Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 472 239
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 3 480
Благодаря на всички за отговорите.
Brayda, за съжаление диша през устата и докато спи. Имаше някакъв период, може би в началото на появяването на проблема, когато не беше така, но уви....вече е непрекъснато. Сега ще видим лятото какво ще стане и как ще бъде детето.

Амнезия, да, от Варна сме. Прочетох всички теми от началото и видях, че няколко пъти е споменаван д-р Огнян Попов. Но за съжаление ми идва далеч. Не, че не сме идвали до София на преглед ..... Но предполагам това отнема повече време и трябва да се стои там. Всъщност колко време Ви отне свиването на сливицата при този лекар? И се чудя после за всяка хрема, разболяване него ли посещавате? (самолетче ли беше апарата)

janin4eto_87, на колко години беше детето. Вече започвам да се навивам на операция, но с тия рецидиви дето ги изчетох тука.....Ще почакам още малко, май месец става на 4-ри. Казаха ми да устискам до 5, ама не знам дотогава какви поражения ще има на челюстта....това ми е едно от най-големите притеснения.

Лимфомиозот не виждам смисъл да пробвам, боаронската хомеопатия я отхвърлям изцяло,  остана класическата. Но почна ли с нея така трябва и да продължа, а мен ме е страх, че е малък и не може да си каже къде точно го боли и т.н., че няма да мога да отговоря адекватно на въпросите на хомеопата и няма да се уцели лекарството. Ей такива мисли имам в главата.

# 3 481

DanielaL, мисля, че общо 4-5 седмици, но разпределени в два месеца. Ходихме миналата година април и май, но тогава беше Великден, и после пак имаше почивни дни около 1 и 6 май.  От тогава досега не ни се е налагало да ходим пак. При хрема лекувам по предписаните от него рецепти. Първоначално започвам с ксилометазолин заедно с фенистил на капки между 7 и 10 дни. Ако има още хрема продължавам с капки за очи Вигамокс пак за седмица. Само веднъж ми се наложи след тези два курса да продължа с други капки и тогава на своя глава капах Макситрол. Но обикновено в рамките на нормалното спира хремата. (между другото на мен също ми помагат капките Вигамокс при хрема). Понякога хремата се оправя и само с един курс. Надявам се скоро да ги израсте тези неща. Сега е на 6. Ако изключим хремите, този сезон боледува само веднъж по време на грипа и то сравнително леко.

Надявам се да намерите читав доктор. Аз от първия път го харесах Попов и не съм ходила при друг, защото човекът не е от тези, които веднага те оферират за операция, а точно обратното - че операцията се прави в краен случай.

# 3 482
  • Sofia
Brayda, за съжаление диша през устата и докато спи. Имаше някакъв период, може би в началото на появяването на проблема, когато не беше така, но уви....вече е непрекъснато. Сега ще видим лятото какво ще стане и как ще бъде детето.

Амнезия, да, от Варна сме. Прочетох всички теми от началото и видях, че няколко пъти е споменаван д-р Огнян Попов. Но за съжаление ми идва далеч. Не, че не сме идвали до София на преглед ..... Но предполагам това отнема повече време и трябва да се стои там. Всъщност колко време Ви отне свиването на сливицата при този лекар? И се чудя после за всяка хрема, разболяване него ли посещавате? (самолетче ли беше апарата)

janin4eto_87, на колко години беше детето. Вече започвам да се навивам на операция, но с тия рецидиви дето ги изчетох тука.....Ще почакам още малко, май месец става на 4-ри. Казаха ми да устискам до 5, ама не знам дотогава какви поражения ще има на челюстта....това ми е едно от най-големите притеснения.

Лимфомиозот не виждам смисъл да пробвам, боаронската хомеопатия я отхвърлям изцяло,  остана класическата. Но почна ли с нея така трябва и да продължа, а мен ме е страх, че е малък и не може да си каже къде точно го боли и т.н., че няма да мога да отговоря адекватно на въпросите на хомеопата и няма да се уцели лекарството. Ей такива мисли имам в главата.

Оперирахме го април, а май месец стана на 4. Моите притеснения бяха същите ( с издължено личице, но най-вече слухът..нищо не помагаше, а той ставаше все по-глух..в детската пееха песнички, а той не ги знае..учителката ми сподели, че предпочита да играе сам, защото не чува разговорите, говореше много бебешки, защото не чува как се произнасят думите  Cry) Беше ни много тежко и не се решихме лесно. Но личната лекарка настоя, за което съм и много благодарна. След това съжалявах, че не сме действали по-рано, а се измъчихме всички  Sad

# 3 483
И аз съм за оперативното отстраняване на третата сливица, разбира се ако си сигурен за себе си че си направил всичко което си чул, прочел, д-р ти е препоръчал и т.н. и не е дало резултат  bouquet ние я махнахме когато детето беше на 4г2м в нашия град д-ра ми беше казал че маха след навършени 4г  Peace

# 3 484
Амнезия, благодаря, разбрах. Много става като време за мен. Но ще се опитам да измисля нещо за идване до София. Доколкото разбирам хремите продължават. Чести ли са?

janin4eto_87 и педиатъра на детето настоява, но аз засега съм се запънала. Бащата на моето дете е съгласен да го оперираме. Протестира само срещу хомеопатията, на която няма вяра. Моето говори много и доста правилно, но.....едно носово и понякога не му се разбира много.  В нашия случай се мъча аз, защото мъжа ми го няма по три месеца, прибира се за малко и пак заминава. Цялата работа се започна след тръгването на детска градина, един нескончаем сопол....Вече като чуя за сополи и удар получавам. Искам да почна работа, полудявам вкъщи, но.......

buba.123 Досега не са ми предложили вариант за свиване. Ето това ме вбесява направо. Тук в темата на всички преди вадене предлагат някакво лечение, а на мен нищо. Може би не съм уцелила и лекаря. Говорих с много познати, има деца, които са избегнали ваденето, но тези лекари отдавна не са в БГ или вече не практикуват. Сега май здраво се източва касата и се реже на конвеер.

Попитах дали някой е пробвал с халотерапия, но така и никой не ми отговори. Е, аз се пробвам. Трябва да направим поне 15 процедури и ще стане ясно има ли ефект. Ако не помогне за третата сливица поне няма да навреди. И после ще го водя на УНГ за преглед. Ще пиша за резултат.

Хубав ден, момичета bouquet

# 3 485
Daniela това което ние сме опитвали не е много, не сме ходили и по други градове, може би защото в моето семейство на всички са им махнати сливиците. Това което личната ни е препоръчвала е тонзилотрен курс 2 месеца, ами не ни помогна и пролетта и есента опитахме преди операцията. Другото което опитахме е дърпането на уши, след него намаля хъркането. Пак казвам не сме ходили по други градове, защото в семейството ми всички са с извадени три сливици  Peace

# 3 486
  • София
единственото което ни помогна да свием сливицата и да имаме трайни резултати след това е изолирането от вируси.
Детето стоя в къщи от януари до края на април, май месец я пуснахме, за тези 4м всичко се сви и направо излязохме от кръга на антибиотиците, капките и т.н.т. Детето проговори, израстна така да се каже - видя се в здраве и се закрепи Simple Smile
Щастлива съм, че намерих начин да си остане в къщи, въпреки че и двамата с таткото работим  Flutter

# 3 487
DanielaL, може би на месец и половина изкарва по една хрема. За него си е рядко, ако се сравни с миналата година. Но ако го сравня със сестра му е често. Тя за момента няма такива проблеми, въпреки че ходи на градина.

# 3 488
buba.123 За дърпането на уши ми казаха, че помага за другите две сливици. Майка ми е извадени такива и все се оплаква, че някак й е празно гърлото. Аз съм ходила до София за преглед при невролог, защото стана ясно, че тук във Варна няма добър такъв. Но пристигнахме предния ден, спахме в хотел, отидохме на преглед и после хванахме пътя и си направихме една почивка. За съжаление едва ли не излиза, че все до София трябва да пътуваме.

Brayda, май се оказва, че двете седмици седене вкъщи след операцията не са достатъчни. Трябва повече време. А е толкова щастлив като ходи на детска градина. Така като гледам ако я махнем тая сливица примерно май месец, ще тръгне пак септември. Тук някой беше писал, че е важно 6 месеца след операцията стриктно да се следи всяка хрема, за да не нарастне пак.

амнезия, преди да тръгне на детска за 3 години и 4 месеца е пил един път антибиотик за една ангина и два пъти е бил хремав. Това е. То и сега е така де. ХРЕМИИИИИИИИИИ............

Сега съм решила да го водя при един варненски УНГ Сапунджиев, предпоръчват ми го, да видим. В понеделник пак ще пусна носен секрет. При педито даже не се и опитвам да ходя, след като 3 месеца ме връща за едно направление. За секрет да не говорим.

# 3 489
  • Sofia
Даниела, иди и се консултирай в болница. Аз имам голямо доверие в нашата педиатърка. Имам три дечица и никога не ме е подвеждала. И на мен ми се искаше без това, а после видях, че не е толкова страшно. Единственото, което може да помогне, освен отстраняването, това е да го отглеждаш вкъщи. Да не говорим, че уголемена сливица води до по-лошо снабдяване с кислород, неспокоен сън и т.н В един момент сложих на кантара минуси и плюсове и решихме, че ще действаме Simple Smile Сега също е хремав понякога, но с малко капки и балоните се оправя за ден, два.
В хомеопатия и аз не вярвам. Медицинско лице съм и никой не може да ме убеди, че нещо, в което няма нищо - действа. Мъжът ми е още по-скептичен.

# 3 490
Даниела, иди и се консултирай в болница. Аз имам голямо доверие в нашата педиатърка. Имам три дечица и никога не ме е подвеждала. И на мен ми се искаше без това, а после видях, че не е толкова страшно. Единственото, което може да помогне, освен отстраняването, това е да го отглеждаш вкъщи. Да не говорим, че уголемена сливица води до по-лошо снабдяване с кислород, неспокоен сън и т.н В един момент сложих на кантара минуси и плюсове и решихме, че ще действаме Simple Smile Сега също е хремав понякога, но с малко капки и балоните се оправя за ден, два.
В хомеопатия и аз не вярвам. Медицинско лице съм и никой не може да ме убеди, че нещо, в което няма нищо - действа. Мъжът ми е още по-скептичен.

Благодаря. Да, ще отида да се консултирам. А за отглеждане вкъщи и дума не може да става. Не че не ми се иска де, но.....както и да е, това е друга тема. А балоните не се ли използваха при проблеми с ушите? Или и при хрема помагат? Толкова много изчетох, че вече започнах да се обърквам.

Да използвам да Ви кажа, в старите теми има постове от потребителки,които вече не пишат тук , че много важен с спорта. По-точно плуването, най-добре да се съчетаят поне два спорта, единия от които да е плуване. Децата са укрепнали, помен няма от сополи. Независимо дали са с извадена сливица или със свита по някакъв начин.

# 3 491
Аз пуснах моето дете на градина две седмици след операцията. Операцията беше на 18.10 пуснах го на 31. По принцип ми се искаше операцията да е пролетта т.к. няма толкова зарази колкото есента и зимата, но така се стекоха обстоятелствата. Успех в търсенето на д-р  Hug

# 3 492
  • Sofia
Аз пуснах моето дете на градина две седмици след операцията. Операцията беше на 18.10 пуснах го на 31. По принцип ми се искаше операцията да е пролетта т.к. няма толкова зарази колкото есента и зимата, но така се стекоха обстоятелствата. Успех в търсенето на д-р  Hug
И ние го пуснахме бързо, че беше стоял вкъщи месец преди операцията и почти 3 седмици след това. Чак есента се появи отново хрема, но както казах - бързо я овладяхме и не се отрази на слуха. Само да допълня, че той никога не е боледувал. Само леки настинки и когато ми казаха, че е правил скрити отити години наред... Shocked никога не се беше оплаквал. Мисълта ми е, че честото боледуване изобщо не е задължително..
От дишането само с уста имаше лош дъх  Cry и понякога се оплакваше от киселини "мамо, имам огън в устата" , така казваше  Sad хич не искам да си спомням ..

# 3 493
  • Варна

Лимфомиозот не виждам смисъл да пробвам, боаронската хомеопатия я отхвърлям изцяло,  остана класическата. Но почна ли с нея така трябва и да продължа, а мен ме е страх, че е малък и не може да си каже къде точно го боли и т.н., че няма да мога да отговоря адекватно на въпросите на хомеопата и няма да се уцели лекарството. Ей такива мисли имам в главата

Здравейте! На нас също нищо не ни помогна-лимфомиозот , хомеопатия и т.н. Почти година бяхме с огромна сливица и  постоянна хрема, лятото хремата малко спря, но сливицата си беше огромна- нямах никаква надежда , че ще се свие ( беше и генетично предразположен). Постоянното дишане с отворена уста, хъркане, задушаване по време на сън, загуба на апетит и др. като събуждане с рев посред нощ, нервност и още много др.- за мен и детето бяха по-големия кошмар. Аз настоявах да му я махаме, но УНГ-спецалиста на  който се спряхме и почти година го наблюдаваше  ни каза ,че е добре да изчакаме сина ми да навърши 3г.  Спряхме се на операция по новия метод в СВ."Марина" - края на август я махнахме. Всичко мина Ок, още на втората вечер спря да хърка, успокои се, съня му се подобри, и от тогава е изкарал една хрема за около седмица. Все пак вие си знаете, но ако няма надежда за свиване по- добре я махнете, няма смисъл да се тормозите и детето да се измъчва. Операцията минава много леко, след 2 часа вече може да яде сладолед и по-меки храни, неприятно е когато излизат от упойка, но и това се преодолява. Ако имате въпроси може да ми пишете.

# 3 494
На моя син махнахме третата сливица миналата година април месец. Той беше на 3,6 годинки. Седмица след операцията беше голямо хъркане... Личната каза да почакаме, ама на детето очевидно му пречеше сливицата ( стоеше с отворена уста,хърка докато спи дори и да не спи все хъркане. Махнахме я детето се изтормози.  всичко отшумя, докато не дойде зимата... Все едно тая сливица порасна отново. Не е както преди все с хрема,все пак и на градина а ходим. Стоенето с отворена уста си остана навик и до днес.Хърка когато му е запушен носа или е хреммав,което вече е рядкост... Но дали да го заведа на УНГ,..Не ми се иска пак операция...

Последна редакция: нд, 19 фев 2017, 16:49 от tinna_st

Общи условия

Активация на акаунт