Окръжна болница - Варна -тема 4

• 81 194
  • 781
  •   1
Отговори
# 690
eli_ivanova90 пожелавам ти приятно изживяване. Моето раждане беше прекрасно, но не мога да кажа същото за престоя си е ОБ.

# 691
  • Варна
Съгласна съм с Bad Diddy Laughing

# 692
  • На брега на морето
eli_ivanova90 пожелавам ти приятно изживяване. Моето раждане беше прекрасно, но не мога да кажа същото за престоя си е ОБ.

Абсолютно същото мога да кажа и аз, по отношение на моето раждане.
Но се дължеше на док, а не на самата болница. И на двете акушерки, които бяха до мен.
Ще им бъда благодарна на тези жени винаги.

# 693

Абсолютно същото мога да кажа и аз, по отношение на моето раждане.
Но се дължеше на док, а не на самата болница. И на двете акушерки, които бяха до мен.
Ще им бъда благодарна на тези жени винаги.

И аз така, въпреки, че родих секцио. Акушерките бяха прекрасни към мен! Но неонатолозите..... #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Относно Ели.....ти не си за ОБ. Изискванията ти са като за частна болница. Никой няма да си играе да ти повива детето в пелените, които ти си купила. За топката - също мисля, че няма да ти позволят, няма място. А ако стаята е пълна - съвсем. А що се отнася до приятелката ти - по - добре не я вземай със себе си. Едва ли някой от лекарите ще е много щастлив да му дават акъл как да си върши работата. Много "разбирачки" има напоследък. И всичките знаят повече от лекарите само на база интернет. Ако назрее спор, ти ще си най - потърпевша от цялата работа. Напълно съм съгласна с мнението на Bad Diddy. В държавна болница място за капризи няма.  Влизаш, раждаш, заминаваш си. Прекрасно е, че си толкова позитивна, но така е в нашите държавни болници. И, за съжаление, много вода ще изтече преди да се променят нещата. Леко раждане ако вече не си влязла да раждаш. И стиснати палци от мен!

# 694
E.. това, което не исках -стана. Прозвучала съм си като принцеска.  Embarassed Разбирам и съм напълно съгласна с вас още преди да сте ми писали Peace, все пак ходих вече в ОБ, горе долу съм наясно с обстановката, но не ме допуснаха до стаите и нямах предтсава колко са големи, а и чисто и просто исках вашето мнение понеже сте видели и пипнали. Bad Diddy, айде сега, не бъди толкова bad  Simple Smile бедно това, бедно онова-, че аз да не съм дъщерята на Rockefeller, нямам намерение да вляза вървейки на пръсти в скъпоценните ми домашни чехлички, покрити с диаманти, в халат от кожа от хималайски леопард и да се държа като Клеопатра, моля ти се, все пак съм от 9 месеца по болници, клиники, лаборатории, аптеки и т.н. Имам доста добра представа какво е това намусена лелка и вбесена лаборантка. Абе тези неонатолози май..... няма ли някой от тях, който да следи темата, да видят, че явно много бъркат в подхода. Все пак вие не сте ги питали коя е столицата на Нова Зеландия, че да се държат с вас все едно ги занимавате с глупости, искате да знаете какво става с децата ви, ебаси, повечето там сигурно имат деца......Ей това ме дразни, липсата на човещинка и това е основното, това че няма да ми пуснат топката, приятелката и пелените не ме интересува толкова, колкото човешкото отношение!!! Да, наистина, настроена съм доста позитивно по препоръка на много от вас, така пишете, че както се настроиш, така ще мине, което според мен е един от най-добрите съвети, които могат да се дадат на жена, която ще ражда за пръв път Simple Smile Благодаря ви, момичета!  Hug Днеска и утре последно ще се чака, дано мързеланката ми реши да събере кураж и да се спусне в заешката дупка  Heart Eyes

# 695
eli_ivanova90 да се включа и аз по темата  Simple Smile

Родих в средата на ноември в ОБ. Раждането ми беше малко мъчително и накрая завърши със секцио, но аз бях спокойна, въпреки всичко, защото избрах да ме изражда д-р Славчев (той си ме следеше на ЖК пък и му имам пълно доверие). За условията в болницата вече си наясно, но за отношението на неонатолозите е много индивидуално. Аз докато бях в болницата всяка сутрин и вечер след визитация ни даваха информация за бебчетата. Така, че аз нямам забележки към тях. Пък и акушерките не са ми отказали да ми дадат информация за състоянието на детето.

Пожелавам ти леко раждане!

# 696
el_vn Simple Smile много се радвам за теб, а и най-накрая една добра дума за нео-тата Simple Smile И аз исках Славчев да е с мен, но той тъкмо излиза в отпуска и много неприятно се разминаха нещата... Все пак знам, че там всички лекари са големи професионалисти и който и да се падне бебка ще излезе жива и здрава, което е най-важното.  Peace

# 697
eli_ivanova90 ама хич не съм искала да прозвуча bad  Cry Извинявай, ако някоя от думите ми те е наранила. Наистина аз лично не те възприех като принцеса, ноооо много ми хареса как си се описала, особено пантофките  Mr. Green Исках просто да те предпазя. Да, наистина малко може би съм преекспонирала бедността, но нямай големи очаквания. Иначе аз съм точно от тези, които агитират за позитивно отношение и мисля, че това много ще ти помогне. Освен това, ако прочетеш какво съм писала до момента, ще разбереш че съм от хората, които са много доволни от престоя си там. Дори от неонатолозите!  Laughing В ОБ има много добри специалисти, има и много добри хора (които обаче са малко). Наистина отношението на неонатолозите е индивидуално и според твоя подход (поне така мисля). Просто исках да те предпазя от разочарования, защото такива има: като започнеш от общите тоалетни, в които е трудно да клекнеш бременна в 9 месец с огромен корем и стигнеш до ... чайника с който наливат чай за сутрешната закуска  Mr. Green Пак ти пожелавам леко раждане и живо и здраво детенце!

