Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 15 част

• 67 267
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте!
По майчинство съм втора година, малката тръгна на ясла и започнах да получавам по 120лв. След като си използвах годишния отпуск се върнах на работа, тогава ме преназначиха в друга фирма, към същия работодател. В този случай продължавам ли да получавам 120-те лв? Детето ми става на 2г. през януари?
Благодаря предварително!  bouquet

при всеки работодател имаш право на 120 те лв
подай си прил 4 и ще ги получаваш
Благодаря за отговора! А след като съм започнала при предишния работодател да ги взимам, трябва ли ри новия да подавам това приложение?

# 661
  • Пловдив
трябва ли ри новия да подавам това приложение?

да
написала съм го в предния ми отговор

# 662
здравеите много съм притеснена и объркана ,много ще се радвам ако някои ми помогне.Надявам се да обясня добре и да ме разберете ,за да ми дадете отговор.
Началото на декември чакам да взема първото си маичинство което 6те е за месец октомври,счетоводителката ще внесе приложение 2 което попълних края на ноември,тогава ще плати и осогуровките за месец октомври и за това маичинството ще го взема декември месец.
Току що разбрах че ще закриват фирмата в която работех 3 години(това ще стане в понеделник 19.11)има ли вероятност това да повлияе на месечното ми обезщетение за маияинство в следващите 2 години?По мое из4исление 1 година трябва да вземам по 320лв. ,а следващата 240лв.
И какво ще се случи като закрият фирмата,след като о6те не  е внесла приложение 2?
Много ще се радвам ако ми отговорите утре счетоводителката ме вика да се подписвам на някакви документи.
Благодаря предварително и хубав ден

# 663
  • Пловдив
здравеите много съм притеснена и объркана ,много ще се радвам ако някои ми помогне.Надявам се да обясня добре и да ме разберете ,за да ми дадете отговор.
Началото на декември чакам да взема първото си маичинство което 6те е за месец октомври,счетоводителката ще внесе приложение 2 което попълних края на ноември,тогава ще плати и осогуровките за месец октомври и за това маичинството ще го взема декември месец.
Току що разбрах че ще закриват фирмата в която работех 3 години(това ще стане в понеделник 19.11)има ли вероятност това да повлияе на месечното ми обезщетение за маияинство в следващите 2 години?По мое из4исление 1 година трябва да вземам по 320лв. ,а следващата 240лв.
И какво ще се случи като закрият фирмата,след като о6те не  е внесла приложение 2?
Много ще се радвам ако ми отговорите утре счетоводителката ме вика да се подписвам на някакви документи.
Благодаря предварително и хубав ден

От фирмата трябва да ти внесат необходимите документи,за да получаваш обезщетението в продължение на 410 те дни.Реално прил 2 е последната декларация за 410 те дни.
После няма да взимаш пари втората година.Ще си търсиш някой да не назначи,за да взимаш 240 те лв

# 664
да разбирам това че ще закриват фирмата няма да попре4и на първата година от маичинствово-ще вземам 320лв, ни6то че ще я закрият счетоводителката трябва да внесе приложение 2.
Единственото нещо което е лошо е това че 2рата година трябва да намеря кои да ме осигурява.А колко време  и кога трчбва да търся кои ще ме осигурава?

# 665
  • Пловдив
да разбирам това че ще закриват фирмата няма да попре4и на първата година от маичинствово-ще вземам 320лв, ни6то че ще я закрият счетоводителката трябва да внесе приложение 2.

Да,точно така

За втората година-като ти изтекат 410 те дни да те назначат някъде и трябва да си там докато детето стане на 2 г,за да може да взимаш 240 те лв цялата втора година

# 666
Здравейте!
По майчинство съм втора година, малката тръгна на ясла и започнах да получавам по 120лв. След като си използвах годишния отпуск се върнах на работа, тогава ме преназначиха в друга фирма, към същия работодател. В този случай продължавам ли да получавам 120-те лв? Детето ми става на 2г. през януари?
Благодаря предварително!  bouquet

при всеки работодател имаш право на 120 те лв
подай си прил 4 и ще ги получаваш
Благодаря за отговора! А след като съм започнала при предишния работодател да ги взимам, трябва ли ри новия да подавам това приложение?
При стария работодател представяш приложение 12 за спиране на обезщетението от датата на прекратяване на договора. При новия носиш приложение 4 от датата на започване на работа.

# 667
Дайте калкулатор за лесно изчисляване на майчинство.Благодаря предварително!  bouquet

# 668
  • Пловдив
Дайте калкулатор за лесно изчисляване на майчинство.Благодаря предварително!  bouquet

http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php

# 669
Извинявам се някъде бях чела подобен въпрос,но не го намирам
Излезнах на 4.11 в 45 дневен болничен какви документи трябва да приложа,осигурявам се в една фирма и искам ако мога сама да си ги набавя,попълня и да ги изпратя
Благодаря Ви предварително

# 670
  • Пловдив
Излезнах на 4.11 в 45 дневен болничен какви документи трябва да приложа,осигурявам се в една фирма и искам ако мога сама да си ги набавя,попълня и да ги изпратя

Това са документите и реда за подаване https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4
Два документа не се отварят.Зареди името в гугъл и ще ти излязат някъде другаде.Или ги потърси в сайта на НОИ

# 671
Виж тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=688156.msg23535159#msg23535159

# 672
здравеите бихте ли ми казали като се водя по маи4инство  мога ли да бъда преместена в друга фирма?
И  ако втората година намеря при кои да се водя на работа трябва да му давам пари за осигуровките,за да получавам 240лв. така ли е ?

# 673
# 674
Здравейте, интересува ме как да си изчисля осигуровките ,които дължа по време на боличен за отглеждане на дете до 18г. Осигуряват ме на 500лв. Имах два болнични листа за септември единия за 3 дни ,а другия за 5дена и ми казаха че без осигуровки от моя страна са двата дена от втория болничен. Но как да изчисля в този случай колко са осигуровките за моя сметка?

Общи условия

Активация на акаунт