Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 468 549
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 1 065
Здравейте мами,
Тъй като пролетта явно идва, въпреки времето, малкия започна със сополите и хъркането. Имахме малко почивка през зимата, но изглежда че свършва. Обърнах къщата за да намеря капките на Улевинов (рецептата), но не успях. Моля , някоя мама ако я има да ми я прати на лични.  Tired  bouquet

# 1 066
Моля ви, споделете какви са тези капки на Улевинов?

# 1 067
  • София-Младост
Д-р Улевинов, УНГ ги предписва, капки за нос...и предполагам той ги е "измислил", щом и по аптеките така ги знаят. В аптеките, който приготвят лекарства ги правят, не знам дали трябва да имаш рецепта обаче.

# 1 068
Д-р Улевинов, УНГ ги предписва, капки за нос...и предполагам той ги е "измислил", щом и по аптеките така ги знаят. В аптеките, който приготвят лекарства ги правят, не знам дали трябва да имаш рецепта обаче.

Аз съм ги купувала и без рецепта. Аптеката е точно на ъгъла, срещу детската клиника, ул. Здраве 21 (сега погледнах в бг-мапс). Но на нас ни бяха предписани веднъж, след това Улевинов ни каза да си ги купим пак, ако има проблем, та затова ги взех без рецепта. Иначе, без лекарско предписание, да се капят подобни силни капки - не знам, аз не бих посмяла.

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 07:46 от Анонимен

# 1 069
  • София,
Еми аз си имам рецепта, той понякога променя съставките  или самия им грамаж - примерно може да не се налага антибиотик да се слага! Според дететето! Зависи! Аз пък съм забелязала, че и не навсякъде ги правят както трябва, т.е. спазват рецептата. Иначе зная че свободно могат да се купят в аптеката на ул. Здраве срещу Майчин дом където е! Там винаги имат готови и веднага ги ти ги дават!
Deinaизпарти ми мейл адрес на ЛС и ще ти пусна сканирана рецепта!

Между другото да споделя че тези капки са вълшебни - ама действат не на всеки - примерно при сина ми с тях успях да свия носната сливица и не се стигна до операция - на него специално много му помагаха. На мен също съм ги пробвала - примерно като ме заболи гърлото и си ги накапвам и оставям да се стекат хубаво назад в гърлото и по фаринкса, вярвайте ми веднага ми минава. При малката обаче никакво действие - напротив - почна ли да и ги капя - някояй от съставките я дразни и ми прави пристъпи, така яко почва да кашля, и никакъв ефект, въобще не се повлияваше от тях! Аз винаги си имам едно шише в хладилника есенно зимния сезон, като му изтече годността си поръчвам друго!

# 1 070
Привет!
Ние днес бяхме при УНГ. Двете сливици са огромни в момента и затова все още нямаме ефект от операцията. А дали ще има - един господ знае  Mr. Green. Изписа ни точно това, което споменах по-горе, че трябва да пием - Ериус за 30 дни и Лимфомиозот. Аз допълнително взех и Септилин. Не ни остава нищо друго, освен да чакаме ooooh!

# 1 071
По каква схема ви изписа да пиете Лимфомиозота?

# 1 072
elf575, изписа ни 3 по 10 капки, мисля спомена за 2 месеца, но не съм много сигурна newsm78. Давала съм го и друг път, но на таблетки.

# 1 073

ние ходихме при д-р Дора Пачова хомеопат. Иначе в Европа на малки деца почти не предписват капки за нос. Аз никога не съм давала.

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 23:53 от candela

# 1 074
  • София,
ние ходихме при д-р Дора Пачова хомеопат.

Я това е интересно - ние също една година се лекувахме при нея - последно при нея всъщност. Почнахме миналата година точно по това време, след поредната ангина, в началото беше добре, бях много доволна, защото и малката и аз се повлиявахме много добре от първоначалното лечение! Цяло лято малката беше много добре! Но още в началото на есента хвана някакъв вирус, който в последствие се оказа бактериална инфекция, за която тя предположи че е такава - пуснахме и изследвания и наистина се изолира стафилокок мисля че беше, но нещо не предприе свестни мерки за лечение и от там като се почнаха едни разболявания, едно след друго, въдехме само бактерии - които нещо неможахме да изтребим - близо два месеца се борихме само с хомеопатия, Но уви нещо не се справихме, незная лекарката ли нещо не назначи както трябва - но според мен подходи и много половинчато и повърхностно - и кофтито беше, че томно когато детето се разболее и е в тежката фаза - нея все я няма, немога да се свържа по телефона, почна нещо на своя глава, после като се свържа тя го потвърди, после го сменя и така - накрая от неправилното лекуване и недоизлекуване се стигна и до операция - толтова се влошиха нещата, че носната сливица изведнъж се разрасрастна и започнаха и проблеми с ушите, спането с отворена уста, нощното хъркане и всичко останало. А почне ли се веднъж с АБ и отърване няма, пълен кошмар. Опитахме и при друг хомеопат да ходим но вече явно положението беше изтървано и не се получи. Сега съм решена да опитам отново! Дано този път поне имаме успех и да се отървем от тези болести и да спасим другите две сливици!  Peace

# 1 075
Аз, да си призная, след като се намалиха малко сливиците,при червено гърло,ларингит вече си давам три дни ибупрофен или нисш подобно.  Но съм доволна, че ни прие извънредно хомеопатката и отървахме  операцията. Мисля да направя още един курс от два месеца с хомеопатичното.
Твоето дете кога  тръгна на градина?Ние от рано я пратихме, от 18 месеца и сега мисля ,че е преболедувала и има имунитет(да чукам на дърво) и по-малко боледува. Има случай, с наследствени проблеми с ушите и се израстват.Да дойде топлото време и да изчезнат по бързо вирусите.  Praynig Hug

# 1 076
Момичета,др.Улевинов  приема ли по ЗК и с предварително записан час ли работи?Четох из нета,но не намерих отговор.Ако прецените бих се радвала и на друго мнение за лекар за първичен преглед със съмнения за трета сливица на малкото ми дете.Благодаря.

# 1 077
  • София-Младост
Момичета,др.Улевинов  приема ли по ЗК и с предварително записан час ли работи?Четох из нета,но не намерих отговор.Ако прецените бих се радвала и на друго мнение за лекар за първичен преглед със съмнения за трета сливица на малкото ми дете.Благодаря.
Не, не работи със ЗК, не се записва час отиваш на място без час. Прегледа е 20лв, на нас ни взе и още 10 за тимпанограма. Отидохме рано към 9 и бяхме втори, след нас обаче се натрупа народ.

# 1 078
  • София,
Др. Улевинов не работи по ЗК - само платени прегледи - цена 20 лв. като работното му време  е всеки ден от 9 до 13 - като май във вторник беше от 11 до 13, че тогава май минавал на главна визитация  - нещо такова беше мисля! Най добре да се обадите и да питате на телефоните в кабинета му или на тези в детското отделение на детска белодробна клиника.
Ние ходим в Пирогов, няма направления, няма записване, няма часове, отиваш влизаш - става бързо, не се плаща - за децата имам в предвид. Имат и безплатни прегледи всяка последна събота от месеца, като за тогава се записват часове по телефона. Именно в тези часове разбрах че правели много внимателни и обстойни прегледи на дчецита, съвсем безплатно, ние нямахме врме да чакаме за такъв преглед - отидохме директно в отделението направо.  Peace

# 1 079
КАндела, при вас Дора Пачова ли изписа лимфомиозит?

Общи условия

Активация на акаунт