Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 479 328
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 2 010
  • София
За тъпънчетата на нас ни казаха до 10-тия ден и при прегледа на 10-тия ден казаха,че са се затворили. Наистина всеки доктор явно си има своя теория,на нас ни казаха първия ден никакъв сладолед,а на всякъде четях,че още същият ден са казвали да яде сладолед детето.

# 2 011
  • София
Вчера чух нашия лекар да го питам да ходим ли на преглед и той ни каза, че е още рано, няма да са се затворили тъпанчетата. Да не би да зависи от отвора, който е направен при трапанацията  newsm78
За сладоледа - каза ни, че може още първия ден, но разтопен, т.е. кремообразен, което означава по-скоро крем  Laughing

# 2 012
meggle, има значение големината на отвора да. При моя мъник беше направен умишлено по-голям, за да стои по-дълго време отворен и да има повече време за вентилация.

# 2 013
  • София
десито при положение, че сме били при един и същи доктор, предполагам и при нас е така   Peace

# 2 014
Момичета искам да попитам, някоя от вас забелязала ли е детето и да има периоди , през които се поти пообилно ? Малкия си се поти около вратлето винаги когато заспива, но откакто изкара някакъв вирус се поти обилно, отначало му сменях гашите, а сега понамаля но така почти до кръста си е потен вечер.

# 2 015
  • Велико Търново
Здравейте! Моята дъщеря е на 7,5 год. и след чести боледувания, най-вече придружени със зачервено гърло ,хрема и кашлица, след което -дълго и продължително откашляне и прихъркване нощем:?, реших да се консултирам с УНГ-специалист. Не знам дали някоя от вас/в частност - от Плевен/ има впечатления от д-р Асен Куцаров, работи в Авис Медика....Та, той каза, че има хронично възпалена трета сливица и е желателно отстраняването й, изписа Биопарокс за гърлото , и Авамис - за носа, след което е желателно да се направи интервенцията.
Малко се притеснявам, което е нормално... Simple Smile аз имам от дете проблеми със сливиците, последната ангина прекарах преди 2 седмици Confused, постоянно се пазя да не пия студени напитки, внимавам със сладоледа Wink, докторът каза, че не е проблем да ми ги извади, но чета противоречиви мнения относно отстраняването им след определена възраст/на 38 год.съм/...Има ли някоя от вас, с извадени сливици около тая/и по-късна/ възраст, и как премина постоперативния период Thinking

# 2 016
  • ...на безопасно
   Момичета, вашите деца имали ли са постоянна суха кашлица само през деня?
Карахме ноември месец някакъв вирус и оттогава къде на периоди, къде не, си кашля и това е. Еднократни накъсани прокашляния, плитки, ако ме разбрахте. И сааамо през деня.  Tired
Личната твърди, че е от огромните и сливици, алергична някаква. Третата ни е поприбрана обаче. Сега пием ксизал, да видим...
Моля, някоя ако се е сблъсквала с такова нещо да ми пише.

# 2 017
   Момичета, вашите деца имали ли са постоянна суха кашлица само през деня?

Не.

# 2 018
Здравейте,
пиша в темата, защото и на моето момченце му откриха трета сливица. Лекарят каза, че била голяма и трябвало да се извади, но изписаха и Лимфомиазот, Ксезал и др. неща.
Знаете ли какви евентуални последици може да има ако все пак не се извади сливицата?
И вярно ли е, че е много важна в човешкото тяло и после остава незащитено и започва да боледува, с неприятности за цял живот и т.н.

# 2 019
  • София

Знаете ли какви евентуални последици може да има ако все пак не се извади сливицата?
И вярно ли е, че е много важна в човешкото тяло и после остава незащитено и започва да боледува, с неприятности за цял живот и т.н.

Последици - болести, загнездена гной, която може да даде отражение на целия организъм,  на места пише, че от третата сливица може да предразположи към астма, може да доведе до лицеви деформации и т.н.
Ако се извади може да рецидивира, да започнат наново проблемите, да се наложи втора операция.
Мисля бъркаш 3-тата с другите 2 сливици(те спират инфекции да не слизат надолу, въпреки, че пак има случаи когато и те  е по-добре да се махнат, но при вас доколкото разбирам тях няма да ги пипат). При повечето деца има трета сливица, несъздаваща проблеми, която към една възраст се израства, но има и възрастни, при които още си я има и може да прави проблеми.
Може да пробваш дали няма да се свие и без операция, с лечение, но  не винаги става, за операция - зависи какви проблеми създава на детето, каква степен е и т.н.

изобщо попрочети повече за третата сливица, консултирай се с още 1-2 специалисти и реши какво да правите.

# 2 020
  • София
Много зависи какви проблеми има детенцето от третата сливица. Каквито и да са те обаче, лекарите винаги пробват с лечение първо. При дъщеря ми: наблюдавахме сливицата повече от 2 години, пи какво ли не, Ксизал, Ериус, Лимфомиозот,капки Авамис и още какви ли не, вече не ги помня, като резултата е не само, че не помогнаха, но при нея вече имаше и проблеми със слуха и то доста сериозни, да не говорим за постоянната хрема, хъркането и дишането през устата.
Ейнджъл е права, по принцип при другите две сливици е по-фатално ако се извадят, но при нас с проблемите с третата сливица, ако не я бяхме извадили можеше дъщеря ми да получи трайна загуба на слуха. Така че ако трябва консултирай се с още лекари (аз се консултирах с мнооого), прочети инфо тук има много и вземи решение  Peace

# 2 021
Ние направихме 2 консултации с двама унг, но не установиха проблем със слуха. Вторият каза да не изчакваме и да вадим и това е.
Иначе от лекарствата не сме давали дълго време, но казаха, че няма да помогнат.

# 2 022
А какви проблеми създава сливицата?

# 2 023
  • Велико Търново
И мен първо докторът ме попита дали детето ми има проблеми със слуха - няма такъв, но пък стои почти постоянно с отворена уста, хърка нощем, и често боледува - според лекаря това се дължи на възпалената трета сливица.

# 2 024
  • София
За да се разбере дали детето има проблем със слуха се прави тимпанограма и аудиограма. Когато Вие забележите, че има проблем със слуха, обикновено вече проблема е голям.
Дъщеря ми не боледуваше често, просто й течеше секрет от носа непрекъснато, но не беше болна.

Ние направихме 2 консултации с двама унг, но не установиха проблем със слуха. Вторият каза да не изчакваме и да вадим и това е.
Иначе от лекарствата не сме давали дълго време, но казаха, че няма да помогнат.
А как установиха че няма проблем със слуха? И защо ви каза да не изчаквате?
Ако не е тайна за кои лекари става въпрос?
И как решиха, че лекарствата няма да помогнат? След като все пак пробват с лекарства значи има и успеваемост с тях, щом проблеми със слуха няма  Peace
При нас двама от лекарите казаха, че е за операция веднага, а трима искаха лечение преди това. Това последно, преди да вземем решението за махането на сливицата.

Общи условия

Активация на акаунт