# 698
  • Варна
Защо общи тоалетни, във всяка стая си има. А в Джъмбо продават еднократни постелки за тоалетни чинии, може да си вземете, много добра работа вършат.

# 699
Защо общи тоалетни, във всяка стая си има. А в Джъмбо продават еднократни постелки за тоалетни чинии, може да си вземете, много добра работа вършат.
Има няколко стаи където приемат преди секцио или преди естествено раждане. Едната е 8, другата не запомних. Там няма тоалетна и ползваш общите на етажа. Сети се след клизма как тичаш до WCто  Mr. Green

# 700
  • Варна
А, може, аз тях ги пропуснах. И клизмата пропуснах, явно я правят избирателно Mr. Green

# 701
Още един положителен глас за неонатолозите и акушерките от мен  Peace
Питах често за малката и винаги ми се даваше информация.

eli_ivanova90 , браво за положителната нагласа. Ако и запазиш спокойствие по време на раждането, това ще ти бъде от голяма полза. Макар, че ако се паднеш с някоя крещяща девойка хич няма да е лесно. При мен мен точно това се случи, че се наложи, докато бях на системата да давам кураж на другото момиче. Така хем се чувствах полезна, хем не мислех толкова за болката.. Да, раждането боли.. ама се забравя Simple Smile За топката наистина не е добра идея, че няма толкова място, но пък mp3 плеър ми звучи по-добре  Laughing Съжалявам даже, че не се сетих да си взема тогава. Може би любимата ти музика ще помогне.

Успешно раждане и от мен! И да.. момичетата тук добре са описали нещата. Благодарение на техните коментари някак си отидох по-подготвена в ОБ  Peace

# 702
Още един положителен глас за неонатолозите и акушерките от мен  Peace
Питах често за малката и винаги ми се даваше информация.

eli_ivanova90 , браво за положителната нагласа. Ако и запазиш спокойствие по време на раждането, това ще ти бъде от голяма полза. Макар, че ако се паднеш с някоя крещяща девойка хич няма да е лесно. При мен мен точно това се случи, че се наложи, докато бях на системата да давам кураж на другото момиче. Така хем се чувствах полезна, хем не мислех толкова за болката.. Да, раждането боли.. ама се забравя Simple Smile За топката наистина не е добра идея, че няма толкова място, но пък mp3 плеър ми звучи по-добре  Laughing Съжалявам даже, че не се сетих да си взема тогава. Може би любимата ти музика ще помогне.

Успешно раждане и от мен! И да.. момичетата тук добре са описали нещата. Благодарение на техните коментари някак си отидох по-подготвена в ОБ  Peace
Вери гут айдия!  Laughing И аз съжалявам, че не си взех нещо за слушане на музика в началото, защото такива крясъци имаше, но после си поисках едни слушалки

# 703
  • Varna, Bulgaria
Да се включа и аз по темата като прясно изписана от вчера  Simple Smile най-сетне!!!
Относно обстановката е ясно, че не може да се очаква кой знае какво. Все пак се стараят хората. Всеки ден банята се дезинфекцира, кошчета се изхвърлят по няколко пъти на ден, дезинфекцират и пода по два пъти на ден.
Всички лекари и акушерки са  достатъчно отзивчиви и винаги готови да ти помогнат, независимо дали си с избор на лекар или не!
Поради лошо стечение на обстоятелствата моя лекар не можа да дойде да ме изроди и се паднах при доктор Папазов (който вече официално е завеждащ). Акушерката, която всъщност ме изроди беше номер 1. Цял живот ще я споменавам!
Единствено не ми допадна, че използваха копринени конци, които после трябва да се махнат, а чувството не е много приятно.
После разбрах, че някои лекари използват такива, които се разграждат сами.

За неонатолозите -д-р Абди беше единствения, който даваше подробна информация и обясняваше като човек, а не като доктор.
Аз прекарах там 7 дни и децата, които нямаха жълтеница или друг проблем сигурно се брояха на пръсти. Всеки ден съобщаваха, че се съмняват я за това, я за онова и изследвания. Имаше дни, когато дупчиха децата за кръв по 2 пъти!!!! Според мен гледат максимално да използват клиничните пътеки да си вземат парите, а ние да ревем и да се чудим как цяла бременост сме изкарали без да се разболеем, раждането е минало перфектно и накрая децата болни (не беше само при мен!!!!)

# 704

За неонатолозите -д-р Абди беше единствения, който даваше подробна информация и обясняваше като човек, а не като доктор.
Аз прекарах там 7 дни и децата, които нямаха жълтеница или друг проблем сигурно се брояха на пръсти. Всеки ден съобщаваха, че се съмняват я за това, я за онова и изследвания. Имаше дни, когато дупчиха децата за кръв по 2 пъти!!!! Според мен гледат максимално да използват клиничните пътеки да си вземат парите, а ние да ревем и да се чудим как цяла бременост сме изкарали без да се разболеем, раждането е минало перфектно и накрая децата болни (не беше само при мен!!!!)
Това сякаш аз съм го писала..

Общи условия

Активация на акаунт