от време. Друг лекар ми е казвал, че поставянето на макарички се прави като втори етап след премахване на трета сливица.

Последно този лекар, който ме грабна и като професионалист и лично като родител и като отношение към детето ми, ми каза че въпреки честите отити не е за операция. Направи обстоен преглед с изследвания, даде ми практически съвети и каза повторна тимпанометрия след 3-4 седмици (това е другата седмица). Като варианти за инвазивно лечение каза, че в нашия случай може да се повлияе положително и само от миринготомия (перфориране на тъпанчето за да изтече течността) или поставяне на макарички, но кога и при какви условия ще се прибегне до това не съм питала.

Току-що получих и Eardoc-а. Довечера ще го пробваме много внимателно, да не предизвикаме отхвърлянето му като отовент...

# 93
  • София
И нашият като френгов твърди, че след 3-4 серозен отит се слагат макари(не след остър, след серозен Wink)
при 6 м лоши тимпанометрии, значи 6 месеца задържане на течност и ухото да не се дренира, тогава не знам дали има лекар, който да не препоръча вече макари... течността за 6 м ще  е вече съвсем гъста и лепкава, а и почвало да има опасност за овреждане на костицата вътре.

# 94
Аз съм се позагубила малко в предишния си пост.
Броят на острите отити имаше отношение към операцията на трета сливица според лекаря, който цитирам. Иначе серозните отити е по-трудно да се преброят, особено както протича без болка или други клинични прояви.

# 95
  • София
трудно лесно...на нас ни е втори с който стигаме до лекар иначе на всяка хрема му светва червено на ушите...

# 96
Какво да кажа аз, като и без хрема светят постоянно червено  Cry. Вече се радвам като червено е 3, не 5. Да видим сега с Eardoc и другата седмица на прегледа. Стискайте палци!

# 97
  • София
е при такъв не минаващ нали точно дават от 2 до 6 месеца преди тръбички...
дано  се отпушат.... Peace Hug

# 98
 Kapchuk дано детенцето ти приеме лесно Eardoc .С мойто имах големи проблеми.Вибрацията е доста стряскаща отначало.А и той много мрази новите неща.
Angel_Dust за колко време ви се оправи първият отит.И с какво го лекувахте.

Моето дете го водих и на класически хомеопат и незнам от това ли от Eardoc или от лечението на Френгов, но поне слуха мисля, че е по-добре.Чакам с нетърпение Earcheck-a, но от Щатите няма да е много скоро.

Между другото намерих и в България Earcheck  за скромната цена от 248лв Shocked

# 99
  • София
kattteto - юни го открихме, по мн намален слух, но той тогава от месеци казваше, че чувал стъпки и т.н., т.е. не е било от тогава най-вероятно, август щяха да го оперират, точно преди да ни приемат за операцията, с направления, изследвания и т.н.  му направиха тимпанография и се оказаха ок ушите....
лекуване - ксизал, дъвки, масажи, ръчни,  еърдок малко, горчивка...лимфомиозот давах по едно време...о тделно по едно време АБ понеже и леко възпаление имаше...не помня но и в носа по някое време все е имало сигурно нещо....

# 100
  • София
На нас днес ни е 3 ден АБ, всички нощи от неделя на сам по 38-39 Т. Сега пак има ниска Т. Прости си я подържа. Мисля че от катарен ставаме с гноен отит. Не чува и с двете уши. Вчера беше по-добре. Кашля водих я да я чуят, било от горе.

Искам да Ви питам сега като има Т мога ли да правя масаж и изобщо има ли смисъл?
Отовента ясно не може да надува с хрема.
Вече съвсем се обърках..

Утре ще я водя на ушен.

# 101
  • На един клон
Гери,щом казваш че сега има малко Т,надявам се да е по-добре и да поотшумява вече.А нечуването-то е ясно с тая хрема и възпаление че е така,но вярвам че след няколко  дни ще е бомба!   bouquet
За хрема Цинабсин давали ли сте?Хомеопатско е от сорта на тонзилотрена.Щото аз давах,не че забелязах някакъв ефект...

# 102
  • Once there was a Hushpuppy...
Кукумявка под прикритие - аз съм давала Цинабсин и не намерих подобрение, от тези хомеопатичните съм давала Коризалия за хрема и действително е спирала от 1 блистер Peace

geryger - измъчихте се вие Praynig Хайде, дано скоро се свърши с Т и да се пооправи малката PraynigНе знам за чуването нищо с което да съм от полза.....дано и да не разбирам се моля Praynig

# 103
  • София
geryger - аз му правех с еърдок-а за съвсем малко, просто му облекчаваше болките, също ме караше да разтривам леко зад ухото с пръст...за други масажи, сега не посмях докато беше с много силни болки и Т(те едновременно изчезнаха двете при него).. мисля, че като цяло не се препоръчваше ръчният при Т...

# 104
  • На един клон
Аз предполагам,че лимфните възли са подутички в момента и може би не трябва да ги пипаш,иначе за другото от масажа-не знам дали е противопоказно,разсъждавам си само ,нали знаеш че съм начинаеща в това упражнение.

Общи условия

Активация на акаунт