ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 123
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ!
Здраве и благополучие за семеиствата ни и много щастливи моменти с малките ни слънца.

# 601
  • Beyond the Frontiers
Добро утро,

да почерпя по повод големия мъж в къщи, които става днес на 5 години.

# 602
Галактик, да ви е жив и здрав баткото!   bouquetТеди, голяма сладуранка е Ники! Heart Eyes Поздравления и за Криси! Hug
Ние се прибрахме в София вече. Каката е на градина от днес. Не успяхме да се отървем от сополите и при двете, но с инхалациите уж задържаме положението. Очаквам жегите да оправят положението. усмихнат  ден на всички! Hug

# 603
  • София
Здравейте мами Simple Smile Честито Въскресение с малко закъснение Wink Желая на всички да са ни живи и здрави дечицата и ние покрай тя Grinning Честити месечинки на Ники и на Криси с малко закъснение и Ч.Р.Д. на големия мъж на Галактик  bouquet

Ние за съжаление не излязохме от София за почивните дни както го бяхме планирали, но надявам се уикенда да си направим една разходка на чист въздух Simple Smile Simple Smile Пресиян се е научил да вика като овчар само и само да бъде вдигнат и да оглежда всичко отвисоко и с ММ направо сме луднали #Crazy Laughing Хем ти е смешно, хем 6 кила трудно се държат нон стоп Laughing
Иначе Великден празнувахме при свекито и си изкарахме чудесно на сладки приказки.....и сега пак уви си започва ежедневието Rolling Eyes

# 604
Към ЛЛЛ: Появиха ми се разни черти около зърната (още като родих, ама сега се сещам да питам). Предполагам се дължи на сукането. Вероятно разбирате за какво говоря, затова няма да се впускам да ги описвам. Ще изчезнат ли сами след кърменето, или ще трябва да им помагам, или пък няма да изчезнат никога? Освен това тези дни едната ми гърда има следи като от просмукано, мога ли да облекчавам някак? По принцип съм третирала подобни ситуации с лед, но не съм никак сигурна доколко е уместно да го прилагам върху гърди, особено кърмещи...

*Teddy*,

Може ли да опишеш по-подробно какви са тези черти около зърната? Дали са стрии, изпитваш ли някаква болка по време на сучене или изобщо? Това, което описваш като просмукано около зърното на едната гърда, болезнено ли ти е? Дали е вероятно да е получено при лоша захапка на детето?
Изобщо повече описание на чертите и на другия проблем ще бъде от полза! Simple Smile

Здравей! Извинявам се за късния отговор, ама аха-аха да отговоря и ми излиза да правя нещо друго... После забравям и се завъртам в ей тоя омагьосан кръг. Embarassed
Явно чертите, които аз виждам отгоре и за които исках да питам, всъщност са кръвоносни съдове. Поне до този извод стигнах след по-обстоен преглед, среща с огледалото и фотоапарата. Rolling Eyes Новообразувалото се просмукано вече го няма, така и не проверих дали е болезнено. Оправи се само. А според мен може и да има нещо грешно в захапката на малката, тъй като виждам вазоспазми по зърната си. Иначе ми взима зърната хубаво навътре, но явно нещо не правим като хората... Освен това и на двете гърди под зърната има червени линии. Според мен не са стрии, защото по време на сукане усещам болка точно там, отдолу. Кърмя Ники само в стандартната поза и ми се струва, че точно там й попада долния венец - дали е възможно това да ги причинява? Или пък това, че суче по много време (по час обикновено, защото си спи между рефлексите на потичане - и за това сме говорили с вас) и размества правилната захапка за толкова дълго сукане? Не ми е удобно да постна снимки тук, затова ще ти ги пратя на ЛС, а пък ти можеш да ми отговориш пак в темата, та ако някой друг чете и следи - да може да види. Simple Smile

Здравей, *Teddy*!

Какво имаш предвид, като казваш, че имаш вазоспазми по зърната си? След сукане от Ники зърното излиза ли деформирано, като ново червило? С променен цвят ли е?
Червените линии, които видях и от снимките, наистина приличат на натъртено, сякаш точно захапката на Ники може да ти причинява болка и от поставянето на венеца й все на едно и също място да се е получило това.
Дали си опитвала да смениш позата? В тази и тази статия може да видиш различни пози и да прецениш дали някоя от тях ще е удачна за вас с Ники.

Колкото до продължителното сучене, дали си опитвала да приложиш компресия по време на кърмене и да видиш дали ще подейства при вас? Ако не се сещаш какво е компресия и не можеш да откриеш инфо, пиши ми да ти изпратя. Ако усетиш, че по време на продължителното кърмене захапката на Ники става плитка и започват да те болят зърната, може да е добра идея да развалиш вакуума и отново да я поставиш на гърда или да смениш гърдите.

Успех!   bouquet

# 605
Здравейте, мили дами!
Да, наистина повече се пише във фейсбук, ама то щото е някак си по-подредено и като че ли не се пропуска да се отговаря на различни запитвания (нещо, което тук се случва). Даже доста мами споделят, че не влизат тук вече - там им било по-удобно. Аз лично продължавам всеки ден да чета и форума, но рядко имам какво да кажа, което да не е било казано вече, или пък засегнатата тема не се отнася до мен.
Да дам един отчет от вчера (който е чел във фейса, може да го пропусне - ще копирам Laughing). Ники е 6.450кг. (+1.150, ама според мен е около 6.370-6.380, щото беше яла сравнително скоро), 61см. (+3), глава 41см., гърди 42см. Наддаването й било като за през първите 3 месеца. Няма да се захранваме още, след като само се кърмим и растем така.
Разпитах и по темите, за които стана дума из фейса, може би са актуални и за четящите тук, а някои май са и обсъждани. Вигантола се ползва до срока, отбелязан на опаковката. Според педи на другите капки (вит.Д) им е даден едномесечен срок след отварянето с цел търговско презастраховане, но нищо не може да им стане. Освен това капките се съхраняват на тъмно (в кутийката) и на стайна Т (в никакъв случай в хладилник). Продължавам да давам по 2 капки, лятото ще бъде спрян (като че ли спомена за юли и август, ама се разбрахме да ми напомни кога ще е - а бе когато бебето е достатъчно разхвърляно, за да получава вит.Д през кожата си от слънцето).
Детето може да бъде слагано да сяда в скута на възрастен човек, няма проблем. Но да не се слага по никакъв друг начин седнало на този етап.
Според нея не е нужно от олио да минаваме на мляко, щом кожата ни е добре. Но ако настоявам, да е малко по-натам (като се затопли още). Каза за сега да не спирам да мажа главичката с олио (ние го правим от раждането по неин съвет, не ме притеснява омазнената коса - тъкмо си имаме прическа Grinning), защото в момента, в който спра, ще се образуват крусти. Те се появявали от липсата на достатъчно овлажняване кожата на главата. Особено при деца с много коса, а това било предпоставка и за по-трудното им отстраняване.
През този месец бебето трябва да се обръща по посока на звука, да си разпознава името (при нас е трудна работа, щото то не е зайче, то не е коте, слънце и изобщо всичко друго, само не и името Grinning), да посяга и да хваща играчка, да се обърне от гръб по корем и да се плаши от непознати (за последното педи каза, че не е задължително да стане баш сега - можело и по-натам, но никое дете не пропускало Grinning).
Това е, дано на някого бъде от полза. Simple Smile

Здравей, *Teddy*!

Какво имаш предвид, като казваш, че имаш вазоспазми по зърната си? След сукане от Ники зърното излиза ли деформирано, като ново червило? С променен цвят ли е?
Червените линии, които видях и от снимките, наистина приличат на натъртено, сякаш точно захапката на Ники може да ти причинява болка и от поставянето на венеца й все на едно и също място да се е получило това.
Дали си опитвала да смениш позата? В тази и тази статия може да видиш различни пози и да прецениш дали някоя от тях ще е удачна за вас с Ники.

Колкото до продължителното сучене, дали си опитвала да приложиш компресия по време на кърмене и да видиш дали ще подейства при вас? Ако не се сещаш какво е компресия и не можеш да откриеш инфо, пиши ми да ти изпратя. Ако усетиш, че по време на продължителното кърмене захапката на Ники става плитка и започват да те болят зърната, може да е добра идея да развалиш вакуума и отново да я поставиш на гърда или да смениш гърдите.

Успех!  bouquet 

Привет!
Деформирано точно като ново червило ми излизаше зърното още в самото начало, май преди да загрубее (мисля си, че е било по-меко някак си и затова се е смачквало така). Виждам го обаче сравнително честичко побеляло на връхчето (вие бяхте пускали линк към клипче, от което разбрах, че на това се казва вазоспазъм). Понякога, когато ходя известно време гола, че ми писна от сутиени и подплънки за кърмачки, също виждам сам да се появява въпросния вазоспазъм.
Компресията при кърмене знам какво е, но аз не успявам да я приложа - трябва да стисна буквално до зърното (директно върху ареолата), за да потече мляко, а това е невъзможно, когато устата на малката е там. Иначе ми е малко трудно да установя дали има болка, ако захапката започне да става плитка, защото вече съм привикнала с нея и не ми прави впечатление... Confused Ники понякога е като кученце - дърпа, върти се, имам чувството, че иска да ми откъсне част от гърдата, начело със зърното... Еми то боли, боли, и в един момент се научаваш да не забелязваш...
Що се отнася до смяната на позите - опитвала съм 1-2 пъти, когато малката е била по-нервна, в стремежа си да я накарам по някакъв начин да яде. Ще прегледам статиите, бих могла да опитам да сменя - нищо не пречи. Пробвала съм легнала - като по-малка се давеше от кърмата, сега като че ли се справя по-добре, но не съм с големи гърди и ми е доста неудобно да лежа така, че тя да ги достига. Иначе, ако можех, с кеф бих кърмила по този начин - така и така тя си поспива по време на ядене, поне и аз бих спала с нея. Mr. Green
Благодаря за съветите и мненията! Hug

# 606
Теди, благодаря за споделената информация!  Hug

# 607
  • София
Аз да си призная, никъде не съм особено активна в писането, но хвърлям по едно око какво се обсъжда.
Днес изпратих кака с баба и дядо на "село" и ще сме почти ергени с ММ  Laughing
Добре изкарахме празниците, бяхме си у дома.
Ще започвам да давам оризова каша на малката. Не знам какво става но от около месец започна да се буди по 1-2 пъти нощно време за папкане и направо съм скапана, но така ще расте явно! Интересно ми е, какво ще излезе на консултацията...

# 608
  • София
Момичета,

А на кой трябва да пиша, за да ме добави в групата във фейса, че тук наистина много вяло вървят нещата и малко останахме май ентусиастите newsm78

# 609
Здравейте и от мен Hug
ами и аз продължавам да си пиша тук,просто сантимент към форума,явно съм от динозаврите-ветеран Mr. Green Mr. Green
искрено се надявам темата да не замре,все пак доста полезни неща се коментират Peace
не пиша често,просто то липса на време,но пък наваксвам с четенето Wink

При нас с плодовите пюрета проблем няма,но с ъс зеленчуковите е трудна работа Thinking Thinkingв понеделник сме на ДК и ще видим Crossing Arms Crossing Arms

# 610
Из първия пост на темата:

Цитат
Който иска да се включи в тайната група във Фейсбук, да се свърже на ЛС с Lucky или marinamihailova. Групата действително Е тайна и единствения начин да се включите в нея, е да бъдете поканени. За тази цел трябва да станете приятели във Фейсбук с някоя от двете дами.

# 611
Христос Воскресе, момичета! Здраве и късмет за всяко семейство!  Hug
Утре ще наваксам пропуснатото, сега се включвам с въпросче набързо.ю
[color=blue]Към ЛЛЛ: Налага се да лекувам цистит и бих искала да ви попитам дали уронат е съвместим с кърменето и ако не, колко време след приема на таблетките не трябва да кърмя. Благодара ви предварително![/color][/size]

Здравей Lyubi,
 За съвместимостта на активните съставки на лекарството с кърмене, не намирам информация в източниците ни. Би могла да се консултираш с лекуващия си лекар, като му обърнеш внимание на това, че кърмиш или дори да потърсиш второ лекарско мнение относно приема на лекарството. Желая ти бързо и успешно оздравяване!  Hug

# 612
  • Beyond the Frontiers
Здравейте и от мен Hug
ами и аз продължавам да си пиша тук,просто сантимент към форума,явно съм от динозаврите-ветеран Mr. Green Mr. Green
искрено се надявам темата да не замре,все пак доста полезни неща се коментират Peace
не пиша често,просто то липса на време,но пък наваксвам с четенето Wink

И аз така....

Мислех към 6-ти месец да захранвам сериозно, но малката проявява такъв интерес към нашата храна и като й давам с такъв ентусиазъм захапва, че май ще почна и аз вече.

# 613
Пък нашето диваче се ослушва. Laughing Дори без да вижда какво й давам, ако поднеса играчка, лигавника или пръста си - ще ги изяде. Само да е някаква храна - седи замръзнала и хич не подема. Ама по-добре за мен - много ми е лесно да подавам само цица и с това да приключваме въпроса. Mr. Green

# 614
Cveteto, благодаря за отговора! Засега имам подобрение, като пия неоренал- съвместим е с бременност и кърмене. Надявам се да не се наложи по-сериозно лечение. Още веднъж   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт