ДЕКЕМВРИЙЧЕ гука сладко, стопля сърчицата то на мама и на татко!

• 37 111
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
me4koni с какво пюре започнахте захранването че неиска зеленчуковите?
ами по съвет на педи започнах с пюре от картофче-аз го правих,разбито като бозичка-резултат две-три лъжички,после почва рев и плюене...пробвах и  с готови пюрета на Хип-картоф с морков,картоф с карфиол като добавях и малко АМ-абсолютно същият ефект... Thinking Thinking
Принципно  и аз бях чела    за късното захранване,но той така или иначе е основно на Ам,а като ядем пред него така примлясква,милият,чак лигички му текат и чак така гузно ми става Embarassed Embarassed Embarassed
Всъщнос не драматизирам-така или иначе той в един момент ще започне да хапва,но педи ми каза че постепенното захранване със зеленчуково пюре идва да замени обедното хранене,а с този темп при нас едва ли ще се случи Thinking
Съжалявам,че попитах в др тема във форума,че чак се ядосах от коментари от сорта"че ние сме си виновни,че пидито не става"-знам,че въпросът за захранването кога е малко спорен,всеки решава за себи си Peace Peace-просто споделям нашата ситуация,а ще се радвам да прочета и за вашия опит,без да будя излишна полемика Peace Peace

# 631
Здравейте мами,
искам да питам с какво пюре почнахте да захранвате. Педиатърката ми каза с ябълки, но не ми е ясно готово пюре ли да купувам, аз ли да го правя, сварени или сурови.
От 3 седмици давам сокчета от ябълка и морков. Другата седмица ще включвам и магданоз.
Но относно пюретата -съм забравила.
И освен ябълка с какъв друг плод мога да захраня.
Благодаря предварително.

А и друго исках да питам. Някой правил ли е в къщи пюрета и да ги затваря в буркани и каква е технологията?

# 632
me4koni с какво пюре започнахте захранването че неиска зеленчуковите?
ами по съвет на педи започнах с пюре от картофче-аз го правих,разбито като бозичка-резултат две-три лъжички,после почва рев и плюене...пробвах и  с готови пюрета на Хип-картоф с морков,картоф с карфиол като добавях и малко АМ-абсолютно същият ефект... Thinking Thinking
Принципно  и аз бях чела    за късното захранване,но той така или иначе е основно на Ам,а като ядем пред него така примлясква,милият,чак лигички му текат и чак така гузно ми става Embarassed Embarassed Embarassed
Всъщнос не драматизирам-така или иначе той в един момент ще започне да хапва,но педи ми каза че постепенното захранване със зеленчуково пюре идва да замени обедното хранене,а с този темп при нас едва ли ще се случи Thinking
Съжалявам,че попитах в др тема във форума,че чак се ядосах от коментари от сорта"че ние сме си виновни,че пидито не става"-знам,че въпросът за захранването кога е малко спорен,всеки решава за себи си Peace Peace-просто споделям нашата ситуация,а ще се радвам да прочета и за вашия опит,без да будя излишна полемика Peace Peace

Разбира се, тук е място за споделяне, а не за спорове. Аз другата седмица ще почвам със зеленчуковите, въпреки че на мен педи ми каза да почвам с плодови Simple Smile

# 633
  • Beyond the Frontiers
И аз да питам - кърмене и захранване - за да не спре кърмата, винаги първо тя се предлага, а след това пюре и т.н. Нали правилно съм разбрала?

# 634
Галактик, а с каката първо давах от пюрето и после и давах да суче колкото прецени, за да се нахрани. И така постепенно замествах храненията. Иначе мисля пак да започна със зеленчукови пюрета, но след месец. Този път ми се иска да опитам сама да си приготвям вкъщи, но ще видим...

# 635
Отчет за ДК.Дани вече е 6920(+720 гр) и 43 см(+2),глава 42,гърди 63 или обратното беше newsm78
Поради доброто ни качване продължаваме на кърма .
Аз ще започна с зеленчук(картоф).Първо пюрето после кърмата.Поради липса на домашни зеленчуци ще купувам готови такива,защото от ХЕИ моя приятелка ги изследват редовно и твърди че са без отклонения от нормите.
На трети  май ни викат за ваксина,че много изоставаме

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 17:44 от vatzi

# 636
fifi 2011,
моят човек хапва от началото на 4 месец плодови пюрета - круша, слива, праскова. Кайсия не харесва. Сокове съм му давала още през 3 м., прясно изцедени - круша, слива, портокал. От 3 дни му давам зеленчуци - първо аз сварих картоф, разредих го с АМ - хареса му. Днес му дадох комбинирано зеленчуково - картоф, зелен фасул, домат и морков на Ганчев - хареса му. Яде полулегнал в шезлонга с лъжичка на Авент. Днес кихна с пълна уста и познайте какво стана около нас  Joy
Досега всичко е приемал без проблем, само от плодовите пюрета му стана по-гъсто акото, защото в тях има оризов грис или царевично нишесте, затова не му давам много.
Ще се радвам да споделяте кой какво е давал и как са реагирали бебовците!
  bouquet

# 637
  • Beyond the Frontiers
Имах намерението да захранвам чак 6-ти месец, ама девойката посяга към чинията ми Shocked До сега съм й давала да смуче краставичка, ябълка, круша - определено й харесва, защото като ги извадя от устата й надава вой  Grinning Снощи и дадох смачкани парченца сварен картов - яде и още как Mr. Green Така, че ще почвам, но с купешки пюрета в началото за по-сигурно, а лятото ще готвя от пресни зеленчуци.

Да се похваля с първо зъбче - като малка перличка на долния венец tooth

# 638
vatzi твоя бебо сигурно е с 42 см. обиколка на главата, а не 62 см.  Mr. Green

# 639
vatzi твоя бебо сигурно е с 42 см. обиколка на главата, а не 62 см.  Mr. Green

hahaha и аз точно това си мислех

# 640
vatzi твоя бебо сигурно е с 42 см. обиколка на главата, а не 62 см.  Mr. Green

hahaha и аз точно това си мислех
JoyАБСОЛЮТНО СТЕ ПРАВИ Crazy Crazy Crazy

# 641
  • USA
Галактик и аз така правих няколко пъти с ябълка и круша и определено му хареса.Не ,че е изсмукал кой знае колко Laughingно сега като ме гледа да ям и изобщо не ми се радва  Rolling Eyes Ще изчакам обаче да оздравее,че е с хрема.След 2 седмици ще му слагат ваксините,че ги отложихме заради хремата и като стане на 5 месеца го почвам с картоф и после педи препоръча да давам първо оранжевите зеленчуци и после зелените.

# 642
  • Sofia
Привет момичета.
Аз си ви чета много редовно нищо , че не пиша. Сега темата покрай захранването ми се струеа , че ще се пораздвижи. В тази връзка да питам аз нещо :
Като се замести изцяло обедно хапване с пюре не ви ли намалява кърмата?
При мен няма ли често сукане и всичко отива на кино  Cry Незнам какво ще правя като отпадне едното ядене  Whistling

# 643
Защо не пробваш да се изцеждаш? Изпразваш гърдите "до сухо", след което изцедената кърма можеш да замразиш във фризер или да използваш за приготвяне на храна с нея.

# 644
Докато се храним Йоан е при нас, но не проявява никакъв интерес. Гледа ни, извръща глава и въздиша все едно ни съжалява  Laughing На 15.05 съм решила да му предложа сварен картоф смесен с кърма. Избрах тази дата, защото на 15.12.11г. ми беше термина и все едно тогава навършва 5 месеца /роден е на 05.12./. Не изпитвам кой знае какво желание да го захраня. Така като го кърмя е така лесно. Но и това ще стане.

И аз по- често пиша в групата във ФБ, защото ми е по- удобно, но и тук следя какво става с нашите бебоци  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт