Окръжна болница - Варна -тема 4

• 81 235
  • 781
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
И на мен не ми правиха клизма, а ако съм се изпуснала грам не ми пука, наистина това е последното, което би ме притеснило, камо ли да ме е срам. За багажа - първо беше в торби, после наслагах торбите в единогромен сак, че взех да ги губя Mr. Green Така хем багажът ми беше събран на едно място, хем разделен по предназначение. Дамска чанта, дрехи - всичко си беше при мен.

# 556
Родих преди 9 дни в окръжна.доволна съм и от персонала в родилно  и от  неонатолозите.Дъщеря ми имаше доста тежка жълтеница и и обърнаха внимание,също така не  останах с впечетление че не дават информажия както се коментираше тук преди напротив-докторите са много отзивчиви и обясняват доста.Акушерките са малко по заети и от време на време се тросват за нещо,но обикновенно когато се държиш човешки с тях винаги помагат с каквото могат.За клизмата-ами те всъщност при прегледа прецняват дали е нужно или не,така ми казаха на мен поне.Късмет на всички които не са родили още-нищо страшно няма,дори и да боли всичко си струва Heart Eyes

# 557
Здравейте, и аз съм се ориентирала към ОБ. За съжаление към този момент бебо е седалищно разположен и все още стискам палци до последно да се обърне. Въпросът ми към Вас е какво бельо трябва да си приготвя и при двата варианта за раждане и горе долу колко бройки са нужни на ден. Отделно мои познати ме посъветваха да си купя колан за по-бързото прибиране на корема след раждане, но те са раждали нормално и незнам дали при секциото може да се ползва такъв. Благодаря за помощта.

# 558
Здравейте, и аз съм се ориентирала към ОБ. За съжаление към този момент бебо е седалищно разположен и все още стискам палци до последно да се обърне. Въпросът ми към Вас е какво бельо трябва да си приготвя и при двата варианта за раждане и горе долу колко бройки са нужни на ден. Отделно мои познати ме посъветваха да си купя колан за по-бързото прибиране на корема след раждане, но те са раждали нормално и незнам дали при секциото може да се ползва такъв. Благодаря за помощта.
Здравей, първо за бельото си вземи по дълбоки пликчета - 5 бр ще ти стигнат мисля,ако това имаш предвид. Относно колана за нормално раждане по съвет на лекар не разрешават през първите 3 дни, тъй като искат да видят от самосебеси матката дали нормално се свива. При секцио е поне  1м. т.е. до пълно заздравяване на раната, външно и вътрешно. Тъй като може да започне да кърви както стана при една моя приятелка- започна да кърви и да бере. Така че не си правете експерименти.

# 559
Аз бях си слагала колан 2 седмици след като родих секцио и лохиите ми много се засилваха при всяко слагане. Наистина след месец ще е най уместно да се опита с колана. Продават обикновени ластични колани от по 6 лв. в аптеките. На мен ми свърши добра работа. Само да кажа, че спането по корем също помага, но не и ако жената кърми. Притискането на гърдите може да доведе до запушване на каналчетата.

# 560
Здравейте дами!

Може и да е обсъждан вече въпросът ми, но... да питам все пак:

Кога таткото ходи да записва детето в общината - след изписването или още по време на престоя в болницата и съответно каква документация е необходима за записването?

# 561
Здравейте дами!

Може и да е обсъждан вече въпросът ми, но... да питам все пак:

Кога таткото ходи да записва детето в общината - след изписването или още по време на престоя в болницата и съответно каква документация е необходима за записването?
Записването на детето не става в общината, а в самото родилно. Отпред до асансьора има една кабинка. Детето трябва да бъде записано до 3 дни от раждането. Присъстват и двамата родители, попълва се бланка. Ако нямате брак - само личните карти ви трябват. Ако имате брак - не знам, може и свидетелството за брак да трябва, но не съм сигурна. Жената ще ви след колко дни може да получите акта за раждане от общината. Тогава може и само единият родител да е.

# 562
Искат и удостоверение за брак, ако имате такъв. И да допълня , че връчват удостоверението за раждане след една седмица в общината, срещу лична карта на един от родителите! Simple Smile

# 563
Благодаря ви за бързия отговор  Laughing

Тук процедурата е доста улеснена. В другите градове се ходи в общината след изписването и пада едно висене  ooooh!

# 564
Благодаря ви за бързия отговор  Laughing

Тук процедурата е доста улеснена. В другите градове се ходи в общината след изписването и пада едно висене  ooooh!

Преди време и тук беше така. През 2009 като родих първото си дете, след записването мъжът ми ходи в Общината и вися 2 часа, за да подаде документите. Сега като родих второто (миналия месец), с радост установихме, че са опростили процедурата.

# 565
  • в рaя
При мен първия път, понеже родих в четвъртък вечерта, трябваше в петък до обяд да го запишем бебето. Тогава мъжа ми беше дежурен, ние не сме от Варна и стана само с моята лична карта. Жената излезе много разбрана, обади се в общината за информация относно акта за сключен граждански брак, данни на съпруга ми и прочие.

# 566
Здравейте мами, бъдещи и настоящи Simple Smile някоя от вас случайно да знае този месец в Окръжна кога ще има ден на отворените врати или още е много рано?

# 567
Здравейте мами, бъдещи и настоящи Simple Smile някоя от вас случайно да знае този месец в Окръжна кога ще има ден на отворените врати или още е много рано?
Здравей,всеки последен четвъртък от месеца има,което ще рече че ще е на 25-ти:)

# 568
Благодаря ти много за бързия отговор,а случайно да знаеш дали е нужно да ходя да се записвам или по телефона? Има ли някой който ще ходи на тези отворени врати?

# 569
  • Varna, Bulgaria
За записване: Силвия Русева, ст. акушерка – тел. 052/ 821 597

Обаждаш се и се записваш. Аз ходих миналия месец и беше интересно, защото бяхме само десетина момичета. Този месец мисля още веднъж да отида, само да не родя дотогава- точно на 25 влизам в деветия  newsm03

Общи условия

Активация на акаунт