Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 15 част

• 67 182
  • 770
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
това не ми помогна като отговор:)

Защо ?

# 736
Мисля да наема адвокат.  newsm78

# 737
  • Пловдив
Мисля да наема адвокат.  newsm78

Адвоката винаги е в плюс,но в тази ситуация не виждам какво ще помогне.От фирмата ти не са направили нищо законово несъобразно,за което да ги съдиш.Какво точно са ти казали не можеш да докажеш.

Вече ако успееш да накараш шефа писмено да те уведоми,че трябва да си търсиш нова работа,защото взимаш много болнични ще имаш казус.Но аз 1000 процента сигурна,че това писмено няма да го направят

# 738
2 болнични листа имам, но имам да ползвам и платена отпуска. Как така от нищото искат да ме съкращават незнам.

# 739
  • Пловдив
2 болнични листа имам, но имам да ползвам и платена отпуска. Как така от нищото искат да ме съкращават незнам.

Не означава,че си лош работник или нещо лошо за теб.Закона дава право работодателят да си намали работния състав при нужда.Но както писах,при теб съкращението става само с разрешението на инспекцията по труда.Която може да не разреши,може и да разреши.
Не подписвай по взаимно съгласие и си работи

# 740
То какво и как да работя като каза да не ходя на работа, ами ще се чуем на 15 Януари. Аз ако отида до раб. си място какво да правя? Абе изобщо и аз незнам какво иска тази женица.

# 741
  • Пловдив
То какво и как да работя като каза да не ходя на работа, ами ще се чуем на 15 Януари. Аз ако отида до раб. си място какво да правя? Абе изобщо и аз незнам какво иска тази женица.

Как да не ходиш на работа.Ходи,защото ще те пишат самоотлъчка.Обясняваш й,че като иска да те съкрати.Ако ти правят спънки,пусни жалба в инспекцията по труда

# 742
Здравейте,родих на 11.09.2012-последният ми 3ти болничен беше до 9.12.12.Фирмата в която работя не е платила осиг.за декември в този случай кога трябва да се внесат документите за отпуск по майчинство,след изтичане на 3те болнични?Благодаря предварително!

# 743
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,родих на 11.09.2012-последният ми 3ти болничен беше до 9.12.12.Фирмата в която работя не е платила осиг.за декември в този случай кога трябва да се внесат документите за отпуск по майчинство,след изтичане на 3те болнични?Благодаря предварително!

Вече всички документи за обезщетения се представят в НОИ до 15-то число на месеца, следващ този, през който са възникнали - т.е. за м. 12.2012 ще се подават до 15.01.2013 г. и НОИ ги плаща в срок от 15 работни дни.

# 744
Здравейте!Искам да попитам,дали е проблем да се подаде по късно декларацията за 2-та година майчинство,т.к в момента не съм в БГ,някъде към средата на април.По термин 21 февруари.

# 745
Здравейте!Искам да попитам,дали е проблем да се подаде по късно декларацията за 2-та година майчинство,т.к в момента не съм в БГ,някъде към средата на април.По термин 21 февруари.
Не, не е проблем.

# 746
здравейте мами!имам въпрос. до сега получавах парички от социалните(100лв), тъй като нямах необходимия стаж (от една година). Ицето е на девет месеца, а аз от вчера имам една година стаж и съответно в социалните ми казаха, 4е сега осигурителя ми трябвало да ми нагласи документите и да ми ги занесе в НОИ. та въпросът ми е какви са тези док.? предполагам някакви приложения и молби нз

# 747
Здравейте! Искам да попитам в какъв срок (до кое число на месеца), работодателя е длъжен да внесе осигуровките и да подаде декл.1? Става въпрос за втората година - отглеждане на дете до 2г. Благодаря предварително!  bouquet

# 748
Излязох в болничен от юли месец 2012 г,като от края на юли съм в полагаемия 45 дн болничен за раждане.Въпросът ми е колко дни платена отпуска ми се полагат за 2012 г и изобщо полагат ли ми се такива и за 2013 г?Могат ли да ми прехвърлят оставащите ми дни от 2012 без да ме уведомят?
Благодаря!

# 749
  • Пловдив
Излязох в болничен от юли месец 2012 г,като от края на юли съм в полагаемия 45 дн болничен за раждане.Въпросът ми е колко дни платена отпуска ми се полагат за 2012 г и изобщо полагат ли ми се такива и за 2013 г?Могат ли да ми прехвърлят оставащите ми дни от 2012 без да ме уведомят?
Благодаря!

За месеците в болничен и майчинство ти се полага отпуск все едно работиш.За периода юли-декември 10 дни.За 2013-20 дни платен отпуск.Които автоматично ти се прехвърлят и ти се трупат.Ще ги ползваш като се върнеш от майчинството.Не те уведомяват,че са ти прехвърлени за следващата година

Общи условия

Активация на акаунт