Окръжна болница - Варна -тема 4

• 81 361
  • 781
  •   1
Отговори
# 495
nadinkapl, мъжа ми е от Провадия и скоро и аз ще се местя да живея там.
Още сме в процес на ремонт.
Аз един път вече бях на отворените врати и доколкото разбрах там държат
да си с лигнин. Утре пак смятам да ходя ,та да си проясня нещатата ... с списъка за болницата и т.н.
Ти в кой месец си ? Simple Smile

# 496
nadinkapl, мъжа ми е от Провадия и скоро и аз ще се местя да живея там.
Още сме в процес на ремонт.
Аз един път вече бях на отворените врати и доколкото разбрах там държат
да си с лигнин. Утре пак смятам да ходя ,та да си проясня нещатата ... с списъка за болницата и т.н.
Ти в кой месец си ? Simple Smile

Здравей, в началото на 8ми месец съм, по принцип терминът ми е за 20 ноември. Ние сме готови с ремонта, остана да се подготвям с багажа за болницата, нещата за бебка и така. А ти за кога си? Ще чакам да споделиш списъка и въобще всичко Simple Smile

# 497
По принцип може да си вземете  превръзки за родилки и да ползвате тях. Но задължително  преди визитациите трябва да ги смените с лиглин. Искат лиглин, защото при него /малко може да прозвучи гадно/ но кръвта не попива така и така преценяват дали всичко с кръвосъсирването и кръвотечението е нормално, ... За това държат на лиглина, но през другото време може да се ползват такива превръзки за родилки дори са по удобни за нормално раждащите мами

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 20:15 от sashaivo

# 498
nadinkapl, аз по-цикъл съм определена за 22 ноември.Също съм в началото на 8 месец.
Но преди няколко дни ходих на частен доки, който ми заяви че бебока ми е доста едър и
може да се роди към края на октомври.Утре сутрин съм на консултация при доки по ЗК и ще
видим и той какво ще каже за килограмите на бебчо и термина ми.
Ще споделя  Peace
 sashaivo  Peace И аз знам от приятелки че за визитациите трябва да си с лигнин, а през
останалото време може да си с превръзки.

# 499
lorito0o  много правилно са ти казали приятелките ти  Peace
Пожелавам на всички  леко раждане

# 500
sashaivo  Peace И аз знам от приятелки че за визитациите трябва да си с лигнин, а през

Не е задължително, аз не бях с лигнин, а с превръзка, пак няма проблем. Хората следят цвета на лохиите, това е цялата работа.

# 501
Преди малко говорих с една приятелка, която роди сега на 7 август и каза
че задължително искали да си с лигнин на визитациите. Имало някакво момиче,което
била с превръзка на едната визитация и са и направили забележка, като са подчертали че
щом го има в списъка като изискване и са им казали че държат на визитациите да са с лигнин,
би трябвало да го спазват....А като се приберат вкъщи да си ходя всяка с каквото иска.
Аз мисля да си спазя всичко от списъка,както и когато дойде момента да слушам какво ми казват,
защото едва ли ми мислят лошото ... те знаят най-добре.Всеки ден се занимават с това... Simple Smile

# 502
sashaivo  Peace И аз знам от приятелки че за визитациите трябва да си с лигнин, а през

Не е задължително, аз не бях с лигнин, а с превръзка, пак няма проблем. Хората следят цвета на лохиите, това е цялата работа.
Не се следи само цвета на лошиите,  а и начина на кръвосъсирване, а в превръзката това всичко попива и не се вижда. Наблюдава се през първите 3-4 дни трябва да ти намалят лошиите т.е. че времето ти на кръвосъсирване е нормално. Иначе нали ще получиш кръвозагуба. Извинявам се, че съм го написала по този начин.

# 503
sashaivo, няма за какво да се извиняваш ... много добре си го обеснила ! Peace
Аз не го знаех и за мен беше полезно, въпреки че дори и без да знам... както вече казах
смятам да се опитам да спазя всичко, което изискват и препоръчват лекарите и акушерките... Все пак
те не ги искат тези неща напразно и това им е работата.... Simple Smile

# 504
Акушерката Нина Михалева е невероятна. Имах честта да е в екипа с който раждах/секцио/ на 30.04.. Много съм й благодарна за отношението и отзивчивостта по време на целия ни престой в болницата.   bouquet
Абсолютно.Невероятно харизматичен човек.Още и още като се видим из улиците ме поздравява , въпреки че родих преди повече от девет месеца .
Виждам ,че пак Колев сте зачекнали.И аз като Тупурчето нямам оплаквания от неговата работа -  той ми прави секциото.Дойде в ОБ даже преди мен и винаги се е държал добре .И друг път съм писала за това .
Истината : Премълчава някои неща с оглед да не сбърка , но като го питаш отговаря . Кадърен  е но , работи избирателно и по симпатии .
Наистина всеки прави гафове , дори и Скочев .Няма да ви разказвам какво чудо докара на една позната със секциото, което и прави.Момичета два пъти ходи до Турция за операции , защото се оказа ,че тук никой не подхожда адекватно с нея ...
Не бъдете предубедени , а оптимисти ! И дано попаднете на лекар в настроение !
Относно козметиката на ХИП.Да ползват я , поне миналата година .Понеже ми мирише на супер неприятно , няма как да я сбъркам.В единия бокс с кувиозите забелязах ,че има шампоан "Мустела" .Дали го използват или доливат друго, е отделен въпрос.

# 505
lorit0o, coucoumelle   Hug  как мина вчера, нали ходихте на Отворените врати в Окръжна, защо не пишетее, чакам ви с голям интерес  Simple Smile

# 506
nadinkapl, ходих да... извинявай но ми беше спрян интернета... cry
Ето списъка за ОБ:

РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ И НЕОНАТОЛОГИЯ
КОНСУМАТИВИ, НЕОБХОДИМИ ПРИ ПРИЕМАНЕ НА РОДИЛКАТА И ЗА БЕБЕТО

I. ПРИ ПРИЕМАНЕ ВСЯКА БРЕМЕННА ТРЯБВА ДА НОСИ:
1. Лична карта и химикал
2. Направление за хоспитализация
3. Карта за наблюдение на бременността (или друга медицинска документация)
4. Тоалетни принадлежности
5. Нощница, чехли, хавлия
6. Лигнин - 2 пакета
7. Подложки (еднократни компреси) за легло - 10 броя
8. Термометър

II. КОНСУМАТИВИ, НЕОБХОДИМИ ЗА БЕБЕТО
1. Шампоан на Hipp - 1 бр. - остава за отделението
2. Олио на Hipp - 1 бр - остава за отделението
3. Памперси
4. Мокри кърпички
5. Дрехи (долна и горна камизолка, ританки, чорапи) - 3 комплекта

Беше полезно и интересно, на една от мамите даже й пуснаха да чуе тоновете
на бебчето си. Старшата акушерка Русева е много готина, отговаря на абсолютно всеки въпрос,
обяснява всичко подробно. Каза да не се тревожим за температурата в болницата през зимата,
била някъде към 30 градуса с парното... Joy Спокойно можем да си вземем каквито дрешки искаме за бебчетата, пелени вече не изискват. Бебчетата са при майките от 6ч. сутрин до 00ч. вечер.
nadinkapl, нещо определено ако те интересува питай защото сега не се сещам какво да добавя... newsm78    Simple Smile

# 507
Благодаря ти lorito0o Hug  bouquet, утре ще си препиша списъка, поне няма да се налага да ходя до там. Не знам дали те питах вече но ти с доктор ли ще раждаш или които се падне, и как изглеждаха стайте, чистичко ли беше, щото за едно друго място какво ли не прочетох. Ако се сетя нещо пак ще пиша, то е ясно въпроси ще имам.

# 508
nadinkapl, в Окръжна хигиената е на ниво. Чистички са стаите,както и цялото родилно.
Смятам като дойде момента да отида и който е на смяна при него ще раждам.
Дори и да имах пари не бих ги дала за избор на лекар или екип.... С тях ще купя нещо за детето си.
Всички лекари си вършат работата и им имам доверие.Пък и то цялото раждане се ръководи и въобще се води от акушерките,това го потвърди и старшата акушерка. Така че за мен
избора на екип или лекар е безсмислено....Но това е само и единствено мое мнение, всеки има своя
гледна точка и право на свои личен избор. Peace Simple Smile

# 509
  • Varna, Bulgaria
Малко късно се включвам, но видях, че lorito0o е разказала доста подробно. Относно чистотата бях приятно изненадана. Бях подготвена за доста лоша картинка Simple Smile В самите стаи не погледнах, все пак майките си бяха вътре е мисля, че не е приятно да те гледат като опитно зайче.
Надзърнах в някои от боксовете с бебчетата и беше добре. Някой ако има въпроси да пита.

Общи условия

Активация на акаунт