Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 468 726
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 1 050
Да, моята зъболекарка ми каза, че на сина и са махали 3 пъти сливицата  Shocked.
Оооо, да ви кажа вече омръзна ми да се тормозя, наистина не бива да се взема в предвид всичко, което се чете в нета. Всяко дете си е различно.

# 1 051
На другото дете в нашата стая махаха двете сливици. Майката каза, че след махането на третата преди 2 години, детето е започнало да прави гнойни ангини като всеки път са влизали в болница, защото е започвало да повръща и да се обезводнява  ooooh!.
Та така...всичко е индивидуално и наистина човек не трябва да бъде песимист  Peace.

# 1 052

Дъщеря  ми има големи сливици и искаха да й ги махат направо и трите, защото получи  апнея и трудно дишаше през ноща. По точно спираше да диша . Ангини няма, но са големи сливиците и пречат. Ходихме при хомеопат и ги намалихме и ни се  размина да чукам на дърво. Тази година е на четри и вече по малко боледува, а нали и с порастването сливиците намаляват обема си .Дори и лекарка ни каза,тази година боледувате от едно,   другата година вече го израства ще има  рани от падания и т. н. . Имам съседско дете с отити ,ама поне двадест изкарани, на 2 години и половина и отказаха да го оперират,очакват с възрастта да премине. Но пък имам и пример с махнати сливици дренаж и детето се чувства прекрасно.  Peace

# 1 053
Ние най-напред ходихме на консултация при д-р Михов в Стара Загора. Той беше категоричен, че с ваденето на едната сливица ще решим проблема временно и след това ще се наложи махане на другите две. Аз не се реших.
В Пловдив д-р Крема каза, че ако е негово дете не би махнал и трите сливици наведнъж. Е, доверих се на д-р Крема, та накрая да не се окаже, че първия доктор е бил прав. Но то човек може ли да знае какво ще се случи  Rolling Eyes.

Ходихме при д-р Милинич, оперира го доцент Дойков, после временно ходихме при д-р Должиков - овладя всяко боледуване с някакво мазане на сливиците и капки в нослето. За една година при него, не се наложи пиене на антибиотик, а ми е правил гнойни ангини с висока температура с дни.
Последният лекар, при който сме ходили е д-р Крема и съвсем ме изненада. На единият преглед едно, после изведнъж операция. Аз хич не съм склонна. По-скоро ако има рецидив, ще се маха пак третата, но ми се иска да изчакаме дали няма да започне да се свива. Вече е на пет.

# 1 054
*vera, а защо не ходите вече при този д-р Должиков?
И сега кой ви каза, че трябва да се махат всички сливици?

# 1 055
*vera, а защо не ходите вече при този д-р Должиков?
И сега кой ви каза, че трябва да се махат всички сливици?
Защото ни лекува основно, чрез мазане на сливиците с някакъв разтвор. Някак си сякаш временно се тушират нещата, малкият не задълбочаваше, но и не мога да кажа, че е бил здрав. Няма часове и чакаш часове да ти дойде реда заедно с над десет други деца и си обменят "съкровища".
Последно д-р Крема каза, че трябва да се махнат и трите  #Crazy.

# 1 056
Точно затова попитах, на нас Крема ни каза, че не би махнал и трите наведнъж  Mr. Green.
Честно казано и аз вече нямам вяра на никой Cry.

# 1 057
  • Ruse
Здравейте, и аз да вмъкна, че махането на сливицата и дренажа ни минаха успешно, не се наложи да ни слагат макари, слава богу...секрета е бил течен.Отключи ни се едно хъркане и много лош дъх в устата заради гърлото, но се надявам скоро да премине. Пожелавам си, пожелавам и на вас никога повече да не минават децата ни през тези операции, упойки и мъки! САМО ЗДРАВЕ  Hug

# 1 058
Fran4eska, много хубаво , че всичко е наред при вас Hug

# 1 059
  • София-Младост
И пак от м.09 мин. година насам антибиотик не сме пили и донякъде съм склонна да се доверя на преценката на Улевинов, че неговото не е било гнойна ангина, а рефлукс на стомаха нощно време и киселините се качват на горе и т.н...

Хм, и на нас ни е постави тази диагноза преди време. После се оказа алергия.
Аз като чета в интернет, всеки май е с една и съща препоръка от него...но когато лекар ти каже, че няма нужда от операция и се хващаш за него. В интерес на истината неговите капки при нас помагат. Иначе ми стана много странно като каза, че детето е с алергичен ринит...как с един поглед го видя не разбрах. За сега сме в застой, но винаги всичко му тръгва от гърлото...

# 1 060
  • София,
И пак от м.09 мин. година насам антибиотик не сме пили и донякъде съм склонна да се доверя на преценката на Улевинов, че неговото не е било гнойна ангина, а рефлукс на стомаха нощно време и киселините се качват на горе и т.н...

Хм, и на нас ни е постави тази диагноза преди време. После се оказа алергия.
Аз като чета в интернет, всеки май е с една и съща препоръка от него...но когато лекар ти каже, че няма нужда от операция и се хващаш за него. В интерес на истината неговите капки при нас помагат. Иначе ми стана много странно като каза, че детето е с алергичен ринит...как с един поглед го видя не разбрах. За сега сме в застой, но винаги всичко му тръгва от гърлото...

И при нас така - Улевинов - каза че всичко ни идва от рефлукса, и че лигавицата ни е тотално увредена от него, затова са тези чести боледувания - той единствен не препоръча махане на носната сливица, изписа ни лекарства за рефлукса - дадох над 100лв. за тях, но нищо - още след няколко дни детето се влоши и влязохме в болница, че и серозен отит направихме за първи път!!!!
Ние сме днес четвърти ден на АБ и то силен - Клацид - но като че ли няма никакъв ефект - днес и погледнах гърлото  - огромни сливици, особена едната, заела е половината и гърло, и всичко е червено, но няма налепи, секрет невидях, но от време на време издухва от нослето, дали ще се оправим само с тоя АБ ooooh!?
candela би ли споделила при кой хомеопат и с какво точно успяхте да свиете сливиците. Аз също си мисля отново да пробвам с хомеопатия, миналото лято имахме голям успех и уж всичко беше наред - цяло лято не сме имали проблеми и то благодарение на хомеопатитя, но есента какво стана, нещо ни обърка хомеопатката и като се почна  - та ето стигна се до операция!!!! Sad

# 1 061
Здравейте,

Моят син има големи сливици уголемени и голяма 3 сливица, която притиска Ефстахиева тръба и от там имаше вдлъбнати тъпанчета на ушите и намален слух. Въпреки това, лекарят не бързаше с махане на сливицата, а ни препоръча да лекуваме в Аграфис Нутанс 5 и само а 1 мес. имаше положително отражение. Според вас възможно ли е да се свие напълно само от това лекарство?

# 1 062

candela би ли споделила при кой хомеопат и с какво точно успяхте да свиете сливиците. Аз също си мисля отново да пробвам с хомеопатия, миналото лято имахме голям успех и уж всичко беше наред - цяло лято не сме имали проблеми и то благодарение на хомеопатитя, но есента какво стана, нещо ни обърка хомеопатката и като се почна  - та ето стигна се до операция!!!! Sad
[/quote]
По принцип есенния сезон си започват вирусите.
На на нас ни изписаха     шуслерови соли N 2 и 8 за уголемени сливици,и baryta carbonica 15 ch.Имаше    ефект намаляха за два месеца.  Сега ако е запушено нослето хърка,но не както преди.Има  малко разстояние .вижда се човечето.

# 1 063
Здравейте,

Моят син има големи сливици уголемени и голяма 3 сливица, която притиска Ефстахиева тръба и от там имаше вдлъбнати тъпанчета на ушите и намален слух. Въпреки това, лекарят не бързаше с махане на сливицата, а ни препоръча да лекуваме в Аграфис Нутанс 5 и само а 1 мес. имаше положително отражение. Според вас възможно ли е да се свие напълно само от това лекарство?
Знам, че изписват аграфис нутанс за свиване, но за ефект - не знам. Хомеопат или УНГ ви го изписа? Ако е хомеопат, може да заведеш и на УНГ за мнение. Много хора се лекуват само с хомеопатия.

# 1 064
Хомеопат го изписа, а УНГ го одобри и каза да продължаваме с лечението.

Общи условия

Активация на акаунт