Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 7-ма тема

• 469 088
  • 3 736
  •   1
Отговори
# 3 540
  • Sofia
Момичета, а има ли някоя, чието дете се е "излекувало" от третата сливица и как - хомеопатия, диета, отстраняване на алерген/бактерия, израстване на проблема?
Въпросът няма отговор..от сливица не се умира, но последствията може да са лоши  Rolling Eyes

# 3 541
Доколкото чета, не се и лекува реално! Та не знам какво да предприема... доста коментари изчетох, че се израствала, ама дали е така... На моето дете е лека форма, но не може да диша през носа и хърка нощем. Искам да й помогна, но май всички доктори тъпчат за няколко месеца с противоалергично и кортикостероиди. Аз не съм фен на "лекуване" на симптомите и то за няколко месеца...

# 3 542
Момичета, а има ли някоя, чието дете се е "излекувало" от третата сливица и как - хомеопатия, диета, отстраняване на алерген/бактерия, израстване на проблема?

Третата сливица се свива т.е. връща се в нормалните си размери (при всяка хрема се увеличава).
Много пъти съм писала и преди, дано не ставам досадна. На моя син му се сви третата сливица. Ходихме на терапия при др Попов (ако живееш в София). Предполагам, че ако не се беше свила, щяхме да преминем към операция.

# 3 543
Амнезия, а какво представлява терапията и откога не е имало детето проблеми със сливицата? Може и лично съобщение да ми пратиш.

# 3 544
  • София
ние свихме 3-тата сливица като 3-4м детето не ходи на градина, махнахме всички източници на много прах в къщи, сменихме прахосмукачката на такава с воден филтър, започнахме ежедневно чистене много по-основно от преди, премахнахме колкото можахме повече алергени, килимчета, плюшени играчки. Купихме нов диван, дето се пере дамазката, махнах доста цветя, купихме антиалергична завивка, матрак, абе колкото успяхме променихме.
С лимфомиозот и тонзилотрен постоянно, както и изолиране от вируси, обществени места, много деца в затворени помещения и т.н.т. и сливицата се сви.

Факта, че успя да се свие показа, че тя не беше съвсем прецакана. Ако не се беше свила щеше да е за махане.

# 3 545
Не знам дали съм за тази тема, но ще опитам:

Малкият ходи на ясла и непрекъснато прави отити. Опитваме да спрем нещата в зародиш, но никога ама никога не ни се е получавало без значение колко промиваме носа и тн. След поредния отит януари 2017 му сложиха макарички. Живеем в чужбина, тук ги слагат на конвейр.

Ест. сме от "късметлиите"- след 4-5 седмици, едната макаричка вече е паднала. В момент е с течащи уши, като пробваме вече втори антибиотични капки с надежда да не стигаме до АБ (нали уж с макаричките щяхме да избегнем АБ заради отит). Вече не знам какво да го правя. Спряхме го от ясла, но не можем вечно да го държим вкъщи.

Четох, че имало друг модел макарички - титаниеви, които не падали толкова бързо newsm78 Някой има ли идея? Съвет? Ясно е, че ще ходим на УНГ, но се чудя в България как се процедира? Какво се препоръчва?

# 3 546
Брайда, благодаря за информацията! Дъщеря ми не ходи на детска градина, живи и здрави, ще тръгне тази година, та не ми се мисли... Разбрахме се с мъжа ми тази вечер да махнем библиотеката от хола, всички растения, килима и плюшените играчки. Но имаме и котка! Все се чудя, ако беше алергична към някое от изброените, нямаше ли да се прояви по-рано? Проблемите със сливицата започнаха, когато навърши 2 годинки. Мислех да я изследвам за алергии, но д-р Улевинов ни каза, че нямало смисъл до 5 годишна възраст, защото до тогава децата нямали изграден имунен отговор на алергените и можели да си ги менят всяка седмица!

# 3 547
  • София
Ние имаме 2 дакела.
Естествено всички лекари като чуеха за тях, веднага ни казваха да ги махнем, дори са ме обвинявали, че държа повече на кучетата, отколкото на детето, което е безумие!
Та аз също мислих да направя тестовете за алергии.
Но проучих доста сериозно въпроса и за малки деца, те не са толкова точни, дори и кръвните.
Излиза, че ако детето е било в досег до силен алерген като котката и кучето, то ще има леко позитивен резултат за алергия към животното.
Ако не е досег с животното ще е отрицателен или занижен, дори и да има алергия към него.

Аз реших да пробвам всичко друго освен животните и ако детето не беше спряло да боледува, щеше да изследвам за животните. Не ми се мислише за въпроса с кучетата въобще.
Стана така, че детето се закрепи и спря да се разболява, като по цял ден живееше с кучетата, проблема при нас бяха многото вируси, които наалергизират лигавиците и детето дава вид на алергично.
След като спрях достъпа да вируси (но това малко се отрази на нейното социално развитие за съжаление), тя спря да боледува, закрепи се, сви се сливицата, свиха се и предните сливици, задиша от носа и т.н.т.
С ограничаване на алергените в къщи, всичко стана по-лесно.

# 3 548
При нас не е от вирусите, тя си е с мен вкъщи. И аз ще махна всички алергени и ще следя дали ще има ефект. Ако ли не, ще дам котката за месец при роднини, за да видим...

# 3 549
  • София
за един месец няма да е достатъчно, следи от нея ще има и след един месец в апартамента.
Освен разбира се, ако не се изпере и изчисти всичко до основи както се казва

Тя като си е в къщи с вас, вие водите ли я на ресторанти? Детски кът? Площадки? Магазини? Молове?
Защото примерно ние от подобни хванахме грип - от Икея, дойде ни като новогодишен подарък тази зима.

# 3 550
Изгубен-щъркел, има 2 модела макарички, но на нас ни казаха, че операторът избира с кои да работи и ние ще трябва да закупим от вида, който ни укаже. По спомени, едните падаха по-лесно, но другите се запушват по-често и се налага подмяна.

# 3 551
  • Калифорния, САЩ
   Влизам, за да съобщя как мина операцията на моя син. Беше вчера. Сутринта в 7.15 ни приеха в предоперационна зала (предварително НЕ са му правени никакви изследвания), оправихме документи, платихме ($100 от наша страна, застраховката поема останалото). Той знаеше, че докторите ще му махнат "къщичката" от гърлото, където живеят сополите и ще му е по-добре, ще може да диша нормално. Дадохме му нов таблет с ММ, той си играеше през цялото време. Не се и сещаше за храна или вода. Идваха сестри, дойде анестизиолог (разговор), хирурга (разговор), мериха му кръвно, кислород, височина... В 9.15 ми дадоха да се преоблека и отидох с него в операционната. Тогава той взе да се усеща, че става нещо, но аз през цялото време му говорех и му се смеех през маската ( а какво чувствах - не е за описване). Сложиха му маска, взе да се дърпа, но за десетина секунди го приспаха. Накараха ме да изляза - от 9.20 до 9.48 бях в ада, чакайки отвън с ММ. В 9.48 ни извикаха, отидох при него (започваше да се събужда) и това отне около час (отново имаше кошмарно излизане от упойка, нахапана и изподрана съм). Към 10.30 му дадоха ледена близалка (торбичка със замразен плодов сок), той си хапваше и към 10.45 !!! ни изписаха. Прибрахме се вкъщи (в колата му дадох нова много искана играчка та се заплесна), оплакваше се от болка в гърлото и ушенцето). В 11 дадох обезболяващо, в 11.15 заспа. Спа до 12.40, събуди се с полурев от болка. Дадох чашка със сладолед, беше гладен и веднага го изяде. Каза, че болката е минала. В 1.40 каза, че е гладен и изяде един сварен картоф (на картофено пюре), 1/2 меко авокадо и половин настъргана много наситно краставица. после си игра до към 3.30, когато го сложих да спи, но не заспа. Лежа до около 4.30 и стана. каза, че не съм го хранила и е гладен. Изяде огромно парче домашен кекс  Laughing и пи прясно мляко. Поиска си и сладолед - дадох. В 6 часа, докато четяхме книжки се оплака от болка в гърлото - дадох обезболяващо. В 6.30 хапна малко пасирана пилешка супа със зеленчуци и хляб, малко авокадо. Поасле - сладолед (замразено плодово кисело мляко). Игра до 8 и до 9 четохме книжки в леглото. имаше слаба Т от 37.4, но не дадох нищо. Заспа в 9.15 и се събуди в 7.00. Изкара спокойна нощ, неочаквано за всички ни. Събуди се (очаквах да се оплаче от болк), но си   играеше с новините играчки и си имам моето момче - диво и игриво. Изяде си 2/3 от закуската (парче кекс, чаша мляко и 2 големи ягоди). Дано така и продължи, но съм нащрек, защото имам списък  Close с неща, които могат да се случат в последващите дни на операцията.
  Споделям тук, защото знам какво чувства една майка - бъдете силни!!!

# 3 552
  • Sofia
Радвам се, че всичко е минало! Стискам палци да сте все по-добре и кошмарите със сополи и сливици да са зад гърба ви  Praynig Hug

# 3 553
  • Калифорния, САЩ
  Благодаря, дай Боже всички дечица да са добре!  Hug Hug Hug

# 3 554
  • В.Търново
Трета сливица може ли да се вади юни?

Общи условия

Активация на акаунт