Окръжна болница - Варна -тема 4

• 81 229
  • 781
  •   1
Отговори
# 615
Въпрос към момичетата родили нормално с избор на лекар.
Кога се заплаща- преди или сред раждането? На касата или на доктора? И на доктора плаща ли се допълнително?

Заплаща се по време на престоят в болницата, долу на 1 етаж е касата.
Цената все още е 400 лв. Нищо не сме доплащали, само дадохме почерпка, като ни изписаха Wink
А, ако случайно си била във ВИП стая се заплаща, като ви изписват Simple Smile

# 616
coucoumelle моля те да споделиш какво ново има в списъка и съответно впечатленията от родилното Simple Smile

# 617
  • Varna, Bulgaria
Новото са само двата комплекта пелени. Един комплект има 2 бархетени и 1 тензухена пелена, като ст.акушерка каза, че тензухената може да си извадим. Другото, за което помоли беше багажа да бъде в найлонови торби, защото все пак е болница и като се помъкнем със сакове и куфари събирали какво ли не като чистели санитарките,а пък найлоновите торби ги хвърляме.
Кой каквото дължи (избор на екип или вип стая) се заплаща до края на престоя. По принцип не се разрешава внасянето на храна, ама жената каза, че все пак плодове, сокове и др. подобни не са проблем.
На първо четене не се сещам друго, ако искате да питате нещо...  newsm03

# 618
Новото са само двата комплекта пелени. Един комплект има 2 бархетени и 1 тензухена пелена, като ст.акушерка каза, че тензухената може да си извадим. Другото, за което помоли беше багажа да бъде в найлонови торби, защото все пак е болница и като се помъкнем със сакове и куфари събирали какво ли не като чистели санитарките,а пък найлоновите торби ги хвърляме.
Кой каквото дължи (избор на екип или вип стая) се заплаща до края на престоя. По принцип не се разрешава внасянето на храна, ама жената каза, че все пак плодове, сокове и др. подобни не са проблем.
На първо четене не се сещам друго, ако искате да питате нещо...  newsm03

На мен направо си ми носеха, даже лекарките сами ми казаха да ми носят от къщи супа, защото родих секцио. Така, че ме бяха запасили с домашни манджички и сладкиши. Определено храната в болницата не е подходяща за родили секцио.

# 619
Старшата акушерка каза, че може всичко да ни донесат откъм храна, просто да не се прекалява...в смисъл салами и такива неща с което даде пример и тя. Има си отделно кухненско боксче където има готварска печка и микровълнова печка където можем да си претоплим храната която са ни донесли. Тя самата посъветва да ни донесат храна( с коята пак казвам да не се прекалява,защото по принцип трябва да обикалят по стайте и да се карат който си е донесал храна, затова ви съветвам по време на визитация да нямате храна навън Simple Smile) защото порциона на ден е 2.50лв и представете си че тези 2.50 трябва да се разделят на три хранения и от там колко качествена е храната. Но все пак това е болнична храна и няма как да очакваме кой знае какво качество Simple Smile Иначе списачето си е същото само тези пеленки както вече се каза Simple Smile а за дрешките на бебочето си носете каквото искате вие, все пак ние си обличаме бебчетата и дрешките са си наши, те поне няма да остават там.Така че за дрешки на които каквото му е удобно, а лично предпочитам бодита и гащеризончета, на други са им по удобни ританки и камизолки, на които както му е удобно. Изрично предупредиха че трябва да е лигнин, без превръзки.Превръзки вече вкъщи чак ще си ползваме, за да може да се контролира и следи кървенето Simple Smile На мен ми направи много добре впечетление отделението, изглежда доста добре, много по добре от АГ и от останалите болници Simple Smile ако имате въпроси питайте това се сещам за сега останалото май сме го коментирали и преди Simple Smile))

# 620
Значи пелените трябва да са 2 бархетни и 1 тензухена така ли? Защото преди май искаха някакви еднократни май newsm78

# 621
  • Varna, Bulgaria
Значи пелените трябва да са 2 бархетни и 1 тензухена така ли? Защото преди май искаха някакви еднократни май newsm78

Това е един комплект, а те искат два!

# 622
Пелените в комплект бебешките по принцип са две бархетни и една тензухена. Ние трябва да си носим два комплекта, като акушерката каза да си извадим от комплекта тензухените.Тензухените се ползват един вид за памперс но на тях не им трябват, а пък на нас все пак могат да ни влязат в употреба Simple Smile

# 623

еднократните за които говориш са тези еднократните чаршафчета тип пелени които трябват за родилките да се сложат на леглото, те трябва да са 10 бр.

# 624
Пелените са комплект - 2 бархет и 2 тензух, като от всеки вид има една голяма и една малка (по-тясна). Искат 2 комплекта. Може да се купят от бебешките борси на Колхозния и на Ген.Киселов/Чаталджа. Щом са ви казали, вземете си тензуха. Аз и до днес ползвам тензухените пелени. В началото с тях подсушавахме бебето след баня, защото само с хавлийка не може да се обере влагата. Сега и бърша главата след баня. В началото толкова много кърма и изтичаше от устата по време на кърмене, че лигавник не спасяваше положението. Слагах и тензухена пелена и беше ОК.

# 625
Здравейте момичета! Нова съм във форума и като гледам как пишете и аз реших да се включа.
Родих на 17,06,2012 при д-р Свраков - секцио (аз си избрах този лекар). Един месец преди термина ходих на консултации при него и той успя да ме убеди, че бебчо е много голям - 3350(вие преценете толкова ли е голям) и трябва да родя секцио( за което много съжелявам, защото след като си взех епикризата, там пишеше че съм била със 7 см разкритие,  което никой не сметна за необходимо да ме уведоми), да не се мъчело мъничето като излиза. Определихме дата 18,06,2012, но мъника реши да излезе на 17:) Мислех си, че всичко е минало нормално, но след време се оказа, че само съм се заблуждавала. Държаха ни в болницата цели 10 дни, оказа се, че бебчо имал някаква инфекция, която аз съм му била предала и беше на антибиотик, но хем аз съм му я предала, хем той се заразил с нея 4 дни след раждането - как става тая работа незнам Rolling Eyes
През цялото време когато бях в болницата се оплаквах, че много ме боли операцията, неможех да вървя, да лежа (винаги бях полуседнала в леглото), коремът ми беше синьо-лилав и всички ми казваха - НОРМАЛНО Е. Е как ще е нормално, като гледах, как други жени раждали секцио на 2 ден нищо им нямаше. newsm78.
За отношението на педиатрите няма да коментирам - УЖАС, особено един д-р Абди, много нагло се държеше, единствено съм доволна от д-р Тихонова (мисля така се казваше), тя ми даваше малко повече инфо за бебчо. И така бебчо се оправи и започнаха моите мъки. След като ни изписаха, където пише, че съм абсолютно здрава, а аз едва ходя, д-р Свраков ми каза да отида в частния му кабинет да ми махне конците, че да платя още 30лв. И отиваме ние с мъжа ми и какво се оказва, че след секциото ми се пука някакъв кръвоносен съд и аз 10 дни съм кървяла отвътре и никой не е разбрал, а когато казвах боли ме, те си мислеха че се гевезя. Няма да описвам от тук нататък какво преживях, добре не се наложи пак да ме оперират. Само ще кажа, че резултата е ходене 1 месец след това всеки ден до болницата, смяна на дренчета и т.н. и когато след 1 месец реши въпросният лекар да ми маха конците, махна само 5 см и ми каза, то няма още много конец, той ще се резурбира(незнам дали точно така се казва) и ще остане в теб. И какво мислите на другият ден аз вдигнах температура и хайде още 2 седмици пак по промивки и пак дренажи и така, докато накрая конеца започна сам да се показва и аз постепено си го извадих. И малкото конец , който беше останал се оказа цели 25 см:(
Не искам никого да плаша и никого да настройвам негативно към ОБ, но просто това се случи с мен, а си платих за избор на лекар - цели 400 лв, инъче да -  всички бяха много мили EmbarassedПросто малшанс.
Успех на всички и дано нямат моя "късмет".

# 626
Здравейте момичета! Нова съм във форума и като гледам как пишете и аз реших да се включа.
Родих на 17,06,2012 при д-р Свраков - секцио (аз си избрах този лекар). Един месец преди термина ходих на консултации при него и той успя да ме убеди, че бебчо е много голям - 3350(вие преценете толкова ли е голям) и трябва да родя секцио( за което много съжелявам, защото след като си взех епикризата, там пишеше че съм била със 7 см разкритие,  което никой не сметна за необходимо да ме уведоми), да не се мъчело мъничето като излиза. Определихме дата 18,06,2012, но мъника реши да излезе на 17:) Мислех си, че всичко е минало нормално, но след време се оказа, че само съм се заблуждавала. Държаха ни в болницата цели 10 дни, оказа се, че бебчо имал някаква инфекция, която аз съм му била предала и беше на антибиотик, но хем аз съм му я предала, хем той се заразил с нея 4 дни след раждането - как става тая работа незнам Rolling Eyes
През цялото време когато бях в болницата се оплаквах, че много ме боли операцията, неможех да вървя, да лежа (винаги бях полуседнала в леглото), коремът ми беше синьо-лилав и всички ми казваха - НОРМАЛНО Е. Е как ще е нормално, като гледах, как други жени раждали секцио на 2 ден нищо им нямаше. newsm78.
За отношението на педиатрите няма да коментирам - УЖАС, особено един д-р Абди, много нагло се държеше, единствено съм доволна от д-р Тихонова (мисля така се казваше), тя ми даваше малко повече инфо за бебчо. И така бебчо се оправи и започнаха моите мъки. След като ни изписаха, където пише, че съм абсолютно здрава, а аз едва ходя, д-р Свраков ми каза да отида в частния му кабинет да ми махне конците, че да платя още 30лв. И отиваме ние с мъжа ми и какво се оказва, че след секциото ми се пука някакъв кръвоносен съд и аз 10 дни съм кървяла отвътре и никой не е разбрал, а когато казвах боли ме, те си мислеха че се гевезя. Няма да описвам от тук нататък какво преживях, добре не се наложи пак да ме оперират. Само ще кажа, че резултата е ходене 1 месец след това всеки ден до болницата, смяна на дренчета и т.н. и когато след 1 месец реши въпросният лекар да ми маха конците, махна само 5 см и ми каза, то няма още много конец, той ще се резурбира(незнам дали точно така се казва) и ще остане в теб. И какво мислите на другият ден аз вдигнах температура и хайде още 2 седмици пак по промивки и пак дренажи и така, докато накрая конеца започна сам да се показва и аз постепено си го извадих. И малкото конец , който беше останал се оказа цели 25 см:(
Не искам никого да плаша и никого да настройвам негативно към ОБ, но просто това се случи с мен, а си платих за избор на лекар - цели 400 лв, инъче да -  всички бяха много мили EmbarassedПросто малшанс.
Много съжалявам, че така е станало с теб. Ето защо аз не бих се доверила на д-р Свраков. Не си първата няма да си и последната от неговите пациенти.

# 627
Съжалявам за това което си преживяла, но как се спря на др.Свраков? Той си има доста дълга (за мен негативна  биография)от последните години. Доколкото си  спомням даже му бяха отнели правата за 1 година, защото беше върнал родилка, че нямали на момента пари да му платят. По-късно го хванали да му дават парите в частния кабинет. Но понеже живеем в България и това за нашата татковина е нормално господина пак практикува и най-нагло продължава да взема пари и да прави грешки. Хубавото е, че нещата са се развили с хубав, а не фатален край при теб. Радвай се на детенцето си и забрави негативните емоции другия път ще знаеш. Peace Hug

# 628
Препоръчаха ми го, въпреки че и аз доста неща изчетох за него, но все пак реших - не с всички е едно и също, а и монетата нали винаги има две страни, може човека да е добър специалист, но уви...Оказа се, че неговата монета е с едно лице. Но вече всичко е зад гърба ми, аз съм добре, а със съпруга ми се радваме на нашето малко съкровище Grinning Но повярвайте ми момичета, наистина когато ми случи всичко това, се сетих за всички репортажи за лекарски грешки, завършили фатално за родилките и седях срещу легълцето на моето детенце и си викаш стискай зъби, трябва да се оправиш, защото това ангелче има нужда от майка.

# 629
И само да кажа, секциото не е шега работа, ако не се налага наистина, не го искайте пожелание. Някой си мислят - преспиват те и като е събудиш вече си с бебо до теб и готово всичко е наред. Това си е операция и си крие своите рискове.

Общи условия

Активация на акаунт