ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 125
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Мишела, не знам какво имаш предвид, като казваш "разстройство"
Борис също произвежда течно ако, което си попива в памперса, жълтеникаво на цвят с едни пресечени неща, като от белтък на яйце, без особен мирис. Не се притеснявам за консистенцията, защото не ходи по голяма нужда всеки ден

За нас ще пиша като имам време Sad, което скоро не се очертава.

# 586
Маминки, днес Ники прави 4 месеца. Да ми е жива и здрава! Почерпете се виртуално за нейно здраве с една шарена тортичка. Simple Smile

# 587
  • София
Какви документи се подават за втората част на майчинството и кога?На мен счетоводителката нищо не ми е казала за такива документи.Да не взема да изпусна някакъв срок ако има?  newsm78
Аз вчера подавах в НОИ такива документиМоето бебче е родено на 27 декември с 3 дни преносване, първият ми болничен беше издаден на 9.11, последният беше до 22.03. От 23.03 се подава една молба до работодателя да ти бъде разршен отпуск по чл 50от КСО, във връзка с член 163 от КТ /цитирам по памет/ за срок от 135 до 410 ден ,който на мен ми се пада 22.12. Знам по принцип, че документите в НОИ се носят до 2 работни дни след представянето на информацията от работодателя в НАП, така че можеш да се поинтересуваш наистина.
И още нещо - НОИ си правят някакви настройки на системата, въвеждат някакви нови електронни начини за представяне на информация за болничен и заради това е възможно да се получи забавяне на плащането

Нашата счетоводителка приготви всички документи.. даде ми да подпиша няколко документа... само сканирано копие от акта за раждане съм й пратила..... от там нататък те ще си ги подават където трябва...  newsm78 че това според мен си е работа на счетоводителите, а не на нас...

Честито на бебо Ники!!!

# 588
Честита месечинка на бебе Ники. Да е жива и здрава  Hug

В сайта на НОИ вече видях, че са отразили подадените декларации по чл. 50 и 51. Сега до колко дни да очаквам плащане и въз основа на какво се образува плащането всеки месец?  newsm78

# 589

В сайта на НОИ вече видях, че са отразили подадените декларации по чл. 50 и 51. Сега до колко дни да очаквам плащане и въз основа на какво се образува плащането всеки месец?  newsm78
До 15 работни дни,обикновено по- рано. Преводи вторник и четвъртък,вече ще е до 5-то число на месеца. Сумата на ден ще ти е колкото ти е изчислена още от 45-дневния и така до края на 410 дни, не се прави ново преизчисление.

# 590
Момичета,
Христос Воскресе!

И честита месечинка на Ники на мама *Tedy* (с малко закъснение)

# 591
Во истина възкресе!

# 592
Христос Воскресе
 Нека Господ ни пази и бди над дечицата ни.

# 593
  • Beyond the Frontiers
Воистина Воскресе:)

# 594
Честит празник: ”Христос Воскресе”

# 595
Воистина Воскресе! Нека са живи и здрави малките ни съкровища, Господ да ги пази от злини! Praynig Поздрави и от Ники! Grinning

# 596
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! Здраве и благополучие да има за всички ни, а малките ни слънчица да ни даряват с безброй усмивки![/color]

Teddy, прекрасно зайче си имаш - от снимката виждам едно щастливо бебче и това ме накара да се усмихна Simple SmileЧестита ви месечинка с малко закъснение  bouquet

При нас нещата си вървят по обичайния ред. Борис расте като гъбка и ме изпълва с радост всеки ден. От вторник ще почваме ремонт у дома и ще се местим в свекърва ми, та вчера и днес беше голямото пакетиране на багаж. Днешният празник изкарахме у дома със семействата на братята ми - всичко беше чудесно, а Бобко проспа трапезата, та и мама спокойно се напразнува Laughing
До скоро и се надявам да станем по-активни в темичката ни. Като гледам в другите месечни теми - активност голяма, само на нас нещо не ни върви писането newsm78

# 597
  • София
Това е защото болшинството декемврийки 2011 списва във фейсбук, и аз включително, де, просто там някак е по-лесно Simple Smile

# 598
Христос Воскресе, момичета! Здраве и късмет за всяко семейство!  Hug
Утре ще наваксам пропуснатото, сега се включвам с въпросче набързо.ю
[color=blue]Към ЛЛЛ: Налага се да лекувам цистит и бих искала да ви попитам дали уронат е съвместим с кърменето и ако не, колко време след приема на таблетките не трябва да кърмя. Благодара ви предварително![/color][/size]

# 599
  • София
Добър вечер и Христос Воскресе !

С малко закъснение ви черпя, за четвъртата месечинка на мойта Криси  Heart Eyes

Бяхме в четвъртък на ДК и вече е 7, 800 кг. и 63 см. Биха и само едната ваксина, другата ще е сега в петък.Добре я понесе тази, дано и с другата да е така.Мислех към 5-6 месец да захранвам, но си гоморихме с педиатърката и понеже сме на АМ преценихме, че е време.И така от днес захранвам с пюре от картоф Simple Smile Много готини физономии видях  Grinning ама си примляскваше сладко, сладко  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт