Защо мразите карамфили?

• 14 931
  • 95
  •   1
Отговори
# 30
  • В Космоса
На село имахме от малките. Страшно много ги обичах, толкова ароматни и хубави... мммм, направо ме лъхна! Heart Eyes Иначе тези дългите малко ме дразнят, но това е загнездено от детството ми, защото наистина се гледаше с пренебрежение на тях.

Букети обичам много и не мисля за отрязването им, ако ми подарят, но днес ми стана неприятно като видях една мама да къса току що поникналите кокиченца и да ги дава на децата си. Всъщност смесени чувства ме обзеха, защото около кокиченцата полянката изглеждаше като сметище - лайна и боклуци, та може би са се спасили горките, а и са зарадвали 2 дечица.

# 31
  • Пазете Гор
Кокичетата обитават градина или двор, но никога парк. Когато се разруши къща - кокичетата изчакват някой да я възстанови 5-6 години, и изчезват. Можеш да забележиш мястото с някоя клечка, Акаша, и след месец да отровиш и пренесеш на живо място луковичките.

Обичам карамфили. Преди стотина и повече години баба и дядо се прехранваха от два декара градина, и може би най-доходен беше ъгълът с карамфили и гладиоли. Веднъж отрязани, карамфилите от тая леха изкарваха във ваза повече от два месеца - повече от събратята им в лехата. Ако им се сменя водата - можеше и повече. Никога не бяха виждали растежни регулатори, изкуствена нощ и прочее модерни трикове.

# 32
Обичам карамфили, но тези на туфичките, дребни, розово-лилави, на които ухаеше целият двор на баба Wink

А "Карамфила", един на брой, оранжерийно-осмомартенски, омотан в нелеп целофан - не понасям, твърдо! Направо ми е депресираща гледката на мъже, носещи го с досада, едва ли не  деклариращи "Отбивам номер", особено по повод на Женския празник!

# 33
Във връзка с откъснатите цветя - имах една шефка, която казваше, че тези цветя й изглеждат като отрязани детски ръчички  Shocked представях си, какво й се гони в главата на тази жена...

Баба Ванга го е казала това за детските ръчички. Шефката ти сигурно много се е впечатлила  Crazy

Хахахаха, това не го знаех. Но сега се сещам, че тя наистина четеше разни такива книжки newsm78

# 34
И аз не ги мразя карамфилите.
Но любимите ми цветя са лалетата, обожавам ги!!!
Ех, кой ще ми подари едно лаленце!!!

# 35
Обичам карамфили.

# 36
Аз обичам карамфили, почти няма цвете, което да не обичам, единствено кали и гладиоли ми идват леко скучновати, но и те си имат своята красота.
Но не обичам аранжирани букети с разни аспарагуси, панделки и шарен целофан, предпочитам едно цвете или букет, но без украсата, цветята са достатъчно красиви.

# 37
  • 1st floor
Сега няма соц, не съм умряла, а пък никой едно карамфилче не ще да ми подари Cry

smile3525
Не е карамфилче, ама дано те накара да се усмихнеш... Grinning

По темата - на мен ми харесват карамфилите /най-вече тези малките/, но не купувам, защото знам, че повечето хора не ги обичат.

# 38
  • Варна
Аз обичам карамфили. Не разбирам как толкова красиво цвете може да е не харесвано, още по-малко мразено.

# 39
  • София
Обичам от онези малките, градински карамфилчета, които ухаят много приятно. Другите не ги харесвам, без да имам конкретна причина.

Днес получих една камара зюмбюли и ще се задуша от миризмата. Как пък един карамфил никой не се сети да ми подари.  Mr. Green

# 40
  • Бургас
Обичам от онези малките, градински карамфилчета, които ухаят много приятно. Другите не ги харесвам, без да имам конкретна причина.

Днес получих една камара зюмбюли и ще се задуша от миризмата. Как пък един карамфил никой не се сети да ми подари.  Mr. Green
Обожавам зюмбюли!!Обаче днес никой не се е сетил поне и омразен карамфил да ми подари.

# 41
Чак да ги мразя, не...
Но предпочитам мъничките, градински карамфилчета.

Цветя много харесвам, но не мога да понасям миризмата. Алергична съм и дори само влизането в цветарски магазин ме изкарва от строя за поне час.

# 42
  • Варна
Но любимите ми цветя са лалетата, обожавам ги!!!
Ех, кой ще ми подари едно лаленце!!!
И аз много ги обичам. Тази година няма да има много лалета, нали ще бойкотираме Холандия и стоките ѝ. Grinning

# 43
Честит празник на всички момичета, всяка да получи това което обича, а не това което мрази.

# 44
Карамфилите са си добре. (Въпреки че съм живяла сума ти години при социализма и помня неговите "цветарски" нрави.)
Виж, роза да ми подарят, особено червена, гарнирана с нула въображение - приносителят веднага хваща пътя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт