Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 479 294
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 1 965
  • София
И ние ще сме при него, а колко време мина от както правихте операцията и имал ли е пак проблеми от тогава?
А след операцията болки имаше ли?
Още веднъж ти благодаря за изчерпателните отговори   bouquet

# 1 966
И ние ще сме при него, а колко време мина от както правихте операцията и имал ли е пак проблеми от тогава?
А след операцията болки имаше ли?
Още веднъж ти благодаря за изчерпателните отговори   bouquet
Близо две години от операцията са минали. Проблеми с ушите/сливиците (които при него са огромни, но здрави) не е имал до преди месец, направи отит и гнойна ангина, от които в момента се възстановява (отново има задържана течност в ушите). Преди това не е имал никакви проблеми, изключвам разбира се по някакви леки хреми, кашлици, които като се има предвид, че ходи на ясла/градина са в рамките на нормалното ... не е имало усложнения от тях, справяли сме се с леката артилерия както се казва.

Болки не е имал след операцията. Като излезе от упойката, казваше, че го боли гърлото, дадоха му нурофен, поспа 2-3 часа и след това се събуди гладен Simple Smile започна да си хапва, да пие течности, не е имал никакви оплаквания.

# 1 967
  • София
ОХ дано мине бързо и да се приключва, да не я боли след операцията и да не се повтаря  Praynig
Преди операцията правихте ли тест за алергии?
ИНаче то е ясно за болестите, имах предвид точно за задържана течност дали се е случвало след операцията и при положение, че Ви се е случило, сега какво  newsm78

# 1 968
  • София
И аз искам да попитам за алерголог,да ме насочите къде да отидем.Задължително трябва да посетим,защото тя е правила алергии,не сме ходили до сега,но ще трябва да го посетим,за да я тества за обща анестезия (мисля така каза лекарката).

# 1 969
  • София
Писаха преди за някаква в Пирогов, ние си ходихме при педиатърката ни(тя си е и алерголог), на красно село е, ако ти е удобно там мога да ти дам телефона, ако имат свободен час.

# 1 970
ОХ дано мине бързо и да се приключва, да не я боли след операцията и да не се повтаря  Praynig
Преди операцията правихте ли тест за алергии?
ИНаче то е ясно за болестите, имах предвид точно за задържана течност дали се е случвало след операцията и при положение, че Ви се е случило, сега какво  newsm78
Дано да мине бързо и да нямате проблеми след операцията Praynig

Тест за упойки правихме - в детска алергология на Александровска болница. Тест за алергии не сме, той беше малък - под 2 и според лекарите, на тази възраст тестовете за алергия не са много показателни.

Ами сега пак се пробваме да се дренира с капки/антиалергично ... цялата артилерия Sad, надуване на балони, ... поръчах си и тези хомеопатични капки, за които vesel4e каза, в момента тях му давам, поръчах и другите хомеопатични глобули, които каза, ... абе каквото може пробваме. Чудя се дали да не си поръчам и този уред за масажите, който някой беше показал преди време ... Имаме 4-5 месеца  период в който можем да изчакаме да видим дали ще се справи и ако не - макарички Sad. Аз лично се надявам да не се стига до тях ... края на този месец е на преглед и ще видим какво е положението ... гадното е само, че той в момента кара и варицела, а тя доста сваля имунитета и ме притеснява да не попречи на възстановяването ... че още имам спомени, как големият ми син след варицела направи серозен отит с доста голяма загуба на слуха. Хубавото при него беше, че той се повлия от лечението и не се наложи операция.

# 1 971
Деси, личното ми мнение е, че е по-разумно да си намерите класически хомеопат и да пробвате истинско лечение, отколкото да слушаш изписани по форумите хомеопатични лекарства. Хомеопатията не е безвредна, както си мислят много хора.

# 1 972
  • София
десито, Пролетен дъждец е права, ако си решила да го лекуваш с хомеопатия, това е най-правилния начин. Иначе много неприятно се е получило при Вас, не искам да те плаша, но Варицелата наистина много снижава имунитета и е допълнителна спънка да го излекуваш, дори напротив. При дъщеря ми се получи срив на имунната система след Варицелата и се почнаха едни ечемици по 2-3 на око, накрая цирей в носа, поду й се цялото лице, заради това лежахме в ИСУЛ есента  Tired
Мисълта ми беше, при положение, че сега няма сливица защо пак се пълни тази течност и не изтича нормално?
На 2 наистина е бил малък за тест за алергии, но ми се искаше сега така и така ще правим теста за упойки дали може едновременно и за алергии или те са различни?

