ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 181
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте мами! Аз също си имам декемврийче, роди се на 21.12.2011 и се казва Андрей. Започвам да ви следя и да споделям:))) Кажете как сте със соковете? Почнахте ли ги или като мен още се кумите?

# 211
Честито за Андрей! педиатърката нищо не е казала за сокчета засега.

# 212

Добре дошли на новите мами в темичката! Hug
И ние у дома се обличаме като Люби, а за навън - върху домашния тоалет обличам космонавта и го увивам в одеало в количката /май скоро ще махам одеалото, защото като напече слънце и Боби се изчервява от жега/
Аз съм привърженик на по-късното захранване, а на соковете въобще не съм фен. Дъщеря ми започна да пие сок чак след 1 г. и не мисля, че съм я лишила от нещо важно. Но...всяка мама сама си преценява за нейното дете.

# 213
  • София
Аз също обличам като Бибка1. В къщи го държа по боди, чорапки, ританки и една тънка блузка. Като заспи го покривам с тънко одеалце. В къщи градусите също са около 20-21. Не му обличам елече. С баткото първоначално прекалихме с дрехите и затоплянето и се беше изприщил от претопляне. Сега гледам Антончо да го обличам по-леко.
Аз също съм привърженик на късното захранване и не смятам да давам никакви сокчета. И на баткото не съм давала. Особено когато е кърмено бебето, смятам да отложа захранването към 6-7 месец. Когато захранвах Ники започнах със зеленчукови пюрета на Хип. Плодови пюрета вкарах по-късно. Бяха ми казали, че ако започна с плодовите ще откаже да яде зеленчуковите, затова исках първо да го свикна да яде зеленчуци. Той все още доста обича да хапва зеленчуци, дори повече от плодовете.

# 214
  • София
И ние също се обличаме като Lyubi, като температурата вкъщи е 20-21 градуса. Навън върху домашния тоалет слагав космонавт без крачоли и едно одеалце Simple Smile
Аз пак да се оплача: Тази нощ беше кошмар - Пресиян се събуди към 3:30 ч., хапна, заспа и след малко се събуди от присвиване и реев Sad Приспах го на гърдите си и така бяхме до към 6 и нещо, когато пак се хранихме. На сутринта беше още по-зле: Засука 2-3 пъти и почна страшен рев. Shocked
Направо се побърквам с тези болезнени газове по време на хранене #Crazy Според мен определено не са колики, тъй като доста попорочетох за тях. При нас се проявява само по време на хранене и след това.......пълен ужас Rolling Eyes Вече мисля да звъня на педиатърката за съвет, че ще се побъркам....детето ми не може да се нахрани нормално Sad

Ох, оплаках си се Sad

Добре дошла на новата мама Hug

# 215
Милена, добре дошла! Simple Smile
Ния я захраних със сок от мека ябълка от 6-ти месец. След месец въведох и аз първо зеленчуковото пюре. За Лили не съм решила още. Ще видя как ще върви до тогава кърменето, но няма да е преди 5-6 навършени месеца.

# 216
Добре дошли на новите майчета Hug
Връщаме се от консултация Дани е 6.200кг и 62 см.За пореден път отлагаме ваксините,защото му е зачервено гърлото,а и каката не е напълно оздравяла.Глава 41.5 гърди 41.Фонтанела 10 на 5

# 217
Тук в Сливен пак вали сняг. Тази зима няма ли да свърши??? Вчера какъв ден беше, а днес ужасен.  Confused

# 218
  • София
На нас времето не ни пречи на разходките - в слинга момата е чудесно защитена от студ, има достъп до свеж въздух, слагам й шапчица и готово  Peace

dddesita, прекрасно те разбирам  Hug Наистина много си преживяла с първото си детенце. Уверена съм, че си направила най-доброто за него според информацията, която си имала към момента. Сигурна съм, че сред нас няма майка, която умишлено да вреди на детето си. Въпросът е да знаем къде можем да получим подкрепа и адекватна информация, за да можем да вземем решението си  Hug

Денем нямам този проблем с нослето, защото стои в дневната. Проветрявам и двете стаи по 1 час сутрин. Дали не е от това, че нощем спим всички в една стая?!

Ние също спим в една стая, дори в едно легло всичките  Mr. Green Не мисля, че е от това. Да не би да имате цветя, друго отопление, примерно, някаква друга физическа разлика между двете стаи?

Аз имам друг проблем и ако някоя от вас се е сблъсквала с нещо подобно да помага: От известно време като кърмя Пресиян, 4-5 мин след началото, коремчето му започва да къркори, почват газове, превива се, зачервява се и почва да плаче. Храненето се превърна в кошмар за нас двамата. Спирам да го храня, започвам да го успокоявам, разхождам го, сменям гърдата докато се успокои и пак почваме да се кърмим и така по около 5-6 пъти на хранене Sad Направо е някакъв ужас Shocked След ядене продължава да го свива около 10 - ина мин. и се успокоява. Не знам дали са колики, тъй като периода със силните колики отшумя, когато се будеше нощем с рев, но такова чудо по време на хранене не е било. Вече започвам да се притеснявам и да се чудя на какво се дължи..... newsm78

Забелязала ли си дали струята на кърмата не е прекалено силна? Ето още някои идеи: Бебето ми е неспокойно или плаче докато го кърмя – какъв е проблемът?

Kalalily, храненето с чашка обикновено се усвоява доста бързо и от мама, и от бебе. А по-продължителното хранене често е в полза на детето - както и при възрастните така информацията за пълното коремче "има време" да стигне до мозъка и да се избегне/намали преяждането  Peace

milena_vraca, може би тези статии биха ти помогнали да се ориентираш защо е супер, че все още не си почнала със сокчетата:
Становище на Американската академия по педиатрия относно соковете
Защо нашите майки са ни давали сок (и защо няма нужда ние да дав … ите деца от рано)

# 219
  • Sofia
Привет момичета,
аз съвсем не намирам време да пиша, че нашият тати замина и сега се оправям с двете деца почти сама. Иначе сме идеално. Вчера бяхме на консултация и Кубер е станал 6200 и 62 см. Биха ни две ваксини, та снощи се бяхме вкиселили доста. Но като се изключи това, няма никакви забележки към бебо - много е спокоен. Само се смее и гука и почти не плаче. С каката се разбират прекрасно и сякаш ревността й почти изчезна. Сега само му се радва и се занимава с него. Да се похваля, че спряхме изцяло АМ и сме само на кърма. Вчера док каза, че от другия месец ще започнем със сокчетата, а чак от по-другия с пюретата.

Леле...май много се разписах....Прегръщам ви всички  Hugи си спомням с носталгия за времето, когато бехме много активни.....и приказаливи.

# 220
Привет мили мами,
днес бяхме на консултация и сме качили само 500 грама, но уж било добре. 5600 гр. сме в 3 месец.
За захранването и ние ще започваме със зеленчукови пюрета.
За облеклото се обличаме с боди и гащеризон вкъщи, а  за отвън с едно елече, яке и джинси.
Ако ви кажа, че  в  момента в стаята където спи детето е 24 градуса, направо ме е срам. Много е слънчева стаята, дано не се изнежи много беборанка.
Поздрави,
  bouquet

# 221
  • София
Зелено човече, благодаря за съветите, но определено дори в началото на кърменето струята не е силна, а статията си я препрочетох за пореден път вчера точно по този повод, но не мисля, че е някой от изброените там проблеми, защото ясно чувам коремчето на Пресиян да къркори след началото на кърменето и последващите газове, които очевидно са болезнени, тъй като почервенява и се присвива Sad
 Очевидно те са причина за поведението на бебчо, но не мога да си обясня на какво се дължат те - колики ли са, нещо друго ли..... newsm78

# 222
Не знам вече какво да правя... Йоан не иска да заспи сам. Явно съм го свикнала да заспива в мен докато суче, но сега бързо се нахранва /за около 15 мин./ и не заспива на гърдата ми. Сега съм го сложила в кошарата, така звучно смуче юмруците си, че сигурно навън се чува. Пищи, мрънка, но не заспива. Иска да го взема, да се съдере от рев и така да заспи... Не се издържа, винаги е така- от сутрин до вечер. Какво да сторя, че да се успокои и да заспи? Не стои в шезлонга повече от 10 мин, на активната гимнастика също.  ooooh!

# 223
  • София
Здравейте,
и аз да се отчета. Бяхме на консултация и вече сме 6, 300 и 63 см, качили сме 600 гр. Това дете расте като гъба  Grinning den23 , не се притеснявай мисля, че е нормално.
За сокчетата и аз мисля да изчакам, не че имам някакъв опит, поне и педи нищо не каза и аз съм щастлива. Само и бабите да си затваряха устите всичко щеше да бъде перфектно.

# 224
Не знам вече какво да правя... Йоан не иска да заспи сам. Явно съм го свикнала да заспива в мен докато суче, но сега бързо се нахранва /за около 15 мин./ и не заспива на гърдата ми. Сега съм го сложила в кошарата, така звучно смуче юмруците си, че сигурно навън се чува. Пищи, мрънка, но не заспива. Иска да го взема, да се съдере от рев и така да заспи... Не се издържа, винаги е така- от сутрин до вечер. Какво да сторя, че да се успокои и да заспи? Не стои в шезлонга повече от 10 мин, на активната гимнастика също.  ooooh!
Остави го да плаче.Нямаш избор,научен е вече.Хубавото е че бързо се отучват.

Общи условия

Активация на акаунт