ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 143
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, някой има ли връзка с дамите които могат да добавят във фейса, писах и на двете никой не ми отговаря! Много искам да ме включат!
Ако някой има връзка с тях моля да ги помоли поне да ми отговорят!
Благодаря Ви!

# 616
И аз изпитвам някакъв сантимент към форума и затова си го чета редовно. Ако трябва да съм честна, гледам на фейсбук като на клюкарник. Имам си и неприятни случки с него и затова съм се дистанцирала от включването в групата. Но пък, докато първи тук темичката, ще я следя с интерес и носталгия до някъде Simple Smile

# 617
Привет мами,

ние вече започнахме да се плашим от непознати. Ако някой гушне Ники и не сме го виждали скоро започва голям и силен рев. Мрънкаме като заспиваме. И имаме корички по главата. Аз не знаех, че може да се мажат с олио. Ние с някакъв специален крем за това се мазахме, но ни се появиха. Тези, с които се родихме бързо паднаха, но новите са определено по-упорити.

Поздрави,
  bouquet

# 618
  • Beyond the Frontiers
Привет мами,

ние вече започнахме да се плашим от непознати. Ако някой гушне Ники и не сме го виждали скоро започва голям и силен рев. Мрънкаме като заспиваме. И имаме корички по главата. Аз не знаех, че може да се мажат с олио. Ние с някакъв специален крем за това се мазахме, но ни се появиха. Тези, с които се родихме бързо паднаха, но новите са определено по-упорити.

Поздрави,
  bouquet

С баткото тези корички минаха с ресане с бебеша четка.  Peace

# 619
# 620
И аз помолих една от посочените дами да ме включи във фейса, че да видя там как върви приказката. Иначе си оставам традиционалистка по отношение на форумстването - ако не остава време да пиша, то чета с интерес. Пък във ФБ се радвам на снимки
Теди, също ти благодаря за споделеното инфо. Мисля, че от подобни постове всяка от нас би открила нещо полезно. Така че, момичета, пишете. Има кой да чете постовете Hug

Ние правим ремонт у дома и от вчера сме у свекърва ми. От обяд дойдох да се повъртя около майсторите, че съвсем на самотек не става работата. Борис се наложи да пие АМ на шише и с голямо нежелание е хапнал според баба му, ама след малко ще тичам към тях да се кърмим. Кърма така и не се справям да изцедя - тече само когато бебето ми е на гърдата. Явно е някаква психологическа бариера. Крусти има и мойто човече още от раждането. Мажа с кремчето на Мустела за крусти и част от тях опадаха, но точно отпред над челото не мърдат. Струва ми се, че имаме и някакъв проблем, та съм решила да ходим на кожен лекар. По бузсите пъпчиците постоянно се появяват и инфектират/зачервяват/, но и по телцето излизат малки груби и зачервени участъци, които се повлияват от омазняващ крем. Ще записвам час при проф.Дурмишев, препоръча ми го позната, чието дете е с АД. Към нашата храна Боби все още не проявява интерес, но и аз не бързам със захранване, че определено е по-лесно кърменето Laughing
Приятна вечер, момичета!

# 621
Все забравям да ви попитам какъв охлаждащ гел използвате за успокояване на венците. Давам дентокинд и когато много я боли панадол. Забравила съм Ния с какво мазах, но помня, че нищо не и помогна преди да избие първото зъбче. Ако сте доволни от нещо, споделете Simple Smile

# 622
  • София
Здравейте и от мен,
крустите и аз ги четкам с бебешка четка и мисля, че има ефект, почти изчезнаха. Ние днес бяхме на консултация и доктора така ме ядоса. Заяви ми, че трябва да захранвам с пюре, и да стигна до такова количество, че да махна обедното хранене. Как ли ще стане това, детето ми дори не седи, легнало ли да го храня. Май следващия път ще има доста да се караме. Какво им има на тези доктори не мога да разбера. Чак ме изкара немарлива, а на бабите само това им дай да чуят и се почват едни... Оплаках се, но още ми е много криво!
Приятен ден от нас, че малкото ми човече след ваксините е много не спокойно.

# 623
  • София
ooups , ако ти имаш твърда позиция и виждаш, че детето е добре, никой не може да те кара да захранваш рано. Няма да се даваш  ни на баби ни на доктори.
Мен така ме препираха с баткото, сега вече съм ги научила и ме чакат да реша. Оф, хич не ми се почва с лъжицата, толкова ми е лесно само с кърмене.
Lyubi , аз мажа с калгел, като усетя че е нетърпимо вече, но най-вече мен използва да се чеши.

Ние си ходихме до Шумен с децата за пролетната ваканция и празниците. Видях се и аз с хора. Много път  обаче и аз карам, аз кърмя Simple Smile В едната посока, дребната спа и стигнахме бързо, ама на връщане на всеки 30-40 мин по 10 почивка. Ужас, за 9 часа го взехме пътя.

# 624
Здравейте!При нас утре ще има някакво развитие,ще ходим на ДК.
Аз не разбирам дали има някакъв проблем със зъбите.Ако плаче давам гърда и тишина и така цял ден.Дано да е все така.Каката много леко ги вадеше с изключение на горните кучешки зъби.Не съм давала нищо тогава и за сега нямам никаква идея кога ,с какво и как.Ще следя темата...
Дани ми е мноого послушен(да не му е уроки)Ляга вечер в 20 и сутрин в 7 го будя да го кърмя и на разходка до градината на Мира.Но пък гърдите ми се пръскат по шевовете,но това да е...
Много целувки на малките бузанчовци

# 625
Йоан нещо пак стана неспокоен вечер преди да заспи. За около 20на дни си заспиваше леко, а от няколко дни голям рев. Само като усети, че го оставям в кошарата и е заплакал. Плаче като, че се страхува да не го оставя. Взимам го в мен и го изчаквам да заспи дълбоко. Започна и през нощта да се буди и по- често да иска да суче. Два дни не сме излизали на разходка, а като гледам и утре няма да има такава. Sad 
Следобед така силно се смя, че ми стопли сърцето и душата.  Hug

# 626
  • Sofia
Привет момичета,
наистина форумът поопустя. А имаше моменти, когато за ден-два изписвахме по 50 странички. НО това е положението.....времето на всички е доста ограничено.
Относно захранването: нашата докторка каза пюрета чак от 6 месец. Сега само сокче да започнем. Аз ще я послушам, защото щерка ни започна с пюретата от 4 месец и получи алергия от месно пюре още в петия месец. Така, че ще сме на мляко и този месец.
MuJIuHka, може да не му стига храната. Нашият бебок беше така и аз започнах да давам освен кърма и малко АМ вечер и сънят му пак стана спокоен.

# 627
.....

Привет!
Деформирано точно като ново червило ми излизаше зърното още в самото начало, май преди да загрубее (мисля си, че е било по-меко някак си и затова се е смачквало така). Виждам го обаче сравнително честичко побеляло на връхчето (вие бяхте пускали линк към клипче, от което разбрах, че на това се казва вазоспазъм). Понякога, когато ходя известно време гола, че ми писна от сутиени и подплънки за кърмачки, също виждам сам да се появява въпросния вазоспазъм.
Компресията при кърмене знам какво е, но аз не успявам да я приложа - трябва да стисна буквално до зърното (директно върху ареолата), за да потече мляко, а това е невъзможно, когато устата на малката е там. Иначе ми е малко трудно да установя дали има болка, ако захапката започне да става плитка, защото вече съм привикнала с нея и не ми прави впечатление... Confused Ники понякога е като кученце - дърпа, върти се, имам чувството, че иска да ми откъсне част от гърдата, начело със зърното... Еми то боли, боли, и в един момент се научаваш да не забелязваш...
Що се отнася до смяната на позите - опитвала съм 1-2 пъти, когато малката е била по-нервна, в стремежа си да я накарам по някакъв начин да яде. Ще прегледам статиите, бих могла да опитам да сменя - нищо не пречи. Пробвала съм легнала - като по-малка се давеше от кърмата, сега като че ли се справя по-добре, но не съм с големи гърди и ми е доста неудобно да лежа така, че тя да ги достига. Иначе, ако можех, с кеф бих кърмила по този начин - така и така тя си поспива по време на ядене, поне и аз бих спала с нея. Mr. Green
Благодаря за съветите и мненията! Hug

*Teddy*,

Основната причина за вазоспазъм обичайно е неоптималното засукване от страна на детето, откъдето се появява проблем с кръвообращението.
Оттам евентуална промяна на позата и подобрение при засукването може да има добър ефект и това деформиране, побеляване и болка в зърното и гърдата да изчезнат. Ако считаш, че е вариант за вас с Ники, отново бих те насърчила да опиташ да намериш по-подходяща поза, в която няма да усещаш болки и засукването ще е по-добро.
Майки споделят, че едни от най-работещите начини за намаляване на болката при вазоспазъм е веднага след кърмене зърното на гърдата да се покрие със затоплено парче плат или дори с ръка (да не е студена ръката), за да се избегне излагането на по-студения (сравнено с устичката на бебето) въздух и поява на спазъма.
Някои жени са си помогнали и с прием на добавки, като магнезий и витамин Б6, за които се счита, че може да имат роля в подобряване на кръвообращението, но при всички случаи е редно да се консултираш с лекаря си, ако решиш да прибегнеш до добавки.

На разположение сме, ако има други въпроси или коментари. Успех ти пожелавам!   bouquet

# 628
me4koni с какво пюре започнахте захранването че неиска зеленчуковите?

# 629
  • София
Може би съвсем на място да споделя едно видео - участие на Ива Петкова - Ла Лече Лига Лидер - в тв предаване за кърменето и захранването

Общи условия

Активация на акаунт