ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 204
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,мамита Flutter Flutter Flutter

Ох-много болнички Confused Confused Confused-бързо да оздравяват всички Praynig Hug Hug Hug
Аз да питам-в дни като днешният-т.е с вятър излизате ли с бебковците,че съм в голяма чуденка newsm78 newsm78 newsm78-хич вече не му се стои на моето момче в къщи Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyesпък ми се вижда и доста силен този вятър,и това ме притеснява

# 181
  • София
Здравейте,мамита Flutter Flutter Flutter

Ох-много болнички Confused Confused Confused-бързо да оздравяват всички Praynig Hug Hug Hug
Аз да питам-в дни като днешният-т.е с вятър излизате ли с бебковците,че съм в голяма чуденка newsm78 newsm78 newsm78-хич вече не му се стои на моето момче в къщи Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyesпък ми се вижда и доста силен този вятър,и това ме притеснява

И аз днес мислех да направим първата разходка само двамата с Пресиян без мъжа ми /да изпробвам как ще се справим с изваждане и прибиране на количката Wink/, но за съжаление прогнозираното "пролетно" време се оказа облачно, доста хладно и ветровито и в крайна сметка се отказах Sad
В тази връзка да питам има ли някоя мама от Редута, Гео Милев, Слатина, или в този район, за да разхождаме заедно бебоците Grinning

# 182
здравейте мамчета  Hug
Таня добре дошла в отбора   bouquet

за излизането във вятър не извеждам Ева, колкото да не я свърта вътре, занимаваме се с най-различни играчки, дрънкалки, кукаме, глезим се Laughing

за кърменето -втория месец от раждането на Ева, когато я кърмех само с 300 борби за увеличаване на кърмата само 2,3 седмици сме се кърмили изцяло, преди това и след това се дохранваме.В тази връзка майка ми е много смешна.Преди викаше"Давай, мамо, АМ да се нахрани детето" Rolling Eyes а сега вика, слагай повече на гърда да стимулира ShockedЗа къде да стимулирам вече тя порасна и се изхитря, не иска да суче на празен ход, та дохранвам след всяко хранене, само сутрин в 6 и в 9 имам за цяло хранене.Та майка ми е много смешна като й казвам как изглежда отстрани казано.А тя ми ти си умна и си знаеш,ама аз така си приказвам, не ми обръщай внимание Laughing ooooh!

dddesita е много права   bouquet

Бързо оздравяване на болните   bouquet

за осцилококцинун пиех го 3 дена ударни дози, когато бях настинала, и имах хрема.Док каза да давам на малката 3 гранулки на ден 3 дена.Слагах маска когато е в мен и я кърмех и така ни се размина, не успях да я заразя

А как да обясниш на свеки, че бебка може да се зарази от настинал човек, върви обяснявай.Не ми се навлиза в подробности, защото откачам  #Cussing out

Хубав и усмихнат ден на всички   bouquet

# 183
  • София
И аз бях много надъхана да кърмя изцяло и така беше два месеца, но в един момент на моето слънце явно не му беше достатъчно и в момента го дохранвам два, или три пъти дневно с 30 мл АМ. Той сам си показва дали иска, или не. Някой път си го изяжда, друг път директно бута с езиче. За мен най-важно е бебчето ми да не е гладно, като естествено се старая да правя всичко, за да стимулирам производството на кърма - храня го на поискване, горе -долу огладнява на около 2,30 ч., старая се да се храня с питателна храна, пия много вода, лактогенни чайове и когато имам възможност си почивам Simple Smile Като че ли има някакъв ефект от всичко това, защото когато почнах да му давам добавка се нуждаеше от повече като брой и като количество, а в последните дни ги ограничихме до около 2 пъти дневно.

# 184
  • София
Ами ние днес излизахме вече.Все си мисля,че бебетата са защитени от вятъра в кошовете на количките.Прибрахме се към 13ч и още спи в количката.Ако знаех,че така ще се проспи и аз щях да легна,но все си мислих,че ей сега ще се събуди Simple Smile.

# 185
  • София
Аз като излизам в такова ветровито време с количката, слагам дъждобрана, той пази и от вятър. За сега сме нямали проблеми, а често ми се е налагало да излизам в лошо време.
Добре дошла на новата майка.  Hug

# 186
Ние също излизахме днес навън, нищо че духа вятър. И аз си мисля, че бебковците са защитени като са в зимния кош.
Аз моята бебка я кърмя 20, 30 минути и после и давам АМ. Понякога си го хапва цялото, понякога не. Изпивала ми e след кърмене и по 100мл. Но пък вчера не искаше грам да го яде това АМ, кърмим се и после не иска вече.
Купих си гердан шарен да не се разсейваме много като се кърмим, има мааалкоо ефект, но наистина малко  Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 16:34 от den23

# 187
  • Русе
 Направо проспахме деня-една такава е сънлива,температура по обед нямахме,а към 3 стана 37.Засега не съм дала втората доза панадол,мисля надвечер,нали тогава най-се вдига температура.
ДАНО НИ СЕ РАЗМИНЕ!!! Praynig
Иначе и аз излизам във вятър-сега са добре защитени в кошовете,после е по трудно като са седнали.

# 188
Добре дошла и от мен на новата мама! Simple Smile
И ние днес излизахме. Направо подбрах двете деца. Исках Ния да подиша малко "свеж" въздух. Тя толкова е изтощена от вируса, че я носих половината време. Таткото е само с температура засега, странна работа. Дала съм срок до другия петък всички да оздравяваме, за да може спокойно да забегнем с децата от тук. Всички ми се смеят вече, като кажа, че сме болни. Вече ни обещават медал за най-много усвоени и успешно предадени на всички в къщата вируси.  Sick  А аз съм на ръба всеки път да я спра Ния от градина. Ама като знам, че на държавната няма пак да я вземат, а на частната друг ще и вземе мястото и стискам зъби!  Rolling Eyes

# 189
Добре дошла на новата декемврийска мама и от мен!
Аз имам едно питане към всички: Моята бебка се изпотява много по челото и над горната устна, докато суче. Преди си мислех, че е нормално -  все пак се изискват усилия, за да суче млякото. Но започвам да се чудя дали и с другите бебета е така или й има нещо?
Отделно от това - нослето ни все свири след нощното спане. Слагам физиологичен разтвор и дърпам с аспиратора. Вие как чистите нослетата? Дали да не капвам още нещо, за да изчистим тоя нос завинаги или да продължавам само с физиологичен, както казва педиатърката?
Денем нямам този проблем с нослето, защото стои в дневната. Проветрявам и двете стаи по 1 час сутрин. Дали не е от това, че нощем спим всички в една стая?!

# 190
Марияна, моята мишка не се поти, като се храни. Замислям се, да не би да я придържаш с гола ръка, това води до изпотяваме на главичката от допира с телесната температура. За нослето- да не ви е сух въздуха в стаята? Ние оставяме отворена на цяло вратата, защото спим четиримата в една стая. Според мен изсъхва лигавицата през нощта. На нас са ни забранили всякакви капки, изписват се само при жълто-зелен секрет. Ако се притесняваш, може да направиш едно изследване на носния секрет за бактерии  Peace

# 191
Добре дошла на новата декемврийска мама и от мен!
Аз имам едно питане към всички: Моята бебка се изпотява много по челото и над горната устна, докато суче. Преди си мислех, че е нормално -  все пак се изискват усилия, за да суче млякото. Но започвам да се чудя дали и с другите бебета е така или й има нещо?
Отделно от това - нослето ни все свири след нощното спане. Слагам физиологичен разтвор и дърпам с аспиратора. Вие как чистите нослетата? Дали да не капвам още нещо, за да изчистим тоя нос завинаги или да продължавам само с физиологичен, както казва педиатърката?
Денем нямам този проблем с нослето, защото стои в дневната. Проветрявам и двете стаи по 1 час сутрин. Дали не е от това, че нощем спим всички в една стая?!
Здравей! И при мен се изпотява когато храня малката в мен, когата я храня легнала нямам такъв проблем. По отношение на нослето го почиствам с клечка за уши без ограничител. Клечката я намокрям с физиологичен разтвор и така почиствам. Не съм използвала аспиратор. Нинка има сополки от самото начало и педиатърката каза да почиствам само с разтвора.

# 192
  • София
Здравей, и на Стенли му свиреше така нослето, но си купих аспиратор, които се дърпа от мен и така си реших проблема. Не знам ти какъв използваш, но ако е такъв като помпичка нищо не прави. И проветрението си играе ролята, ние също сме в една стая с детето и през деня оставям отворена вратата на стаята. А когато ни няма е отворен прозореца.

# 193
Здравейте!
Ние днес си направихме най-дългата разходка до момента - от 10:30 до 17ч. Времето беше прекрасно и бебка спа много. Heart Eyes И сега, когато вече сме си вкъщи, бързам да ви почерпя - Ники навърши 3 месеца. Да ми е жива и здрава, друго не искам!

# 194
  • София
И на Пресиян главичката му се поти, когато го кърмя, та и аз се бях притеснила, но като попрочетох малко инфо разбрах, че си е нещо нормално.

Аз имам друг проблем и ако някоя от вас се е сблъсквала с нещо подобно да помага: От известно време като кърмя Пресиян, 4-5 мин след началото, коремчето му започва да къркори, почват газове, превива се, зачервява се и почва да плаче. Храненето се превърна в кошмар за нас двамата. Спирам да го храня, започвам да го успокоявам, разхождам го, сменям гърдата докато се успокои и пак почваме да се кърмим и така по около 5-6 пъти на хранене Sad Направо е някакъв ужас Shocked След ядене продължава да го свива около 10 - ина мин. и се успокоява. Не знам дали са колики, тъй като периода със силните колики отшумя, когато се будеше нощем с рев, но такова чудо по време на хранене не е било. Вече започвам да се притеснявам и да се чудя на какво се дължи..... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт