ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 239
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
cvete7575 Стискам палци скоро всички неприятности да отминат и да се радваш на весели и бодри деца! Вярвам, че всичко ще се оправи!
Radostche И Николета не обича по корем. Оставям я след всяка баня - сутрин и вечер по малко, но всичко започва с мощно оригване, после връща мляко, след това започва да мрънка и негодува, че е по корем. Следва хълцане. Никога не я поставям след като съм я хранила наскоро, но явно коремчето все е пълно. Опитва да вири дупе и настава война. Съжалявам я и я обръщам след около минута. Държи главата, но никак не й харесва да е по корем.
MuJIuHka мп3-ки от торентите Wink

И не на последно място искам да споделя, че Николета си лапа юмручетата от вчера. Първо суче, по някое време се заиграва със зърното и аз я вдигам да се оригне. Връщам я да си дояде, заспива. И като я поставя на леглото, след 5 минути е будна и с юмрук в устата... или доколкото може да налапа от него. Идилия. Но не я спирам, нека си изучава тялото, за да го контролира по-скоро. Не мисля, че е проблем.

# 121
  • София
Цвете, дано всичко отмине безпроблемно и бързо забравите този кошмарен период.

Имам една молба която пуснах във Фейс-а пускам и тук...
към мамите, които използват ортопедични гащи за бебетата, да споделят от къде ги купиха? Забелязвам, че имаме разминаване в гънките на крачетата, а чак на 22 сме на лекар.

# 122
Момичета, да ви попитам, подадохте ли вече молба за отпуска и приложение 2? Въпроса ми е къде носите документите, на работата и от там счетоводителя ли се занимава или трябва ние да ходим да ги носим някъде?

Нори ортопедични гащи аз взех от аптека.

# 123
Момичета, да ви попитам, подадохте ли вече молба за отпуска и приложение 2? Въпроса ми е къде носите документите, на работата и от там счетоводителя ли се занимава или трябва ние да ходим да ги носим някъде?

На счетоводителката.Тя ще ги предаде другия месец в НОИ.Не забравяй ксерокопие на акта за раждане.И вече ще си получаваме майчинството до 5 число от месеца Wink

# 124
delphi_5 Благодаря ти.
Питам защото счетоводителката ни е нова и някои неща още не са и съвсем ясни, та аз да си проследя нещата Simple Smile

# 125
Аз подадох, молба за отпуск по майчинство и декларация с  копие от акта за раждане до работодателя. Бяха ми изпратили да попълня и декларация до НОИ, ако не се лъжа. От тук нататък ангажимента е на счетоводителя. Каза. че ще подаде на 27-8 документите, но незнам кога ще ми изплатят първото майчинство. Явно ще има прекъсване защото болничния ми е до 12.03. включително. А някоя мама знае ли как мога да проверя дали правилно са ми изчислили майчинството, имам калкулатор от кик, но незнам включват ли се премиите, които са получавани за миналия период, ако са обложени с данък.

# 126
Цвете, съжалявам за случката ви! Дано всичко ви се е разминало, предполагам е така.
Ех, колко мн сме с болни дечица, мн ми е тъжно. Нашата как цял ден повръща вчера, разбира се е вирусно, днес е с температура само. На Лили пак и се влошава кашлицата, а още е на антибиотик и инхалации. Има много и гадни сополи, всичко е от тях да му се не знае. Почти съм сигурна, че имаме алергия към влага, защото всички вкъщи сме така и се влошаваме, когато навън завали...
Чакам с нетърпение да минат следващите 10-на дни и да си ида при нашите. дано до тогава се стабилизират нещата.
Много, много палчета за всички болни дечица! Да свършва тази ужасна зима!!!!  Sad
Още нещо, сега се чудя дали да празнуваме на каката рождения ден следващата седмица в градината. Тя толкова се вълнува, избра си торта,шапки.... До тогава ще се е оправила, тази седмица си е вкъщи, ама самата мисъл за тези 4 дни да лепне нещо ново ме побърква...

# 127
  • София
миметопл включват се и премиите... най-лесно е с ПИК на НОИ да се правят справки

# 128
И ние.сме в редицата на болните.Мира е  с грип.Ужасно я боли главата и нон стоп се гуши в мен,а трябва да изолирана от бебето.Няма как да стане.Сърцето ми се къса плаче и ме моли да и помогна и да не я изоставям в другата стая.Така че сега се надявам бебчо да не хване.
Цвети заради преживяна катастрофа изпитвам ужас да карам кола и не притежавам такава.Съчувствам ти
Хайде всички да се оправят вече.И деца и големи....Но в градините заслужават разстрел госпожи и сестри,но най-вече родителите и техните работодатели.Всеки си пази мястото заради кризата и води болното си дете и така омагьосан кръг
Олекна ми

Последна редакция: пн, 12 мар 2012, 16:57 от vatzi

# 129
И аз подадох документи. На 14.12 трябва да съм на работа, а така ми се иска още една година да си го гледам.  Sad
Мили мами, така като чета, че имате болни деца, сърцето ми се свива. Бързо оздравяване на всички дечица  Hug

# 130
  • София
Набързо прегледах последните страници, че не бях влизала няколко дни. Болничките бързо да оздравяват  Praynig

Някой беше помоли да разкажа за семинара на Ла Лече Лига в Казанлък - ами беше удивително! Запознахме се с Даян Уийсингър, една от авторките на The Womanly Art of Breastfeeding. Лекциите й бяха много интересни и разнопосочни и ми дадоха много идеи за размисъл. В светлината на последните коментари за кърменето в темата си мисля, че тази нейна статия би била много полезна на всички: Внимавай какво говориш! Нека внимаваме как говорим за кърменето
Баткото основно се забавляваше с тати, а Снежана се държа съвсем прилично и изпуснах само една лекция. Базата и храната бяха страхотни, въобще не знам как са договорили такива добри цени. Имаше и изненади: малко театрално представление, пресъздаващо началото на Ла Лече Лига, което се получи просто превъзходно; кексчета-цици, които имаха гранциозен успех и много подобни дребни детайли, които допълнително повдигаха настроението.
Имах честта да разговарям няколко пъти с Даян в почивките или на вечеря и съм просто очарована от нейната естественост и деликатност. Тя и съпруга й бяха толкова земни, нормални и видимо щастливи хора, бих искала някой ден да сме като тях.

С нетърпение очаквам следващия Ла Лече Лига семинар, той ще е през април в Стара Загора и много се надявам да успеем да идем.

# 131
Аз подадох, молба за отпуск по майчинство и декларация с  копие от акта за раждане до работодателя. Бяха ми изпратили да попълня и декларация до НОИ, ако не се лъжа. От тук нататък ангажимента е на счетоводителя. Каза. че ще подаде на 27-8 документите, но незнам кога ще ми изплатят първото майчинство. Явно ще има прекъсване защото болничния ми е до 12.03. включително. А някоя мама знае ли как мога да проверя дали правилно са ми изчислили майчинството, имам калкулатор от кик, но незнам включват ли се премиите, които са получавани за миналия период, ако са обложени с данък.
mimetopl 27-8 този месец ли newsm78. Нещо рано ми се вижда. Трябва да свърши месеца,да се подадат документите за осигуровките за м.март и тогава. Аз когато си изчислявах болничните със калкулатора имах разминаване.Ходих до НОИ да направя справка и се оказа че коледния бонус (2010 г.)и този за професионалния празник(2011 г.) не са включени в тази сума. Обясниха ми че за тях не се плащало вноска за болнични и майчинство а само здравна и ДОО.

# 132
den23-само на кърма сме,дойде ми около 18.2,та тези дни може пак......ноооо беше ужас-мигрена,течеше страшно и така около седмица....ще ходя скоро при док.да видя дали няма да ми даде противозачатъчни-те го регулират при мен.

# 133
Здравейте момичета  Hug

Да се похваля,че малката ми пикла започна да яде по 30-40 мл. АМ след кърмене.Давам й   през деня,през нощта прави по-големи почивки и успявам да се "напълня".

Ние все още не сме си купили количка Embarassed и исках да ви питам извън темата .-количките ,които са отпред само с 1 гума удобни ли са.Знам ,че сте го коментирали много пъти,но сега вече от опит ако някой сподели  Rolling Eyes

Момичета как сте с цикъла ,при мен все още го няма
Благодаря   bouquet
Хубав ден

# 134
silviya-sh И аз скоро си купих количката, защото не излизахме дълго заради студа. Купих си точно триколка. Ето тази: http://eshop.chipolino.com/?act=inside_product&product_id=1316 в розово. Бях си харесала миналогодишния модел , но после излезе новият им каталог и си взех модел 2012-та. Много съм доволна. Предната гума може да се застопорява. Свободно оставена дава голяма маневреност при движение. И въпреки килограмите си, количката е много лесна за управление. Само нямам чанта още, но ще си взема скоро, за да нося необходимите джунджурии при продължителни разходки.
Взех си и кошница за кола към същия модел количка, за да сме в тон Wink Тя се поставя на рамата на количката вместо основния кош и е идеална за кратки разстояния.

Общи условия

Активация на акаунт