# 1 973
Деси, личното ми мнение е, че е по-разумно да си намерите класически хомеопат и да пробвате истинско лечение, отколкото да слушаш изписани по форумите хомеопатични лекарства. Хомеопатията не е безвредна, както си мислят много хора.
Абсолютно наясно съм, че хомеопатията не е безвредна. По принцип не се хващам за всичко, което се пише по форумите. Специално за  хомеопатията, аз имам някакви познания, от няколко години чета доста усилено в тази насока специализирана литература, затова си позволявам да давам такива лекарства, след като съм видяла какво съдържат ... Вярно не съм лекар-хомеопат, но смятам, че аз най-добре познавам детето си и съм си поела риска да го лекувам с хомеопатия ...

meggle, течността може да се задържа и когато евстахиевата тръба се запуши по друга причина, примерно при алергия или някакво възпаление набъбва много и това причинява запушването и, както е при носа - лигавицата може да набъбне и носът да се запуши ...
Аз лично не съм запозната с тестовете за алергии, незнам дали може да се направят заедно с тези за упойките.

# 1 974
Провеждали ли сте лечение при Д-р Валдо Томов, работи ДКЦ4 Варна. Лекува ми сливиците и насрочи операция за другия месец. Чудя се мога ли да разчитам на негвото мнение, или да потърся консултация и при друг специалист. Доволни ли сте от него ? Никъде не намирам информация положителна или отрицателна. Sad

# 1 975
  • София
Писаха преди за някаква в Пирогов, ние си ходихме при педиатърката ни(тя си е и алерголог), на красно село е, ако ти е удобно там мога да ти дам телефона, ако имат свободен час.

Благодаря ти ,но Красно село ни идвай най-неудобно като позиция.

десито - трябваше ли да записвате предварително час в Александровска или отидохте директно.

# 1 976
Здравейте,

Преди два дена оперираха третата сливица на дъщеря ми (4 год.) , всичко мина леко и успешно.
Притеснява ме това, че от днес започна едно непрестанно кихане , бистър секрет от носа и давеща кашлица на моменти. Иначе детето е бодро, яде си нормално, пие течности, дори каза че вече и гърлото не я боли  (за което знам че е нормално да боли няколко дни след операцията). От време на време вдига малко температура до 37.5 , но в болницата казаха, че и това е нормална реакция след операцията.
Дали е нормално това кихане и тази кашлица?
Аз си го обяснявам с факта, че тялото се чисти от секретите или че е се започва настинка..

Ще се радвам, ако някой сподели как са протекли дните след операцията и дали сте имали някакви оплаквания!

# 1 977
Мартичката,не сме имали такива симптоми,прибрахме се 5часа след операцията,ядохме още в болницата супа,вкъщи сладолед,сандвичи,не я е боляло,секрети само първия ден,не сме кашляли и Т не сме вдигали.Не искам в никакъв случай да те плаша,при всяко дете е различно,не сте ли ходили на контролен,можеш да си я заведеш за всеки случай пак,за да си спокойна Simple Smile

# 1 978
  • София
Meggle,най-вероятно няма да стане накуп, тестовете са много, няма да има място да надраска всичко наведнъж по ръчичките на детето... само за упойките си направете сега.
Иначе ако повторно се запушат...или дебнеш да хванеш в началото,когато е още течност и да дренираш с масажи и т.н. или ако се стигне пак до сгъстяване и невъзможност да се дренират, отново операция, тръбички и т.н... преди имаше една майка, която писа, че му станали на детето на дреп тъпанчетата от операции. Лошото е, че ако паднат по-рано тръбичките трябва нова операция, ако не паднат до когато трябва, пак оперативно се махат...изобщо мен лично на времето ме беше втресло от перспективата за толкова евентуални бъдещи операции и толкова ако-та...

# 1 979
  • София
Ейнджъл и аз така си помислих за тестовете, още помня като дете как ме драскаха през няколко месеца по двете ръце и имам представа какво представляват тестовете, доста съм тестувана  Confused
И мен така ме втриса от ако-тата, само че не знам как точно се следи да не започне да се събира течност ooooh! И в такъв случай, ако тя се събира заради набъбване на някаква алергична основа, ако се направи тест за алергии и се установи причинителя и своевременно се взимат нужните противоалергични то би трябвало да не се стига до запушване  Thinking
Разсъждавам си...

Общи условия

Активация на акаунт