Окръжна болница - Варна -тема 4

• 81 227
  • 781
  •   1
Отговори
# 630
Само да изкажа моето мнение и аз, на мен личния лекар също ми препоръча др.Свраков когато наближи времето да раждам, много четох по форумите и слушах приятелки коя болница да избера, докато една приятелка ми каза, ако ще си в АГ бъди с доктор, ако ще си в Окръжна - без. Fystychko  аз също имам приятелка която роди но при др.Скочев секцио, също така излъгана, бебето било голямо, а то се родило 3.100кг и тя много тежко понесе секциото и недоброто отношение към нея, защото доктора  си заминал а другите казвали че тя не е техен пациент. Та после взех да чета пак и пак и се уверих,  че наистина тези които раждат без лекар са много по доволни от отношение и всичко. И така аз избрах да раждам в окръжна без лекар, просто каквото стане и който се падне. Моля се всичко да е наред и пожелавам същото на всички бъдещи мами   bouquet

# 631
Момичета, не се настройвайте и не се плашете. За съжаление подобни неща се случват. Много пъти коментирахме, че за всеки лекар могат да се чуят и положителни и отрицателни мнения. Моето секцио не беше нито при Свраков, нито при Скочев, но в стаята имахме момиче родило естествено при Свраков и двете си деца. Беше изключително доволна. Момичето, на което направи секцио Скочев също беше изключително доволна, той идваше почти всеки ден да я види, много внимателен беше. Изненадвам се за Скочев (непознаването на кг на бебето). За него обикновено се казва, че е привърженик на естественото и секцио прави наистина когато е необходимо. От познанството ми с някои негови пациентки на едната секциото беше заради увита пъпна връв около врата и минаваща през лицето (не знам какъв е мед.термин), а на другата заради много скорошно предишно секцио. Така като се настройвате и ви се падне например д-р Свраков ще сте силно притеснени, заради това, което сте прочели тук, а той всъщност на визитациите беше много мил и внимателен и сигурно има много пациентки, които са доволни от него. Спокойствие е успешен финал!

# 632
Наистина никого неискам да плаша и да настройвам негативно. Просто и аз исках да споделя моята история. Всичко си е Божа работа. Успех на всички, които им предстои да изживеят най-прекрасният момент в живота си - раждането на своето детенце!!!

# 633
Bad Diddy, съгласна съм с теб, даже мислех и това да напиша, че наистина при всеки е индивидуално, имам познати които са доволни и от секциото и даже казват че много бързо се възстановявали след това. Мнения много и различни. Затова нека всички се настройват положително и нека усмивката не слиза от лицето им и колкото и да ги е страх и да боли. Както казват всички "всичко минава и се забравя когато видиш рожбата си"

# 634
Bad Diddy, съгласна съм с теб, даже мислех и това да напиша, че наистина при всеки е индивидуално, имам познати които са доволни и от секциото и даже казват че много бързо се възстановявали след това. Мнения много и различни. Затова нека всички се настройват положително и нека усмивката не слиза от лицето им и колкото и да ги е страх и да боли. Както казват всички "всичко минава и се забравя когато видиш рожбата си"
Подкрепям напълно! Когато аз бях приета в болницата бях притеснена и дори много притеснена заради всичко, което прочетох тук и заради нещата, които ми казаха приятелки, родили в Окръжна. Още на третия ден разбрах, че действителността е съвсем различна от прочетеното и се отпуснах. Останах много доволна от всички в Окръжна. Всичко е строго индивидуално и изключително зависи от теб и от твоята настройка. Малко нескромно, но се определям като усмихнат, положителен човек. Така ми отговаряха и всички в болницата, дори и най-страшните неонатолози. А за секциото?! Приятелка ми беше казала, че изключително много боли, че 20 дни не е можела да върви нормално, че ще трябва много да ми се помага .... На третия ден си седях по турски в леглото и се навеждах без проблем. На десетия ден освен белега и сърбенето на раната друго не усещах, а не съм първа младост. Всичко е до организъм. И пак ви казвам: всяка болка изчезва в мига, в който видиш най-прекрасното бебе на света - твоето!

# 635
Подкрепям напълно! Когато аз бях приета в болницата бях притеснена и дори много притеснена заради всичко, което прочетох тук и заради нещата, които ми казаха приятелки, родили в Окръжна. Още на третия ден разбрах, че действителността е съвсем различна от прочетеното и се отпуснах. Останах много доволна от всички в Окръжна. Всичко е строго индивидуално и изключително зависи от теб и от твоята настройка. Малко нескромно, но се определям като усмихнат, положителен човек. Така ми отговаряха и всички в болницата, дори и най-страшните неонатолози. А за секциото?! Приятелка ми беше казала, че изключително много боли, че 20 дни не е можела да върви нормално, че ще трябва много да ми се помага .... На третия ден си седях по турски в леглото и се навеждах без проблем. На десетия ден освен белега и сърбенето на раната друго не усещах, а не съм първа младост. Всичко е до организъм. И пак ви казвам: всяка болка изчезва в мига, в който видиш най-прекрасното бебе на света - твоето!

Да, съгласна  съм и с това, че също е важно да знаеш как да попиташ за нещо, как да се обърнеш към когото и да било, това също го беше написала и една мама малко по напред в публикациите си и била много доволна от всички. 

# 636
За отношението на педиатрите няма да коментирам - УЖАС, особено един д-р Абди, много нагло се държеше,

Здравейте, аз имам абсолютно същото мнение за въпросния доктор.  #2gunfire

# 637
Може ли да попитам раждалите мами, когато започне самото раждане колко човека го водят. От чакане вече се замислям и за най малката подробност    Simple Smile

# 638
Може ли да попитам раждалите мами, когато започне самото раждане колко човека го водят. От чакане вече се замислям и за най малката подробност    Simple Smile

Ами аз бях с уговорка и заедно с лекаря ми, помагаше и акушерка.
Чувала съм, че понякога и само акушерки израждали.

# 639
Аз не съм си плащала и при мен бяха един доктор, една акушерка и санитарка, която ми напояваше устните с вода!

# 640
Мен си ме израждаше акушерката,докторката беше там но дойде само да ме резне и да ме шие после.Искам само да дам един съвет-носете си чаршафи.И не се плашете- не са лоши нито в родилно нито в неонатологията.

# 641
Мен си ме израждаше акушерката,докторката беше там но дойде само да ме резне и да ме шие после.Искам само да дам един съвет-носете си чаршафи.И не се плашете- не са лоши нито в родилно нито в неонатологията.

Какви чаршафи, тези които са в списъка 10бр еднократни или от вкъщи.

# 642
Спред мен има пред вид точно чаршафи! Моят така и не го смениха за престоя и там при положение, че зееше огромна дупка и де факто бях без чаршаф. Много ме е яд, че не се сетих да поръчам да ми донесат комплект.

Относно секциото и д-р Скочев мога да говоря от личен опит, а не чрез опита на приятелки и познати. За мен д-р Скочев е един от най - добрите гинеколози в България. Мнението си съм го писала не веднъж. Това е лекар с обективна преценка, лекар, който винаги се старае да избегне секциото, но има случаи, в които то е единствен вариант. Момичета, не се плашете и не се настройвайте предварително  Hug Wink

# 643
Именно по горе вече сме изказали мнение че при всеки е различно, за едни - един лекар е много добър, за други - този лекар е най лошия, просто късмет. Моите приятелки също говорят от свой собствен опит, но това не означава че се влияем от него. Тук споделяме мнения, не ги налагаме.

# 644
Момичета,бихте ли написали 12.11 от колко часа беше лекцията за нормалното раждане в ОБ,че забравих къде си записах  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт